Aki epidurálisan szült császárral, le tudná irni milyen volt? (beszélgetés)
ÁÁÁÁÁÁÁ nekem az nem kell...
Anyukámnak sokszor raktak ilyet be mivel vesekövel mütötték az nagyon fáj.....igen aki még nem szült az nem tudja elképzelni ezeket a részlet kérdéseket....ezt se hallottam még...egyre izgalmasabb..:-(
Sziasztok!
Én augusztusban szültem császárra. 8és fél órát vajúdtam. 3szor kaptam vajúdásnál EDA-t. A főorvos állapította meg, hogy műtőbe kell vinni. Ahogy kimondta én azonnal elkábultam. Fáradt voltam előtte is, meg sok volt már gerincben az EDA. Megkaptam a katétert, átpakoltak a gurulós ágyra, aztán műtő. Ott kaptam a lábamra zsákot, mikor nem volt fájás, akkor máshol megint gerincbe szúrtak. Majdnem aludtam a művelet alatt, de semmilyen rossz érzésem nem volt (pl. hányinger, gyomorfájás). Viszont undorító hangja volt annak az elszívónak. Mintha kiporszívóznának. Én máig érzem a sebemet, akkor meg főleg, ha a Kisfiam mondjuk pelenkázásnál hasba rúg. 4nappal műtét után is alig bírtam mozogni, és még sokáig itthon is nagyon nehezen ment minden. Semmi pénzért nem szülnék még egyszer császárral. :(
Le vagy takarva, elméletileg nem látsz semmit, de vannak tükröződő helyek.
Persze, a pici kiemelés után felsír, felemelik, és akkor láthatod. Elviszik, hamar lemérik, aztán bebugolálva hozzák vissza, de csak az arcodhoz emelik. Aztán amikor összeraktak, és kivisznek az örzőbe, akkor megkapod. Ha ott megtalálsz eg kényelmes pozíciót, akkor simán elmegy az a 12 óra, amíg inkább ne mozdulj... Csodáélhatod a picit. Mondjuk a mellre-tevés hanyattfekve körülményes. :-/
szóval akkor ez lesz a rosszabb.
Ha jól értem, akkor kényelmesebb mert a szülésből semit nem érzek(ez nem is olyan jó dolog) de utána szarabb.
Hát azért inkább fájjon amikor jön ki a bébi mint utána a semmiért.
Valahogy szülés közben természetes, hogy fáj, de azonnal el is mulik ahogy megvan a baba, a császár meg ezek szerint utána bepótolja hogy az anyuka meguszta a szülés kinját :)
Egy nagyon amatőr kérdés
Én azon gondolkodtam el...most, mi van ha pisilnem kell? vagy egyébb dolog...én ott kell ezt csináljam a dokik előtt???
Ez ciki.....vagy mi van olyankor?
inkább kinlódom végig a fájásokat órákig majd nyomom ki én magam minthogy ne érezzek és csak ugy kivegyék és szóljanak, kint a baba.
Meg be is vagyok tojva :(
Ezt nem tudtam.
Akkor mindent látok? A mütétet nem de amikor felsir a csecsemő én is hallom és rögtön láthatom?
Én ha szülök nekem tuti császár lesz ezt mondta a doki....mivel csipőficamom van....és hogy ne hogy gáz legyen ezért kell ez.
De hallottam utólag nagyon fáj....de azt meg túl éli valahogy az ember
basszus nagyon be vagyok fosva, kétszer szültem, de enniyre nem féltem mág az elsőnél se.
Másodjára meg tudtam mire számitsak :) de ez, hát ver a viz a gondolattól is.Olyan mű ez az egész, hogy nem érzek semmit, és csak kiveszik a gyereket.
Osztom a véleményedet, igen, szerintem rosszabb a császáros. :-(
Nekem komplikációs volt a lányom születése, (a fiamat első gyerekként simán szültem), mert a kis "cunis" 61cm és 4600g volt, és végül 7/9-es apgarral született meg. Az epit félreszúrták, vagy nagyobb adagot kaptam, (ezt a mai napig nem tudom...) így nyaktól lefelé semmit nem éreztem, viszont iszonyú hányingerem volt. Sokak mesélték már azóta, hogy ez nem egy általános császár, problémamentesen akár még szép élmény is lehet a műtét.
és milyen mikor kimegy az epidurál hatása? Tényleg az meddig hat?
Ha kimegy utána nagyon fáj?
hát ja, a sima szülés fájásai meg az az agész tuti rosszabb mint a császár.. :) legalábbis én ezt mondom, mig nem volt meg a császár csak a sima.
Ezek szerint neked nagyon fájt a vajudás és könnyebbség volt az epidurál?
Akkor mégsem biztos hogy rosszabb a császár :)
További ajánlott fórumok:
- Január elején 2. császárral szültem, most újra terhes vagyok...gáz?
- Császárral szeretnék szülni! Császárral szültem, mert igy akartam!
- Akik szültek simán és császárral is, melyik volt a "jobb"?
- 4.hónapos kismama vagyok, 4.babával:-)Első gyerkőcömet simán szültem a másik kettőt császárral! Lehet még ezután nem császáros szülésem?
- Szombathelyen aki császárral szült, mik a tapasztalatok?
- A Dél-pesti Kórházban szültem október 1-jén császárral, hogy tudnám felvenni a kapcsolatot azokkal, akikkel együtt szültem ott?