A leander szerelmesei - minden, ami leander (beszélgetés)
Nagyobb az esély a virágzásra jövőre,ha most megmetszed,még lehet 2 hónap jó idő ugye gyenge
fagyokig kint lehet a lea addig még sokat fejlődik.
Meglepő,de nemrégen kezdett virágozni a leanderem,azért meglepő,mert tavasszal elég brutál módon követtem el a metszést,ami kellet,hogy valami alakja legyen.Én most metszenék.:)
Az egy éves már elég erős szerintem. Én levágnám. Még két hónap alatt erősödik, és tavasszal előbb összeszedi magát.
Ha jó a teleltetőd, nem lesz gond. :)
Ma en is nagy verengzest tartottam, az egyik orias osszes nagy agat levagtam. Holnap pedig folytatom a tobbivel... Az elmult esos napok hatasara egy het alatt szinte minden virag lement, igy mar nem sajnalom annyira... Na jo, azert igen, de igy befer telen a garazsba, jovore meg szebb lesz.
Ezek most meg iden hajtani fognak a levagas alatt? Vagy csak tavasszal? Nem kestem meg el a metszessel, ugye?
Nem árt neki, ha egy kicsit melegebb helyen van. Tapasztalatom szerint hamarabb gyökeresedik. Egy ablak pl., ahol nem tűzi nagyon a nap, az tökéletes.
Kérdezgess nyugodtan! Lisy-vel felváltva válaszolgatunk. :))))
Sziasztok!
Kezdő kertész vagyok. Idén kezdtem el, egynyári virágokkal. szeretnék leandert is ültetni. Meg szeretném kérdezni, hogy mikortól szaporítható? Csak a hogyanra találtam választ, de arra nem, hogy mikor lehet hajtást ültetni?
Lépcsőház? A lányomnak ott telel, persze csak ha megbízható szomszédok vannak!!:))
Az első fagyokig kint tarthatod, de ha a lakásba kerül, akkor nagyon figyeld, mert elszaporodnak az atkák!
Igazad van, én is rájöttem közben :)
Télen viszont muszáj lesz behoznom a lakásba, de a lehető legtávolabb teszem majd a fűtőtesttől. Nincs külön teleltetőnk.
Sziasztok. A Pécsi Dísznövénykiállításon és Vásáron legutóbb nem bírtam ellenállni egy sárga virágú leandernek. Nem volt olcsó, de megvettem.
Bent tartottam, de pár hét alatt azt vettem észre, hogy nem igazán tetszik neki. Így kiraktam a szabadba még a nyáron, mert egy ismerős, akinek nagyon szépek a leanderjei, azt mondta, hogy szereti a közvetlen napfényt és a vizet. Így tehát kiültettem, s naponta reggel-este locsoltam. Láss csodát, ledobta magáról a barna leveleit, szép új hajtásokat hozott és már jönnek a virágbimbói is. Már alig várom, hogy lássam, szóval nem lehetetlen!:)
További ajánlott fórumok:
- A férjem szerelmes...másba
- Szerinted csak egyszer lehet valaki halálosan szerelmes, csak egy embere van mindenkinek az életben?
- Mennyire fontos, hogy minden nap szerelmes legyél?
- MIÉRT van az, hogy a Kedvesem saját bevallása szerint minden szempontból én vagyok a tökéletes nő számára, de mégsem szerelmes belém?
- Igaz, hogy mindenki máshogy éli meg a szerelmet? Ti mit éreztek olyankor, ha szerelmesek vagytok?
- Kikukáztam a régi leveleimet, a szerelmeseket is, és minden...