Barátok közt - így látjuk mi (beszélgetés)
Jó, most ebben az egy konkrét helyzetben menti, ami menthető Nóra, most nincs ideje/lehetősége magába szállni, hogy mit rontott el idáig.
Viszont azt felfogta mit tett Timi és mi ennek a súlya, de meg is mondta Timi a lánya...
EZ EGY FILM!! FIKCIÓ! ennyi.... csak nevetek ahogy kínlódtok azon hogy mi nem valóságos...
A döglött patkányról a mindmáig ismeretlen Feri bácsi gondoskodott.
Élőállatok eladására elég szigorú előírások vonatkoznak. A kígyóvétel kb. olyan súlyú baki, mint a liftaknába zuhant Brigi halála.
Igen, de azt mintha még mindig nem fogná fel, hogy a saját elhibázott nevelési elvei vezettek ide... Bár láthatóan megrendült, amikor megtalálták a vásárlás számláját.
Viszont Miki szerintem egész jól szembesitette Timit a cselekedete következményeivel a tegnapi rész végén. Most egész jó apaként viselkedett, kár, hogy pont ő volt a rossz példa Timi számára sokáig...
Emberek, Nóra szerintem felfogta a dolgok súlyát, ezt ki is mondta Robinak, de azt is hogy Timi a saját lánya és anyaként bármi áron megvédi...
Igen, ez igaz! Valahogy Attila tuti megússza mind a rendőri eljárást mind Zsófia bosszúját.
Ezt általában akkor szokták, ha 1 kedvelt karaktert valamiért levesznek, pl mert a színész nem viszi tovább.
Abszolút egyetértek, túl sok jót nem lát, főleg Miki részéről - Nóra meg az égvilágon mindent elnéz neki... Dettó ugyanez a helyzet Balázzsal is, aki ugye szintén Miki fia. Csak ő már sokkal mélyebbre jutott a lejtőn, még ha kevésbé drasztikus dolgokat csekeszik is, mint Timi, de gátlástalanabbul teszi.
Hát de szegény kislány mit lát maga körül?
Mármint teljesen igazad van Timivel kapcsolatban, de sajnos Julinak is, miszerint nem Timi hibája, hogy ilyen...
Csak a vicc kedvéért mondtam a pszichiátriát. :) Amúgy Timi szerintem is inkább magatartászavaros, de furcsa, hogy mindig annyira belelovallja magát a bosszúállásba, és nem ismeri a határokat. Ha nem is pszichiáterre, de egy jó pszichológusra mindenképp szüksége lenne.
Ami Lizát illeti, ő úgy tudom, tényleg depressziós, és a hangulatingadozásai miatt szedi a gyógyszereket. De azt hiszem, őt elsősorban Ági befolyásától kellene megszabaditani. Rossz nézni, ahogy az anyja rátelepszik, a zongoraórák alatt is folyton ott ólálkodik. De mostanában Liza elég rendesen helyre teszi, ez tetszik. :)
Szerintem is teljesen igaza van, és az igazság most is fáj Nórának... Juli egyáltalán nem buta, csak nagyon gyakran rosszul reagálja le a dolgokat. Most éppen jól. :)
Pont erre gondoltam tegnap, amikor az aktuális epizódot néztem. :) Szerintem is ott lesz, mert anno a bújkáló Balázs is egy fotó alapján lepleződött le. Valószinűleg újra előveszik ezt a megoldást. :)
Együtt élnek,tökmindegy hogy van szex vagy nincs,így érted már ??A dolgok szempontjából ez nem érdekes.
Olvasgattam. Igazad lehet, de elég bonyolúlt az új Ptk!
Hosszú:
[link]
[link]
Az azonos nemű párok együttélése vagy nem együttélése, jogai hogy jönnek ide? Amúgy meg tényleg nem értem miért fontos ez. Zsófi és Tóbi életközösségben élnek. Pont. Közös gyerek is van, igaz még csak félúton de attól még létezik. Közös a háztartás, ahol élnek. Úgyhogy igen..lehetnek élettársak, függetlenül attól hogy Tóbiás meleg e vagy sem. A szexuális beállítottság amúgy sem lényeges.
Miért az azonos neműek jogait vetted elő?
Ez most nem ide tartozik.
Ami ide tartozik, az az, hogy életvitelszerűen közös háztartásban éltek, amit hiteles tanúkkal tudnak igazolni. Ez megfeleltethető egy élettársi kapcsolatnak, amelynek szempontjából irreleváns a felek szexuális beállítottsága.
Debizony!
Olvasgassál "Azonos neműek jogai Magyarországon"
Itt van egy csavar, merthogy Tóbiék nem azonos nemüek. Viszont igy mégugyse jogos hogy Zsófi eljárjon a nevében. Rá lehet fogni hogy biszex, de az egész ház bizonyithatja hogy mégsem
Úgyhogy Zsófinak coki
Jelinek (vagy Jellinek) Éva.
A felek szexuális beállítottsága nem mérvadó az élettársi kapcsolat szempontjából.
Hát mi most itt bizonyíthatjuk a sok logikai bukfencet attól még ha az írók pert akarnak kreálni, akkor kreálnak.
Alapjáraton a fejével van a baj. Meg a gesztusaival, beszéd, mimika..nevezhetem akárhogy..a kiscsaj úgy ahogy van nem szimpatikus. A színésznőt sajnálom (... Éva) mert nehéz lehet neki a karakter súlya. Az íróktól meg egyszerűen undorító hogy egy gyerekre osszák a hóhér szerepét. Főleg úgy hogy azért tisztában vannak vele hogy Timcike eléggé utált karakter, legalábbis benne van a top 3-ban.
nem mindegy?"
De! Akkor hagyjuk is az összes hülyeséget, bakit ami a sorozatban van.
Timike keresztrefeszitést azért nagyon várom.
Nem! Élettársként ha nő-férfi nincs hivatalosan bejelentve, talán 10 év után ismerik el ha a hiteles szomszédok/családtagok stb. bizonyitják
Homo és heteró nem ismerhető el családnak , sem élettársnak
Nem csak a BK szerint.
Ez a való életben is elég lenne egy perhez.
Nem tehet róla...hanem azt a szemüveget sürgősen el kellene felejtenie...
Ez az életvitelszerű együttélés szempontjából irreleváns.
Most tényleg..nem mindegy? Ez a bk, úgysem a logika diktálja a forgatókönyvet meg a szabályokat sem. Közös háztartásban, életközösségben élnek, éltek..a bk szerint ez elég alap egy perre.
További ajánlott fórumok: