Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babahoroszkóp fórum

Babahoroszkóp (beszélgetős fórum)


2008. dec. 2. 14:44

Az én lányos is Kos jegyben született.

Bár még csak 7és fél hónapos,de úgy veszem észre már most elég akaratos és nagy hangon fejezi ki ha valami nem tetszik neki.A társaságot viszont nem szereti.Remélem azért pozitív is van ebben a jegyben,mert amit olvastam az nem túl jó:((

27. contu
2007. dec. 1. 00:49
Mindkét gyerekemre illik a horoszkópja. Mondjuk a lányom még nagyon kicsi, nála még olyan sok dolog nem derült ki.
26. csehe (válaszként erre: 13. - Csehe)
2007. nov. 24. 20:57
Eltelt 1 év, és valóban nagyon illik a lányomra a horoszkópja. Nem is baj, maradjon csak ilyen. Ja, ő Ikrek. :)
2007. nov. 23. 20:01
A parom kos, kislanyunk is az lesz, remlhetoleg nem jon elobb, mert akkor halak. Nem lesz konnyu dolgom 2 kossal, foleg ha ez mind igaz. Es a hozzaszolasokat nezve kosra illik a leiras.
24. kicsinuszi (válaszként erre: 22. - Cicumaci)
2007. jan. 5. 11:02
Amúgy majd a férfiakról is érdekelne hasonló :D
2007. jan. 5. 11:02

Azt hiszem erről inkább a páromat kellene megkérdezni :))

Nem tudja valaki, hogy lehet az aszcendenst kiszámolni? az is befolyással van a személyes horoszkópunkra

2007. jan. 4. 20:46

Vajon milyen nők vagyunk valójában? Érzéki csábítók, tüzes szeretők, vad amazonok, vagy kedves feleségek, szolid háziasszonyok és megértő anyák? A csillagok segítségével szembenézhetünk önmagunkkal és megtudhatjuk, milyennek látnak mások.HALAK (II. 21– III. 20.)

Bájos és álmodozó


Kiismerhetetlen, akár a tenger. Alaptermészete nyugodt, csendes, de iszonyú viharok dúlnak a lelke mélyén, akár a nagy haragos vizeken. Rendkívül nőies, vonzó, az egyik legbájosabb asszonytípus. Tudja, mikor hallgasson, mikor beszéljen. Aki nem ismeri, azt gondolná, hogy védtelen, gyámolításra szoruló, de ez csupán a látszat. Nagyon is határozottan halad a maga által kijelölt úton. Fantáziája színes, igen kreatív. Sok művész kerül ki közülük. Remek házastárs, jó anya és szexuálisan is kiváló partner. Ha megfelelő társat talál, békességben, harmóniában tud élni. Bár a flörtre szüksége van: akkor érzi jól magát, ha valami kis titok lengi körül. Ha megcsalják, többnyire nem csinál jelenetet, utálja a drámát. Keres magának ő is valakit, és ha révben érzi magát, átúszik az új házasságba.VÍZÖNTŐ (I. 20–II. 20.)

Független, szertelen


Emancipált és szabad. Szüksége van rá, hogy munkájában kiélje magát, hogy hivatásában elérjen valamit. Érdekes, izgalmas nő: önálló, eszes, bátor teremtés. Szívesen választ olyan partnert, aki őt karrierjében segítheti. Szereti a kalandokat, a változatosságot, vonzza a férfiakat, és rendkívül élvezi hódításait, sikereit. Az engedékeny, simulékony asszony nem az ő szerepköre, ezt nem is vállalja. Tele van ötlettel, ezért mellette az élet soha nem unalmas, egyhangú. Olyan partner illik hozzá, aki tiszteli eszét, talpraesettségét, függetlenségét. Rendkívül jó szerelmi partner, mert tele van fantáziával, s nem szégyelli kimutatni, hogy szereti és igényli a szerelmet. Gyermekeit szeretettel, de nagy szabadsággal neveli olyanná, amilyen ő maga is.BAK (XII 22–I. 19.)

Erős, kitartó, fegyelmezett


Csendes, halk modorú, finom, nyugodt. Látszólag. Igazán csak a közeli környezete tudja, hogy ezt a harmóniát milyen iszonyú erőfeszítésekkel tartja fenn. Lelke mélyén gyakran bizonytalan és gyanakvó: eléri-e azt, amire a legjobban vágyik… A Bak nő igazi társat szeretne, de csak ritkán találja meg. Olyan kíméletlenül harcol céljaiért, hogy gyakran feláldozza barátait, szeretteit. Azután éppen ő szenved legjobban akaratos döntéseitől. Ha a szeretetért nem nyújt semmit, egy idő után egyedül marad. Meg kell tanulnia őszintén kimutatni az érzéseit és megbecsülni a szerelmet. A Bak nő igényli, hogy szexuális élete rendben legyen. Ha azonban partnere nem elég erős, férfias, idővel elszürkül, unalmassá válik a szerelmi kapcsolat.NYILAS (XI. 23–XII. 21.)

Optimista, lobbanékony


Szertelen, kíváncsi. Fáradhatatlan, bátor és kezdeményező. Rendkívül sportos, szereti a természetet, és rajong az állatokért. Igen barátságos, könnyen köt életre szólónak tűnő kapcsolatokat, de hamar meg is szakítja. Őszinte és kitárulkozó. Az élet számára egy nagy, vonzó kaland, amelynek győztese csak ő lehet. Rendkívül optimista, ritkán kerül lelki válságba, igen nagy az önbizalma. Könnyen szerelmesedik, s ugyanolyan könnyen ki is ábrándul. Nem egykönnyen megy férjhez. Nem siet a gyerekszüléssel sem, előbb alaposan kiélvezi az életet. Szexuális élete is meglehetősen kalandos. Bár szereti otthonát, nem tartja igazán fontosnak a családi tűzhely melegét. Ugyanakkor érző, meleg szíve van. Remek barát és kitűnő társ lesz, ha nem akarják túlságosan korlátozni szabadságát. Az a férfi, aki meleg családi életre vágyik sok-sok gyerekkel, ne a Nyilas hölgyet válassza.SKORPIÓ (X. 24–XI. 22.)

Erotikus és féltékeny


Különös, kissé titokzatos teremtés. A végzet asszonya. Kezdetben csak játssza – tanulja –, később tudatosan tekeri ujja köré a férfiakat. Modora kedves, olykor elbűvölő, szemével megigézi „áldozatát”. A Skorpió nő, ha kiveti hálóját, szőröstül-bőröstül akarja megszerezni társát, és birtokolni kívánja. Mélyen szeret és hasonló intenzitást vár el partnerétől is. Nem könnyű mellette a férfiúi szolgálat. Ha megcsalják, nem sír, nem zokog, hanem keményen bosszút áll. Munkájában, hivatásában is sokra akarja vinni. Fontos a család, de legalább annyira fontos, hogy eszét, tehetségét is kamatoztassa. Bár szereti gyermekeit, nem neveli őket majomszeretettel; okosan, ügyesen irányítja, és hagyja, hogy a saját útjukat járják. A házimunkát nemigen kedveli, erre már nem futja az energiájából, de nem is tartja szükségesnek.MÉRLEG (IX. 24–X. 23.)

Elegáns és nőies


Legtöbbször igen vonzó, sőt szép. Árad belőle a nőiesség, a báj. De vigyázat – tisztelet a kivételnek –, meglehetõsen csapodár, kalandvágyó. Nem tud ellenállni a kínálkozó lehetőségeknek. Szeret társaságban csillogni, színesen, érdekesen élni. Jó az ízlése, elegáns. Környezetében is divatot diktál. Szeret elegáns helyekre járni, színházba, a lehető legjobb, legmutatósabb helyekre. Igényli a romantikát, a kedves kis ajándékokat. Jó színészi képességekkel rendelkezik. Könnyed, csevegő, levegős, akár a jegy, amelyben született. A Mérleg nőt mindig meg kell hódítani. Nem vágyódik a vezetõ szerepre, nem akar erős lenni, nem is határozott. Vállalja, ami: egy gyenge nő, aki nem tud és nem is akar egyedül élni. Éppen ezért hamar igent mond a kérőjének, aki legtöbbször jó feleséget kap.SZŰZ (VIII. 24–IX. 23.)

Eszes, alapos, de zárkózott


Meglehetősen tartózkodó típus. Érzelmeit ritkán mutatja ki, és akkor sem hevesen. Szívét elsősorban az esze irányítja, bár ez nem jelenti azt, hogy szigorúan üzleti megfontolásból, érdekből szeret. Csak éppen tisztában akar lenni a másik érzelmeivel. Felméri: érdemes-e a másik a szerelmére, szeretetére. Fél az érzelmi bonyodalmaktól, pláne ha egyszer-kétszer már megégette magát. Ha viszont jól érzi magát a kapcsolatban, mindent megtesz a másikért. Remek háziasszony, jó feleség és kiváló anya, aki minden területen rendkívül rátermetten teszi a dolgát. Nagyon szereti a rendet, remekül főz. A szex, bár fontos számára, nem a legfontosabb. Gyakran elváltan, egyedül éli le az életét. Ez nem okoz számára problémát, képes éveken át férfi nélkül élni. Olyan férfi illik hozzá, aki megbecsüli, és képes arra, hogy felpezsdítse a vérét.OROSZLÁN (VII. 23–VIII. 23.)

Szenvedélyes és követelődző


Az Oroszlán nőt sokan csodálják, legalább ennyien irigylik. Királynői a megjelenése, s emellett okos, erős, méltóságteljes, nagyvonalú. Átlagon felüli férfi partner után vágyódik. Igényei túlságosan is nagyok, így hamar rá kell jönnie, hogy manapság kevés a királyfi. Könnyen lelkesedik. Nagy hévvel veti bele magát új kapcsolatba, és büszkesége sokáig nem engedi, hogy észrevegye, már megint rangon alul választott. Szenvedélyes szerető, odaadó és hűséges is, mindaddig, amíg úgy érzi, legalább annyit kap, mint amennyit ad. Ha kell, erős és határozott, máskor gyengéd, simulékony, becéző, mindaddig, míg azt nem érzi, megszerezte a zsákmányát. A gond, hogy úr akar lenni a saját házában. Ha nem így történik, könnyen válhat belőle házisárkány.RÁK (VI. 22–VII. 22.)

Romantikus és formálható


Egész lénye vonzó, bájos és nagyon nőies. Ha van típus, amelyik számára a legfontosabb a feleség-, az anyaszerep, nos, az minden bizonnyal a Rák nő. Sokáig gyermek marad. Fontos számára a család, amely mintaként szolgál későbbi életében. Amikor eladó lánnyá serdül, szinte öntudatlanul az új otthon megteremtésén kezd munkálkodni. Fészekrakó típus, szeretõ férj, gyermek nélkül tartalmatlannak, üresnek érzi az életét. Az udvarlás módja meghatározó a Rák nő számára. Aki az ő szívét kívánja megnyerni, legyen nagyon figyelmes, és ezer apró jellel, ajándékkal vegye körül. Nem vágyik drága, értékes dolgokra, örülni tud minden apróságnak, amely együttlétük boldog perceire emlékezteti.IKREK (V. 21–VI. 21.)

Kíváncsi természetű


Az egyik legizgalmasabb, legérdekesebb típus e csillagkép lányaiból kerül elő. Általában nőies, vonzó és légies. Meglehetősen nagyra törő, de ezt elegánsan csinálja. Elképzeléseit tehetségével, eszével könnyen megvalósíthatja, ha van hozzá kellõ kitartása, akaratereje. Mert ezeknek sokszor híján van, így lemond céljairól, vagy könnyebben elérhető álmok után néz. Hangulatai gyakran változnak. Lehet rendkívül vidám és jókedvű, de zuhanhat mély depresszióba is, ami környezete számára meglepő, hiszen látszólag nem történt vele semmi különös. Intenzív lelki életet él, ezért önmagában találhat olyan kételyeket, amely e lelki válságot előidézheti. Szexuálisan meglehetõsen kíváncsi, szereti a kalandokat, s élhet jó és kellemes házasságban, a flörtöt akkor sem tagadja meg magától.BIKA (IV. 21–V. 20.)

Házias és hűséges


Igazi feleség és anya. Számára ez a hivatás minden másnál előbbre való. Legtöbbször nőies, mutatós. Fontos számára a szexualitás, de akit igazán megszeret, akinek odaadja magát, azt férjéül óhajtja. Nehéz neki ellenállni, ezért az oltár elé is vezetik még elég fiatalon. Aki elveszi, nem jár rosszul. A Bika nő általában remek otthont teremt. Férjének hűséges és odaadó támasza, gyermekeinek nagyszerû anyja. Amíg szeretik, kényeztetik, álom vele élni. Ha azonban férjét hûtlenségen kapja, új partner után néz. A Bika jegy szülöttei között vannak olyanok, persze csak elvétve, akikben a jegy rossz tulajdonságai érvényesülnek túlnyomóan. Õket az autó márkája, a pénztárca vastagsága érdekli, s döntéseikben az észnek nagyobb szerep jut, mint a szívnek. Akiknél túlzó az anyagiasság, az erotika, a luxus hajszolása.

2007. jan. 4. 20:40

Szerelmi horoszkóp


KOS (III. 21–IV. 21)

Tüzes, érdekes szerető


Az egyik leghatározottabb típus. Bátor, vakmerő, céltudatos. Már-már azt mondhatnánk, férfias. Pontosan tudja, mit akar. Nemigen befolyásolható, ha valamit elhatároz, nehezen téríthetõ el szándékától. Konokul megy előre a maga által választotta úton. Általában sikeres, hiszen van esze, van bátorsága, mersze, hogy utat vágjon magának. Rendkívül jó feleség, aki nemcsak gyermekeinek gondos anyja, de társa férjének is jóban-rosszban. Hűségesen kitart szerettei mellett a legnehezebb körülmények között is, ha kell, keményen dolgozik, küzd értük. Hűséges és becsületes, de csak addig, amíg ezt hasonló érzelmekkel viszonozzák. Kitűnő szerető. Otthonát szereti, de számára nem a konyha a legfontosabb, az egyhangú, szürke háztartási teendõket szívesen engedi át másnak.

2007. jan. 4. 20:39

Akkor jöhet a másik?:))

Pl Szerelmi horoszkóp?:))

2007. jan. 4. 20:27

De örülők nektek:))

Gondoltam látatlanban marad a horoszkóp:))

2007. jan. 3. 22:36
Huu, izgalmas eletunk lesz nekunk is! :) A mi kisfiunk is a Kos jegyeben fog szuletni. A kiiras szerint legalabbis.
17. Magdala (válaszként erre: 9. - Cicumaci)
2007. jan. 3. 22:35
A lányom pedig nyilas: hát illik is rá.
16. Magdala (válaszként erre: 12. - Cicumaci)
2007. jan. 3. 22:34
A fiam, aki már 18 éves: halak. Nagyon illik rá!
2007. jan. 3. 22:15
Az én pici fiam is tipikus kos.
2007. jan. 3. 22:04
amit a Kos csecsemőről írtak, az egy az egyben ráillik az én kicsimre
13. csehe
2006. dec. 11. 15:36
Milyen érdekes, azt írta a horoszkóp, hogy a lányom színe a sárga. És elég sok sárga holmija van, pl. kiskád, cumi, a kiságyvédő fele, ruhái egyrésze. Vajon véletlenül történt így?
2006. dec. 9. 12:34

Halak


Csecsemő: Csendes álmodozó, lágy természetű. Micsoda nagy alvó! Ne aggódjunk, az álmok hasznára válnak. Ragaszkodik hozzá, hogy a szülei vagy testvérei vigyázzanak rá és állandóan babusgassák. Örül, ha minden a kényelmét szolgálja, ha minden azért történik, hogy ő még jobban érezze magát. Könnyen sírva is fakad, ha valami nem úgy történik, ahogy szeretné. Szereti a gyengéd bánásmódot. Finom lelke megkívánja a kitüntetett figyelmet, érzékenysége a látványosan megnyilvánuló szeretetet. Lételeme a víz, imádja a fürdetést.


Gyermek: Legyszívesebben állandóan otthon ülne, mert nagyon jól érzi magát az otthon melegében. Óriási szüksége van szülei jelenlétére; fél a magánytól. Játékai közül a macikat kedveli a legjobban, s elképzelhetetlen, hogy evéskor vagy alváskor ne legyen a keze ügyében a kedvenc macija. A családi fészek megnyugtatja rendkívül érzékeny lelkét. Félénk. Próbáljunk segíteni neki, hogy legyen önbizalma, és biztassuk, hogy közeledjen másokhoz. Kitűnő felfogású, könnyen megérti a dolgok rejtett lényegét. Kedvenc időtöltése a séta, vagy a játszótéri mókázás valamelyik családtaggal. Alapvető fontosságú, hogy a szülők őszinteségre neveljék a Halak jegyében született gyermeküket. E z sokszor nehézségekbe ütközik, de a nem kívánatos hajlam a valóság kiszínezésére súlyos gondokat okozhat a későbbiekben. Kis korától kezdve ösztönözni és jutalmazni kell minden elfoglaltságot, amely a képzeletét alkotóan serkenti. Ez nem megy könnyen, mivel a Halak-gyermek mindig ismer valakit, aki nála jobban ért a dologhoz. Erről nem érdemes vitába bonyolódni vele, inkább mutassunk rá, hogy mások mennyivel rosszabbul csinálják.


Kamasz: Látszólag nyugodt, de belül forrong. Ez hatással lehet iskolai eredményeire. Biztassuk, hogy mindjon el mindent; az irántunk való szeretet miatt nem mer beszélni a gondjairól. Mivel lelke mélyén kedves álmodozó, ne terheljük a saját mindennapi gondjainkkal.


Tanulás: Lépésről lépésre kísérjük figyelemmel. Önbizalmát mindig erősíteni kell, ahogy erősíteni kell koncentrálóképességét, különben az ábrándozás megnehezítheti előrehaladását. Természettudományok iránti érdeklődése feltétlenül ösztönzésre érdemes. Mindenáron örömet akar szerezni, ezért értékeljük az eredményeit. A közönyösséget gyűlöli a legjobban a világon. Nagyon érzékeny; jelenlétünk nagyon fontos neki. 7 és 15 éves kora között öltenek benne formát a dolgok. Ne hagyjuk álomvilágba menekülni. Vegyük rá, hogy rendszeresen végezzel el a feladatait. Fokozott érzékenysége miatt félénkké válhat, a büntetéstől való félelme miatt füllenthet.


Pozitív személyiségvonások:


Fantáziadús és érzékeny

Együttérző és kedves

Önzetlen és naív

Intuitív és jóindulatú

Választékos és önfeláldozó

Negatív személyiségvonások:


Ábrándokba menekülő és idealista

Zárkózott és határozatlan

Gyenge akaratú és befolyásolható

Nehezen fejezi ki érzelmeit

A Halak jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Neptunusz

Eleme: víz

Fém: platina, ón

Drágakő: a színtelen, varázslatos holdkő (adulár)

Színek: halvány tengerzöld

Virág: tavirózsa; tengerkék színű virágot hozó növények

2006. dec. 9. 12:33

Vízöntő


Csecsemő: Az eredetiség és különbözés vágya hamar megnyilvánul a Vízöntő havában született gyermeknél, aki egészében véve boldog, magabiztos, és erős vágy él benne, hogy a saját útját járja. Impulzív természet, nyílt, őszinte tekintetű. Nehéz fegyelmezni a kis Vízöntőt. Rossz alvó, általában korán ébred, és idegességre utaló jeleket mutathat. Szereti, ha körülveszik, a magányt nem tudja elviselni. Ne erőltessünk rá semmit, mert ezzel ellenállásra, lázadásra ösztönözzük. Sokkal jobb, ha kedvességgel próbálkozunk.


Gyermek: Egyéniség, aki a szabadság és a függetlenség híve. A szülőknek sok gondot okozhat a makacsság; a legjobb ellenszer, ha az ellenkezőjét javasoljuk annak, amit valóban szeretnénk. Mindamallett a Vízöntő racionális gondolkodású, s érvekkel mindig meg lehet győzni. Egyértelműen kell vele szemben viselkedni, a kioktatást nem tűri. Jó néven veszi, ha megbeszéljük vele a családi programot. Mindent egyedül akar csinálni. Ez a meglehetősen önálló észjárás jele. Egyáltalán nem viseli el, ha kényszerítik valamire. Társaságban jól érzi magát, de olykor szüksége van arra, hogy egyedül legyen. Barátkozó természetű, csakhogy ez azt is jelentheti, hogy túlságosan naív, hiszékeny. Hasznos lehet, ha fiatalon bevonják jótékonykodásba, ezáltal ugyanis kibontakoztathatja humanizmusát, amely valószínűleg legerősebb és legjobb tulajdonságainak egyike. Ha furcsának tartott dolgok iránt érdeklődik, akkor ne aggódjunk, mert minden vonzza, ami eltér a megszokottól. Szeret beszélni és beszélgetni, hamar teremt kapcsolatot, s szenvedélyességét sem leplezi. Állandóan töpreng, hogy hová kellene még mennie, s mi az, ami még hiányzik az életéből. Állandóan meg akarja változtatni a világot. Törekszik arra, hogy neki minél jobb legyen, mindig megkapja a legújabb és legdivatosabb játékokat. Lázadó természet, de ebben mindig ott van a jobbra való törekvés.


Kamasz: Vitatkozónak mutatkozhat, de csak azért, hogy bizonyítsa egyéniségét. Mindennel ellenkezik, ami a tekintélyt, a fegyelmet jelenti. Legyünk kedvesek és figyelmesek, ugyanis a szülők is bizonyos tekintélyt testesítenek meg. Beszélgessünk vele nyíltan, hallgassuk figyelmesen gondolatait, véleményét. Fontos, hogy egyenrangúként kezeljük.


Tanulás: A szülőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy a gyermeknek valódi szükséglete a másság, ezért a merev előírásokat követő iskola nem lesz megfelelő a számára. Ugyanúgy lehet példás tanuló, mint fegyelmezetlen, közepes eredményt produkáló diák. Szereti a baráti összejöveteleket, a magasröptű eszmecserét. Hozzuk le a realitások talajára, ugyanakkor hagyjuk érvényesülni jó tulajdonságait. Némi erőfeszítés és önfegyelem árán jó magaviseletű lehet. Érzelmi élete bonyolult, ennek kellemetlen következményei lehetnek a tanulásban, ha nem figyelünk rá eléggé. Az alkotómunkát és a természettudományos hajlamot - ha, és amikor megmutatkozik - feltétlenül ösztönözni érdemes. Jó érzéke lehet a színjátszáshoz, de ezt nem szabad felnagyítani.


Pozitív személyiségvonások:


Barátságos és humánus

Őszinte és hűséges

Eredeti és ötletes

Független és intellektuális

Optimista és önkritikus

Negatív személyiségvonások:


Féktelen és lázadó

Önfejű és kiszámíthatatlan

Különc és megközelíthetetlen

Állhatatlan, hangulata változékony

Ingerlékeny, nem szereti, ha parancsolnak neki

Túl idealista

A Vízöntő jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Uránusz

Eleme: levegő

Fém: alumínium

Drágakő: akvamarin (berill)

Színek: acélkék, türkiz

Virág: orchidea

2006. dec. 9. 12:33

Bak


Csecsemő: A Bak-bébi szemlélődő, megfigyelő, szereti a nyugalmat. Ne aggódjunk, ha hosszú csendbe burkolózik, ez tartózkodó természetének a jele. Nem szereti, ha megzavarják. Ha sokan vannak körülötte, az előbb-utóbb nyugtalanítani kezdi. Nem kedveli a változásokat. Alkalmazkodnunk kell a ritmusához. Már babaként is praktikus, szereti, ha megmutatják neki, hogyan működnek az új játékok, hogyan kell velük játszani.


Gyermek: Komolynak és higgadtnak látszik. Különösen fontosak neki a kapcsolatok. Büszke a szüleire, akik jó ha tudják, hogy gyermekük igen konvencionális, és biztos, jól megszervezett, fegyelmezett családi légkörre van szüksége. Ezen kívül igényli az érvekkel alátámasztott bátorítást. A legjobb ösztönzést a felelősséggel járó megbízások és a zsebpénz jelentik. Önbizalmát, játékos kedvét főleg pedig hamisítatlan életörömét szüntelenül táplálni kell, különben túlságosan komoly, esetleg koravén lesz. A Bak-gyermekre sok minden jellemző: kicsit magamutogató, minden érdekli, mindig ki akarja próbálni az új dolgokat. Érzelmeit ritkán nyilvánítja ki, de visszafogottsága nem akadályozza abban, hogy új kapcsolatokat teremtsen. A nagy baráti összejövetel nem az ő viága, jobban szeret otthon olvasni vagy tanulni. Kíválóan tud koncentrálni, élvezi az olvasást, kedvenc időtöltése a könyvek böngészése. Próbájuk meg rávenni a szórakozásra, kikapcsolódásra, mert hosszútávon zárkózottá válhat, és nehezen fog kommunikálni a többiekkel. Rendszerető, szívesen segít a családban a rendteremtésben, a házimunkában. Szívesen veszi, ha dícsérik, s ez mindig ösztönzően hat rá.


Kamasz: Nagyon bonyolult ez a korszak, kiszámíthatatlanná válik, nehéz megérteni. Gondolatait, érzelmeit megtartja magának. Nála minden belül játszódik le; a csend a fellegvára. Ösztönösen megérzi, hogy az idő a javára dolgozik, és csak húsz-harminc éves kora körül alakul ki az egyénisége.


Tanulás: Erős oldala az emlékezőtehetsége és az akaratereje. Egyáltalán nem ijed meg a hosszú ideig tartó tanulástól. Becsvágyát állandóan serkenteni kell, így tud jobb eredményeket elérni. Mindig úgy érzi, hogy nem tud eleget. A szellemi túlterheléstől óvjuk, mert az depresszióval, memóriazavarokkal járhat. Ne érje semmi igazságtalanság, mert zárkózottá válik.


Pozitív személyiségvonások:


Gyakorlatias és megfontolt

Ambíciózus és fegyelmezett

Türelmes és körültekintő

Szórakoztató és tartózkodó;

Rendszerető és ügyel a részletekre

Jó koncentrálóképességgel rendelkezik

Képes hosszú tervek megvalósításába belefogni

Negatív személyiségvonások


Pesszimista és fukar

Túlzottan konvencionális és merev

Kevéssé közlékeny

Lassú és zárkózott

A Bak jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Szaturnusz

Eleme: föld

Fém: ólom

Drágakő: ametiszt, türkiz

Színek: a sötét színeket kedveli, a méregzöldet, szürkét, feketét, barnát

Virágok: borostyán, árvácska, vadárvácska

2006. dec. 9. 12:32

Nyilas


Csecsemő: Rendkívül szeretetre méltó baba, aki szereti az önállóságot és a függetlenséget. Mosolya és életkedve a környezete számára maga a boldogság. Amint lehet, megkezdi napi mozgását, s alig lehet megállítani. Imádja a társaságot. Amint biztonságban érzi magát, elalszik.


Gyermek: Ellenállhatatlan és elszánt, nem marad észrevétlen. Kívánja mások rokonszenvét. Kezdeményező, egyénisége van, és a humora sem utolsó. Néha bizony kicsit hangos, de ilyenkor is csak ki akarja nyivánítani szeretetét, ragaszkodását. Olykor azonban mást mond és mást csinál. Szeret sokféle új játékot kapni, de ezeket hamar megunja. Könnyen válik feszültté, hisztissé. Ilyenkor hajlamos törni-zúzni a játékait. Ezért ügyeljünk arra, hogy a Nyilas-gyermeknek csak nehezen törhető vagy éppenséggel törhetetlen játékokat vegyünk. Kíváncsisága határtalan, szüntelen kérdésekkel ostromolja környezetét. Igazi fecsegő. Általában a saját feje után megy, de nem konok, figyelmesen meghallgatja a jó tanácsokat. Könnyen túlcsorduló érzelmei miatt óvatos bánásmódot igényel. Szereti a változatosságot, az egyhangúságtól kifejezetten rosszul érzi magát, s ezt értésre is adja. Ügyeljünk az óhajaira, figyeljünk a megnyilvánulásaira, mert különleges érzelmi kapcsolatra van szüksége. A lelkesedés csodálatos vonása minden gyermeknek, de a Nyilas szülöttnél túlzott méreteket ölthet, ezért szükség van arra, hogy megfelelő mederbe tereljék, és ne hagyják kárba veszni. A féktelenségét ugyancsak le kell csillapítani. A szülőknek a lehető leghamarabb fel kell ismerniük gyermekük valódi érdeklődését, mivel óriási lehetőségek rejtőznek benne, de a megfelelő ösztönzés elengedhetetlen.


Kamasz: Nagyon hamar hatalmába keríti a függetlenség utáni vágy. Idealizmusa és erős igazságérzete lévén, meg akarja váltani a világot. Erős felelősségérzete és fokozott önbecsülése van. Ne legyünk meglepve, ha reménytelennek látszó ügyekért száll síkra, vagy a politika iránt kezd érdeklődni.


Tanulás: Mivel becsvágyó és jó társadalmi helyzetre vágyik, mindent belead a tanulásba. Lelkesedését az elért eredmények táplálják a tanulásban és a sportban egyaránt. Az olvasási készségét és nyelvérzékét már kis korától érdemes fejleszteni. Szorgalmas és rendes, összességében egész jó eredményeket ér el. A szabad és független foglalkozások vonzzák, mert nem tudja elviselni, ha valaki parancsol neki. Nehezen viseli az iskolai előírásokat, de az ésszerű szabályokat belátja és elfogadja. Egyébként a tanárai jobban teszik, ha óvatosan bánnak vele, ugyanis a legkisebb igazságtalanságot sem hagyja szó nélkül. Az intenzív sportolás rendkívül fontos a lelki egyensúlya szempontjából. Környezete számára életöröme jelenti a boldogságot.


Pozitív személyiségvonások:


Optimista és szabadságszerető

Derűs és jókedélyű

Becsületes és őszinte

Intellektuális és bölcselkedő hajlamú

Megértő és nagylelkű

Jó tanácsadó

Negatív személyiségvonások:


Vakon bizakodó és nemtörődöm

Felelőtlen és felszínes

Tapintatlan és türelmetlen

Szertelen, hajlamos szétforgácsolódni

A függetlenség iránti vágya olykor az önzést súrolja

A Nyilas jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Jupiter

Eleme: Tűz

Fém: ón

Drágakő: topáz

Színek: bordó, bíborvörös, sötétkék

Virágok: a gyermekláncfű és a szegfű

2006. dec. 9. 12:31

Skorpió


Csecsemő: Egyénisége korán megnyilvánul. Ragyogó arccal várja az esti fürdést, mert rajong a lubickolásért. Kedvenc játékait még a kádba is magával viszi. A strandon vagy a tengerparton van otthon, ott az ő igazi világa. Egész nap képes eljátszani a sekély vízben. Szereti a családi együttléteket, amikor körülötte zsong mindenki. Ragaszkodó természetű, cseppet sem szeleburdi. Szívesen veszi, ha gyengéden bánnak vele; egy-egy hangos szóra elsírhatja magát.


Gyermek: Nagyon eleven, pajkos, mindent szét kell szedni, össze kell törni, hogy megértse a lényegét, mivel kíváncsisága határtalan. Ne legyünk vele se túl szigorúak, se túl engedékenyek. A legkisebb hibát is kihasználja. Nem könnyű megtudni, mit forgat a kis fejében. Ébresszünk benne bizalmat, hogy kitárulkozzon. Távollétében ne turkáljunk a holmija között, tartsuk tiszteletben birodalmát. Nehezen lehet becsapni, mert ösztönösen ráérez a dolgokra. Nem könnyű zavarba hozni, mégis finoman kell vele bánni. Figyelmes, öntudatos, kissé tartózkodó. Játékot azonban szívesen kezdeményez a családi körben. Ha érzi, hogy szeretik, akkor igyekszik visszaadni a szeretetet vagy legalábbis jelét adni ragaszkodásának. Ha a Skorpió-gyermeknél valami nincs rendben, feltűnően csendes lesz, talán még kedvenc ételét is visszautasítja. Minél előbb, annál jobb arra bátorítani, hogy öntse ki a szívét; a zárkózottságra való hajlam felnőttkorban komoly bajokhoz, szükségtelen szenvedésekhez vezethet. A fiatal Skorpió igényli a vonzó elfoglaltságot; olyan hobbira beszéljük rá, amelyben kiélheti érzelmi és fizikai energiáit. A hasznos időtöltés megtanítja arra, hogy erejét egyenletesen használja fel. Valószínűleg élvezni fogja a nehéz csapatjátékokat, a vízi sportokat, vagy - a kreatívabbak - a korcsolyázást, a táncot.


Kamasz: Lázadása heves lehet. Viselkedjünk úgy, hogy ne tápláljuk harciasságát. A lehető legtöbbet beszélgessünk vele, hiszen imádja, ha mondandóját figyelembe veszik. Mindent kifogásolhat: a társadalmat,a környezetében levő személyeket, stb. Szexuálisan általában korán érik. Erről beszéljünk vele nyíltan, de ne hozzuk zavarba. Ha kifogásunk van a viselkedésével kapcsolatban, mindenképpen négyszemközt beszéljük meg vele, mert egyébként sérelemnek veszi és nehezen bocsátja meg.


Tanulás: Ha a környezete megfelelő, jó tanárok és barátok irányítják, akkor minden simán megy. Ellenkező esetben kis ördögfiókává válik és változó eredményeket mutat fel: egyik nap kitűnő, másik nap elégtelen osztályzatokat hozhat. Kedvét leli abban, hogy megjátssza az ostobát vagy az okosat. Ezt a problémát úgy tudjuk kezelni, ha fegyelemre tanítjuk. Igyekezzünk rávezetni arra, hogy erőfeszítés nélkül semmire sem viszi; ha szabad akar lenni, akkor el kell nyernie a szabadságát, de nem mindegy, hogyan.


Pozitív személyiségvonások:


Céltudatos és erős akaratú

Lobbanékony és intuitív

Energikus és szenvedélyes

Elragadó és vonzó

Elemző és intuitív elme

Kevéssé befolyásolható

Negatív személyiségvonások:


Féltékeny és haragtartó

Mániákus és rögeszmés

Zárkózott és csökönyös

Szereti a bonyodalmakat

Bizalmatlan és agresszív

Nem szereti megfogadni a tanácsokat

A Skorpió jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Plútó

Eleme: víz

Fém: vas és acél

Drágakő: a szivárványszínekben játszó opál

Színek: sajátságos kapcsolat fűzi a sötétvöröshöz és a gesztenyebarnához

Virágok: a sötétvörös virágok, különösen a gerániumok, a rhododendronok, valamint a Kos virágai

2006. dec. 9. 12:31

Mérleg


Csecsemő: Ennivalóan aranyos baba. Szereti a családi atmoszférát, a harmóniát. Érzékeny és figyel a környezetére. Sokat kell beszélni hozzá. Fogékony a szépség és a kellem iránt. Minden alkalommal, amikor a kiságya fölé hajolunk, kedves mosollyal fogad. Pillanatok alatt kapcsolatot teremt, boldognak látszik. Imádja, ha vannak körülötte, jól érzi magát társaságban, s törekszik arra, hogy körülötte forogjon a világ. Örül, ha ő is elmehet vásárolni, s minden érdekli, ami a környezetében történik. Nagyon korán megszereti a zenét. A zaj viszont riasztja; biztosítsunk számára nyugodt környezetet.


Gyermek: Elbűvölő, és örül, ha mások kedvére tehet. Finom, félénk és határozatlan. Állandóan habozik. Segítenünk kell neki abban, hogy erősítse egyéniségét. Rendkívül fejlett az igazságérzete, ügyeljünk rá, nehogy igazságtalanságot kövessünk el vele szemben. Ha vannak testvérei, egyikükkel se kivételezzünk, ezt nem viseli el! Legszívesebben játékos gyermekdalokat és rímes verseket tanul. A Mérleg-lányok kedvelik a bizsukat, a pasztell színű ruhákat és utálják a koszt, a rendetlenséget. A Mérleg-fiúknak fontos a barátság. A szülőknek fel kell figyelniük a halogatásra vagy lustaságra utaló jelekre, mert később ezek komoly gondokat okozhatnak. Rendkívül fontos, hogy a Mérleg-gyermeket döntéshozatalra neveljük. Ha választás elé kerül, gyakran felhangzik a kérdés: "Te melyiket választanád, mama? Ne menjünk bele a játékba, mutassunk rá a különböző lehetőségekre, s kövessünk el mindent annak érdekében, hogy legyen mersze az önálló gondolkodáshoz.


Kamasz: Barátokban és meghívásokban nem szenved hiányt. Gondtalansága miatt elveszítheti a realitásérzékét; hagyja, hogy elragadja a képzelete. Hajlamos arra, hogy csak kis erőfeszítéseket tegyen valamiért. Tanítsuk meg a munka fontosságára. Bizonyos dolgokat nehezen tudunk megtiltani neki, de vegyünk erőt magunkon. Ha elfogadjuk az érveit és engedünk, azzal nem segítünk neki.


Tanulás: A boldog iskoláskor minden gyermek számára fontos, de a Mérleg szülötte a sérelmet oly mértékben eltúlozhatja, hogy az megzavarja a tanítás folyamatát, és huzamosabb ideig felzaklathatja a gyereket. Jellemző panasza: "Ez nem igazság." A kreativitást érdemes felismerni és bátorítani; gyakran valódi tehetség lappang a Mérleg gyermekben, de ha nem kap ösztönzést, nem fejlődik olyan gyorsan, mint más jegyben született társai. Mindenért lelkesedik, ami a művészettel kapcsolatos. Érdeklődési köre minduntalan változik, csapong. Később megtalálja a megfelelő pályát, de sok területre kell felhívni a figyelmét. Érzelmi élete gazdag és erőteljesen befolyásolja döntéseiben. Nagyon figyeljünk rá, mert mert előfordulhat, hogy rossz irányba terelődik.


Pozitív személyiségvonások:


Tapintatos és figyelmes

Romantikus és elbűvölő

Alkalmazkodó és társkedvelő

Idealista és békés természetű

Élénk elmével rendelkezik

Kiváló közvetítő és szónok

Negatív személyiségvonások:


Határozatlan és ingatag

Hiszékeny és könnyen befolyásolható

Kacér és önmagával szemben elnéző

Nem tud nemet mondani

Hajlamos meghajolni az erősebb akarat előtt

A Mérleg jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Vénusz

Eleme: levegő

Fém: réz

Drágakő: zafír, jade

Kedvenc színei a rózsaszín, halványzöld és a kék különböző árnyalatai

Virágok: a nagyszirmú rózsafajták és a kék színű virágok, például a harangvirág

2006. dec. 9. 12:30

Szűz


Csecsemő: Szereti, ha békén hagyják. Nagyon finoman kell kifürkészni az érzéseit, és kitalálni a vágyait. Ha akarja, nagyon jól meg tudja értetni magát. Csak ne siettessük; saját ritmusa van. A Szűz-baba kedveli a kényelmes, nyugodt alvási és étkezési körülményeket. Boldogságigénye óriási.


Gyermek: Intelligens és érdeklődő gyermek. Olykor kényelmesen hátradől és csak szemléli a történteket. Megfontolt, jó megfigyelő, nem sajnálja az időt arra, hogy elemezze a dolgokat. Szelíd, nemes és finom, ugyanakkor félénk és szűkszavú. Mivel meglehetősen szégyenlős, a játszótér ijesztő helynek tűnhet számára. A külső szemlélő tartózkodónak, zárkózottnak láthatja. A szülőknek mindent el kell követniük, hogy erősítsék a Szűz-gyermek önbizalmát. Érzékeny a családi hangulatra, összetartásra. Ugyanazokhoz az emberekhez és helyekhez ragaszkodik. Kiegyensúlyozottságához nagyon fontos, hogy boldog és nyugodt családban éljen. Lekötik az izgalmas emberek, az érdekes helyzetek, de szeret egyedül is lenni és játszani. Korán bizonyítja rendszeretetét. A szobájában mindig rendet tart, ebben biztosak lehetünk. Nem duzzog a mindennapi feladatok miatt. Szeret jókat enni, s néha szívesebben veszi, ha ágyban etetik. Kedveli a kifestőkönyveket, az állatokat, a virágokat, szeret a természetben sétálni. A háziállatokat családtagnak tekinti. Gyűjti az apró játékokat, ragaszkodik a kis ajándéktárgyakhoz. A későbbiekben főleg azok lesznek jó barátai, akikkel kiskorában együtt játszott.


Kamasz: Hirtelen minden ellen lázadhat. Erélyesen kritizál, kifogásol. Így alakítja egyéniségét. nagyon hamar kiderül, hogy ezzel sérülékenységét és önbizalomhiányát próbálja leplezni. Ilyenkor a feszültség oldásához nagy szüksége van a bensőséges beszélgetésre.


Tanulás: Okos, pontos és gyakorlatias. Rendes, tiszta és szorgalmas diák. Füzeteit nem csúfítják el pacák, szamárfülek, írása tiszta és jól olvasható. Jó tanuló, segítőkész, ezért könnyen a tanárok kedvencének tarthatják; pedig nem ez a helyzet. Egyszerűen csak szeret szorgoskodni. Vizsgaidőszakban a szülők jól teszik, ha erősítik gyermekük önbizalmát, különben erőt vehet rajta az aggodalmaskodás, s rejtéyes betegségek jelentkezhetnek. A hosszú távú munkákért nem lelkesedik, de ne legyünk meglepve, ha órákig képes törni a fejét egy-egy feladaton. Ha elveszíti az érdeklődését munkája iránt, nemtörődöm és hanyag lesz. Ez valamilyen lelki zavarra utal, mivel az ilyen viselkedés ellenkezik a természetével. Ebben az esetben beszélgessünk vele, hogy kiderítsük a probléma okát. Nagyon érzékeny, érzelmi életére végtelenül tapintatosan, természetesen kell figyelni.


Pozitív személyiségvonások:


Szerény és szégyenlős

Rendszerető és megbízható

Gyakorlatias és szorgalmas

Intelligens és becsületes

Megvan benne a másokra figyelés képessége

Logikus és elemző

Negatív személyiségvonások:


Kicsinyes és ragaszkodó

Szőrszálhasogató és kíméletlen

Mániákusan maximalista

Túlságosan kritikus és konzervatív

Nagyon érzékeny

A Szűz jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Merkúr

Eleme: föld

Fém: higany és nikkel

Drágakő: a barnásvörös kalcedon

Kedvenc színei a zöld és a sötétbarna

Virágok: minden élénk színű, apró virág

2006. dec. 9. 12:29

Oroszlán


Csecsemő: Nem könnyű eset a kis Oroszlán! Az első hónapoktól kezdve kimutatja vérmérsékletét. Dühkitörései hatásosak, de hamar elmúlnak. Ha a cumisüveg nem áll rendelkezésre, azonnal tudtára adja környezetének. Igazi egyéniség, az Oroszlán-bébire mondják, hogy van benne valami plusz. Mosolygós, szereti produkálni magát, szórakoztató jelenség, s igyekszik másokat is jókedvre deríteni. Imádja, ha a figyelem középpontjában lehet.


Gyermek: Cselekvésre van szüksége! Ha szülei pihenésre és derűs nyugalomra vágynak, akkor hamar rá kell döbbenniük, hogy a kis Oroszlánnal ez nem megy. Már nagyon korán társas lény, de a magány sem riasztja el, ugyanis ő az, aki dönt, hogy egyedül akar-e maradni vagy sem. Mindig talál valakit, akivel beszélgethet. Derűs természete és hirtelen felbuzdulása már nagyon hamar megmutatkozik, s mindig kifejezetten bájos. Szervezőkészsége szintén korán megnyilvánul, de a szülőknek figyelniük kell gyermekük vezérségre irányuló hajlamát, még mielőtt móresre tanítaná az egész óvodát. Magabiztossága azonban nem olyan erős, mint amilyennek látszik, s meglepően könnyű lelohasztani a fiatal Oroszlánt - talán az is elegendő, ha egy jóindulatú felnőtt komolyan kritizálja egy-egy munkáját. Ha erre sor kerül, a bírálat kedvesen, humorosan hangozzék el, különben súlyosan megbánthatjuk önérzetében. Rá kell nevelni arra, hogy meghallgassa mások véleményét, még ha nem is ért egyet vele. Így talán kisebb a valószínűsége annak, hogy olyan felnőtt lesz, aki rögeszmékkel bástyázza magát körül. Ugyanígy le kell építeni makacsságra való hajlamát. Próbáljuk megkülönböztetni az eltökélségtől, amely természetesen üdvözlendő és támogatandó. Lelkesedése sosem apad ki, ha a gyerek érdeklődik valami iránt, valószínűtlen, hogy valaha is abbahagyja. Így hát érdemes és rendkívül fontos bátorítani már az első kedvteléseket. Mindig is az élet napos oldalára vágyik majd, hajlamos a bolondozásra, de nagyon makacs természetű. Jellemző rá az Oroszlán-jegyből a függetlenség imádata, a kalandvágy. Ezért is kell figyelemmel tartani ha játszik, mert könnyen elkalandozhat másfelé. Barátkozó típus, de mindig főnök akar lenni. Kreatív, kedveli a zenés játékokat, a dobot, a xilofont. Szereti a társaságot, éhes a szeretetre. Határozott egyéniség, tudja, mit akar. Bízik magában és másokban is, igazságérzete fejlett. Nem szereti, ha a játékban csalnak, ő mindig betartja a játékszabályokat.


Kamasz: Mindenáron sikereket akar aratni! Igen büszke. Kifogásainkat négyszemközt mondjuk meg neki. Imádja, ha művelt emberek veszik körül. Fontos számára a barátság. Vállalja a felelősséget, de a tévedéseit is. Sikereihez gratuláljunk, mivel szüksége van arra, hogy érezze, szeretik, csodálják.


Tanulás: Általában az iskolai előmenetele problémamentes. Okossága révén jól dönt a pályáját iletően. A kudarcot nem tudja elviselni, ezért sikerrel végigviszi, amibe belefogott. Hajlamos bizonyos tárgyakat elhanyagolni, mondván, arra nincs semmi szüksége. Próbáljuk meggyőzni, hogy a széleskörű, általános műveltség nagyon fontos.


Pozitív személyiségvonások:


Nagylelkű és melegszívű

Kreatív és lelkes

Széles látókörű és nyitott

Hűséges és odaadó

Becsületes

Jó vezető

Negatív személyiségvonások:


Fontoskodó és leereszkedő

Hatalmaskodó és tolakodó

Merev és ellentmondást nem tűrő

Túlzottan becsvágyó

Fokozott önbecsülés

Rugalmasság hiánya

Az Oroszlán jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Nap

Eleme: tűz

Fém: arany

Drágakő: a tüzesen csillogó rubin

Kedvenc színei a Nap ragyogó színei: a sárga, a narancs és a vörös.

Virágok: A sárga virágok, pl. a boglárka, gólyahír, körömvirág a tavirózsa és a liliom

2006. dec. 9. 12:28

Rák


Csecsemő: Csaknem ideális gyermek; ragaszkodó és érzékeny. A családi légkör változása azonnal nyomot hagy a hangulatán, ezért a Rák-baba (sokkal inkább, mint más jegyben született társai) az egyik pillanatban csupa mosoly, a másikban pedig csupa könny lehet. Legszívesebben a családtagokkal játszik. Kényes a kiságyára, amelyet személyes birodalmának tekint, ahol nem tűr meg másokat, legfeljebb a babáit és játékait, melyekkel amúgy is szívesen veszi magát körbe. Hogy kiegyensúlyozott legyen, fontos a kielégítő alvás. Biztosítsunk számára hosszú pihenéseket is. El tudja bűvölni környezetét. Legyünk határozottak, ne engedjünk neki, mert nagyon könnyen hisztis, szeszélyes gyermek válhat belőle. Rendkívül jó étvággyal eszik. A cuppanós puszitól, az éles, határozott hangoktól, a hangos zajoktól viszolyog, könnyen megijed. Szereti a kényelmet, a biztonságot, az ölelést. Rendkívül szeretetre méltó baba, a legkisebb ragaszkodást is meghálálja. Szereti, amikor etetik, s ha ilyenkor semmi sem zavarja.


Gyermek: Álmaiba menekül és a keze ügyébe eső valamennyi könyvet elolvassa. Tartsuk tiszteletben lelkivilágát. Ne legyünk türelmetlenek hosszú hallgatásai miatt. Ahogy növekszik, rendkívüli memóriára tesz szert; néha úgy tűnik, többet tud a múltról, mint a jelenről. Érzékenységgel párosuló óriási képzelőerővel rendelkezik; fantáziája és kreativitása gazdag. Különösen kedveli a meséket és a gyermekdalokat. Szüksége van arra, hogy éjjel legyen egy kis világítás a szobájában, mert így barátságosabbnak találja az éjszakát. Szívbéli jóbarátai a teddymackók, a babák, a zenei hangokat produkáló játékok. Könnyen finnyás és válogatós lesz, e téren ezért elkerülhetetlen bársonykesztyűbe bújtatott vaskéz alkalmazása. A szófogadatlanságra a legjobb válasz: "A mama szomorú, ha ilyet csinálsz." Elegendő, ha a gyermek eredendő érzékenységére apellálunk. Fontos az is, hogy a szülők elvárják Rák-gyermeküktől a rendet. Ez a jegy közismerten rendetlen és gyűjtögető. A játékok szortírozása mindig csatározásokkal jár, mert a gyerek szemében még a legkisebb apróság is értékes, s mert emlékek fűzik hozzá, nehezen válik meg tőle.


Kamasz: A Hold (érzékenység, megérzés) befolyása alatt áll, ezért szereti a választékos környezetet. Beszéljünk vele komolyan, de kedvesen, hogy leszálljon a realitások talajára. De ne faggassuk; tartsuk tiszteletben a világát.


Tanulás: Valószínűleg félénken és bizalmatlanul kezdi el az iskolát. Ebben a korban fejlődik ki védekező páncélja. Alatta azonban bátorság és kitartás rejlik, amely tulajdonságok segítségével előrejut az életben. Sokminden függ az iskolai környezettől és a pedagógus egyéniségétől. Ha a tanár képes felkelteni a Rák-gyermek érdeklődését, akkor kétségkívül csodákra képes. Mivel jó felfogású, nagyon hamar megérti a dolgok lényegét. Ha a fegyelem túl szigorú, zárkózottá válhat.


Pozitív személyiségvonások:


Mély érzésű és odaadó

Intuitív és fantáziadús

Éles eszű és megfontolt

Védelmező és együttérző

Elegendő önbizalommal rendelkezik

Álmai megvalósítására törekszik

Nagylelkű

Negatív személyiségvonások:


Szeszélyes

Túlérzékeny és sértődékeny

Ráerőszakolja magát másokra

Túlságosan ragaszkodó

Nehezen szembesül a valósággal

Érzékenysége érzelgősségbe fordulhat

A Rák jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Hold

Eleme: víz

Fém: ezüst

Drágakő: igazgyöngy

Kedvenc színei a füstszürke és az ezüstkék

Virágok: a fehér virágok, különösen a fehér rózsák, az akantusz és a szulák, valamint a tavirózsa és a liliom

2006. dec. 9. 12:26

Csecsemő: Emellett az aranyos baba mellett nem lehet pihenni! Az esti elalvás kész cirkusz. Általában korán tanul meg beszélni, valószínűleg mászni, majd járni is. Mivel rendkívül mozgékony, egy percig se vegyük le róla a szemünket, csak így kerülhetőek el a kis balesetek. Értékeli a változatosságot és a barátokat. Minden nap más helyre kívánkozik, szívesen ül például autóban, vonzódik a vendégségekhez, a társaságokhoz, a látogatásokhoz, a különböző színű játékokhoz. Valósággal élvezi az életet. Gyorsan tanul, keveset betegeskedik, érdeklődő, mozgékony. Kedvence a játéktelefon, a rímes mondóka, szívesen nézelődik a kiságyából. Gyors mozgású, nem nagyon érdeklődik az ételek iránt, inkább azzal is játszik. Hajlamos a nap végéig ébren lenni. A mozgáshoz teret engedő, bő ruhák illenek hozzá. Szüleinek gondoskodniuk kell az elegendő mennyiségű játékról, amellyel boldogan elfoglalja magát, mert az unalmat nem viseli el, szinte fél tőle.


Gyermek: Szereti a játékokat és elvárja, hogy mindenki játsszon vele. Nagy csevegő, jó néven veszi, ha sokat beszélnek hozzá. Emlékezőtehetsége kitűnő, elméje kifejezetten élénk. Ragyogó eredményeket érhet el tanulmányai során. Humora és fantáziája miatt elbűvölő gyermek. A kemény felszín alatt nagy lélek bújik meg. Hogy időben leküzdjük az állhatatlanságra és felületességre való hajamát, az elkezdett foglalatoskodás befejezésére kell biztatni, bár hiba lenne ráerőltetni, hogy egy időben csak egy dologgal foglalkozzék. Erre egyszerűen nem képes; az Ikrek ugyanis akkor éri el a legjobb eredményt, amikor egyik feladatról a másikra ugrálhat, érdeklődése pedig hol nő, hol apad.


Kamasz: Képes a javára fordítani a kialakult helyzetet, így mindig ügyesen kivágja magát. Ösztönözni kell, hogy végigvigye a dolgokat, amelyekbe belekezdett, ugyanis az állhatatosság nem tartozik az erényei közé. Szereti az egyenrangú tárgyalófeleket.


Tanulás:Rendszerint jól halad az iskolában, de előfordulhat, hogy a dolgozatokon blöffel segíti át magát. A szemfüles tanár hamar felismeri ezt és néhány lépéssel mindig tanítványa előtt jár, a kevésbé éles eszű nevelőket viszont könnyen hintába ülteti. Dolgozataiban az Ikrek valószínűleg hosszú oldalakon keresztül fejti ki véleményét, ám annál kevesebb konkrétummal támasztja alá; a tényeket rendszerint unalmasnak találja. Kiváló felfogóképessége mellett figyelme nagyon hamar alábbhagy. Mindig új feladatra van szüksége. Figyeljünk rá: hajlamos elhanyagolni a dolgokat. Az olvasás, az írás és a művészetek a kedvenc területei. Életének kulcsfontosságú éveiben, 3-tól 12-13 éves koráig fokozottan ügyeljünk rá.


Pozitív személyiségvonások:


Alkalmazkodó és sokoldalú

Beszédes és eszes

Intellektuális és ékesszóló

Fiatalos és energikus

Nincs benne agresszivitás

Negatív személyiségvonások:


Ideges és feszült

Felületes és állhatatlan

Tapintatlan

Túl játékos

Egyszerre sok dologgal foglalkozik

Az Ikrek jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Merkúr

Eleme: levegő

Fém: higany

Drágakő: achát

Minden színhez, de különösen a sárgához vonzódik

Virágok: gyöngyvirág, levendula, mirtusz

2006. dec. 9. 12:25

Bika


Csecsemő: A kiságyából ránk mosolygó, elégedett, az étkezéseket lelkesen fogadó baba minden valószínűséggel a Bika jegyében született. A Bika-bébi imádnivaló. Nagyon fontos, hogy babusgassák, dédelgessék, erős legyen a biztonságérzete és a családi kötelék. Szereti a hasát, igényli a jó ételeket. Fontos számára a preciz időbeosztás, az, hogy tudja, a dolgok mindig a meghatározott időben történnek. Kis arcán fények gyúlnak ki, ha valaki törődik vele, de egyedül is nagyon szeret üldögélni, játszani. Makacs, konok természet, s ha kiborul, nehezen lehet megnyugtatni. Nem szereti, ha hangosan szólnak hozzá, ő ugyanis az igazi csendes, nyugodt családi harmóniát kedveli. A családi atmoszféra megadhatja neki az érzelmi biztonságot, kielégítheti szeretetéhségét. Kényes a ruháira, az ágyára, a játékaira. Meglehet, kissé késve tanul meg járni, ám ennek nincs más oka, mint hogy túl kényelmes; lusta mászni, nem beszélve a járásról. Ennek ellenére a Bika kisbaba gondozása csupa öröm és élvezet. A lassú fejlődés alapjában még nem ok az aggodalomra, ha tanul valamit, azt alaposan teszi, és egyszer és mindenkorra elsajátítja.


Gyermek: Igényli a gyengédséget, ne fukarkodjunk a kedveskedéssel, cirógatással, mert ezeknek a hiányát nehezen viseli. Minden kedvessége ellenére fontos a fegyelem, mert ebben a jegyben született gyermeknek szüksége van arra, hogy szervezett keretek között éljen, mivel alapvetően konvencionális természet. Ezt különösen azok a szülők tartsák szem előtt, akik boldogabban élnének liberálisabb családi légkörben. Amikor egyedül szeretne maradni, ne zavarjuk meg, időnként szüksége lehet egy kis magányra.


Kamasz:Könnyen irányítható, kezelhető, tökéletes összhangra törekszik. A nagyon erős alapon álló kapcsolatokat kedveli. Szereti a finom ételeket, a nagy baráti összejöveteleket.


Tanulás: Ha kitűz egy célt maga elé, ahhoz tartja magát. Ám ösztönzés vagy célkitűzés hiányában hanyag, nemtörődöm lesz. Nagyon fogékony a művészet és az esztétika iránt. Vásároljunk neki ilyen témájú könyveket és gyakran vigyük múzeumba.


Pozitív személyiségvonások:


Türelmes és megbízható

Melegszívű és odaadó

Kitartó és céltudatos

Higgadt és becsületes

Harmóniára törekszik

Negatív személyiségvonások:


Féltékeny és kisajátító

Haragtartó és merev

Önmagával szemben elnéző

Fél kockázatot vállalni

Túlságosan szereti a biztonságot

Hajlamos a konokságra és besüppedni a megszokásba

A Bika jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Vénusz

Eleme: föld

Fém: réz

Drágakő: a zöld smaragd

Kedvenc színei általában a pasztellszínek, különösen a rózsaszín, a halványkék és a zöld

Virágok: gyűszűvirág, rózsa (különösen a rózsaszín fajták), pipacs, harangvirág, százszorszép, ibolya

2006. dec. 9. 12:24

KOS


Csecsemő: A Kos-bébi életerős, vidám, energiadús, a nap minden percében mozogni szeretne. Hihetetlenül élénk, örökmozgó, igazi minden lében kanál. Korán felül, hamar kezd csúszni-mászni és járni. Úgy mozog, mint egy rakéta, s mivel kalandokra éhes, óvatosan és éberen kell rá ügyelni, ennek ellenére gyakran érhetik kisebb balesetek. Sasszemű, jó reflexű édesanya, nagymama, bébiszitter kell hozzá. Érzelmi aktivitása is fantasztikus. A szokásosnál több figyelemre, dicséretre van szüksége. Melegségre, gyengédségre, nyugalomra vágyik. A Kos-bébi nagyon mélyen alszik: van is mit kipihennie. Olyan, mint a tűz, de ha elfárad, ingerlékeny, feszült és ideges. Alkalmanként hangosan hisztizik. Kreatív játékokat igényel, a kényelmes, bő rugdalózók a legideálisabbak számára.Gyermek: A Kos-gyermek lelkes, eleven, örül mindennek. Fantasztikus energiák feszülnek benne. Óriási kíváncsisága szüntelenül sarkallja, hogy mindent felfedezzen. Lelkesedése gyorsan lelohad, gyakran változtatja érdeklődése tárgyát anélkül, hogy bármit is alaposabban megismerne. Tehát szülei jó ha tudják, hogy gyermekük könnyen megunhatja az új játékszert és többet rá se nézve várja a következő szórakozást. Vakmerő, energikus, sok mozgásra van szüksége. Gyenge pontja a fegyelem, nem viseli el a korlátokat. Az ésszerű szabályokat - különösen ha belátja fontosságukat - elfogadja, de fellázad, ha ostoba és nyilvánvalóan indokolatlan regulákkal akarják visszatartani.


Kamasz: Szüksége van az önmegvalósításra. Ne fékezzük a lendületét, inkább támogassuk céljai elérésében. Tele van becsvággyal, és jól érzi magát a bőrében. Optimizmusa kisugárzó.


Tanulás: Türelmetlensége és fegyelmezetlensége miatt az iskolai előrejutás rendszerint nem zökkenőmentes. Remélhetőleg a tanulásrohamok a kellő időben törnek rá, fontos dolgozatok és vizsgák előtt. Szerencsére általában elég, ha egy dolgozata, felelete rosszul sikerül, máris mindent elkövet, hogy utolérje társait és ismét az elsők közé kerüljön. Társai között vezető egyénisége kifejezésre jut; ha hangadóra van szükség, ő lesz az. A jó eredményekért dicsérjük meg, ez szárnyakat ad neki. A kudarc nagyon hamar kedvét szegheti. Tanítsuk türelemre: a gyorsan és a jól nem mindig megy együtt.


Pozitív személyiségvonások :

Vállalkozó szellemű és energikus

Újító és merész

Lelkes és magabiztos

Dinamikus és gyors felfogású;

Erős akaratú és dinamikus

A gondolatról gyorsan áttér a cselekvésre

Őszinte, becsületes és hűséges barát

Munkaképessége és kitartása bámulatra méltó

Negatív személyiségvonások:


Önző és lobbanékony


Impulzív és türelmetlen


Meggondolatlan és vakmerő


Nagyon konok


A diplomáciai érzék, az ítélőképesség és a tekintélytisztelet teljes hiánya


A Kos jelképvilága:


Uralkodó bolygó: Mars


Eleme: tűz


Fém: vas


Drágakő: gyémánt


Kedvenc színe a piros


Virágok: a bogáncs, büdös gönye és a lonc hagyományos Kos-növények


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook