Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás-szalonnás pecsenye recept

Almás-szalonnás pecsenye recept

Az Almás-szalonnás pecsenye hozzávalói:
1-1,5 kg rövidkaraj (egyben, csont nélkül)
2 db piros alma
1 citrom leve
2 db vöröshagyma
10 dkg bacon
méz
só és/vagy grillfűszer
mustár


Az Almás-szalonnás pecsenye elkészítési módja:
Az almákat héjastul vékonyabb cikkekre vágjuk, meglocsoljuk citrommal. Az egész darab húst 1-1,5 centis közökben bevagdossuk (alul egyben marad), és a közöket kikenjük mustárral. Minden vágatba egy-egy szelet almát csúsztatunk héjával felfelé. Az egészet kívülről bekenjük sóval és/vagy grillfűszerrel. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kibélelünk a szalonna felével, beleterítjük a karikára vágott vöröshagymát, erre fektetjük a húst, majd mézzel megkenjük a tetejét. A maradék szalonnát a tetejére hajtjuk. Pici vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva betesszük a forró sütőbe. Addig pároljuk, míg megpuhul. A végén persze megpirítjuk, hogy szép színe legyen. Ha kell, menet közben pótoljuk a levét, és néhányszor meglocsolgatjuk a szafttal. Egyben tálaljuk, úgy szeleteljük, hogy egy-egy alma is legyen a szelethez.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás-szalonnás pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook