Az út


Rohanó világunkban leginkább az adott pillanatban legjobbnak látszó módon döntünk, cselekszünk, de ritkán gondolunk arra, hogy az az út merre visz, hova vezet.
Az út

Ha esetleg rosszul döntünk, arra már csak utólag fogunk rájönni.

"Az elszalasztott pillanatokon való nyavalygás nem vezet sehova, csak foglalja a helyet az örömöktől, vágyaktól, a teremtéstől.

Viszont a tanulságból okuló, a hibákon javító újratervező program hasznunkra válhat, hogy legközelebb a dolgok jobbik része történjen velünk." (Mikola Péter)


"Addig jönnek vissza ugyanazok a problémák az életünkben, amíg szembe nem nézünk velük igazán, és nem tanulunk belőle, hogy legközelebb másképpen csináljuk." (Ellyne)


Mert lesz legközelebb??? Az biztos! A nénike sopánkodik: miért ver engem állandóan ezzel az Isten (a Sors)?

Nem, nem ver, hanem újra és újra elébünk hozza a lehetőséget arra, hogy amit korábban elrontottunk, azt végre helyesen cselekedjük meg. Mert az élet egy állandó tanulás, amíg nem vizsgázunk jól a jelenlegi leckéből, nem léphetünk magasabb osztályba. Éppen ezért, ahogy Dale Carnegie írta: "Ne a problémán rágódj, hanem a megoldáson!"


Jönnek a csendes téli napok, esték, melyek pontosan arra jók, hogy életünk korábbi, nem igazán kedvünk szerint történt eseményeit átgondoljuk, kielemezzük.

Keressük meg bennük azokat a pontokat, ahol akár nekünk, akár annak a másiknak másként kellett volna cselekedni, és akkor a végkifejlet, a végeredmény (talán) más lesz.

Könnyű azt mondani, hogy mert az a másik... de tegyük fel a kérdést: és annak előtte mi magunk mit mondtunk, mit cselekedtünk? És ha őszinték vagyunk önmagunkhoz, megfordul az agyunkban a gondolat, talán mi magunk sem vagyunk (mindig) angyalok. És ekkor a belső ügyvéd, az egó: igen, de mert előtte ő... és annak előtte mi?... Ez az út nem könnyű, mert szembesülünk korábbi tévedéseinkkel.


Nem könnyű a másik sem. Amikor a hátad mögé dobod azokat az eseményeket, amelyek nem kedved szerint alakultak. Mutathatod, hogy az életed csupa móka, kacagás, de az ilyen életben valószínű, hogy: "Színház az egész világ, És színész benne minden férfi és nő: Fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár" (William Shakespeare)


A két út látszólag párhuzamosan fut, bármikor lehet akár egyiken, akár másikon menni tovább. Csak nem ugyanoda vezet. Döntened neked kell.
Írta: Napsugár8, 2023. december 4. 09:35

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook