Arab világ, és más érdekességek... (beszélgetés)
Jó reggelt mindenkinek!
Van itt valaki?
Miért a napokban regisztrált az a pár ember ( bár nem néztem utána ,hogy hány emberről van szó) Én ugyan kaptam pár privit és talán azért a napokban regisztráltak mert nem szeretnék magukat EGYENLŐRE felfedni Emilia elött !!!! Megtehetik HA AKARJÁK ! Virág is megteheti ,hogy nem vesz tudomást róluk vagy éppen be sem lép ide ha úgy tartja kedve.
Az ,hogy itt miről van szó ....hát ez így hozza magát szerintem . Vlaki ír a vallásról és arra kap vagy épen nem választ . Ha a családról írunk akkor arról beszélgetünk amíg valaki be nem dob egy más témát.
Mivel a topikinditó kislány eltünt és a topikban szerepel az ARAB SZÓ is így aztgondolom témánál maradtunk . Szó esik a vallásról is a családról is , és arról ,hogy évek során kinek mi a tapasztalata . De beszélgethetünk akár egy arab országban történt nyári élményről is ...ha éppen valaki majd erről ír hsz-t.
Emilia miért lett úgymond beszélgetés tárgya??? Mert elentmondásosak a hozzászólásai és fölöslegesen minek hülyiteni a népet. A koránból én is tudok kimásolgatni olyan részeket ,hogy hanyatt esik aki elolvassa .... Tudod vannak dolgok amibe csak bele lehet születni . Nos ezek is olyasmik lennének .
MINDEZEK MELLET A MAI NAPIG OLVASOK A KORÁNBÓL ÉS PRÓBÁLOK ÉRTELMEZNI IS . NEM ELITÉLEM AZ ISZLÁM VALLÁS EGYES RÉSZEIT HANEM MÁSKÉNT ÉLEM MEG MINT 20 ÉVE. És miért? Mert azóta nem egy és nem is két olyan dolog történt amire azt mondtam ,hogy nekem ez már sok ,érthetetlen és átélhetetlen . RÉSZEMRŐL ÉS ÉN CSAK EGY VAGYOK A SOK MUSZLIMA KÖZÜL . bIZONYÁRA VANNAK AKIK JÓ MUSZLIMOK ÉS MÁSKÉNT VÉLEKEDNEK ERRŐL . El is fogadom észérvekkel . De amíg az nincs ....??????????
Kedves ankhesen !
Én elentétben sok muszlimával NEM A FÉRJEM MEGISMERÉSE UTÁN VETTEM FEL A VALLÁST !!!!!!! Sokan bár nem válalják fel de kizárólag ezért teszik . Nem általános ,hogy egy MAGYAR nő vagy férfi besétál a mecsetbe és egyszer csak sehadat tesz...
Ha már rákérdeztél ,hogy miért kerestem ismerőst? akkor válaszolok !
Azért mert mindenki szépen elmaradozott a mecsetből ( bár tartjuk a kapcsolatot más úton) de valami miatt ők sem akarnak már szombatonként ott találkozni...
Mindezek mellett ha figyeltél akkor van 2 gyerekem is ,és a fiam próbál "jó muszlimként élni ", a lányom pedig másképen gondolkozik erről.
Én pedig szivesen elvinném a mecsetbe és rá fogom bízni ,hogy késöbb hogyan éli az életét! Én megismertetem vele a muszlim vallást hiszen ő muszlimnak született!!!!!! De ráerőltetni már nem fogom sőt még csak nem is befolyásolom azzal ,hogy elmondjam neki az én véleményem ezzel kapcsolatban!!!
Mellesleg én elég keveset beszéltem a vallásról .Inkább arról vártam meggyőző érveket amikre eddig még nem kaptam választ. És ide is csak azt tudom írni mint más topikba szokták . akinek nem tetszik amiről itt beszélünk az majd nem fogja olvasni . Mint pl : a naplókat ...
akkor miért kérdezted ki jár az xxxx mecsetbe mert mennél??? Jajjjjj emberek miért kell ez az egész??? Nem lehet beszélgetni erről a témáról (inkább mindennapokról,mint vallásról) normálisan?? nem érdekel senkit szerintem,hogy ki kit ismer,kinek melyik ismerőse látta y-t három éve amint x-nek azt mondta hogy..... én is ismerem a pápát.. na mindegy..
de ennek így nem túl sok értelme van.szerintem.
ja és azért van ilyenkor időm mielőtt megkérdezné valaki mert nem tudok aludni.
salam alaykum.
ha böjt közben rosszul van az ember hát megtöri a böjtjét! Ugyanúgy ahogy a menstruáló nő sem,a kisgyerek sem,idős sem terhes nő sem, a beteg sem böjtöl... remélem nem volt nagyobb bajod,de rosszullét esetén nem megtörhető,hanem megtörendő a böjt!!!
Mi történik itt?????????
miért nem lehet békén hagyni Virágot? NEm értem, mint ahogy azt sem,hogy az összes ember aki Virágnak ugrott miért a napokban regisztrált.... komolyan mint valami összeesküvés..
katicbogi miért íod hogy muszlim vagy mikor azt sem tudod egy muszlim nő milyét köteles befedni? a sokszor túlzó kérdéseiddel mi volt a szánékod? ha ott él és szereti miért kell bántani?
virág,szerintem ne írj ennyit a vallásról ide a fórumra,inkább priviben akit érdekel, ezt jótanácsknént mondom. így téged sem fognak bántani.
Na... az első oldal alján tartok...
Azt látom, megoszlanak a vélemények, és én nem tudom követni, hogy ki mond igazat, és ki nem...
Sajnos...
Katicabogi Te hol élsz?? Az Arab világban vagy most??
"arab brekegés"... :))))
És csodák pedig nincsenek a Korán szerint :))))))))))))
Igazad van abban ,hogy akinek nem tetszik ne olvassa . Végül is nem kötelező olvasmány hanem csipkerózsika álmai ( még jó ,hogy álmodni nem haram ) Magyarúl nem bűn:)
Es meg csak egy utolso keres ,senki ne olvason a naplomban ha hazugnak talalja.
En igy boldog vagyok a kedves kis csaladommal egyutt es tovabbra is irni fogok naplot.
Es leirom draga anyosom es aposom meg sogornoim csodalatos szeretettet es kedveseguket.Nem erdekel kinek tetszik es ki tart hulyennek vagy almodozonak:almodok mert megtehettem,mert a szerettet csodakra kepes.
Emilia ! nézzd már meg mit csinálsz itt a neten és mikor !
most rákerestem mert már tényleg vicc amit csinálsz . Hát minden órában itt vagy . A hsz-eid is hazudnak ? ott van mellette , a pontos idő hogy mikor írtad . Nézd csak meg és menj vissza egy kicsit . Lehet ,hogy te is meg fogsz lepődni ,hogy mennyire ráérős vagy . Erről meg ennyit....
Egyiptomban is vannak szép helyek . Mondjuk itt jön a képmutatás .....
Egy példa.
Ramadkor 2 éve rosszúl lettem a nem evés , ivás stb -től . Az anyósom akivel amúgy így távolból nincs bajom , közölte ,hogy elvisz a dokihoz ha felteszem a kendőt .... pffffff és ha nem teszem fel ? akkor nem vitt volna? Ő nem tudta ,hogy képmutatásra vesz rá engem ? Feltettem szerencsére. a vérem a nem ivástól olyan sürü lett ,hogy 4 üveg infúziót kaptam mert kis hijján rögösödött a vérem . Na ot lett vége a böjtnek is . mások elött nem ittam és nem ettem mert az elég rosszúl adta volna ki magát . Most nem írom ,hogy szégyen PEDIG írhatnám is mert az . Na de ez van . Én majdnem a kórházban kötöttem ki ramadankor. Amúgy meg mindenki aki teheti épp ezért a fél napot át is alussza akkor . Pedig nem ez lenne a cél . És annyi idegbajos arabot mint ramadankor ritkán látni . EZT SEM OLVASTAM HANEM KINT LÁTTAM ... EZ IS IGAZSÁG . PUFF NEKI
Na akkor meg annyit tisztazzunk le ,hogy
reggel 6 kor kelek es keltem a fiamat .
Reggeli es megy suliban
Utanna megy a ferjem dolgozni es en meg visza megyek aludni egeszen 12 ig amig jon a fiam haza.
Utanna fozok es ebed 2:30kor
3:15KOR Indulok suliban 6 ig.
Utanna haza es van amit csinaljak nekem is ezert van ,hogy par napja inkabb estenkent voltam ,na meg veletek beszelni.
Jé én is kaptam priviket.Hmmm....
Nem semmik derültek ki.....!
Na látod ezt sem hallottam eddig töled ilyen korán ... És most mondok neked valamit. Bizony tegnap és ma is sok sok privit kaptam én is . És valakinek feltünt ,hogy te éjjel nagyon nagyon ráérsz ..... Kezdesz veszteni a népszerüségből ami azért szomorú mert ezt te vívtad ki magadnak . És egy valamit ne feledj el !!!!!
Jó muszlim avagy nem jó ... De a szálak elöbb vagy utóbb összefutnak mert azért olyan sokan nem vagyunk . Bizony nekem is van ismerősöm aki ismer téged . Nem írt még ide . Nem is fog .......
Segitek.
A roman nagykovetseget ebben az utcaban megtalalod ha szuksged van ra:
AL-OLAYA MAIN STREET,NEVEN
TEL:014569985.
Ellotte a nagy utton van egy hatalmas uzlett :
ALHARAM CENTERS NEVEN.
Huha! Az melyik hozzászólás?
Mert én nem olvastam ilyesmit,de én nem érzem magam cinikusnak,szerintem csak neked nem tetszett a kérdés,vagy valami erδsen érintett,de arról én nem tehetek.Hát persze hogy senkinek semmi kδze!De ha ez a véleményed,akkor miért pakoltad ki az életedet a netre?
Bocsánat de miért ne írhatnék erről ? Miért nem kérdezhetem ? A KORÁNBAN IS LE VAN ÍRVA !!!!!!!!!!! Sőt még más is amit még is szégyelnék itt leírni . PL: hogy mit nem szabad csinálni ima közben ...... ami semmissé teszi az imát!
De mint írtam én muszlima vagyok mert tettem egyszer réges régen egy sehadat ....... nem vagyok jó muszlim mert képtelen vagyok jó lenni! Imádok élni . Ez az én nagy bűnöm és majd egyszer talán elszámoltatnak ezzel is . VAGY NEM .... Ki tudja. Onnan még nem jött vissza senki ,hogy erről meséljen .
Mindjárt meg kukkerollak ;)
Teljesen egyetértek veled!
Nem erre gondoltam de mindegy.
Amugy mar nagyon az elejen irtak ,hogy cinikus vagy egy olvaso aki csak figyelte a lepeseket itt.
Mindegy nem bantok en senkit ,sott ha eddig is valakit bantottam akkor elnezest kerek tolle.
Nem hazudtam en senkinek sem .
Es ha en igy elek es lattom a dolgokat es boldog vagyok senkinek semi bele szollasa szerintem.
Szia hajni!Isten hozott itt nálunk! :)
Csak olvass nyugodtan,van sok új dolog,pedig én azt hittem,már nincs semmi új a nap alatt :DDD
Bocsi de nem értelek.Szerintem én tisztességesen kérdeztelek,a kérdésemben nincs semmi bántó.Legalább én úgy érzem.
Vagy szemtelenség hogy megkérdezem,dohányzol e?Tδlem is meg szokták kérdezni,és nem bántódom meg.
További ajánlott fórumok:
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Természettudományi érdekességek, felfedezések
- Honlap érdekességek, statisztikák
- Történelmi érdekességek
- Csongrád, Bács-Kiskun megye látnivalói, érdekességek
- 5+1 érdekesség, amit biztos nem tudtál a kecsketejről