A leander szerelmesei - minden, ami leander (beszélgetés)
Nálam is virágba borultak a karácsonyi kaktuszok! :D
A kicsi bolti lopizott is bimbós, úgy várom a virágát, halvány pirosas lesz :)
Köszi nektek, ma le is vágtam, már kezdett rohandni a vége.
Korábban azt olvastam (lehet itt anno), hogy azt a vizet, amiben már sikerült egy gyökeresedés, nem ajánlott lecserélni, mert benne vannak azok a hormonok, és gyökeresedésre serkenthetik a többi ágacskát is.
Amúgy 3 üvegben vannak ágak és csak ez az egy lett algás, nem szoktam cserélni a vizüket, max utánaöntök, ha fogy.
Vágd vissza egészen addig, amíg kemény a szára.
Akkor még van rá esély, hogy újra gyökeret ereszt, de ha megpuhul, akkor el is rohad.
Én a nyár végi metszésekből tettem vagy 15-öt vízbe, eddig kb 4 gyökeresedett meg.
AZ egyik pedig abbahagyta a gyökerek növesztését, és zöld nyálka lett körülötte. Azt lemostam óvatosan, az algás vizet kicseréltem, de újra algásodik - mit tegyek? A többinek a vize nem csinálja ezt, egymás mellett vannak. Levágjam a végét és reménykedjek, hogy újra kezdi a gyökerezést?
Én már csináltam olyat, hogy a radiátorra raktam téglát, és arra raktam a gyökereztetett leákat egy üvegben.
Persze ez akkor jó, amikor még nincs egész napos fűtés.
A tégla jól felmelegszik, és sokáig langyosan tartja a vizet. Az jobb nekik, mint a hideg víz.
Nekem is van gyökérre váró leanderem. De nem fűzők hozzá sok reményt már.
Lehet veszek gyökereztető port hátha attól beindulnak.
Te most gyökereztetsz leandert?
Most nehezebb, mint nyár elején, nyáron.
Ugyan nem felelek meg a "Lányok" kategóriának, de azért válaszolok.:)
A gyökereztetésnél a dugvány földben lévő részénél mért hőmérsékletet hívják a kertészek talpmelegnek. Növényenként eltérő hőfok szükséges ugyanis a gyökeresedés megindulásához, ezért fontos, hogy a hány fokos a talaj a dugvány körül.
Radiátorra ne tedd, mert ott tuti meg fog sülni, ki fog száradni, vagy éppen megfő a dugvány.
És zöld, vagy lila?
Biztos nagyon fincsi. Nyami... :)
Hatalmas keresztmetszetű az ablakunk:) Küldj sokat.
Nem ismerem a kék ökörszem fajtát. Itália, és a Kozma Pálné fini.
Új telepítés is terem már jövőre. Megyek segíteni szüretelni. Pláne úgy, hogy szép helyen is vagytok.:)
További ajánlott fórumok:
- A férjem szerelmes...másba
- Szerinted csak egyszer lehet valaki halálosan szerelmes, csak egy embere van mindenkinek az életben?
- Mennyire fontos, hogy minden nap szerelmes legyél?
- MIÉRT van az, hogy a Kedvesem saját bevallása szerint minden szempontból én vagyok a tökéletes nő számára, de mégsem szerelmes belém?
- Igaz, hogy mindenki máshogy éli meg a szerelmet? Ti mit éreztek olyankor, ha szerelmesek vagytok?
- Kikukáztam a régi leveleimet, a szerelmeseket is, és minden...