Arab világ, és más érdekességek... (beszélgetés)
Na nehogy azt hidd hogy túlságosan.... :)
Aki boldog,annak nincs oka ezt bizonygatni mások előtt,szerintem.Elég ha maga tudja,amikor csendesen magának van és elgondolkodik élete történésein,és arra jut hogy ő boldog,akkor oké,az ember önmagának hazudni úgysem tud.Vagy mégis...?
Nincs okom kételkedni abban hogy Emilia boldog,legyen is az de én nem ezért jöttem hogy erről kérdezzek,hanem általános dolgokról
"Istenem és Te amit meg sem tapasztalsz elhiszel?"
Enissa te ezt honnan veszed?
Pont azért érdeklődöm,de nem azért mert érdekel hogy ki milyen boldog,hanem érdekel az igazság.
Nem tudom ugyanis hova pakolni,hogy az arabok mivel vívták ki maguknak az általános közutálatot,ill hogy annak van alapja vagy nincs?
"Igaz az egész világra vannak jó és vannak rossz emberek."
Az arabok valahogyan mégis kivívták hogy utálják őket.Szerinted miért?
Istenem és Te amit meg sem tapasztalsz elhiszel?
Azért, mert egy külföldi azt látja, ha kocsival végig megy az országúton, hogy a szélén ott állnak a "testimunkások" , majd hazatérve azt mondja itt mindenki qrva, ez igaz is? Ugye nem. Itt a mi országunkban nincs olyan férfi aki a főnököt akarja eljárszani? Valaki, ha őt ismeri akkor azt a következtetést kell levonnia, hogy minden férfi zsarnok.
Igen az arab világban is vannak szőrnyetegek, de sajnos hol nem? Arról nem fontos írni a sajtóban, ha valaki nagyon szereti a családját csak az a hír ha bezárja,megöli. Addig amíg nem Te tapasztalod meg ne itélkezz, és ha valami veled történik még akkor sem tudsz, hiszen ha a Te párod kedves a nagybetűs ember, lehet a szomszédod párja egy szörnyeteg, és igaz ez fordítva is. Igaz az egész világra vannak jó és vannak rossz emberek.
Dehogy akarlak kioktatni. :O))
Ki írígykedik?Mert én nem,az biztos!
Ha úgy gondoltad hogy ki akarlak oktatni,akkor tovább nincs miről beszélni.
Nyugodt éjszakát és további boldogulást kívánok.
Kozosen szoktunk donteni mert nem csak az o elete hanem a mienk is.Ha szulo vagy akkor megerted es a jott keresed nem csak magadnak hanem a gyerekednek is es ugy csinalod ,hogy kenyelmes ,jo es boldog csalad legyetek es jo legyen mindenkinek.De ez is csak a mi velemenyunk es akkor megint kilogunk a sorbol de ezzek vagyunk mi szivel.En nem dicserem az arab fiukat de megsem vettem,egy par bolond miatt mert itt is vannak szelhamosak nem csak az Eu-ban.En a velemenyem a tapasztalatom es amit lattam szerint mondom es irom le,ezt jo megjegyezni.
Most tenyleg megyek csak gondoltam megvarom az elobb amig irsz.
Nyugodalmas jo ejszakat kivanok megegyszer.
Végülis ha ragaszkodik ahoz hogy kint éljetek,akkor tulajdonképpen kötelez is egyben nem?
Amint látod írok.Szóval - igen,én azt hallottam hogy az arab férjek sokmindenre kötelezik a feleségeiket,persze ez is mindenkinél különböző,úgyhogy nem kell magadra értened.
Jó éjszakát neked is.Majd írj.
Bocsas meg anyi meg kimaradt az elobb,hogy en soha nem megyek senki utann senki szava utann.Tudod miert nem mert ha mentem volna akkor itt sem lennek a mai nap Riyadhban!En az erzeseim kovettem es a parom es csak obenne biztam amikor ide jottem nem hallottam azelot semi jot csak ,hogy sivatag van ott es majd elad egy kecskeert vagy teveert mert a sok buta nep csak ennyit tudot produkalni sajnos.Na de nem erdekes az egesz te is probalgatsz ahogy veszem eszre csak legyen akit:)irtam is az egyik forumozonak ha megint ilyen okosok jonnek es kiakarnak oktatni hogyan eljek vagy hogyan elek legfenneb messzirol kikerulom a forumot es attol en meg boldog vagyok .Az irigyseg nagy betegseg sajnos es kezelhetettlen ezt egy otthoni szomszed mondta volt reggen igaza van.
Legyen tovabbi szep ested.
Nem mentegetozok csak azt akartam leirni ,hogy o engem nem kotelez mint ahogyan sokan mondjak ,hogy itt a nok elete ilyen meg olyan.
Egy szoval nem irtam ,hogy nem ragaszkodik hozzam a ragaszkodas es a kotelezes szerintem kett kulon dolog.Na de mindegy irjal te mert ahogy eszre vettem van mirol irjal csak valamiert megsem irsz.
Jo ejszakat kivanok neked.
Aha értem.Csak kicsit furcsán kommunikálsz,nem értem miért mentegetőzöl? :O)
Ezek szerint a férjed nem ragaszkodik ahoz hogy ott éljetek?Te tényleg nagyon szerencsés vagy,ha semmi nem kötelező,mondjuk én erről egészen mást hallottam,más fórumokon is ahol beszélgetnek csajok a kinti életről...
Felre ne ertsel en nem vagyok itt kotelezoen en a ferjemmel elek es azert vagyok itt ,hogy egy csalad legyunk viszont barmikor ha akarok haza mehetnek ,de akkor mi lesz velunk?Otthon hova megyunk ki fog eltartani minket a ferjemmel egyutt..es sorolhatnam tovabb.Szoval talan azert is jo nekem mert semi nem kotelezo es a ferjem sem egy szigoru rendor bacsi hanem tiszteli az europai feleseget es ezt el varja a csaladjatol is,mert ha engem nem tisztelnek ahogy o mondja akkor a felesegemet sem tisztelitek.Ezzen azert kicsit el lehet gondolkodni szerintem.Egy olyan mondat szerintem aminek sulya van es tudom ,hogy ez igy is van.
Fagatas mindig van szerintem meg ha csak elmesz a masik varosban nemhogy egy mas orszagban.:)
Igen ez így van,mindenki másként lát dolgokat.:O)
Mi gyakran szoktuk faggatni mikor hazalátogatnak.
Biztosan másképp éli meg mint te,mert ő csak a férje munkája miatt van ott,nem kötelezően,és végülis minden 3-4 hónapban hazajön.
Nem is tudom mit mondjak,talán ha lesznek konkrét dolgok,akkor majd megírom hogy mit hallottam.De te azért írj és remélem lesznek mások is,vagy visszajönnek a többiek is...
biztosan csak ugy mesel ....
Tudod nincs kett egyforma ember aki ugyan ugy el vagy ugyan az tetszik neki mint nekem.En az en erzeseim es amit latok irok le ezt jo ha tudod :)
Mivelhogy én a rokonomtól is kapok rengeteg infót,és csak úgy...
Szóval kíváncsi kacsa vagyok. :O)
Szia!
Ez a porvihar amit feltettem a tavaly volt es sajnos nem csak nalunk hanem az egesz obolt szinte vegig soporte.De ami a napokban volt az kicsit normalisab volt.Sokszor yemen felolrol erkezik hozzank es ugy megy tovabb ez a fergeteges porvihar.Ilyenkor ha nem muszaly senki nem megy ki a hazbol vagy ha kimennek mindenki takarja az orat szajat legalabb.Erezni lehet a port a lakasban de a legkondi megszuri ezert is jo ,hogy van -milyen resekre gondoltal ?
Egy ilyen porfelho utann tenyleg van amit torolgetni a szekrenyrol;)
Haladunk a hazal is halla istenek , a csempek mindenut masok lesznek szin es minta is...igy akik majd ossze jarunk nok egyik sem fogja a masiknal ugy erezni mintha otthon lenne.
Ennek az eg zengesnek orultem de eleg kicsit tartott sajnos a somszedassonyom mondta ,hogy riyadh masik feleben nagyobb lett ok kint voltak eppen.Szaud -arabia nem csak sivatag ahogy sokan gondoljak vagy tudjak vannak itt is hegyes sziklas helyek es nagyon sok szep hely de ezt sem tudjak sokan.Peldaul ahol anyosomek laknak arra fele szinte normalis az eso sokszor hetekig esik es nalunk semi csak nagy meleg,ok meg legkondit sem hasznalnak mert nem kell anyira jo a levego naluk eleg a ventilator csak .
Hetvegen vagyis szerdan kapjak a vakaciot 10 nap aztan utanna majd csak nyaron lesz megint szunet.
Itt 7 evesen mennek iskolaban a gyerekek az en kis manokam meg 8 eves mar.
A latogatas az ugy van ,hogy mindenki felveszi a hosszu fekete ruhat amit abayanak hivnak itt,kendo nem kotelezo es ha majd ugy vagyok kint plazaban vagy nagy supermarketben akkor majd csinalok par kepet ,hogy ti is lasatok.Viszont a fekete ruha nagyon vekony anyagbol van egyaltalan nem melegit es ala meg mindenki azt veszen fel amit csak akar,sokszor en is alul haromnegyedes farmer naciban vagyok es egy pulcsi azt csokolom.De zart a ruha es ki latja mi van rajtam a lenyeg ,hogy jol erezzem magam benne.
Nem akartam hosszu lenni remelem sikerult valaszt adnom mindenre,
Jó kérdések. :O)
Erre én is kíváncsi vagyok,annál is inkább.....
Szia Gizus.
Igazad van:)tenyleg azert itt mas a vilag es ezt en jo iranyban ertem.
A sminkrol meg anyit irnek ,hogy pl. amikor eskuvo van akkor is mindenki olyan gyonyoru sminket csinaltatt ...meg a szebbnel szebb ruhak es ekszerek,azert ilyen dolgokat otthon oszinten keveset latni ...Itt azt hiszem mintha meg minden olyan normalis lenne nem a versenges a divat.Igazad van a kendovel kapcsolatban is szerintem nagyon sok not az is csinosa tesz es a niqab .A beduin nok azok akik hasznaljak egymas kozt a kendot es a niqabot ok igy szoktak meg mintha egy teljes mas nep lenne es valtozni sem akarnak.Na latod ezt kifelejtettem irni tegnap este :)
További ajánlott fórumok:
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Természettudományi érdekességek, felfedezések
- Honlap érdekességek, statisztikák
- Történelmi érdekességek
- Csongrád, Bács-Kiskun megye látnivalói, érdekességek
- 5+1 érdekesség, amit biztos nem tudtál a kecsketejről