Aggódom.... (beszélgetős fórum)


1 2
35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Libikóka)
jún. 20. 18:41
Már elolvastam,köszi. Hát,nem túl jó....
34. libikóka (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 15:44
Akkor tedd meg,sok kérdésre ott a válasz.
33. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 32. - Liliom10)
jún. 20. 15:28
Nem teljesen,miért?
32. liliom10 (válaszként erre: 31. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 13:20
Elolvastátok figyelmesen a gyógyszer tájékoztatóját ???
jún. 20. 12:51
Amúgy Zolpidemet szed,van hogy egy már nem is használ még egyet be vesz és aztán alszik el.. :(
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Liliom10)
jún. 20. 12:46
Már rég nem a ház a probléma hanem akkoriba muszáj volt altatót szednie és már függő lett... Igen,nehéz mert én is depressziós vagyok,meg sok testi bajom is van..
29. liliom10 (válaszként erre: 28. - Semleges)
jún. 20. 12:31

Igen, lakni kell valahol, se nem muszáj házban. Ha vesznek jó állapotú lakást, ott általában kevesebb a javítanivaló, mint egy családi házon.

Közben olvastam, hogy már áthuzalozták a házat. Talán annyira gyógyszerfüggő lett a férfi, hogy " csak" azon kellene változtatni. Talán nem is altatót szed, hanem erősebbet, de mi még nem tudjuk, mit. Ha ez 3 éve kezdődőtt, nem hiszem, hogy ő egyedül képes már segíteni magán, orvoshoz kéne mennie . Ha nem hajlandó, ennek válás lehet a vége. Ismerek olyan feleséget, aki hiába próbált megtenni mindent, a férje nem volt partner a gyógyulásban, és a feleség elvált. Azt mondta, hogy ő nem fog tönkremenni idegileg a férje miatt.

28. semleges (válaszként erre: 26. - Liliom10)
jún. 20. 10:41

Jó, és akkor hol laknak? Valahol lakni kell. Hol a garancia, hogy a másik házon nem lesz javítani való?

Egy házon mindig van munka és csinálni való. Már amikor azt gondolod, hogy kész vagy, felüti magát a következő feladat. Valamint az egyik vonzza magával a másikat.

Esetleg egy társasházi lakás ami ebből a szempontból nyugisabb. Ott nincs tető, kapu, pince, padlás, ereszcsatorna, kert, betonozás, stb.

27. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 14. - Sirga)
jún. 20. 09:06

"Szóval, sajnos sokszor a laikusnak kell utánamenni, kutatni, gondolkodni, megoldást találni." -ezt nem vitatom. Bár - szerencsére - nekem nincs negatív tapasztalatom, okom sincs panaszkodni az orvosokra.


Jelen helyzetben azonban nem erről volt szó, hogy a fórumindító az orvos nemtörődömsége miatt kér segítséget és tanácsot. A kezdő hozzászólásban ez (is) olvasható: "Netán korai demencia vagy alcheimer kezdődik?" Erre írtam azt, hogy forduljon ezzel a kérdésével orvoshoz. Most is ugyanezt mondom.


Egyébként a véleményemtől függetlenül akár hosszan tartó beszélgetés is kialakulhat itt. Mindenki elmondhatja a másiknak a saját baját, tapasztalatait. Ez viszont biztosan nem lesz válasz arra, hogy a fórumindító férje demens-e vagy Alzheimer kór tüneteit mutatja.

26. liliom10 (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 08:27

Esetleg nem jöhet szóba a házeladás ? Ha az az oka a férjed betegségének, a táppénz nem old meg semmit, csak még többet lesz ideje gondolkodni a házon, sőt, pont egész nap a probléma helyszínén.

Ha még nem depressziós, csak esetleg folyamatosan csúszik bele, folyamatosan ki fogsz készülni tőle Te is, ahogy a másik feleség se bírta tovább idegileg egy idő után.

Nehéz helyzet...

25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Liliom10)
jún. 20. 08:02
Értem. Az a baj,hogy faluba lakunk és hát tisztelet a kivételeknek de nem tudni ki pletykás. Félek,ha bármit tennék híre menne és párom megharagudna hogy a háta mögött intézkedem. arra gondoltam,ha meglesznek a műtétek,visszatérek rá. Már beszéltek a dokinővel erről és azt javasolta hogy vagyen kiírná páromat vagy 3 hét táppénzre. Akkor már nyugodtabb léenne és hátha fokozatosan el tudná hagyni...
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Papája)
jún. 20. 07:58
Köszönöm,hát valamit majd megpróbálok...
jún. 20. 07:57

Ismerek egy házaspárt, ahol hasonló gond jelentkezett, még az oka is hasonló volt : a házzal kapcsolatos.

Annyira romlott a helyzet, hogy a háziorvos pszichiáterhez irányította a feleséget,hogy beszéljen vele.( A férj nem akart se orvoshoz, se kórházba menni.) Mikor kibírhatatlan lett otthon a helyzet, a feleség mentőt hívott, és a férjet elkezdték vizsgálni a pszichiátrián. Ahogy tudom, szorongás + depresszió lett a diagnózis. Beállították a gyógyszereket, azóta otthon van.

22. papája (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 07:02

Lehet nagyon buta ötlet, de nem lehetne kicserélni az altatóját valami nagyon hasonló kinézetű vitaminra vagy placebóra. Lehet kiderülne nem is kell az az altató és megszabadulna a káros tünetektől is. Kiderülhet az is, hogy nem az altató okozza a tünetet, hanem tényleg valami más, amire gyanakszol.


Kérj erre vonatkozó tanácsot a gyógyszerésztől, adhat ő is placebót, hiszen azért kaptak dr-i címet, hogy segítsenek tanáccsal is.

21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Sirga)
jún. 20. 06:48
Sajnálom :( Köszönöm,megpróbálom rávenni hogy ha túl leszek végre a műtéteken kérjünk segítséget... Kitartást nektek is!
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Lolita2112)
jún. 20. 06:46
Köszönöm,de épp írtam hogy hallani sem akar segítség kérésről :(
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Teletabby)
jún. 20. 06:45
Az a baj,hogy mostanában egyre ingerültebb is lett :( Ha szólok valamiért (tényleg nekem van igazam) durván beszél felkapja a cukrot. Nagyon megváltozott a viselkedése. Régebben is volt ilyen,de manapság napi szinten főleg miután bevette és kezd hatni az altatója :( Nem merem neki mondani hogy kérjünk segítséget :(
18. Sirga (válaszként erre: 15. - Anyagi)
jún. 20. 06:19

Köszönöm! Ugyanerre jutottam, és nagy nehezen elértem a házidokinál, hogy elküldjék terheléses vércukorra. Minimális eltérés volt, csak legyintettek rá. :/ Sajnos ezzel a probléma nincs megoldva, de legalább jó eséllyel meg tudjuk előzni a tünetet.

Köszi az ötletet, ki fogom próbálni. :)

jún. 20. 00:07
szerintem is az altato okozza ezt ferjednel.orvosi segitsegel abba kellene hagynia,vagy mint elobb emlitette vki,hogy vercukor problema is lehet!
16. Ágio8405 (válaszként erre: 14. - Sirga)
jún. 19. 23:49
Hipoglikemémia lehet ilyen gond ha nem eszik.
15. Anyagi (válaszként erre: 14. - Sirga)
jún. 19. 22:37

A vércukor szintjére gondolnék először...

Próbálj meg egy szem kockacukrot adni neki ilyenkor!

Ezzel nagy gondot biztosan nem okozol, de esetleg valami kiderülhet!

14. Sirga (válaszként erre: 4. - Smaragdzöld 🐉)
jún. 19. 19:05

Amellett, hogy egyetértek, sajnos tapasztalom, hogy nem mindig egyszerű ...

Saját tapasztalat: Házidokink pl. nem lát beteget. Ha beteg vagy, nehogy odamenj, telefonon kikérdez (az asszisztens!), ír fel gyógyszert, és ennyi. :/ A Párom, ha kihagy egy étkezést, pontosan olyan tüneteket mutat, mintha részeg lenne. Ezt a dokinak el se merem mondani, mert tudom, hogy rámondaná, hogy alkoholista - még akkor is, ha biztosan tudom, hogy nem ivott. Ilyen egyszerűen ítélkezik, mint ahogy nagyon sok orvos. :( Szóval, sajnos sokszor a laikusnak kell utánamenni, kutatni, gondolkodni, megoldást találni.

Kedves FI! Gyanítom, hogy az altató - vagy az is - okozta a férjednél a változást, de mivel azt orvos írta fel, vele kellene konzultálnotok! Kitartást, és remélem, minden jól alakul. :)

13. teletabby (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 19. 17:33

Keress fel egy neurológust, vagy pszichológust.Készítenek több ilyen irányú tesztet, /demencia, Alczheimer , személyiség stb/ ami alapján lehet szűkíteni a kőrt. Ez akár "állaami" ellátásban is működik, beutaló függvénye./házi dokid!/ Utána léphettek tovább. Ilyen vagy olyan úton. Sajnos valószínűbb az "utóbb", ami már magán. Pénz díjas:( Idejutott az eü. szolgáltatás, melynek megfizetted, és fizeted az árát, kőkeményen a fizetésedből.... Szégyen! :(

A ház állag javítása magán ügy. Ha belefér próbáljatok lassacskán felújítani, esetleg pályázatokat nézni, utolsó sorban javaslom a hitelfelvételt. Vannak fórumok, ahol ingyenes tanácsadást is adnak- arra figyelj, hogy hozzáértő legyen, ne"Mekk Mester". / nekünk ok. volt pl a mea, stb /Ne add fel!Sikerülni fog.

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Birebora)
jún. 19. 17:10
Megtörtént. Sajnos hozzászokott már a szervezete.
jún. 19. 17:09
Én is!
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Alnisa)
jún. 19. 17:09
Hát,igen próbálta már de nem megy.Hozzá szokott a szervezete.
jún. 19. 15:56
A ház "átvezetékelése" megtörtént? Mert akkor megoldódott az alap probléma. A diagnózist pedig állitsa fel neurológus.
8. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 19. 15:53
3 évvel ezelőtti probléma miatt szed altatót?
jún. 19. 11:46
Az én férjemnek is felírtak altatót,és olyan kába volt tőle,hogy abba hagyattam vele!Fájt a dereka tőle,és csak feküdt!Szóltam az orvosunknak,ajánlott növény alapú nyugtatót/valeriánát/ és attól aludt rendesen fájdalom nélkül.Talán nálatok is ez lehet a probléma!
6. libikóka (válaszként erre: 5. - Piroska52)
jún. 19. 11:35
Igen épp így:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook