Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Mikinek közgazdasági szakmája van, érettségizett.
legalábbis a BK újság szerint....
Hát jobb volna a Sz. házaspár leányuk, Zsófi esküvőjére érkezik... megint a fránya egyeztetés.
Szentmihályiék leányuk, Zs. esküvőjére érkeznek a Vezúv tövéből a M. kir- térre.
:)))
aranyos
Szerintem meg nem indokolt a vessző nyelvtanilag, bár a szórend jelentősen nehezíti az értelmezést.
Ilyen esetekben inkább másként kéne a mondatot megfogalmazni. Hangsúlyozni ugyanis csak élő beszédben lehet az adott mondatot úgy, hogy annak értelme is legyen.
"A két Szentmihályi Zsófi lányuk esküvőjére érkezik" ez kicsit hülyén van írva..
2 értelmű a mondat.
"A két Szentmihályi Zsófi, lányuk esküvőjére..
A két Szentmihályi, Zsófi lányuk esküvőjére.."
kellett volna vesszőt tenni.
"Február 4-én újra felbukkan az RTL Klub szappanoperájában a Vígszínház művésze, Hullan Zsuzsa és a Győri Nemzeti Színház Jászai-díjas színésze, rendezője, Forgács Péter, szerepük szerint Szentmihályi Szilvia és Gábor.
A produkció közlése szerint a két színész hét éve kezdett forgatni a Barátok közt-tel, karaktereik hat éve tűntek el, akkor utaztak vissza Olaszországba. A két Szentmihályi Zsófi lányuk esküvőjére érkezik, és természetesen konfliktusok várhatóak Claudiával és Bartha Zsolttal.
Hullan Zsuzsa és Forgács Péter a közelmúltban néhány hetet dolgozott a stábbal, azaz nem állandó szereplők lesznek."
HUMOR!
Nyuszika találkozik az erdőben a medvével és így szól:
- Képzeld, medve! Tegnap találkoztam a diszkóban a rókalánnyal. Az egész estét végigtáncoltuk és miután hazakísértem, bevitt a hálószobájába és azt mondta:
"Nyuszikám, mindenem a tiéd!".
Medve hallod, ha ott lettél volna, még a hűtőt is el tudtuk volna hozni!
senki nem tolta le...:D
csak kérdeztem.
ez egy jó indulatú kérdés volt Gwentől, hirtelen te jutottál az eszébe
valakit akart írni aki csaj, és itt írogat rendszeresen :)
nem kell egyből neki esni Gwennek, csak mert szóba hoz
Ugyanarról a piacról beszélünk, nem jöttél rá?!
/Én majdnem vettem egy Partizán Emlékérmet, csak gyorsan odébb álltam, mert zsebesek kerülgettek, azokkal tele van a piac../
Már régen kiengedték-köztársasági elnöki amnesztiával.
:)
Ez így van.
A Tangón-lásd Józsefvárosi piac a Kőbányai úton-mindent kapni:Komszomol-tagsági könyvet, Napóleon-aranyat, Sztálin-díjat, de még Lutz Gizi emlékiratait is!
/Utóbbi a kivégzett nyilas"nemzetvezető" Szálasi Ferenc menyasszonya volt../
Ez mind igaz, bár az, h kikérdezte az öreget még nem törvénytelen, ezt bárki megteheti. Max. csalás miatt lehet megvádolni ha meg is károsította ,tehát Géza ezt nem tette.
Azért valóban el lehetnem eszelni mert tudott róla és nem jelentette, mert ez állampolgári kötelezettség ,de ehhez bizonyítani kéne, h tudott róla, az meg lehetetlen. Hiszen csak Zsolt és ő tudják, és a legrosszabb esetben 1-1 lenne az állás. Géza tagadja Zsolt állítja, bizonyíték nuku.
..hát lehet, hogy kedveli a gyors hasznot /melyik üzletember nem?/,de ezt egy iskola-alapítástól aligha várhatja..
Az ilyen befektetés lassan térül meg.
Az is lehet, hogy iskolát akar alapítani, bár nincs hozzá tőkéje, BM pedig az az ember, aki a gyors hasznot kedveli. De hát ez a BK!!!
:O(((