A leander szerelmesei - minden, ami leander (beszélgetés)
és még egy: sziklakertet is szeretnék csinálni, milyen virágokat/növényeket ajánlanátok?
nagyon édes mini tulipánt találtam az előbb, nagyon megtetszett, 10-15cm-re nő csak meg, 2-színű csíkos :)
Csajok, felvilágosítanátok picit?
Elvesztem a keresgélésben, vaterán szebbnél szebb virágokat találtam...jaj... :)
A lényeg, hogy a leírások alapján elbizonytalanodtam, mikor is kell ültetni az árvácskát, a hagymásokat, a sziklakerti növényeket??
(sokról inkább tavaszt írnak, meg az árvácskáról is, hogy tavasszal virágzik - anyum az árvácskát tipikusan ilyenkor ősszel szokta ültetni a nyári virágok helyére és tavasszal ki szokta szedni(dobni) és helyükre újra mennek a nyári virágok, most meg azt olvastam, hogy kétnyáriak, tehát 2 éven át virágoznak...)
még nem volt rá időm, csak percekre tudok ideülni, a kislányom nem hagy :)
Hol? Aukciós oldalakon?
SZiasztok!
Megszámoltam, előre kb 60 tő árvácska kellene :(
Nem tudjátok, mennyiért adják darabját kb?
És vajon hol kapnék olcsóbban: virágboltban/ tescoban/ baumax és társaiban?
Holnap bemegyek a városba bevásárolni mindent, virágokat is kéne beszereznem
Nekem is kint vannak még, úgy virágoznak. Sőt a golgotán most több virág van egyszerre, mint nyáron volt. A kék lepin is duzzadnak a nagy bimbók, remélem még nyílni is látom őt.
Maradhatna még a jó idő!:)
Akitől vettem a fuksziát, azt mondta, hogy ő a sötét vízaknába rakja le, felé sem néz, aztán márciusban kiveszi, visszametszi, világosra teszi.
Nem tudom, ki merjem-e próbálni.
Sziasztok Lányok!
Ma szerintem sokkal jobb idő van mint tegnap.Én is végiglocsoltam mindent,a slagot már eltettem!:))
Ida! Anna!- én a fuksziát nem vágom vissza!:)
Nagyon szeretem őket :)
Nekem ők a tél egyetlen színfoltjai a szabadban :)
Szia:)
Nyugodtan beteheted oda,nem lesz bajuk.Ha nyirkos,nem ártana behordás előtt kis gombaölő lötyivel megpermetezni.
Sziasztok:)
Most nincs időm visszaolvasni,remélem mindenki jól van,meg a gazok is:) nálunk szerencsére nem fagyott,most meg már ha minden igaz jobb lesz:) jelenleg szépen süt a napocska,megyek locsolni,idejét se tudom mikor kaptak szegény gazocskáim utoljára vizet..S)
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Eddig a lépcsőházban teleltek a leanderjeim, de ugye sajnos már nem lehet ...:(:(:( Van egy tárolónk a lakáshoz, fagymentes hely, de elég sötét, csak egy pici ablak van rajta, Szerintetek oda be merjem tenni őket? Nem lesz bajuk hogy nem kapnak elég fényt?
Pedig vagyok :)!
Szia :)!
Az enyémek még kint vannak, amíg nagyobb hideget nem mond, maradnak is, aztán bevinni hűvösebb helyre...jöhet napfény, de ha kevesebb az se gond, ritkán kell locsolni, épp, hogy ki ne száradjon, aztán majd március körül be lehet vinni melegebb helyre, én már akkor a lakásba hozom be, akkor megmetszem,ha túl hosszú ágakat növesztene, még azokat is kordában tartom :), és többet locsolom, majd mikor a fagyok múltával kirakom, akkor ültetem át, jó kis trágyás földbe, pl.: zacsis marhatrágya (kényelmes, könnyű vele bánni stb. ).
És akkor várom, hogy hozza a bimbókat és virágozzon.
Remélem követhető voltam :)?!
Szia!
Régen láttalak már itt. Adsz egy kis támpontot a fukszia teleltetéséhez?
Nekem még csak árvácskáim vannak, de az mindenféle színű :D
egy balkonba ültettem őket olyan kis aranyos színpompás virágok :)
Köszönöm a bókot :)
Törpe tulipánokat ültettem elég sok színűt. Krókuszokat, fréziát és óriás jácintot. Illetve néhány nárciszt.
Ja és a legboldogságosabb hogy kaptam még hóvirághagymát egy öreg néninél a virágpiacon :)
Persze ez mind nem 1 ládában van hanem 2 hosszúban.
Éppen reggel figyelgettem hogy a frézia elkezdett kihajtani. De nem lesz belőle probléma. Majd lefagy visszahúzódik és jövőre szépek lesznek.
Na, ezt az éjszakát is megúsztuk :)! Egyre jobb idő van-lesz felénk!
Ugye senkinél nem fagyott?
További ajánlott fórumok:
- A férjem szerelmes...másba
- Szerinted csak egyszer lehet valaki halálosan szerelmes, csak egy embere van mindenkinek az életben?
- Mennyire fontos, hogy minden nap szerelmes legyél?
- MIÉRT van az, hogy a Kedvesem saját bevallása szerint minden szempontból én vagyok a tökéletes nő számára, de mégsem szerelmes belém?
- Igaz, hogy mindenki máshogy éli meg a szerelmet? Ti mit éreztek olyankor, ha szerelmesek vagytok?
- Kikukáztam a régi leveleimet, a szerelmeseket is, és minden...