Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Az egészség és a kivi fórum

Az egészség és a kivi (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Az egészség és a kivi

1 2
42. Rika1 (válaszként erre: 41. - Rochlitz Szilveszterné)
2015. márc. 25. 22:29
Bizony napi 1 db kivi az egész napi c-vit szükségletet fedezi.
2010. aug. 22. 19:45
Sok benne a C vitamin!
40. Rika1
2009. dec. 24. 03:14
Boldog Karácsonyt kedves fórumozók!
39. ejmi
2009. ápr. 1. 17:01
A kivi valóban nagyon jó és egészséges. Sajnos én allergiás vagyok rá :(. Azt még pontosan nem tudom, hogy csak a héjára, tehát mással kell megpucoltatnom, vagy a gyümölcsre is. Pedig szeretem.
38. Rika1
2009. márc. 30. 04:43

Akit érdekel bővebben a kivi termesztése olvassa el, megéri:

[link]

37. Rika1 (válaszként erre: 36. - Szj21m)
2009. márc. 30. 04:38
Merre található helyileg ez a többhektáros ültetvény?...ezt szívesen megnézném, persze akkor ha van is rajta már sok gyümölcs:)
36. szj21m (válaszként erre: 34. - Rika1)
2009. márc. 29. 23:02
Nagyon szívesen, én csak ezért regisztráltam be ide. Felvállaltam egy olyan feladatot, hogy a kivi helyes termesztésével kapcsolatban a lehető legszélesebb körben terjesztem a helyes információkat. Sajnos nagyon sok tévhit terjedt el a termesztéssel kapcsolatban és ez könnyen vezethet sikertelenséghez azok körében, akik belefognak nevelésébe. Ha megpróbálják földre döntve takarni, akkor eltörik a törzs, ha meg bebugyolálják, akkor befülledhet, begombásodhat. Az almafát, vagy a barackot sem takarjuk. Van a kertemben több tő kivi is, a legrégebbiek 13 éve, de "hála" a "gondos" csomagküldő kertészeteknek, ezek mind porzós, vagyis hím növények. Nagyon sokan jártak így, mert sokszor összekeverték a kertészetekben a növényeket. Termő példányokat egy éve sikerült telepítenem. Magyarországon már számos 10-15 éves növény található és világossá vált, hogy téltűrésben nem különbözik hagyományos gyümölcseinktől. Már többhektáros kiviültetvény is van Magyarországon, de sajnos még ebben is le vagyunk maradva a világtól, mint annyi más dologban.
2009. márc. 29. 22:42
Én szeretem a kivit és rendszeresen eszem.
34. Rika1 (válaszként erre: 32. - Szj21m)
2009. márc. 29. 22:38
Köszi a cikkhez fűzött bővítményt. Az nagyon klasz, hogy már itthon is lehet termeszteni kivit. Talán neked van ilyen növényed?
33. szj21m
2009. márc. 29. 21:42
Bővebb, teljesen közérdekű információt találhattok a kivi termesztésével kapcsolatban, ha beütitek a keresőbe a "termesszünk kivit Magyarországon" címszavakat.
32. szj21m
2009. márc. 29. 21:37
A kivi nem déligyümölcs, hanem Magyarországon teljes joggal meghonosításra váró gyümölcsfaj! Téltűrése leginkább egy almafáéhoz hasonlítható. Tévedés tehát, hogy fagyérzékeny volna, vagy takarni kéne, nem is lehetne, hiszen a helyesen nevelt kivit egy törzsön neveljük kb. 2 méteres magasságig, innen törnek elő a vízszintesbe álló termővesszők. A 2003-as télen számos kertben fagytak földig különböző fajtájú csemegeszőlők, míg a kivin egyetlen rügy sem fagyott meg. Az import gyümölcsöt kényszeréretten szedik le, a saját kertünkből szüretelt gyümölcsünk sokkal finomabb! Kétlaki növény, külön példányon fejlődnek tehát a porzós és a termő virágok, ezért legalább egy hímivarú és egy, vagy több nővirágú növényt kell beszereznünk a terméshez. Egy porzó elegendő akár 8 termő növény beporzásához is. Az egyes töveket legalább 2 m távolságra ültessük egymástól és lugas formájú támrendszet alakítsunk ki számára, amely megtartja a vízszintes termővesszőket. A kivi az előző évben fejlődött vízszintesbe álló, hosszú szálvesszők utolsó harmadán hozza termését, nem szabad tehát a szőlőnél alkalmazott rövidcsapos metszést alkalmazni és nem is lehet falra felfuttatni! A metszés csupán a már letermett vesszők felcserélése az éves szálvesszővel kell, hogy legyen. Ezt viszont nem szabad elmulasztani, elkerülendő, hogy buja lombot fejlesszen kevés terméssel. Helyes művelés esetén egy tő a tizedik évre egy mázsát is teremhet egy szezonban.
31. Rika1 (válaszként erre: 30. - 8a5d74d8da)
2007. nov. 11. 15:35
Köszi Hell:))
2007. nov. 8. 09:50
Nos a kivi az nagyon finom én szeretem. Nagyon jó a cikk..:)
29. Rika1
2007. nov. 4. 12:03

Egy recept kivire: Kivisaláta pirított gomolyával


Hozzávalók:40 dkg kivi,20 dkg alma,20 dkg gomolya,citromlé,


A kivit meghámozzuk és cikkekre vágjuk,az almát megmossuk és a kivihez hasonlóan feldaraboljuk.A gomolyát kisebb kockákra vágjuk,és kevés forró olajban hirtelen pirosra sütjük.A kivit és az almát citromlével meglocsoljuk,tányérra tesszük,majd a tetejére szórjuk a megpirított gomolyát.


Jó étvágyat!

28. huenya (válaszként erre: 15. - Rika1)
2007. nov. 3. 20:27
az egészre... nem bírom megenni, mert teljesen kimarja a számat, és akkor napokig olyan :S nem is érzek ízeket, meg semmit...
27. Rika1
2007. aug. 12. 13:31
Csajok! Srácok! Nem szeretitek a kivit??
26. druida (válaszként erre: 25. - Rika1)
2007. júl. 26. 01:44

Egy magánbirtokon a Pilisben, nagyjából Szob magasságában. Ahová nem engednek be az őrök, az lesz az.

Nincs neve. Nincs rá szükség. Itt folyamatosan teltház van. Külföldön néha akad egy-egy hely. Az árak nagyjából ugyanazok.

25. Rika1 (válaszként erre: 24. - Druida)
2007. júl. 24. 07:26
Nálunk itt,de hol?És mi a pontos neve?
24. druida
2007. júl. 24. 03:09

Egy van itt is, a második pedig épülőfélben. Mert a jelenlegiben több évre előre betelt minden hely. Nem véletlenül.

Remélem a Bioegyetemen majd tudunk képezni néhány hozzáértőt amire a második klinika felépül. Mert most egyesével folyik a képzésük (elég sokáig tart), vagy külföldről importáljuk őket. (Ott sincs belőlük elég, állandóan elcsábítják az általunk kiképzetteket. Persze most már nincs esélyük elcsábítani őket, mert 4000-5000 eurót már itt is megkap nettó fizetésként egy nálunk dolgozó szakember. És nem csak az orvosok, hanem pl. a masszőrök vagy a táplálkozáshoz értők is.)

23. Rika1
2007. júl. 20. 03:49
És kishazánk benne van a 7 között?:)
22. druida (válaszként erre: 21. - Rika1)
2007. júl. 20. 02:10
Ma már Európában 7 országban van, és a Közel-Keleten is van kettő. Dél-Amerikában pedig 9!
21. Rika1 (válaszként erre: 20. - Druida)
2007. júl. 19. 02:02
Hát igen,ahogy leírtad el is hiszem,hogy működik:)de hol?
20. druida (válaszként erre: 19. - Rika1)
2007. júl. 19. 01:54

Megvalósítható. A bioklinika erre is szakosodott stábja évek óta alkalmazza. Magas fokú masszázstudás (min. 20-25 masszázsfajta teljes ismerete) és extrém higiéniai körülmények (ma már csak a műtőben van ilyen) kell a tökéletes hatás eléréséhez. És persze válogatott gyümölcsök kellenek hozzá. Olyat a piacon nem lehet kapni. :( Organikus gazdálkodásból származó gyümölcs szükséges hozzá. Akárcsak a grapefruitból, mert az is benne van a módszerben. Ez nem a kozmetikai gyárak által gyártott - elvileg - AHA molekulalánc. Ez a valódi. Tehát ez nem a barkácsszekció :(((( mi helyrehozzuk, amit a nők otthon elbarkácsolnak. (Néha a férfiak

is.)

Tehát tökéletesen megvalósítható. Véletlenül pontosan az a hatása, amiről a reklámok szólnak. Csakhogy itt tényleg működik... ellentétben azokkal a szerekkel, amiket a kereskedelemben lehet kapni. Azokat az amatőröknek találták ki. A profinak az eszközei is profik. És az eredményei is.

19. Rika1 (válaszként erre: 18. - Druida)
2007. júl. 16. 00:56
Írjál ide egy pár kozmetikai trükköt,hátha megvalósítható:)
18. druida (válaszként erre: 17. - Rika1)
2007. júl. 15. 22:54

Igen, a kiviből a savanykásabb a jobb hatású. Tudok vele egy csomó kozmetikai trükköt. Igaz, nem otthon alkalmazhatóak, hacsak nincs valakinek kéznél otthon egy profi masszőre.

Most éppen kedvező áron láttam a Nagycsarnokban, 120 Ft körül kínálják. Persze most van egy csomó remek idénygyümölcs, úgyhgy nem értem miért erőltetik akivit, de hát a kereskedelmet nem megérteni kell :)

17. Rika1 (válaszként erre: 16. - Évice)
2007. júl. 14. 00:34
A nagyon puha,az már túl érett az biztosan nem jó.Olyan félig kemény és félig puhát keress.De ne legyen túlságosan sötét színű.Én így szoktam válogatni:)
16. Évice
2007. júl. 11. 21:56
Én is szeretem a kivit,de néha úgy eltudok undorodni tőle.Nem mindig olyan ízletes kivit sikerül vásárolnom.
15. Rika1 (válaszként erre: 14. - Huenya)
2007. júl. 11. 03:16
Az egész kivire,vagy csak a magjára vagy allergiás?
14. huenya
2007. máj. 7. 20:55

ez tök jó!

kár hogy allergiás vagyok a kivire :(

13. druida (válaszként erre: 12. - Rika1)
2007. márc. 18. 16:23

A hatást azokon tudod megfigyelni és azokkal tudod elemezni, akik esznek az ételből. Sok esetben jobban (alaposabban, hosszabb ideig, stb.) tarthat a megfigyelés. Tehát sokkal mélyebb és alaposabb tapasztalatok birtokába lehet jutni, mint bármely más módszerrel. A tudományos orvoslás és kutatás módszereinél is messze több és alaposabb adatokhoz.

Ehhez már csak alapvető kémiai ismeretek kellenek, és tudsz következtetni. (Néha elég a józan ész is.) Annyi a különbség a tudománnyal szemben, hogy itt valós adatokkal dolgozol és nem elméletben kiszámoltakkal. Ha a tapasztalataidat összegzed, leírod és közreadod, azt bárki használhatja kiindulási vagy összehasonlítási adatként.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook