Ausztriai munka vendéglátásban (beszélgetés)
"Menyasszony is voltam mar csak kozben kibaxtam az uriembert." - ezzel csak nyert az úriember 🤣
Menyasszony is voltam mar csak kozben kibaxtam az uriembert. Nah de akkor miert is rolam beszelunk?
Neked talan van faszid h itt baxod el az idot?
Igen, szep no vagyok es ezt tudom is magamrol. 😂😬
Kicsit kell csak utána keresned (azt mondtad beszélsz angolul) és rájössz, hogy működik. Segítek: "learn language with input method".
Nem csoda, hogy nincs barátod 😁 Nehéz eset vagy hallod. Pedig kép alapján szép nő vagy. Már amit látok belőled, de az pont elég :D
Az aljáról feljebb lehet kerülni ha közben megtanulod a nyelvet.
Jah magyarban is van h hallok egy addig sosem hasznalt szot hat bakker en rakerdezek a hasznalojatol
H mi az.
Keresek neked egy könnyebb nyelvezetű könyvet, elkezded olvasni a fejezeteket, ha nem érted elsőre, többször is, aztán utána visszatérhetünk rá 😊
Mas az anyanyelv, amit kiskorban veszel fel meg mas egy idegen nyelv. Lol.
Mert nagyon okosnak akar tunni.
Magyarul hogy tanultál meg? :D
Nem. :) Meg sok masikat se beszelek nem vagyok en tudos😬😬😬😬😬😬
Mindenki máskepp működik.
Miert talalna ki ilyet.
Aztan lehet h teljesen masnak erzed. 😂 En is ki szoktam kovetkeztetni de mindig rakeresek a jelentesere mert eleg gaz ha hasznalod es teljesen masnak hiszed a jelenteset mint ami.
Tegyünk egy próbát akkor. Milyen nyelvet nem beszélsz? Németül nem beszélsz?
Nem tapasztalsz meg valamit, akkor már el sem hiszed. Először az alanyokat ismertem fel, ahogy olvastam, rájöttem mi lehet az 'I', 'you', aztán felismertem a szavak jelentését, van olyan szó, aminek a mai napig nem tudom a magyar jelentését, hanem csak érzem mit jelenthet. Rájöttem mikor van múlt idő, stb-stb. Ha nem hiszed el, nem hiszed.
Mosolyogva olvasom itt a hozzászólásokat, meg az ellenérveket, pro és contra kérdésben.
De tény, hogy bárhová is sodor az élet, nyelvtudás nélkül mindig csak az alján maradsz.
Faszim nincs.
Haverjaim vannak.
🤥🤥🤥🤥🤥 de te sem vagy logikus, ha ezt elhiszed🤦🤦🤦
Egesz eletemben imadtak az angoltanaraim, eminens angolos voltam, sosem tanultam ennek ellenere otthon de kellett hogy az a kva tanar elmagyarazza 1x azt a kva szabalyt es az is kellett h egy uj szavacskát kiszotarazzak. Azonnal ramragadt de kellett hogy 1x megnezzem. Mert az emberi agy nem tudja kitalalni az ismeretlenbol, a semmibol valaminek a jelenteset.
Az olyan mintha leirnek neked ide egy halandzsa szot aztan mondd meg a jelenteset. 😬😬😬😬
Istenem, te egy nehéz eset vagy, mondd csak, van neked barátod?
Köszönöm! Az a vicc, hogy ez működik bárkinek, nem olyan nagy dolog.
Gratulálok!
Ügyes vagy!🙏🙏🙏🙏🙏🙏
En meg ezt kvara nem hiszem el🙄
Mert ilyen nincs. :))
Köszönöm
Hálás vagyok tényleg h Te is megosztod velem a tapasztalatodat.
Mennyi jó ember van azért.
Sokszor probalok pozitív lenni...ebben a rossz világban.
"Nem az van h nulla, ismetlen nulla tudassal odamesz es cska hallgatok es idovel megerted" - hát akkor hogy tanultam meg? Egy Edgar Wallace krimit kezdtem el angolul olvasni, nem szótáraztam, lövésem nem volt a kiejtésről így elkezdtem hallgatni hangoskönyvként. Persze rengeteg könyvet elolvastam ezzel a módszerrel, rádiót hallgattam (BBC 4), tévéztem, aztán Netflixeztem angolul, angol felirattal. Ennek köszönhetem a tudásomat, még egyszer mondom nem volt alaptudásom, nem fordítottam.
De az egynyelvu szotar is szotar .... en is ra szoktam google-izni ismeretlen kifejezesekre angolul ami megmagyaraz. De azert tud megmagyarazni mert van egy alap tudasod.
Nem az van h nulla, ismetlen nulla tudassal odamesz es cska hallgatok es idovel megerted
Olyan NINCS.
Igen,60-70 éves is ...
Ez így van..
Nem kell lefordítani a szavakat, rájössz, tudom a jelentésüket. Tévedés, hogy fordítani kell. Egynyelvű szótárt érdemes használni.
Ezt a nyelvérzéket el kell felejteni. Nem kaptam meg a diplomámat, mert nem volt nyelvvizsgám. Utána elkezdtem olvasni Lomb Kató: Így tanulok nyelveket c. könyvét, az helyretette a dolgokat. Nincs nyelvérzék, megfelelő módszer+szorgalom, ez a siker kulcsa.
További ajánlott fórumok: