Abortusz :/ (beszélgetés)

1 2 3 4
2020. aug. 24. 21:59

Honnan tudjátok, hogy aki szült nem kap tágítót?

Miért nem kap ha már szült?

Van itt eüs, aki tudja ezt konkrétan és nem csak úgy gondolja, azt hallotta, stb.?

Számomra hihetetlen, hogy azért mert szült valaki nem kell tágítani, miért ne kellene? A szülés után visszamegy minden a helyére...

Nekem nem volt abortuszom, nem tudok semmit az egészről, csak olyat tudnák mesélni, amit mások meséltek...

36. Bözsi néni (válaszként erre: 35. - Andita1)
2020. aug. 24. 21:54
Az egyébként egy manipuláció, direkt csinálták olyanra.
2020. aug. 24. 21:51
Aminek a címe asszem : Néma sikoly
2020. aug. 24. 21:24

Ezt tudom én is. De elvileg még fájdalmat nem nem érez akkor.

De amikor már előrehaladottabb akkor igen. Bár több helyen olvasni a 24. hétig nem érez a magzat fájdalmat, mégis a videofelvételen menekül a tű, a küretkanál elől a 10-12 hetes magzat is.

33. 3c253ca4d3 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 24. 21:23

Ugyan nekem missed ab-m volt, de sajnos kétszer már át kellett élnem, a fizikai része pontosan ugyanaz.

Reggel korán bemész a kórházba, felveszik az adataid, kapsz egy ágyat és vársz. Mivel szültél már (ha természetesen) nem kapsz méhszájtágítót sem, ha sorra kerülsz bevisznek a műtőbe kb. 20 perc múlva a kórterembe ébredsz. Utána pár órát fektetnek és kísérővel hazamehetsz. 1-2 hétig ajánlott a kimélőbb életmód (nagy fizikai megeröltetés elkerülése, nagyot pedig végképp ne emelj, ilyenek).

Nekem 3 és 6 hetes kontrolljaim voltak, de nem tudom, hogy élő terhességnél ez hogyan alakul (feltételezem hasonlóan).

Azoknak pedig akik pálcát törnek a kérdező felett javaslom nézzenek kicsit magukba. Ha én 4 év próbálkozás és két elveszített baba után tudok normálisan válaszolni, akkor Nektek sem kellene különösebb erőfeszítésetekbe kerüljön, hogy tovább görgessetek a témán. Nyilván ha a kérdező feltette ezt a kérdést, akkor nincs egyszerű szituációba. Azt pedig mindenki maga döntse el, hogy felvállalja-e a saját történetét névvel vagy sem, semmi sem kötelező.

Sok erőt és kitartást kívánok az elkövetkezendő időszakhoz, biztosan nehéz volt meghozni ezt a döntést.

32. VendrinerPiroska (válaszként erre: 31. - Guruljka)
2020. aug. 24. 21:15
Nem mindig saját döntés, és ha az is, nem is szoktak ilyen döntést vidám szívvel meghozni. Az én szobatársamnál a 12 hetes uh-n derült ki, hogy a magzatnak súlyos fejlődési rendellenessége van, és életképtelen lenne, ha egyáltalán ki tudná hordani a terhességet. Nem minden fehér vagy fekete.
2020. aug. 24. 21:05

Emlékszem, amikor a terhesség elején jelentkezett probléma miatt kórházba kerültem, a több ágyas kórteremben sok hozzám hasonlóan első néhány hetes kismamák voltunk.

Pár ágy még mardat üresen a kórteremben, oda hozták az aznapi abortuszos nők egy részét felébredni. Volt, aki ott töltötte az éjszakát is, nem engedték aznap haza.

Fura volt, a kórterem fele kismama, aki a terhessége miatt aggódik, a magzatáért, a másik fele meg, aki eleve más döntést hozott. Egyik félnek sem volt kellemes a másik társaság. A babaváró beszélgetések aznap este elmaradtak.

2020. aug. 24. 20:53

Bár nekem elhalt terhességek miatt kellett átmennem rajta, a procedura ugyanaz. Az elsőnél tágítottak, amit veled nem fognak, lévén több gyermek anyukája vagy, az nem volt jó és nagyon kivéreztem miatta, de maga a műtét nem fáj, mert alszol, csak esetleg egy kicsit görcsölsz és lesz némi vérzés utána.

A lelki rész mindenkinek egyéni. Az én esetem a te problémádat figyelembe véve nem releváns, hiszen az én terhességeim már különben sem éltek. Az olyan ismerőseim, akinek nem kívánt baba miatt volt abortuszuk, némi szomorkodás után, túllendültek idővel rajta.

29. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 24. 20:49
Szebb lett volna a fórum, ha ezt a bejegyzést nem ejted meg.
28. vivo44 (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 24. 20:31

Minden nick név mögött egy személy, egy személyiség áll, akinek ha olvasod a nevét, már tudod is, hogy hogyan szólítsd meg, stb, netán személyesen is ismered. A nick név egyedi, kettő nincsen belőle.....anonim több ezer....gondolom érted....vagy nem.

A témához pedig személyiségi okokra való tekintettel nem kívánok hozzászólni, mert egyoldalú volna névvel és név nélkül.

Sok sikert!

27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Tuskoledi)
2020. aug. 24. 20:19
itt a legtöbben egy nick nevet használnak és nem az anyakonyvben szereplőt de örülök hogy 100 százalékban ez a része ragadott meg a legjobban az egész dolognak, de így is akadtak akik normálisan tudtak válaszolni
26. tuskoledi (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 24. 19:55
Arra gondoltál, hogy aki viszont válaszol neked, adnia kell a nevét?
25. Piroska52 (válaszként erre: 24. - 9b10f3d7ff)
2020. aug. 24. 19:48
Tényleg az vagyok, csodájára járt a fél város, hogy végre lány lett.
24. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 22. - Piroska52)
2020. aug. 24. 19:47
Szerencsés vagy, gratulálok!
23. Piroska52 (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 24. 19:44
Azért ne hibáztasd magad, totál biztos módszer nincsen.
22. Piroska52 (válaszként erre: 21. - Birebora)
2020. aug. 24. 19:43

Az biztos,kétszer is megtapasztaltam, hogy teljesen biztos módszer nincs,

Azért csak összejött 5-iknek a lány is.

21. birebora (válaszként erre: 18. - Piroska52)
2020. aug. 24. 19:39
Nem török, a védekezést írtam le. Abban van igazad, hogy védekezés mellett is teherbe lehet esni.
2020. aug. 24. 19:36

Én nem ebből kifolyólag, de sokat voltam nőgyógyászaton.

veszélyeztetett terhesként.

Volt, aki úgy járt oda a nővérek szerin és saját bevallásuk szerint is, mintha egy kávéra ugrott volna be. Se testi, se lelki fájdalmuk nem volt.

Volt akik majd beledöglöttek a fájdalomba. Ki lelkileg, ki testileg.

Ahogy a szülések sem egyformák, az abortuszok sem. Mindenkit másképpen visel meg. Ha elveteted, minél előbb, hogy a babának az idegrendszere még ne fejlődjön ki, neki se fájjon!

19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Piroska52)
2020. aug. 24. 19:34

Nagyon sajnálom!

Nekem 2 lány után adatott egy fiú aki 2 éves múlt, tudom, hogy én is hibás vagyok, mert nem voltam óvatosabb, de jelenleg lelkileg nem állok készen egy újabb gyermekre

18. Piroska52 (válaszként erre: 13. - Birebora)
2020. aug. 24. 19:30

Ne törjetek pálcát fölötte,mert nem vagyunk a helyèben,.én is terhes lettem, pedig fent volt a spirál,el kellett vetetni.

Végig sírtam az egészet.Nem altattak, nem fájt de végig bőgtem, mert azt hittem a négy fiú után az lett volna a lány.

17. simple (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 24. 19:27
Elaltatnak, semmit nem fogsz érezni. Utána sem, egy darabig vérezni fogsz, mintha meglenne és ennyi. Engem semmilyen szinten nem viselt meg, sem testileg, sem lelkileg. Mondjuk most visszagondolva, hogy ha megtartom, már lenne egy huszonéves gyerekem, elég durva. De nem bántam meg, hisz nem tudtam volna eltartani, magamat is alig bírtam.
2020. aug. 24. 19:15
Köszönöm az eddigi válaszokat
15. abcd0
2020. aug. 24. 19:11

Szia!

Nem jár fájdalommal,altatásban végzik. Utána 2 napig minimális vérzésem volt,egy gyulladás miatt viszont 4 hónapon keresztül minden menstruációm brutál erős volt.

A műtétet követően pár napig hiányzott az abortált terhesség.

2020. aug. 24. 19:08
Én se estem át ilyesmin, de szerintem az hogy másokat nem viselt meg az még nem jelenti azt hogy téged nem fog. Minden ember másképp reagál dolgokra. Valaki a szívére veszi, más nem annyira. De ha nem fér bele az életetekbe, akkor gondolom el van döntve a dolog..
13. birebora (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 24. 19:08
Nem volt benne részem, mert védekeztünk. Egy nő 2 dologért tesz meg mindent, hogy legyen és, hogy ne legyen gyereke. Ha nem akarsz, védekezni kell. Elég sok alternativája van.
12. andi6020 (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
2020. aug. 24. 19:07

Olyan nap volt, mint a többi, ugyanolyan, mint más műtét, fájdalom nélkül. Abszolút semmi sehogy.

Ettől te még simán megreccsengetszsz lelkileg.

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Auróra2010)
2020. aug. 24. 19:00
Köszönöm a korrekt és egyszerű választ!
2020. aug. 24. 18:59

A másik fele meg az hogy ilyen dologban soha nem volt még részem, sajnos így alakult..

Sok olyat olvastam, hogy testileg és lelkileg is meg visel egy nőt.. de inkább az érdekel hogy akik tényleg át estek ilyen dolgon utána hogy érezték magukat...

2020. aug. 24. 18:58

Névvel azért korrektebb lett volna.

Különben nincs mitől félni, nem nagy ügy, ha egyébként egészséges vagy, se testileg, se lelkileg nem fog megviselni.

2020. aug. 24. 18:52
*szüléstől
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook