Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bajoros sajtkrémleves recept

Bajoros sajtkrémleves recept

A Bajoros sajtkrémleves hozzávalói:
- vaj,
- 1 ek olívaolaj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 púpozott ek liszt,
- 2 dl fehérbor,
- 1/2 l húsleves (kockából),
- 10 dkg ementáli sajt finomra reszelve,
- 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 5 dkg húsos füstölt szalonna felkockázva, 4 szelet kenyér, só, frissen őrölt bors ízlés szerint, aprított petrezselyemzöld


A Bajoros sajtkrémleves elkészítési módja:
A vöröshagymát felkockázzuk, és az olaj és vaj keverékén egy lábosban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kanál lisztet és halvány zsemleszínűre pirítjuk. Felengedjük a borral és a húslevessel. A reszelt sajtot összedolgozzuk a tejföllel, a tejszínnel, és lassan belekeverjük a forrásban lévő levesbe. Bot-mixerrel is simára dolgozzuk, hogy a pirított hagyma ne maradjon darabos. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott húsos szalonnát, tálra szedjük és a visszamaradt zsiradékon gyorsan megpirítjuk a kenyérszeleteket. Tálalás előtt kézi habverővel a levesbe keverjük a tojások sárgáját, de már nem főzzük tovább.

A levest tányérokba szedjük, közepébe fektetjük pirítóst, rádobunk pár darab sült szalonnát és bőven megszórjuk petrezselyemzölddel. Szórhatunk a tetejére aprított metélőhagymát is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bajoros sajtkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook