Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A-tól Z-ig minden, amire választ szeretnél fórum

A-tól Z-ig minden, amire választ szeretnél (beszélgetős fórum)


1 2
29. c2f8e79cdf (válaszként erre: 28. - Princes47)
2009. júl. 2. 20:45
Húúú! Ügyes voltál. Biztosan szeretsz főzni,sütögetni...
2009. júl. 2. 20:42
Szerintem biztosan rácsra fogod tenni a lábast, és azzal együtt kihúzod, de szerintem nem kell nagyon kevergetni, mert nem tud lesülni.
27. c2f8e79cdf (válaszként erre: 26. - Princes47)
2009. júl. 2. 20:40
És a sütőben hoyan keverem meg ?
26. princes47 (válaszként erre: 25. - C2f8e79cdf)
2009. júl. 2. 19:22
Én szilvalekvárt nem főztem, azt hallottam, hogy sokan a sütőbe tették és ott rotyogtatták, igy a viz vagy lé elpárolog belőle és nem sül le. Ki lehet próbálni. Csak éppenhogy pöfögjön, ne nagy lángon, kb szerintem 1 -1,5 óra.
25. c2f8e79cdf (válaszként erre: 24. - Princes47)
2009. júl. 2. 19:10
Jó,de akkor mit csináljak a szilvalekvárral: Lsd.23. hsz
24. princes47 (válaszként erre: 23. - C2f8e79cdf)
2009. júl. 2. 18:32
Hidd el be fog sürüsödni, én nem főzném. Nagyon finom lesz kenyérre és palacsintába is. Amúgy gombócba nem is tennék.
23. c2f8e79cdf (válaszként erre: 17. - Princes47)
2009. júl. 2. 17:34
Kenyérre kenve sütire,palacsintába.Nem gombócba,ha erre gondolsz.Ahhoz szilvalekvárt szeretnék,de a tavalyival éppen úgy jártam mint idén a baracklekvárral.Szétfolyik,pedig azt keményre szerettem volna.Azt biztos,hogy átfőzöm.Mennyi ideig kell főzni,hogy jó kemény legyen?
22. princes47 (válaszként erre: 21. - Éva7407)
2009. júl. 2. 15:52
Először csak pár üveggel próbáld ki, nehogy ne legyen jó számotokra. Én az újat mindig csak pár üveggel probáltam ki, felírtam, ha jól sikerült köv. évben úgy készítettem.
21. Éva7407 (válaszként erre: 20. - Princes47)
2009. júl. 2. 15:22
köszi! jövöhéten kipróbálom,nálunk nagyon megy a barack legvár,szílva és az eper,de csak a házi.
20. princes47 (válaszként erre: 19. - Éva7407)
2009. júl. 2. 15:08
Én lehúzom a haját mert akkor még finomabb. Mivel forró vizbe teszem és úgy húzom le a haját, egy kicsit puha lesz és szétesik. Nem darabolom. Kevergetés közben is még darabolódik. Eszméletlenül finom a rácsos süti vele. Nem lehet eleget készíteni belőle.
19. Éva7407 (válaszként erre: 15. - Princes47)
2009. júl. 2. 14:49
Ezt bíztos kípróbálom,pár űveggel.És mekkora darabokban hagyod a barackot?
18. Manon (válaszként erre: 7. - Éva7407)
2009. júl. 2. 14:14

Nem húzzuk le, mert darabosan szeretjük.

Illetve a párom. Mert én nem rajongok, a sárgabarilekvárért.

De megcsinálom. De értékeli, és segít ő is :)

2009. júl. 2. 14:01
Mire fogod használni ?
16. c2f8e79cdf (válaszként erre: 15. - Princes47)
2009. júl. 2. 14:00
Ezt még soha nem hallottam,de érdekes.Gondolod,hogy sűrű lesz a lekvárom? Mostani állapotában teljesen folyik.Inkább jam-szerű.
2009. júl. 2. 13:58
Szerintem ne csinálj vele semmit be fog sürüsődni. Hidd el nagyon finom lesz. Én nem szoktam főzni, csak hidegen cukorral addig keverem mig el nem olvad a cukor, üvegbe teszem tartósító és helyére teszem. Igazi barack lesz belőle télen, mintha most vettük volna le a fáról.
2009. júl. 2. 13:56
Én zseléscukorral még nem főztem lekvárt.
2009. júl. 2. 13:54
Sziasztok!Én is főztem lekvárt barackból.Zselés cukorral.Nagyon nem lett jó.Azt szeretném kérdezni,átfőzhetem-e még egyszer,hogy sűrűbb legyen? Főztetek már ti is zseléscokorral?
2009. júl. 2. 13:52
Izlés dolga én azt mondom,mi ugy szeretjük ha nem darabos.De mindenki máshogyan késziti.Én például cukrot se rakok olyan sokat bele nem szeretem ha túl édes.De ez is izlés dolga megint csak.
2009. júl. 2. 13:38

Ha ledarálod nem lesz olyan finom darabos.

Ha jó érett a sbarack akkor hamar megfő.

10. 8c3ea1ebbb (válaszként erre: 5. - Manon)
2009. júl. 2. 13:35

Hellóka!

Mikor én főztem a barackot+a szilva lekvárt a cukrot akkor tettem bele mikor elfőtte a levét.

Nem ragadt oda nem futott ki. Az utóbbi időben a sütőben főztem nem kellett kavargatni .A lábast ecettel kiöblítettem ,bele a gyümit ,a cukrot itt is a végén tettem bele(összeforraltam)kész is.

Jöhetett az üveg + a szalicil.

Dunsztoltam.

2009. júl. 2. 13:25
Én nem szoktam lehúzni a bőrét.Ledarálni meg azért szoktam mert ugy gyorsabban kész.
2009. júl. 2. 13:19
ledarálom a barackot hogy gyorsabban megfőjjön és felrakom főni.közben kevergetni kell mert csapkod ám.Kb.4 orát kell főzni hogy ne legyen folyós nagyon.Az utolso egy órában belerakom a cukrot izlés szerint.Amikor késznek találom-elég sűrűnek-akkor teszek bele tartosito port azal egy rottyantás és szedem ki az üvegbe.Röktön bebugyolálom az üvegeket pokrócba és hagyom ott kihülni másnapig.Én igy szoktam nagyvonalakban.Éppen holnap fogom elrakni.
7. Éva7407 (válaszként erre: 5. - Manon)
2009. júl. 2. 13:19
a börét nem kell lehúzni?
6. Manon (válaszként erre: 5. - Manon)
2009. júl. 2. 13:18
ja a lényeg, hogy mindent alaposan elkell mosni, edényt, fakanalat (mi ehhez a művelethez külön fakanalat használunk), üveget, tetőt, stb...
5. Manon (válaszként erre: 4. - Éva7407)
2009. júl. 2. 13:16

Szia!

Sárgabarit???


Mi most úgy csináltuk, hogy:


megmostott összevágott barikat bele egy nagy fazékba, rá cukor, mi 16 kilóhoz, most csak 1 kilót raktunk előszőr...

Majd egy napig állnihagytuk.

Levetengedett, és akkor kezdtük főzni.

Elég szívás volt, mert bár oda nem kapott az alja, de folyton ki akart futni...

De lassútüzön, kb 5 óra alatt megfőztük.

Közben még raktunk bele még 2 kiló cukrot.

Majd beüvegeztük még forrón, tetejére pici szalicil, majd fólia, és tető.

Most is még a dunsztban vannak, amit én plédekből alkottam meg.

Ha kihűlt teljesen, mehet a polca, szekrénybe stb...



Tavalyelőtt annyi volt a változás, hogy nem hagytuk állni, hanem rögtön főztük, így szívás volt mert, odaakart kapni az alja...

Ezért hallgatva a sok okosra, csináltuk a mostani változatot.


De ahány ház annyi szokás...

2009. júl. 2. 13:10
barack lekvárt szeretnék eltenni,ti,hogy teszitek el?
2009. júl. 2. 13:09
elírtam,biztos
2. 5a5c6c6a02 (válaszként erre: 1. - Éva7407)
2009. júl. 2. 13:08
megszeretnél! bocsi, de szurta a szemem! :)
2009. júl. 2. 13:07
sűtés,főzés,gyereknevelés,diéta.....stb.Minden amit mekszeretnél kérdezni mástól.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook