Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Balatoni halászlé 1. recept

Balatoni halászlé 1. recept

A Balatoni halászlé 1. hozzávalói:
Fél kg apróhal (pl keszeg),
1 kg ponty,
20 dkg hagyma,
5 dkg édes-nemes paprika,
3 dkg só,
1-2 cseresznyepaprika.


A Balatoni halászlé 1. elkészítési módja:
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apróhalat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A balatoni halászlé 1. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook