Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők (beszélgetés)
Sziasztok! :)
Örömmel olvaslak benneteket, megnyugtattok, feldobtok, új infokat is olvasok, egyszóval jó itt lenni ebben a csoportban😊
A napokban csak csendesen olvasgattam a fórumon, mert berozsáltam, hogy közeledik a mai nap..fuh ha tudnátok mennyire😅
Ma voltunk az első genetikai UH-n és vérvételen, eddigi vizsgálatok alapján minden rendben 💕🍀 Olyanokat ficánkolt, megugrott bent a babucikánk, hogy csak néztünk a párommal 😂😂😊és úgy néz ki kislányt hordok a szívem alatt.
Várjuk még a vérvétel eredményt illetve gondolkozunk a nifty teszten. Rákérdeztem az orvosnál és azt javasolta, hogy ha anyagilag ok, akkor mindig jó, ha van egy ilyen teszt, ami még biztosabb képet ad. Nektek mennyi nap volt mire megérkezett a kombinált vérvételi eredmény? Tényleg 5 munkanap lenne?
Kinek mikor kezdett el nőni a hasa? Rajtam még nagyon nem látszik, pedig vékony vagyok es méret alapján 13 hét 4 napnál járunk. A mozgást se érzem,csak ha odateszem a kezemet, ritkán lehet buborékolást érezni, egészen lent.
Ja és ami fura, most se mondták meg a születés várható dátumát. Külön kérdezni kellene? 😅
Sziasztok!
Még nem mutatkoztam be. Lassan 29 éves vagyok, van egy 2 éves kisfiam, szeretnénk neki kistesót. Hétfőn elmentem rákszűrésre, ahol igencsak érdeklődött a kistesó felől a nőgyógyász, majd itthon vettem észre a leleten, hogy a méhnyálkahártya 6mm, a méhem pedig nagyobb. Kicsit megijedtem így,hogy lesz kistesó, szombatra ( nem) várom. De néhányan meggyőztek, hogy teszteljek és hát pozitív lett, elég erősen, menzesz előtt 4 nappal. Szóval nekem még nagyon korai, de szívesen beszélgetnék olyan kismamákkal, akik most tesztelnek és december végére, január elejére várják majd a babát 😊
Ez ilyen terhes dolog szerintem .Én folyton sírnék.Mármint mindenen meghatódok.Meglátok egy kis babaruhát és sírok 😂.Hülye hormonok.Kitartást!
De ez az ügyintézés része a gyerekvállalásnak tényleg szívás,a sok vizsgálat,védőnő,vérvételek,egyéb elintéznivalók.Mindig van valami.Persze jó,hogy vannak,csak nehéz néha megoldani,hogy mindenhova odaérjél normálisan,főleg ha dolgozol mellette.
Mondjuk most meg nem tudom,hova teszem majd a nagyfiamat.Talán a férjemmel meg tudjuk oldani az elején valahogy,muszáj lesz.Később meg majd talán az anyósom is tud segíteni,ha már elmondjuk nekik a hírt.
Értem,így tényleg bonyolultabb.De egyébként én úgy tudom (pár évvel ezelőtt legalábbis úgy volt),hogy nem volt muszáj a körzetes dokihoz bejelentkezni,hanem választhattál másik körzetből is,én se a helyi dokihoz akartam menni még amikor az előző helyen laktunk és nem volt gond.Csak ki kell tölteni egy papírt.Mióta itt lakunk,a helyi dokihoz járok (falu,itt csak egy van) és nem is kellett hazamennem Pécsre a papírokért,elintézték egymás között.Én is a terhesség miatt jelentkeztem át (igaz,akkor már itt laktunk) ☺️.Szerintem megéri átjelentkezni már most,mert ha mondjuk táppénzre mész,akkor kell majd mindig az igazolás a munkahelyre.
A védőnőhöz szerintem is ahhoz menj,ahol laktok,sokat kell majd találkozni vele a szülésig,meg utána is az első 1-2 évben.Jobb,ha már az elejétől ő van veled.
Mindenképp először a védőnőhöz menj szerintem,ő fogja kiadni a terhes kiskönyvedet.Abban benne van,hogy melyik trimeszterben milyen vizsgálatokat kell elvégezni.A háziorvos is abba ír bele,meg mindenki más is majd később.
Meg csak tud segíteni abban is,hogy melyik háziorvoshoz tartozol.
De azért ez elég fura,mármint a szorzó pl 26 evesre,nekem
down:1:10954
Patau 1:20000 edwards:1:20000 az esélyem és 31 leszek.
Fura. Mi magánba csináltattuk (czeizelbe ment délutánra meg volt az eredmény 42 ezer volt) kombinált a bővitettbe további 95 más genetikai van ha jól tudom.
A prenának van 3 fajtája,az első csak a Down kórt szűri,a második és a harmadik már több betegséget is tud,de ha nincs elég magzati dns az anyai vérben,akkor nem tudják a harmadik fajtát megcsinálni és feleslegesen fizetsz többet.Én a másodikat fogom most majd kérni,mert megnyugtat a tudat,hogy nagy valószínűséggel minden rendben genetikailag.Meg a nemét is tutira meg tudják állapítani a teszttel.Ez csak egy vérvétel,teljesen biztonságos a magzatra nézve ☺️.
Azt hiszem,hogy 35 fölött szokták ajánlani,én magamtól kértem a kisfiamnál.A nővérem csináltatott a 3. babánál (mondjuk ő már 38 volt akkor).Akkor én is eldöntöttem,hogy csináltatok terhesen.
De most ezt nem értem, ha a kombinált teszt ilyen eredményt mutatott, akkor a prena miben másabb? Oké hogy drágább, de ugyan azt szűri, csak valamivel több betegségre is szűr. Nem?
Amugy meg én is azt mondom hogy ha ultrahangon minden rendben volt, akkor kár aggódni ( bar magamat ismerve én tuti túl paráznám).
A magzatvíz vételt nem ajánlották fel?
Valoszinu akkor nekem sem lesz olyan hű de jó eredményem, 32 vagyok.
Én most jövök a genetikai tanácsadóból. Semmi olyat nem mondtak, ami nincs a papíron vagy nem találtam meg egy google-kereséssel. Valószínűleg az életkorom (35) volt az a szorzó, ami a közepes kockázatba vitt. Amúgy az alapstatisztika szerint 1:331-hez az esélye 35 éves anyánál a Down-kórnak. Én most 1:805-öt kaptam (ez egy 26 éves kismama kockázati értékével egyenlő). A prenát nagyon ajánlották 95 ezerért. De mindenképpen vállalná k, szóval elengedtem ezt a kérdést. Inkább a babára költöm ezt az összeget. A 18.heti UH-n amúgy is kb. minden kiderül. Van, ami még sehogy sem fog kiderülni.
Én valahogy csak az üzletet érzem ebben. Meg azt, hogy a babánkkal minden rendben van🥰
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- 2010. július - Babaprojekt indul!
- 2010-es babaprojektben reménykedők
- Ki próbálkozik novemberben teherbeeséssel?
- Miómát találtak a méhemnél. A teherbeesés érdekében az eltávolítása után mennyi idővel, mikor próbálkozhatunk újra?