A leander szerelmesei - minden, ami leander (beszélgetés)
Várd meg. A provence állítólag -15-ig fagyálló.
Jajj, képzeljétek, mikor metszttem, letettem az ágakat a vízbe. Mivel a sarokba került, és a függöny is takarta, teljesen elfelejtettem. No gyökér volt rajtuk bőven, de tiszta atka lett a levelük:(
Mivel már épp a földem is elfogyott, meg már annyi kicsi növényem, úgy döntöttem, nem sza..kodok vele, és 3 helyre kiültettem őket a földbe.
Mind védett hely,fal, terasz mellett. Bár azt mondják a 4 évest lehet kiültetni, de egy 4 évest már sajnálnék. Biztosan jobb lett volna tavasszal, de most mindegy, próba, cseresznye.
Az atkát a fagy úgyis leviszi, majd takarom, és kíváncsian várom a tavaszt:)))
Szia!
Hát én is ezért csodálkoztam, mert nekem volt, hogy még a kemény tojásba is elszakadt a "húrja", nemhogy még almába. :)
köszi, olyan jó az a napló, le is ragadtam röpke egy órára :D
majd valami hasonlót összehozunk mi is ;)
Sziasztok :)) itt egész nap ködös szürke idő volt.. még egy picit sem sütött ki a nap.. :(
Én nem igazán tudok nyilatkozni sziklakert ügyben, mert nálam is tök egyenes minden. De ha össze van kupacolva a föld, jól megdöngölve és esetleg fűmaggal beültetve, nem hinném, h az eső szét tudja mosni.. :)
A másik meg Briell kaktusz tüskéiről jut eszembe, hogy mikor 14 éves lehettem, volt egy cicánk és az ajtótokban állva leguggoltam, hogy megsimogassam.. egy jó nagy szálka fúródott a combom oldalába csipőtájnál... ki akartam húzni, de beletörött.. elég mélyen volt ígyhát úgy is maradt. A mai napig, ha megfeszítem a bőrt ott lehet látni kékes színnel a szálkát.. vagy legalábbis a tokot vagy nem tudom mi azt... szálka formája van... remélem nem lesz tőle semmi bajom, idestova 20 éve ott lehet... :)
Csajok, ért valaki sziklakerthez?
Totál kezdőként szeretnék egyet csinálni, köveket már beszereztem, elolvastam pár lépésről-lépésre leírást is, de egyet nem értek:
Azt írják, hogy a helyén ki kell ásni a földet, 10cm mélyen feltölteni kaviccsal, esetleg homokkal is (vízelvezetés miatt), aztán helyezzük el a köveket, majd jöhet a beültetés.
Sehol nem említenek földet! Bocs, ha hülye a dilemmám, de a kövek közé föld is kell, amiben gyökeret vernek azok a szerencsétlen növények, nem??
Hogyan, vagy mikor szórom a kövek közé?
Vagy az alsó kavicsrétegre felpúpozok egy csomó földet és abba állítom bele a sziklákat? (inkább ez utóbbi, gondolom)
Tudom, azt is írják, hogy egy lejtős területre érdemes csinálni, de nekem olyan nincs, a konyhaablak előtti részre szánom, lapos területre gondoltam egy "kupacot" csinálni. Jól gondolom, hogy akkor mégiscsak a földet kellene felpúpoznom (nem kell nekem túl magas domb), és a tetejét/oldalát körberakni sziklákkal és kisebb kövekkel... bár azt nem tudom, hogy nem fog így lefolyni a föld esőzéskor? Vagy borítsam be ezt is kaviccsal vagy mulccsal a végén? (aztán mikor elterjednek a növények, akkor majd ők megfogják a földet)
Sziasztok Lányok!
Nálunk ma is szép idő volt, de egész nap a lakásba voltam, a lányomnak kellett egy képet festenem a falra, csak még le kell lakkozni.
Szerintem holnap én is lehordom a leákat a pincébe, az a pár nap már mindegy, de nyugodtabb leszek!!:))
Sziasztok!
Csak bekukk, remélem mindenkinek szépen telik a hosszú hétvége :)
Itt még mindig borús idő van, nemrég szállt fel a köd.
Nekem most sülnek a göngyölt húsok az ebédhez :) (aszalt szilvával és őszibarackkal töltve, baconba tekerve)
Sziasztok!
Csúnya, ködös reggelre ébredtem. :(
A citromokat máris mentem befele.
Most kezd már kisütni a napocska. ☼
Ja, és a sikerre való tekintettel megint sütök kenyeret. :)
Puszi mindenkinek! Szép napot!
Remélem, nem lesz gubanc Pesten...
Pedig te még fiatal vagy. :)
Azt szokta mondani, hogy örüljetek, hogy még egyáltalán látok. :)
Amúgy tök vagány, még bicajozik. :)))
További ajánlott fórumok:
- A férjem szerelmes...másba
- Szerinted csak egyszer lehet valaki halálosan szerelmes, csak egy embere van mindenkinek az életben?
- Mennyire fontos, hogy minden nap szerelmes legyél?
- MIÉRT van az, hogy a Kedvesem saját bevallása szerint minden szempontból én vagyok a tökéletes nő számára, de mégsem szerelmes belém?
- Igaz, hogy mindenki máshogy éli meg a szerelmet? Ti mit éreztek olyankor, ha szerelmesek vagytok?
- Kikukáztam a régi leveleimet, a szerelmeseket is, és minden...