Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A bejgli kemény lett!ötlet? fórum

A bejgli kemény lett!ötlet? (beszélgetős fórum)


2011. dec. 28. 13:00
..Újat kell sütni!!!:-)
2011. dec. 24. 13:02
ha megdobnak kővel, dobj vissza bejglivel :D
2011. dec. 23. 10:00
vanilia sodó
2011. dec. 23. 09:56

Mármint hogy mire használd?

Vendégtávoltartónak jó!

Ha olyan látogatód jön, akit amúgy nem kedvelsz, és csak teher minden évben, tedd elé. Jövőre tuti nem megy :)

2011. dec. 22. 18:29
akkor kipróbálom a sütőbe vizesen betevést
9. globus (válaszként erre: 8. - Szuszuek)
2011. dec. 22. 18:27

Nem valószínű. Az idén nálunk is készült egy prototípus, utána a rendes, igazi :)

Szerintem a hideg helyen pihentetős változat nem jó, csak a meleg.

2011. dec. 22. 18:26
tehát nem fog állásba megpuhulni?
7. eb62d25e47 (válaszként erre: 1. - Szuszuek)
2011. dec. 22. 17:30

Ha mentetetlen ,akkor a tesómtól hallottam,hogy az x napos kemény bejglit úgy szokta hasznosítani,hogy egy üvegtálba szeletelve szépen berakja,kis rumos,vagy édes tejjel meglocsolgatja,aztán pudingot tölt bele a maradék bejglit bele tördelve,és állni hagyja,amíg meg nem szilárdul az egész.

Kiborítva olyan,mint egy tortaszerűség.:))

2011. dec. 22. 17:28
Vágj fel néhány szeletet belőle és tedd be újra a sütőbe úgy, hogy tegyél mellé egy pohár vizet. Vagy tedd be az egészet és alá egy tál vizet. 120-150 fokra. Szerintem ez helyre hozza. Ha nem sikerülne, csak szólj, biztosan lesz még ötletem:)
5. andi.nagy (válaszként erre: 4. - F1e23b97ee)
2011. dec. 22. 17:13
:D
2011. dec. 22. 17:12
Az az ötletem támadt, hogy egy erős fogsort kell beszerezni hozzá.
3. andi.nagy (válaszként erre: 1. - Szuszuek)
2011. dec. 22. 17:07
Én ugyanezt készítettem, nekem tökéletes lett. Légkeverésen sütötted? Lehet kiszárította. Én alsó-felső sütés 200 fokos sütöttem a megadott ideig.
2. szuszuek (válaszként erre: 1. - Szuszuek)
2011. dec. 22. 14:07

#


ha feltekerted akkor elsőnek lekened tojássárgával pár óra elteltével meg fehérjével

#


éjszaka hideg helyen tároljuk mert melegben túl kel

#


reggel lehet sütni de előtte pár helyen megkell szúrkálni hogy távozzon a gőz

#


ha kakaósat kézítesz várd meg amég kihűl teljesen mert forron kifolyik az olvadt kakaó

#


ennyi

2011. dec. 22. 14:06

sziasztok!


tök szép és jó volt a bejglim mikor kész lett,puha stb....

azután meghült,most tök kemény!

mit rontottam el?


a recept a következő:


Bejgli hozzávalók:90dkg liszt,25dkg margarin,12,5dkg zsír,2,5dkg élesztő,1 csipet só,2 tojás sárgája 1dl tejszín és kb.2dl víz(amennyit a tészta igényel)nekem másfél elég volt.

az élesztőt elkell morzsolni a lisztben nem kell keleszteni.a tésztának keménynek kell lennie.összeállítás után 20 peret pihentetni kell hűtőben aztán 6 részre osztani és 20*25 téglalapot kell nyújtani belőle


#


A tészta nyújtásánál sem a deszkát sem a tésztát nem kell lisztezni mert nem lesz fényes a felülete kivétel ha nagyon ragadós a tésztát

#


d

#


töltelék:42,5dkg mák,42,5dkg dió,2*25dkg kristálycukor,2*12,5dkg zsemlemorzsa,mazsola,fahéj,reszelt citromhéj,2*2,5dl víz

#


A tölteléket én még nem készítettem el mert kakaóval csináltam ami egy doboz cicás kakaó és 40dkg porcukor keveréke

#


ha elkészült a töltelék jól kikell hűteni és megtölteni a tésztát


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook