Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás lepényem recept

Almás lepényem recept

Az Almás lepényem hozzávalói:
Tészta:
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl

Töltelék:
6-8 db közepes alma
2 evőkanál sárgabaracklekvár
2 evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj

1 marék darált dió a szóráshoz
1 db tojássárgája a kenéshez


Az Almás lepényem elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, és előveszek egy 25x35 cm -s tepsit. Az almákat mosom, hámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Megpárolom, míg a leve el nem fő. Közben folyamatosan kevergetem, nehogy odaégjen. A baracklekvárral és a cukorral alaposan összekeverem, majd a tűzhelyről levéve, eldolgozom benne a vajat. A tészta hozzávalóit a tejföl kivételével összegyúrom. Állagtól függően kanalanként teszem hozzá a tejfölt, ha szükséges. Közepesen kemény, nyújtható tésztára van szükség. Kétfelé osztom, lapokra nyújtom. Az egyik lapot kinyújtom, a tepsibe helyezem, és megszórom egy maréknyi darált dióval. Rákanalazom az almatölteléket, és egyenletesen eloszlatom, majd befedem a másik tésztalappal. Villával megszurkálom, és lekenem tojássárgájával. 180 fokon, 30-35 perc alatt megsütöm. Langyosan szeletelem, porcukorral vastagon meghintve tálalom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás lepényem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook