Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almaszósz (almásgombóc mellé) recept

Almaszósz (almásgombóc mellé) recept

Az Almaszósz (almásgombóc mellé) hozzávalói:
1kg alma
10dkg cukor
1dl bodza szörp
2dl tejszín
5-6 levél citromfű
szegfűszeg
fahéj
borsmenta


Az Almaszósz (almásgombóc mellé) elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. Megcukrozzuk, fűszerezzük, majd nagyon kevés vízzel felrakjuk főni. (Zepterben víz nélkül)Addig főzzük, míg az alma szét nem fő. Félidőben hozzáadjuk a bodza szörpöt. Miután felforrt, hozzákeverjük a tejszínt és rövid ideig forraljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almaszósz (almásgombóc mellé) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook