Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
én sajnálom Petit és nem hiszem,hogy a bemutatott szituációban ez a helyes szülői magatartás.
A szülőktől kellene megkapni azt a fajta "terápiás attitűdöt", amit a szülők jelen esetben az idegen intézménytől várnak.
majd ha csinál valami nagyobb baromságot, és megy az állami bentlakásosba, Juli meg fizetheti a kártérítést, akkor kedvére durcáskodhat a rács mögött kénytelen lesz megszokni
még most se fogta fel, hogy mit csinált, mondta is Lindának, hogy ez bátorság volt tőle, és nem egy felelőtlen cselekedet
nem is azért ígérte, hogy többet nem csinál ilyet mert ökörség volt, hanem mert megijedt a bentlakásos sulitól
Ha pedig tudja a gyerek, hogy büntiből küldték a bentlakásosba, azzal csak azt érik el, hogy még rosszabb lesz a büdös kölök, már csak "becsületből" is.
"Azt hiszitek, rossz vagyok? Na, akkor most megmutatom, milyen, amikor téééényleg rossz vagyok."
Nincs recept. Minden gyerek lelkéhez más út vezet, akár egy családon belül is. A szülő dolga, hogy megtalálja az utat. Van akinek nem sikerül, van, aki egyáltalán meg sem próbálja.
Petiben bízni kellene. Ennyi lenne az egész.
De akkor mi van, ha a szülő nem képes erre?
azért te is ismersz olyan családot ahol több gyereket nevelnek, és ott pl.az egyik példás magatartású, a másik meg nem
Hát sztem ebből tanult Lindának se jött be az akció ő meg fontos neki, látta, h ezzel nem tud bevágódni nála.
Danit sem küldték el végül és őt is meg tudták Andrásék nevelni.
Nincs lóvé?!
Peti gázsija egy nagyon szerény kis összeg lehet, attól aligha menne tönkre az Rtl Klub..
:)
én továbbra is azt mondom a bentlakásásos sulival kapcsolatban:
nincs lóvé Peti gázsijára és lapátra teszik.
na igen most mázlija volt, de ha megint csinál valamit, és van egy érzésem, hogy fog, és akkor már más is megsérül, nem csak őt kapják el, hanem a szülőket is előveszik
akkor meg esélyes, hogy a fiatalkorúak intézetébe kerül, és akkor már inkább egy alapítványi bent lakásos suliban legyen
Ez elvileg igaz, de minden helyzet más és más.
Nem könnyű itt megtalálni az üdvözítő megoldást.
Most is azt mondom: kaphatna még egy esélyt, elvégre csak magát hozta bajba, mást nem.
akkor mi legyen a megoldás?
hagyjuk rá, és mondjuk neki, hogy enyje-benyje, és majd csak felnő valahogy
Na persze, tele van problémás gyerekekkel és velük fog barátkozni, akik majd beleviszik a rosszba hiszen láttuk ,h nem nehéz. Eddig is ilyen suliban volt aztán látod mennyire volt hasznos.
Sztem csak rontana a helyzeten, nem is kicsit.
inkább rohadjon bent egy bentlakásos suliban pár évet, mint később a börtönben 10-et, ha másért nem jó egy ilyen suli, arra biztosan, hogy tudja, hogy ez nem volt jó, és nem szeretne még egyszer zárt intézetbe kerülni, ahol még hétvégén sincs kimenő
sőt, ha az tényleg jó, akkor még a hasznára is válhat
arról még nem is szólt a fáma, hogy mit kellett azért fizetni Lacinak, hogy nyilvántartásba vették a selyemfiú ügynökségnél
akkor még megvette az új öltönyét, ami szintúgy akkor is drága, ha nem a legjobbat veszi meg
vagyis nagyjából fél évi meló amikor már elkezd hasznot termeli, és persze Orsinak nem fog feltűnni, hogy az eddig tévénéző sört ivó mamlasz férjének hirtelen a héten 2x-3x dolga lesz estére
Szerencsére már régen elfeledte, amikor provokálták, majd bántalmazták a buszon.
Azóta beállt az élete Szolnokon, a kemény munkája meghozta gyümölcsét, sikert sikerre halmoz,és én ennek nagyon örülök.