Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Aszalógép használatához szeretnék tippeket,recepteket kérni fórum

Aszalógép használatához szeretnék tippeket,recepteket kérni (beszélgetős fórum)


szept. 18. 23:13
Èn is nèzegettem párszor a boltban, ès akartam is venni aszaló gèpet
13. vigyefene (válaszként erre: 12. - Agnesss0129)
szept. 18. 14:39

Nagyon sokan csak műanyag zacskóban.

Sokat segít ha kiszívatod belőle a levegőt.


[link]

szept. 18. 14:34
Mibe szoktátok tárolni az aszalt dolgokat,csak üvegbe lehet?
11. agnesss0129 (válaszként erre: 10. - MenoPause)
szept. 18. 14:33

Tegnap csináltam banánt/olcsón kaptam/nagyon fincsi lett,csak ajánlani tudom!:)

Mint kezdő ki kell tapasztalnom az biztos,most pl.paradicsomot aszalok.Ez biztos nem lesz egy "rövid járat"de türelmes leszek.:)

szept. 18. 13:33

Sziasztok,

Én leginkább fűszerek szárítására használom, arra viszont csodálatos. Van a kertben rengeteg citromfű, kakukkfű, oregano, zsálya. Ezeket ha vágom, folyamatosan teremnek, és egyre szebbek. Így megszárítom őket. Bodzateát, galagonyát is szárítottunk már vele. Csipkebogyó,s tb.


Többszinten is (ezen ha jól tudom van hét is) és ezek néhány óra alatt meg is száradnak. Összemorzsolom, és kész a szárított fűszer, nem bolti.

Almát ki fogom próbálni, talán banánt is, müzlibe, ezeket meg én nem csináltam.

9. agnesss0129 (válaszként erre: 8. - Hoxa)
szept. 16. 16:44
Az enyém "csak"5 szintes.:) Az almát ki fogom próbálni én is a banán után.cserélgetni én is cserélgettem,de én még annyira kezdő vagyok,rá kell éreznem mindenre/vagy inkább jönnöm/.
8. Hoxa
szept. 16. 16:38

Nekünk van egy nagy almafánk, szinte ehetetlenül savanyú őszi almával. Alma chipsnek viszont isteni finom. Kb 6 óra alatt szárad meg, mi szoktuk a szinteket cserélgetni közben. Ilyen 6 szintes, egyszerű készülékünk van.


Amit még próbáltunk: meggy és cseresznye. Nagggggyon finom.

Füge, barack, paradicsom, sütőtök - ezeket is megettük, de olyan nagy kedvencek nem lettek.

7. agnesss0129 (válaszként erre: 6. - Vigyefene)
szept. 16. 15:45
köszi,meg nézem!:)
6. vigyefene (válaszként erre: 1. - Agnesss0129)
szept. 16. 15:36

Nekem van pár gépem, leginkább szórakozásból használom, de amikor festék és téglaport találtak a híres szegedi pirospaprikában, akkor nagyon mérges lettem.....

Szóval van sok gyümölcs, aminek a héja elég ehetetlen, tehát azt vágd le. 5-6 mm. vastagságra szeleteld el a dolgokat, nem vastagabb mint 10 mm.,nagyon sokat segít ha bespricceled citrom levével, ami tartósító.

Azt a rövid megjegyzést teszem, h a komoly gépek órák, nem napok alatt megszítják.

A szárítást nem lehet/szabad siettetni.

Ma nagyon foglalt vagyok, de később olvasok.

Egy videó.... [link]

5. NomNom (válaszként erre: 4. - Agnesss0129)
szept. 16. 15:16

Igen sajnos elég sok idő.

De talán ősszel-télen ha ronda esős az idő akkor ráér az ember ezzel babrálni.

4. agnesss0129 (válaszként erre: 3. - NomNom)
szept. 16. 15:11

köszi így ki fogom próbálni a parit én is.

Elsőre szőlőt akartam aszalni az nem jött be.B.nőm azt mondta csak a mag nélküliből lehet mazsolát készíteni.

Tegnap szilvát és őszi barackkal próbálkoztam,időben elég húzós volt kb. 16-18 órát aszaltam.barack nem nagyon jött be,lehet vékonyabbra kellett volna szeletelnem.

Na majd el válik kedvenc lesz-e vagy sem!

Holnap banánnal még azért kisérletezem,olcsó lesz a Tescóba,és állítólag az is fincsi aszalva.

Nekem mondjuk az nem nagyon tetszik hogy sokáig megy a kis masina mire kész lesz...:)

3. NomNom (válaszként erre: 1. - Agnesss0129)
szept. 16. 14:57

Szia!

Mi vettünk pl. sárga és piros koktél paradicsomot, félbe vágtuk őket és megaszaltuk úgy, hogy egy kis sóval megszórtuk előtte. Olyan lett mint a boltban kapható aszalt paradicsom. Salátába, tésztaételekhez vagy csak nassolni kiváló.

Kb. 6-8 óra volt 70 fokon. Ott hagytuk éjszakára.


Aztán aszaltunk almát mert nem tudtunk a sok almával mit kezdeni. Ez is nagyon finom és egészséges, mert nem teszünk rá semmit, nem kell hozzá olaj, csak a felszeletelt alma.

2. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Agnesss0129)
szept. 16. 14:52

Nincs ebbe semmi érdekes. Én szilvára használom.

De próbáltam paradicsomot, almát, répát,zöldséget.

Paradicsom nagyon kevés lesz 1 kgból.

Almát inkább nyersen eszem. Répa zöldség (hát, azért a friss más) .

Szilvát (nagyok voltak) három felé daraboltam. Kb 24 óra alatt kész, olykor leállítottam.

Anno sárgabarackra vettem, de azt forrázni kell hogy a színe megmaradjon. Neten találsz infókat.

szept. 16. 14:01

Évek óta"szemezek"az aszalógép vásárlásával,de mindig találtam valami indokot hogy le mondjak róla.B.nőmnél voltam kb.2 hete és neki van,nagyon dicséri.Végül az ő unszolására én is vettem,de mondanom sem kell az első próba után már el akartam ajándékozni,mivel úgy éreztem mégsem az én"világom"ez.Tegnap rá szántam magam és mégis újra elő vettem,"barátkozom"vele mégis.

...ha van valaki aki használ aszalógépet szívesen olvasnék tanácsokat,tippeket esetleg recepteket,hátha mégis a kedvenceim közt lesz 1x ez a kis masina! köszi!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook