Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A cicámnak orvosi előírásra fogynia kell 4 kg-ot. Most 9 kg. Tudtok tanácsot adni nekem? fórum

A cicámnak orvosi előírásra fogynia kell 4 kg-ot. Most 9 kg. Tudtok tanácsot adni nekem? (beszélgetés)

1 2
2008. dec. 9. 18:06
A konzerv magas víz és alacsony zsírtartalmánál fogva nem hízlal.Tápértéke is alacsonyabb,és kevesebb ideig telíti a cica gyomrát
2008. dec. 9. 18:04
A macskáknál a legnagyobb kalóriaforrás a zsiradék.Ebből bőven van a tápokban,tápérték és íz miatt.
11. mtt80 (válaszként erre: 9. - Moonlight1984)
2008. dec. 9. 18:03
Ez így igaz. Nekünk is van két ivartalanított macskuszunk és ők sem híztak el. Mindkettő 4,5 kg körül van. Pedig mindig van előttük száraztáp is. Meg hát a konzerv is nagyon megy. :)
2008. dec. 9. 18:02
Viszont a táplálása a hormonrendszer változása miat más kell legyen.Sajnos vannak cicák akik erre érzékenyek
2008. dec. 9. 18:01
Most látom:szóval ivaralanított.Akkor ez a dolog kulcsa.Egyébként az ivartalanítástól nem hízik el az állat,a közhiedelemmel ellentétben.
2008. dec. 9. 18:00

9 kg? Az szép súly!

Sajnos nem igazán tudok tanácsot adni. Főleg ha mozog is, akkor nem tudom mit kellene még. Nem mondták, hogy milyen kaját adjál neki? Bár ha többen vannak, akkor elég nehéz megoldani, hogy ő mást és kevesebbet kapjon.

Mindenképp el kell különíteni etetés idejére a cicákat.A macskafogyókúránál nem az élelem adagot kell csökkenteni,hanem a kalóriatartalmat!Vannak idősebb macskáknak való,kissebb kalóriatartalmú eledelek,drágábbak mint az átlag.Házilag is lehet diétás eledelt készíteni,ha nem túl finnyás a cica.Olcsóbb jóval,bár kis időráfordítást igényel.Az elhízásért mi a felelős?Van előtte egész nap száraztáp?

Diátás recept ügyben tudok segíteni ha gondolod.

6. Zizisicc (válaszként erre: 5. - Zizisicc)
Van száraztáp kimondottan ivartalanított macskák számára.
5. Zizisicc (válaszként erre: 4. - Đraculea)
2008. dec. 9. 17:59
Mit adsz neki enni?
4. Đraculea (válaszként erre: 3. - 52d3e0b8a8)
2008. dec. 9. 17:56
Sokat mozog, sokat vann kint a kertben, rohangál. Mégsem fogy. Herélt macska, ettől is is hízott, de nem mértéktelenül eszik, csak máshogy hasznosítja a kalóriákat.
2008. dec. 9. 17:54
Viccen kívül: próbáld mozgásra bírni, pl. egy madzagra csipeszt teszel, az tetszeni fog neki! Még nem láttam macskát, amelyik ne rohant volna utána!
2008. dec. 9. 17:52
Esetleg, ha egy kutyát beszereznél? Párszor megkergetné. :)
2008. dec. 9. 17:50

Sziasztok!

Kérlek segítsetek! A cicámnak le kell fogynia, nem tudom, miként tegyem, erre nem adtak tanácsot, csak annyit mondtak, le kell adnia 4 kg-ot. Van másik 3 cica, mindig együtt esznek, nem tudom, hogy csináljam, hogy Ő ne egyen csak kevesebbet.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook