Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » A pohár... cikk

A pohár...


...mely félig tele, félig üres, rajtunk áll, milyennek látjuk, milyennek fogadjuk el.
A pohár...
Kép: Pixabay

Mondják, hogy minden fejben dől el. Amire gondolunk, arról beszélünk. És amit kimondunk, közben arra gondolunk.


És mindaz előbb-utóbb megjelenik életünkben. Lehetnek azok szép, örömteli gondolatok, és lehetnek bármilyen bajjal, gonddal kapcsolatos gondolatok. Amilyenek a gondolataink, azt a valamit gyarapítjuk életünkben. Akár szép, örömteli gondolatok, akár szomorú, sötét gondolatok.


Ezért mondják, hogy:

- véletlenek nincsenek

- jól gondold meg, mit kívánsz másnak, mert könnyen megkaphatod

- aki másnak vermet ás, maga esik bele


Rajtunk áll, hogyan alakítjuk saját életünket, de az is biztos, hogy bármit teszünk, bármit mondunk, az hatással van nem csak saját életünkre, hanem a közvetlen környezetünkre is.


Viselkedésünk, kisugárzásunk, kimondott szavaink építhetik, vagy éppen rombolják saját életünket, és embertársaink gondolatait, ezáltal életét is!


Ha derűt, boldogságot, harmóniát, kiegyensúlyozottságot sugárzunk magunkból, ugyanez átterjed a körülöttünk levő emberekre is.

Ha valaki örökké csak panaszkodik, ha állandóan ilyen-olyan gondjairól, szűkös anyagiakról, esetleg örökké ilyen-olyan betegségeiről beszél, az bizony erőteljesen rányomja bélyegét más emberek hangulatára, gondolataira, ezáltal életére is!!!


Nevezhetjük energiavámpírnak, bárminek, az biztos, hogy a többi ember az ilyentől egy idő után már csak menekülni akar, hiszen mindenkinek megvan a saját keresztje, a saját nehézsége. Vagy képes elmenekülni, vagy a sok sötét gondolat lehúzza a mélybe, a mocsárba, ahonnét igen-igen nehéz visszakapaszkodni.


Persze a gondokkal, problémákkal szembe kell nézni, és amit csak tehetünk, meg kell tenni, hogy eltűnjenek, megoldódjanak.

Ne engedjük, hogy az esetleg hirtelen fellépő stressz eluralkodjon rajtunk. Próbáljuk meg hideg fejjel sorba szedni, hogy mit is lehet az adott helyzetben csinálni, hogyan tudjuk a jelentkező problémát megoldani, és cselekedjünk.


Napjaink nem kizárólag csak jó, vagy kizárólag csak nehéz percekből állnak. Ha átgondoltuk, mit is tegyünk, mit tehetünk, hogy a gondok, problémák megoldódjanak, rögtön irányítsuk figyelmünket a nap jó és szép eseményeire, dolgaira. Ezek segítenek átlendíteni bennünket a nehézségeken.

Figyeljünk oda, hogy a jó dolgokról, a sikerekről, az örömteli eseményekről beszéljünk többet, akkor egy idő után azok kerülnek életünkben túlsúlyba.


Kezdjünk el odafigyelni szavainkra, hogy lássuk, mi minden forog az agyunkban.

Ha olyannak tálaljuk a gondolatot, még mielőtt kimondanánk, változtassunk rajta.

Ez életünk megváltoztatásának egyik módja, egyik lehetséges útja.


Ez a munka olyan, mint a fogyókúra. A kilábalás sem megy egyik napról a másikra! Olyan ez, mint amikor egy hatalmas gépezet forgás irányát akarjuk lépésről lépésre megfordítani. De meg tudod csinálni! Csak akarni kell, és nem feladni!
Írta: Napsugár8, 2021. szeptember 10. 09:35
Fórumozz a témáról: A pohár... fórum (eddig 12 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook