Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Narancsrolád recept

A Narancsrolád hozzávalói:
1 készen kapható piskótatekercs,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
0.5 liter frissen facsart narancslé,
1 ek. citromlé,
1 tk. narancshéjreszelék vagy 2 csepp narancsaroma,
1 kg narancs,
citromfűlevélkék.


A Narancsrolád elkészítési módja:
A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni. A vajat kézzel vagy robotgép segítségével habosra keverjük, fokozatosan beledolgozzuk a cukrot, majd a narancslevet és a citromlevet, és egészen addig kevergetjük, amíg a krém teljesen sima nem lesz. Akkor hozzáadjuk a narancsreszeléket, és pár csepp ételfestékkel megszínezzük. A narancsokat meghámozzuk, majd gerezdekre szedjük. A tésztát óvatosan kitekerjük, egyenletesen megkenjük a narancskrém kétharmadával, narancsgerezdekkel megszórjuk, majd újra feltekerjük. A rolád külsejét is megkenjük a krémmel, és tálalásig hűtőbe tesszük. Tálaláskor narancskarikákkal és citromfűlevelekkel diszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. aug. 1. 15:40
A narancsrolád elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook