Ami a konyhai fortélyokba nem fért bele:) (beszélgetés)
Húú, hát nem vagy semmi. Vagy ezt már mondtam? :-))
Én begyúrtam a fára való mézest, azt holnap megsütöm. Meg megsütöttem a szokásos, aszalt gyümölcsös mézes őzgerincet. A többit csak a jövőhéten csinálom meg. Mézes-krémest, sósat, meg valami mákosat, ez utóbbi mibenléte még bizonytalan (bejgli, meggyes vagy kalács).
Nem szokott nagy vendégjárás lenni, így nem kell sokat sütnöm.
A főzést le akartam egyszerűsíteni. Szenteste halászlé, rántott hal saláták. A két napra meg sült hús, saláták, meg töltött káposzta ezek előre elkészíthetők. Nem akartam az ünnep két napján főzni, kicsit élvezni akartam a szeretet ünnepét. Na, meg ahogy a Móricka elképzeli....
Na mindegy, nem folytatom...
:-(((
Szép délutánt!
Én ma tojáslevest ,meg núdlit főztem / megmaradt a krumplipüre, abból csináltam/.
Rendbe raktam a konyhát, aztán itt volt az unokám volt barátnője, egy kicsit beszélgettünk.
El kellene mennem a boltba, de nagyon hideg van, nincs kedvem öltözni!...majd holnap azzal kezdem a napot!
Azt hiszem most kezdi becsülni a fiad, amit erddig tettél érte:)
Szép napot mindenkinek
Jó reggelt!
Ilonka, minden napra ilyen szépeket kívánok Neked!
Nekem ma főzni nem nagyon kell, ágyneműmosást/vasalást és aprósütemény sütést terveztem mára.
Kellemes reggelt Mindenkinek!
Lányok, ma valami hihetetlen dolog történt nálunk!
Balázs 1/2 7-kor elment itthonról, hogy 8-ra a munkahelyén legyen. Nem kapkodott, nem morgott, nem jött vissza. Még reggelizett is. :-)))
Mi több, este felhívott, hogy nem kell-e hoznia valamit a boltból. Meg hozott nekem Maxi Kinget, mert azt nagyon szeretem :-)). De szépen indul ez a mai nap! :-))
Ma a maradék pörköltből csinálok babgulyást, meg sütök hozzá palacsintát.
Nálatok mi újság, mit fogtok csinálni, mi finomat főztök ma?
Nagyon jó recept...:-))
én is elloptam.:-;
Szia, jó reggelt!
Ez nagyon jól hangzik! Ki kellene próbálni! :-))
Utólagos engedelmeddel beteszem a naplómba, meg elküldöm a barátnőmnek is.
>
KARÁCSONYI SÜTEMÉNY
Hozzávalók és elkészítés:
Végy 1 kg meleg szeretetet,
szitáld át a türelem szitáján,
nehogy pletykamag kerüljön bele
Adj hozzá egy liter bátorságot,
3 dl szorgalmat és
1 dl jóságot
Gyúrd össze 1 tojásnyi kedvességgel
és takard be tiszta jókedvvel
Ha megkelt, süsd meg
a kitartás tüzénél.
Szórd meg vidám mosollyal,
és tegyél rá pár csepp megfontolást.
Aztán vágd fel sok-sok darabra,
hogy mindenkinek jusson belőle,
aki szeretetre éhes.
Inkább úgy mondanám, másképp:)
Munkahelyen szellemileg fáradok le délutánra, itthon fizikailag. De legalább van némi látszata.
Hát szépnek szép, itt is, csak... De ez az én külön problémám. Na nem baj, majd elolvad.
Most mondták a tévében, hogy holnap már csak néhány helyen esik, főleg Keleten.
Rám még vár a mézeskalács sütés. Elfelejtettem mézet venni. :-((, de majd hétvégén megcsinálom. Addig csak hoz Balázs. :-))
Sziasztok!
Itt is gyönyörű fehér minden!
A szőnyegporolást én is szoktam úgy csinálni, kiviszem a kertbe és jól beleveregetem a havat...tényleg nagyon szép lesz és jó illatú.
Én mézeskalácsot sütöttem, töménytelen mennyiséget,/ ajándéknak is szánom!/ nemrég végeztem a díszítésével, szépek lettek és párom szerint finomak is!
Most pedig készülök egy kicsit sétálni, imádok a hóesésében kint lenni!
Sziasztok!
Jó tevékenykedést Nektek!
Végre itt is van egy kis hó.
Itthon vagyok szabin.
Hát én mosok. Mos éppen az erkélyre esett hóra vittem ki a kisszőnyegeket, fejjel lefelé ráfektettem és jól megporoltam a kezemmel, majd kiráztam és visszahoztam a szobába. Gyerekkoromban mindig, mikor leesett a hó anyukámmal kivittük a kertbe a nagyszőnyegeket, fejjel lefelé ráfektettük és porolóval jól kiporoltuk. Ja persze előtte is kiporoltuk a port belőle. Mindig olyan szép lett a szőnyeg utánna.
Aztán rakodok, mert este szállóvendégnek itt voltak a sogornőmék.
Kaját nekem sem kell főzni, mert van maradékom bőven.
Asszem még nekidurálom magam és végig felmosom a lakást.
Sziasztok jó reggelt!
Mai program? Hú, ez attól függ, hogy anyukám itthon lesz, vagy a terve szerint elmegy a sógornőjéhez.
Ha elmegy, akkor nekiesek a fürdőszobának, és kitakarítom Domestossal. Ha itthon van, akkor ezt nem tehetem meg, mert nem szereti az illatát, meg morog érte, hogy minek azzal takarítani, régen sem volt, mégis jó volt. ... no comment!
Mosni is fogok. Főzni nem kell, tegnapról van bőven maradék, még vacsorára is.
Balázs elment a dolgozóba :-), csak későn este fog hazajönni, mert utána Katázik, Ő így nevezi, bár az utóbbi időben egyszer-kétszer már azt is mondta, hogy megy az asszonyhoz. :-)
Jó reggelt mindenkinek:)
Mai programok?