Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Akkor azt mondod, hogy a Prolabor jó?
Nekem most ettől függetlenül a 3 pontos kell gondolom :)
Ma már nem tudok semmiképp menni, mert tegnap délután úton voltam a telóm lemerült, így nem tudtam intézni semmit :)
Külföldön, merrre élsz? :)
Szerintem ez nem teljesen így van, mert csak a lakcím szerinti területen veheted igénybe a dolgokat.Ott tuti! Ilyen a fogászat, tüdőszűrő is (ezek pl. lakcímhez is vannak kötve). Tehát az intézeteknek területi ellátási kötelezettsége van. Sok helyen a lakcímet is figyelembe veszik, de ez változhat kerületenként, városokként.
Érdemes mindent telefonon előre megkérdezni, szerintem. :)
Zkaty Szepa!
Gratulálok!!!
)))))))))
De egyre gondoltunk))
Galaxy
Tudod ezt nem muszáj pontosan azon a napon levetetni.Ahogy neked jobban kijön...
3. napit úgy szokták kérni,hogy + - 1 nap
Magyarul jó a 2. vagy a 4. napon is.
Igen,a terhességet ,ahogy írták is,a z utolsó mensi első napjától számolják vissza.
Mindegy,lombikos vagy inszemes vagy spontán terhességed van..
Majd amikor méregetik a babát,akkor a méretei alapján fognak az időponton változtatni.
Hát pedig a Jánosban ezt mondták. Ahol a nőgyógyászom rendel, ott meg nem vennék le, mondta hogy nem egy pácienst elhajtottak a laborosok. Egy másik szakrendelőbe viszont mehetek a háziorvosom beutalójával, bár az egy harmadik megye, nem tartozom oda és mégis ellátnak. De pl. vérvételre ugyanaz a szabály érvényes, mint a Jánosban, tehát nekem ott csak akkor veszik le, ha ottani orvostól van beutalóm.
Ezeken a konkrét helyeken nálunk így megy, azért írtam, hogy János és Tatabánya. :-)
Kerdes - csupan erdekel ki-hogy csinalna? :)
Szoval mennem kell 1-3. napi vervetelre. Ma vagyok az 1.napon. Ha nincs konkretan megadva hogy melyik nap Ti mikor mennetek? 2. vagy 3.napon? Van egyalatalan nagy kulonbseg az ertekekben? Szerintetek?
:-D
Hat az en esetem egy kicsit "specko", mert kulfoldon elunk es ugye emaitt nincs magyar TB-nk, vagyis IDE fizetjuk, nem a magyart igy Magyarorszagon csak surgossegi ellatasra vagyok jogosult, ez meg ugye nem tartozik abba a kategoriaba....
Ugyhogy nekem csak maganba johet szoba barmifele vv.... :-S De a prolaborosok jok, en hozzajuk jarok, ha kell valami, vagy itt elinteztetem es azzal megyek dokihoz.
Viszont nekem januarban neztek ugyhogy most egy ideig nem is kell, szerencsere es az en nogyogyaszomat csak a 0 perces es a 120 perces erdekli, szoval osszesen csak 2x szurtak :o)
Sziasztok Lányok!
ma voltam uh 21 mm vagyunk,hematománk még van de már nem nöt .
Az inszemnek úgye levonják a vándorlási időt és úgy számolják?Csak azért kérdem mert én számításom szerint 8 hetes és2 napos vagyok,doki szerint 8 +6 napos
Zsbb
Ez nem így van sajnos. Nem lehet bhol levetetni. Vannak területi ellátási kotelezettségek. Sajnos nagyon meg van bonyolítva, és most egyre jobban azzá teszik.
Baleset az más, akut ellátásnál mindig más szabály van.
nos..ha kapsz egy beutalót vérvételre,mindegy milyen..azt te az ország bármely intézetében levetetheted tb alapon sztk intézetben..ez a tb jogosultság..
gondolj arra..pl.van egy baleset bármi..elutaztál másik megyébe..akkor sem csak otthon látnak el a körzetedben!
Pesten élek :)de igazából vidéki vagyok :)
Az a helyzet, hogy Én ma már kórházakat is hívtam, ogy mi van ezzel a szűréssel, de mindenhol mást mondtak.
Sztk - hívjam az István vagy a Bajcsy Kórházat
István - labor : csak az Istvánban dolgozó nődoki beutalójával végzik el a vizsgálatot.
Bajcsy - csak és kizárólag diabetológiai beutalót fogadnak el.
Diabetológus - első alkalommal csak szakorvosi vagy háziorosi beutalóval vizsgálnak, majd aztán kaphatsz beutalót (ha adnak) IR- vizsgálatra..
Undorító az egészségügy.
Persze, ha magánba mész, már holnap reggel 8-ra van időpont! :) :) :)
Te hol szeretnél menni?
Lanyok, Ti mit sportoltok? Es heti hanyszor?
En probalok heti min.2x de inkabb 3x lemenni a konditerembe futni/bringazni/sielni... Melyik nap mihez van kedvem :-D
Megkerdezhetem h hol laksz? BP? vagy valahol videken?
Nogyogyasz vagy endokrinologus nem tud beutalot adni ilyenre vagy csak hazi orvos adhat beutalot? (ebben nem vagyok jartas...) :-(
csuppancs!
Köszönöm..akkor tuti, hogy leghamarabb júniusban lesz inszem csak :( azért kicsit szomorú is vagyok..örültem volna, ha már most gyorsan megcsinálják..bár friss infóval biztosabb lesz :) a végeredmény..
Köszönöm :) akkor nem is aggódom ezen. Én mondjuk a műtét óta híztam, mert azóta nem tudok még edzeni (pedig már nagyon szeretnék). Így 5 kg-ot híztam
155 cm vagyok és most 56 kg...
Már olyan zavaros ez annyi minden probléma lehet..
Kíváncsi vagyok milyen lesz a pénteki eredményed. Azt gondolom csak hétfőn tudod meg:)
Törpiri
Ahogy edddig megismertem őket,szerintem újat fognak csinálni.Nekem legalábbis azt mondták,hogy 3 hónapnál nem régebbi hormon nem igazán jó.
Én mercformint kaptam,xr változatot,750-est,de a sokinő lecserélte 850 re és simára.Azzal jobban lehet foygni,nekem meg kellett.180 cm magas és 90 kg-os voltam akkor.-
Utána 4 hó diéta gyógyszer és mozgás utáőn lettem 70 kg-.mondjuk nekem ez nagyon kevésnek tűnt,felhíztam vissza 75 kg-ra,akkor már jól éreztem magam))
A dokinő azt mondta,ez normális súly.ha tudom tartani,az a jó.Tudtam)))
A terhesség 12 hetéig kellett szednem a gyógyszert,akkor fokozatosan leépíteni,de a diétát tartom azóta is.Mondjuk gyümölcsöt elég sokat eszek most,remélem nem lesz nagy eltérés majd emiatt a terhelésen.Most megyek pénteken)
Ja és igen,ha úgy érzed,hogy valami miatt nem tudsz menni,akkor simán szólsz és ennyi.
Mi is hlasztottunk az eredméynek miatt.de nem báéntam meg
Törpiri
Az én dokinőm ,aki nekem nagyon sokat segített azt mondta,hogy:
nem jó,ha a cukros lötyibe citromot teszek,mert nem mutat rendes értéket,nem szívódik fel annyira a cukor,mint simán szívódna.
Nem lehet se sétálni,se mást csinálni 2 vv között.Le kell ülni és nyugodtan lenni.Olvasgatni...Se enni,se inni,se mást csinálni nem szabad.
Minden labor mást javasol,nekem a dokinő szava volt a legfontosabb.
Oh :) Kösziii már csak az a kérdésem, hogy mi van, ha még sem kéri újra a leleteket (hormon vérvételek 10 hónaposak) és elkezdi az inszemet..
akkor is belefér még, ha pénteken megvan az eredmény, le tudjuk mondani az inszemet ha be kell állítani gyógyszeresen ugye? :)
bocsánat a sok-sok kérdésért:)
Tündér vagy :) azt mindig szedned kell, azt a bogyót?
Szerintem csak örül neki, hogy Neked is tényleg fontos és lépsz is az ügyben. :)
Én is pont ezt tervezem nála. :)