Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Banános-zabpelyhes muffin recept

Banános-zabpelyhes muffin recept

Elkészítési idő 45 perc

A Banános-zabpelyhes muffin hozzávalói:
10-15 dkg zabpehely,
2 dl natúr joghurt,
18 dkg liszt,
1 teáskanál fahéj,
10 dkg étcsoki felkockázva (fogyókúrázók elhagyhatják, vagy helyettesíthetik aszalt gyümivel),
2 1/2 teáskanál sütopor,
1/2 teáskanál szódabikarbóna,
2 közepes méretű érett banán,
1 tojás,
0,8 dl növényi olaj,
3 evokanál cukor,
12 dkg méz


A Banános-zabpelyhes muffin elkészítési módja:
A zabpelyhet elkeverjük a joghurttal. A lisztet összekeverjük 1/2 teáskanál fahéjjal, a csokival, a sütoporral és a szódabikarbónával. Meghámozzuk a banánokat és szétnyomkodjuk. A tojást felverjük. Hozzáadjuk a mézet, az olajat, a zabpelyhes joghurtkeveréket és a banánt, majd jól összekeverjük. A lisztes keveréket a tojásmasszához adjuk, és csak addig keverjük, míg a száraz hozzávalók nedvesek lesznek. A tésztát a formákba töltjük. A cukrot összekeverjük a maradék fahéjjal, és a tésztára szórjuk. 180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A muffinokat 5 percig pihentetjük a tepsiben, majd kiszedjük.

Tejjel eszegethetjük, vagy gyümölcskompót mellé tálaljuk ízlés szerint.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A banános-zabpelyhes muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook