Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » A férfiak a "teremtés koronái" ?! cikk

A férfiak a "teremtés koronái" ?!


A férfiak hozzáállása egy párkapcsolathoz, pro és kontra...

Véleményem szerint a hűség nem egy fogadalom, nem egy érzés, hanem egy döntés! Dönteni pedig úgy tudsz jól, ha a szívedre hallgatsz és az eszeddel betartod azt.

A férfiak a "teremtés koronái" ?!

Napjában többször is találkozom a hímsovinizmus mindenféle megnyilvánulásával, de ez a fajta hozzáállás a férfiak részéről igen messzire rúgta a pöttyöst.

Mert ugye ezt is többféleképpen lehet előadni... Van ugyebár a light-változat, amikor amolyan soft-alázás történik. Ilyen az "A mosogatás, az tipikus női munka", a "Nincs bajom az egyenjogúsággal, de...", vagy a "A nő azért van, hogy főzzön, mosson, takarítson..." és hasonló kezdetű mondatok. Őket szerintem simán nevezhetjük "ártalmatlan" hímsovinisztáknak... Ők tipikusan azok, akiknek csak a szája nagy és 80%-uk otthon, a négy fal között igenis kezébe veszi azt a fránya mosogató szivacsot :)


És van a másik csoport, akik bunkó módon viselkednek, és úgy gondolják, nekik mindent lehet, a nőknek viszont semmit - egy teljesen egyszerű, nem provokálónak szánt kérdésre is úgy válaszolnak, ( legtöbbször hazudnak) hogy attól füstölni kezd az ember feje....


Amikor belekezdtem ennek a cikknek az írásába, magam sem gondoltam volna, hogy ennyire lehangoló lesz az eredmény, amiket az élet tapasztalataiból, barátok-barátnők zátonyra futott kapcsolataikból, házasságaikból merítettem.


Egyes "férfiak" simán, már-már büszkén vállalják, hogy szinte minden barátnőjüket megcsalták, nem feltétlenül azért, mert rossz volt a kapcsolat, egyszerűen csak "valami" (ugye tudjuk, mi) hajtotta. Nem igazán érdekli az sem, ha szerelmes, ha megtetszik egy lány, simán megszerzi, használja egy darabig, aztán viszlát... Arra, hogy megbánták-e valaha azt, hogy megcsaltak bárkit is, a következő a válasz: "Hülye vagy? Soha! Ez jár nekem!" - Na, anyád! Hidd el, más is jár neked - bár azt nem tudnád utána "zsebre" tenni kisfiam...

Bezzeg, ha kiderült a megcsalás, ő elvárta, hogy megbocsássanak neki, hiszen "ez jár a férfinak"! Hát eszem megáll, melyik században élnek ezek? :) De komolyan!

Van egy következő kérdés, feltételezés kedves hímnemű puhányok .... "Téged csaltak már meg? Ha igen, megbocsátottad?" A válasz valószínűleg ez lenne: "Nem tudok róla! De nem bocsájtanám meg! Egy k., aki megcsalja a barátját!" - Hát komolyan mondom, csajok és fiúk... Meg kell veszni! :D


Tehát az összegzés: "Egy férfinak bármit szabad". Mily meglepő feltételezés a teremtés koronái részéről. :D

Véleményem szerint, bármilyen testi kontaktus megcsalásnak számít! A kérdés az, hogy ki csinálja! A férfinak szabad, a nőnek nem! Ilyen egyszerű! :)


Még szerencse, hogy jogunkban áll szabadon véleményt nyilvánítani - különben most csak pislognék, mint hal a szatyorban, hogy nem mondhatom el, micsoda bölcsességre bukkantam a "Férfiak íratlan könyvében".

Nevezzetek engem feministának, bár nem tartom magam annak, de az ilyesféle hozzáállástól egyszerűen nyílik a bicska a zsebemben... Miért van az, hogy nőknek kétszer olyan jól kell csinálni mindent, mint a drága férfiaknak ahhoz, hogy feleannyi elismerést kapjanak? - a kérdés természetesen csak költői, de ha valaki szeretne rá válaszolni, azt is örömmel fogadom. :)


Valamivel azonban tisztában kell lennünk: mindenkinek - legyen az férfi, vagy akár nő - jogában áll teljes, háborítatlan életet élni, és legyen szó bármiről is, életében saját, önálló döntéseket hozni - és senkinek nincs joga ahhoz, hogy őt ezen döntése miatt megbélyegezze, vagy hátrányosan megkülönböztesse. Senkinek nincs joga a másikat csak tárgynak tekinteni és használni/megalázni. Vagy ha ezt teszi, készüljön fel arra, hogy előbb-utóbb ez visszaüt.


Először vagyunk emberek, alapvető emberi jogokkal és csak aztán nők vagy férfiak...
Írta: Sandrita13, 2014. január 10. 09:08
Fórumozz a témáról: A férfiak a "teremtés koronái" ?! fórum (eddig 69 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook