Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Basszus!!!!Hív a kis feleséged:DDD
Micsoda blama,marhaság!:)
Én nézem rendszeresen.
Igen érdekes, mondhatni egyedi, különleges eseteket látunk, egyetlen órában és elbeszélő stílusban feldolgozva ebben a Németországból átvett sorozatban.
Hazai miliőben is aránylag reálisnak tartom, bár igaznak tűnik pl. az az észrevétel, hogy nálunk egy ápolónőnek aligha van olyan kocsija, mint amit a filmben látni..
Semmi fikció, semmi kitalálás, minden napi élet szülte szituációkat látunk, amatőr színészek tolmácsolásában.
Érdemes belenézni az e témában indított fórumba itt a HOXÁn. Különféle vélemények, kritikák olvashatók róla, kinek tetszik, kinek nem.
Úgy olvastam, egyelőre 15 részt gyártottak le belőle azzal, ha sikert arat, folytatják..
Röviden ennyi.
Valaki látta már a gyanú árnyékában műsort, vagy mit?
Mert nem értem, hogy ezt most minek szánják.
Az jó lenne,ha valaki leírná,miért küldte Mikit Zsolt falat bontani.
Azt tudom,hogy ha teljesíti Zsolt a feladatot,akkor Miki eladja neki a lakást.
valaki elmeséli nekem a betörés előzményét?
nem értem, miért küldte miki Zsoltot a saját tulajdonú lakásába (ugye? azt miki megvette és felújítja majd értékesíti?).
Miért kellett (volna) a falat szétvernie?
(kimaradtak részletek az utóbbi napokban....)
téééényleg!!:(
aj..
lehet:P
Akkoriban, a sajtó meg is írta, hogy a bíró azt mondta Cs. E-nek az ítélethirdetéskor, mivel első ízben áll előtte/!/, felfüggesztett börtönre és 100 ezer forint pénzbüntetésre ítéli.
/Az énekes egyébként csalást is elkövetett, okmányt hamisított, amikor baleset UTÁN kötött gépjármű felelősségi biztosítást és a dátumot visszakeltezte. Úgy tudom, ezért nem is vonták felelősségre, bár a biztosító intézet feljelentette./
Kösz', zebi!
:DD
ott az ügyész kettéválasztotta a vádat így nem halmazatiban büntették, hanem különkülön a közúti baleset-okozást és a kábítószerfogyazstást/birtoklást.
(remélem, jogilag jól fogalmaztam)
Sokszor még Amerikában is futni kell hagyjanka embereket, hiába tudják ,hogy ők a tettesek, mert a még a CSI-s módszerek meg a Columbo féle logikák se érnek semmit ha nincs terhelő vallomás.
A legtöbb rendőrségi ügy ha nincs vallomás vagy nem köp valaki akkor megoldatlan lenen és marad is, nem véletlenül tanítják a különböző vallatási technikákat, kezdve a jó zsaru rossz zsaru meg a többiek már mindent bevallottak trükköknél, ill. hogy a családtagoknak kamuznak ,hogy már úgyis tudnak mindent, ezért mondjanak el mindent, amit tudnak ,hogy esetleg enyhítő körülményként mit lehet figyelembe venni. Ha valaki megtagadja a vallomástételt vagy csak azt mondja ,hogy nincs mit mondanom, és a társai sem mondanak semmit akkor nincs min elindulni sokszor. a Fogolydilemma is ismert, hogy mindkét foglyot győzködik ,hogy valljon, vádalkut ajánlva, hogy ha ő vall akkor őt elengedik, ha nem, de a társa igen, akkor rávernek mindent. Ha mindketten hallgatnak akkor mindketten megússzák, de általában mindketten vallanak és mindketten mennek a sittre. Moldova írt a rendőrségről könyvet ott réslzetesen ír a különböző technikákról, mint pl. mikor a gyanúsítottból tanú lesz, és így ugye már igazmondási kötelezettsége van így ezzel lehet pluszba ráijeszteni ,hogy ha kiderül ,hogy hazudtál hamis tanúzásért, mész a börtönbe, és ugye ha más is köp kiderülhet, ettől sokan befosnak. Tanúként ráadásul nem is lehet a vallomástételt megtagadni csak akkor és ez lehet kibúvó ha nem akarsz vallomást tenni ha tanúként berángatnak, ha a vallomásoddal magadat vagy családtagodat bűncselekmény gyanújába kevernéd.
Hát természetesen a mi társaságunkért nézi!!
:)))
Ez nagyjából igaz, de hogy a való életben Mikit simán felmentenék, abban erősen kételkedem. Ilyenkor a nyomozó szervek a körülményeket is számba veszik, azt, hogy a gyanúsított lakásokat ad-vesz, ezzel kereskedik a pletykaházban is, de őt ismerik már Zsolt korábbi börtön-ügyéből is, amikor-igaz, ennél valószínűtlenebb sztorit alig hallottam még- ügyvéd közreműködése nélkül/!/ fölényes biztonsággal besétált a rendőrségre és egy átlátszó ürüggyel kihozta onnan Zsoltot, ami persze csak a mesékben fordul elő.
Szóval a körülmények ismeretében-érvényes adás-vételi, melyet Zsolt visszavont, a Zsolttal való gyakori vitái, ellenségeskedései, nem különben Zsolt ÉLETSZERŰ vallomása a falbontásos tervről,stb.-aligha fordulna elő, hogy Mikitől bocsánatot kérve, haza engednék..
Biztosra veszem, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékokat mérlegelve, a rendőrség vádemelési javaslattal továbbítaná, az ügyészség egyetértene és Miki barátunk karrierjébe a bíróság "bele gyalogolna"..
Azért ne hidd Dani, hogy pusztán azért, mert a gyanúsított mindent tagad, a rendőrségen csupa hülye, eszement balfék ül, akik gyorsan ejtenék ezt az ügyet.
Szó sincs róla.
A felbujtó Don Berényi is megütné a bokáját vastagon, nem csak Zsolt.
Nem röhög ki senki, én is csak egyszer voltam, az is sok évvel ezelőtt esett meg, diákkoromban.
Segítettem lefogni a disznót, pálinkát pedig-túl fiatal lévén-nem kaptam.
:)