Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Az egészség és a kivi fórum

Az egészség és a kivi (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Az egészség és a kivi

1 2
12. Rika1
2007. márc. 18. 03:24
Köszi a hozzászólásodat,kezdem kapizsgálni,hogy mire gondolsz.Ha jól átvizsgáljuk a leírtakat van benne valami igazad van.:)Azt azért nem igérem,hogy ezentúl úgy főzök majd,hogy figyelem az alapanyagok kémiai változásait főzés közben:))
11. druida (válaszként erre: 10. - Rika1)
2007. márc. 18. 01:34

Mert bedőltek a reklámnak. Miből gondolod, hogy a Stahl tud főzni? A média kicsit másként működik. Menj el hozzá egyszer személyesen. Akkor kiderül az igazság. (Hozzánk bármikor jöhetsz, legfeljebb böjtölünk - most éppen 40 napig. Akkor csak te eszel :) :) ).

Remek táblázatok ezrei találhatóak arról, hogy melyik zöldségnek, gyümölcsnek, húsnak, fűszernek mennyi az energiatartalma, mennyi vitamin és egyéb dolog van bennük. Sajnos használhatatlan az egész. Ugyanis az ételben már hőkezelve vannak ezek a dolgok, és egészen más az étel összes paramétere, mint a nyers összetevők egységnyi ételre eső paraméterei. Viszont a teljes táplálkozástudomány a nyers vagy a hőkezelt alapösszetevő egyéni paramétereivel számol. De a kész ételével egyik sem. Innentől hamis az egész. Ugyanis az étel készítése során lejátszódó kémiai folyamatokat senkinem figyelte meg tudományos módszerekkel. És le sem írta.

Egy turmixnál is csak az összetevők paraméterei vannak meghatározva. A turmixé már nem, legfeljebb csak úgy, hogy a kinduló összetevőkét adják össze. De az csak akkor lenne igaz, ha nem turmixolnák össze őket. Tehát ez is hamis. Mert akémia működik, még ha nem is számolnak vele.

Ha egy ételt elkészítesz és megfigyeled a hatásait, akkor többet tudsz, mint az összes szakácskönyv és tápanyagtáblázat együttvéve. Ugyanis a te tudásod a valós tényeken alapszik, míg a tápanyagtáblázatok és szakácskönyvek nagy része kiszámolt adatokon. A kettő között nagyon nagy a különbség. De ezt te is látod...

10. Rika1 (válaszként erre: 9. - Druida)
2007. márc. 17. 04:06
Akkor miért írják a szakácskönyvek? Aztán a Sthal is használt ilyet:)(a többi privi)
9. druida (válaszként erre: 8. - Rika1)
2007. márc. 17. 02:46

A turmixgépet ne használd nyers gyümölcsökhöz-zöldségekehez. Nagyon megváltoztatja a kapott lé szerkezetét. Ezeket préselni kell.

Turmixgép viszont jól használható a magtejek készítéséhez. Ott éppen a magszerkezet megváltoztatása a cél.

2007. márc. 12. 21:38
Méregtelenítő hatása is kiváló:Turmixgépben pépesítünk össze 80 dkg kivit,1 dl mézet,fél citrom reszelt héját,pici őrölt fahéjat. Belekeverjük az egészet 1.5 liter felforralt de lehűtött tejbe.Ezt fogyasszuk jól behűtve.:)
7. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 6. - Rika1)
2007. márc. 3. 09:15
Kiprobltam hajnalban a mezes kivit, hozzaontottem meg keves aloe vera levet, valoban nagyon jo!
2007. márc. 3. 06:07
Kozmetikában is alkalmazzák: a kivi tápláló és energizáló kivonatai javítják a bőr állapotát,felpezsdítik a bőrünket.A pépesített kivi mézzel keverve kíváló tisztító maszk.
2007. febr. 21. 16:38
en az a baj h allergias vagyok ra..vagyhát csak a magjara:)de ugye kimagozni lehetetlen...igy gyakran csak körbevagom a szelet amig lehet a többit nem tudom megenni:(((
2007. febr. 18. 21:44
Tudjátok,hogy a kiwibwn több a C vitamin,mint a citromban és almában? E- és C-vitamin ( 120-300 mg/100 g gyümölcshús ) tartalmaz. Fogyasztása erősíti az immunrendszert, a vérereket és a kötőszöveteket, valamint elősegíti a szívizom működését.
2007. febr. 6. 20:33
Mi szeretjük, és sokat is fogyasztunk is belőle télen.
2007. febr. 6. 18:54
Amikor írtam a cikket nagyon megkívántam ezt a finom ízletes gyümölcsöt.Olvassátok el ti is ,és egyetek sok kivit.:)
2007. febr. 3. 04:00
A kivi Kínában őshonos.Jó száz évvel ezelőtt kezdték termeszteni Új-Zélandon.Nevét az ország jelképéről,a kivimadárról kapta.De eredete miatt nevezik még kínai egresnek,sőt őshazájában majombaracknak is.Ma Ausztráliában, Dél-Amerikában, Olasz- és Franciaországban is termesztik.Íze aromás,kellemesen édeskés-savanykás,magva ehető.

Ugrás a teljes cikkre: Az egészség és a kivi
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook