Főoldal » Írások » Szépség & Egészség témák » Allergia és asztma ... de mi ismerjük a legjobb fegyvereket!

Allergia és asztma ... de mi ismerjük a legjobb fegyvereket! (x)


Kora tavasszal nem csak a természet kezd ébredezni, hanem beindul az allergiaszezon is. Ez az időszak sokak számára problémákkal teli, ami bizony a mindennapok hangulatára is rányomhatja a bélyegét. De ne fussunk annyira előre, kezdjük előbb az alapoknál.
Allergia és asztma ... de mi ismerjük a legjobb fegyvereket!

Mi az allergia?


Az allergia nem más, mint immunrendszerünk eltúlzott reakciója egy a testünkkel kapcsolatba került idegen anyag hatására. Eltúlzott, mert ezek az idegen anyagok általában teljesen ártalmatlanok az emberi testre, és ezért a nem allergiás emberekben nem is váltanak ki semmiféle reakciót. Az allergiás emberek szervezete azonban felismeri az ilyen idegen anyagokat és ezért immunrendszerük egy része bekapcsol.


Allergiát ún. allergén anyagok okoznak. Ilyen például a pollen, a poratka, a penész, és egyes ételek is. Ezek az allergének olyan anyagok tehát, melyek idegenek a test számára és egyes emberekben immunreakciókat váltanak ki.Mi az asztma?


Az asztma a hörgők (légutak) krónikus gyulladása, ami a légutak bedagadását és összeszűkülését okozza. Ennek eredményeképpen pedig a légzés nehézzé válik. A hörgők összeszűkülése vagy teljes mértékben, vagy csak részlegesen fordítható vissza különböző kezelések segítségével.Az olyan hörgők, melyek hosszú időn át vannak begyulladva, különösen érzékennyé válhatnak az allergénekre vagy az egyéb irritáló anyagokra. Ezt a fokozottan érzékenységet a hörgők hiperreaktivitásának nevezzük, melynek mértéke egyénenként változik. (Az asztmára és allergiára hajlamos embereknél nagyobb mértékű, mint az asztmával vagy allergiával nem küzdőknél.) Az érzékenyebbek hajlamosabbak rá, hogy hörgőik összeszűküljenek, mikor például olyan allergénekkel érintkeznek, mint amilyen a dohányfüst, por, stb. Az asztmások kellemetlen tünetei leggyakrabban a nehéz légzés, a légszomj, és ezekből adódóan a fulladás érzése, mely jelentkezhet irritáció, vagy sport (fokozott tüdőigénybevétel) hatására. Vannak olyanok, akiknél csak enyhén, van, akiknél krónikusan és súlyosan jelentkeznek a szimptómák.Akár azok táborába tartozunk, akik csak enyhe panaszokkal kénytelenek együtt élni, akár azokéhoz, akik akár minden nap szinte fulladoznak, szerencsére van mód a védekezésre.Hogyan védekezhetünk?


Az allergiahelyzetet sajnos rosszabbítja, hogy környezetünkben egyre nagyobb a légszennyezés is. Így nem csoda, hogy egyre több ember válik érzékennyé az allergiát kiváltó anyagokra és egyre többen esnek a krónikus allergia, asztma, és egyéb légúti megbetegedések áldozatává. Életünk 90%-át fedett helyen - azaz valamilyen épületen, vagy zárt helyen (pl. autó) belül - töltjük, ráadásul többségünk napjainak legalább egy részét városban (autók, gyárak között) tölti. Emiatt aztán kiemelkedően fontossá vált, hogy amikor csak lehetőségünk van rá, védjük légutainkat, és megtisztítsuk a belélegzett levegőnket. Ez jelenti a valódi védelmet légutaink számára. Ez kint a szabadban a környezet fokozott védelmével, a járművek és a gyárak károsanyag-kibocsátásának drasztikus csökkentésével és egyéb óvintézkedésekkel lenne megvaósítható. Még ha be is vezetnének olyan rendelkezéseket, melyek levegőnk tisztábbá tételét támogatnák, a hatás akkor sem jelentkezhetne azonnal. Közvetlen környezetünkben azonban képesek vagyunk akár azonnali változást és tisztítást elérni, méghozzá speciális levegőtsztítóval. Az AirWolf felismerte ennek fontosságát, és olyan termékeket fejlesztett ki, melyek környezetünkbe harmonikusan illeszkedve tudják ezt a hasznos célt szolgálni.


 • AIR WOLF 120m3 Classic Beige
 • AIR WOLF 120m3 Classic South
 • AIR WOLF 79m3 Royal-West
 • AIR WOLF légtisztító készülék Süni-barna

 • Hogyan működik a légtisztító?


  Az AirWolf légtisztítók kiszűrik a levegőből az allergizáló anyagokat. Ilyenek a különböző baktériumok, csírák, vírusok, gombák, atkák, kémiai allergizáló részecskék (pl. festékből), károsító porok (pl. szálló hamu, virágpor, pollen, füst, dohányfüst, stb.), és az egyéb gáz- , illetve gőznemű anyagok.


  A levegőtisztító vízzel és adalékanyaggal működik. A légtisztítóban található egy szűrőszerkezet, mely a benne található vízbe nyúlik. Működés közben ezen a szűrőn a kapilláris hatás következtében folyadékfilm keletkezik. A folyadékfilmen keresztül szűrt levegőben lévő szennyeződés pedig a szűrőn megtapad. Így képes ez a berendezés megtisztítani a rajta áthaladó levegőt. A baktériumokat és a vírusokat 36-98%-ban inaktiválja, míg a zárt térben lebegő részecskék számát (8 órás üzemeltetés után) 50%-kal csökkenti. Folyamatos használatával a pozitív hatás tovább fokozható, mivel a tisztítás többszörös lesz.  Mik az előnyei?


  Amellett, hogy megtisztítják a levegőt az allergén anyagoktól, a levegőtisztítók valóban jó megoldást jelenthetnek az allergiás tünetek kezelésére, mert:

  - üzemeltetésük csendes és nagyon olcsó (kb. 3 Ft / nap)

  - folyamatos, szünetmentes üzemeltetésre is alkalmasak

  - kis helyen is elférnek, akár dekorációs elemként is szolgálhatnak

  - szellőztetés mellett is hatékonyan tisztítanak

  - könnyen tisztíthatóak (a szűrőt egyszerűen kézzel lemoshatjuk)

  - nem szárítja ki, és nem is párásítja túl a levegőt!


  Ez utóbbi előny különösen fontos, mert a túl párás közegben egyes allergének (pl. penészgomba, atkák) elszaporodnak!
  (x) Ez egy szponzorált cikk

  Írta: bioszallito, 2010. május 27. 21:08

  Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


  Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
  Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook