Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A barátság fórum

A barátság (beszélgetős fórum)


17. Channa* (válaszként erre: 14. - Galszukoc)
tegnap 07:29

Akkor a barátság neked nem úgy indult, ahogy kellene:S


Ugyan is egy barátság úgy kezdődik, hogy a külső és belső tulajdonságainktól függetlenül, jól érezzük magunkat egymás társaságában. Együtt lógunk, szórakozunk, aztán elmélyül a barátság és jön az, hogy egymásért tűzön-vízen át mindent megteszünk, egymás mellett állunk bármilyen helyzetben, és ha mást nem is, de a vállunkat oda tudjuk tartani, át tudjuk ölelni, hogy kisírja magát, megnyugtassuk....

tegnap 07:24
Nekem kevés barátom van.
15. Ildi
szept. 16. 23:03
Az én legjobb barátom pasi, abszolúte szöges ellentétem, ugyanis skizoid és introvertált jellem. Havonta kb 2 xer találkozunk mert Szlovákiai, de napi kapcsolatban vagyunk, mindent megtudunk beszélni, sosem volt vitánk, noha bizonyos dolgokat teljesen másképp látunk,,ö ugyanis másképp gondolkodik mint a h is mondjam..többség. Viszont a barátságunk alatt mindketten változtunk..hatottunk egymásra..én kissé nyugisabb lettem, mig ö pörgösebb, társaságibb, csinál olyan dolgokat amiket elöttem sosem tett. Igazi barát, de tényleg. Szerencsés vagyok h barátomnak tudhatom.
szept. 16. 21:36
Nem úgy vagyunk teljesen mások hogy mások a véleményeink mert nyílván nincs olyan hogy mindig mindenben egyet értünk. Az nem is lenne jó. Úgy vagyunk mások hogy azok a dolgok amik pl engem érdekellnek azok őt nem és ez fordítva is igaz...egy olyan buliban ahol az a lényeg hogy minél hamarabb rugjunk be én nem érzem jól magam de ő igen és ahol pedig én érzem jol magam ott ő nem...erről az ellentétről beszélek. Mert ez teljesen szét szedte a barátságunkat. Lehet nem is volt igazi ha ez megtörtént de ez van. Igazából nem lehet mit tenni.
13. Ramcsika (válaszként erre: 12. - Channa*)
szept. 16. 16:24
Igy igaz! Az én legjobb barátnőm is teljesen más, mint én. de ettől még a legjobb barátnőm. Sok mindenben teljesen más a véleményünk, értékrendünk, na de ez azt hiszem nem baj. Ha egyikünk bajban van, a másik azonnal rohan segíteni. Hangsúlyozom segíteni, és nem tanácsokkal ellátni. Önzetlen segítőkészség, a másik teljesen más véleményének az elfogadása ..... itt kezdődik az igazi barátság, és ez tart már hosszú évtizedek óta. Mindenkinek ilyen barátságot kívánnék!
szept. 16. 14:29

Szerintem nem kell semmit a barátság mögé látni.

Én a legjobb barátnőmmel nem csak külsőségekben vagyunk a másik ellentéte, hanem teljesen más véleményünk van a legtöbb témáról, az ízlésünk is teljesen különbözik.

A barátságban a tolerancia a legfontosabb. A barátunktól nem várunk el semmit, nem lelki szemetesláda, és nem segélyszervezet, hanem egy független ember, akivel jól érezzük magunkat.


Sokan azt hiszik, hogy a barátság arról szól, hogy a barátunk majd kihúz a sz@rból minket, ami meg is történik igazi barátoknál, de! nem várhatjuk el!

Sok "barátság" azért megy tönkre, mert az embereknek téves elképzelésük van ezzel kapcsolatban...

10. hamurapi (válaszként erre: 8. - PöttyösPanka)
szept. 16. 12:41
Nálam fordított a korcsoport.Én vagyok -legalább a szüleiddel egy idős és van egy fiatal barátom,aki épp,hogy elhagyta a 20-at!
10. hamurapi (válaszként erre: 8. - PöttyösPanka)
szept. 16. 12:41
Nálam fordított a korcsoport.Én vagyok -legalább a szüleiddel egy idős és van egy fiatal barátom,aki épp,hogy elhagyta a 20-at!
szept. 16. 09:33

Szerintem az hogy mindkét oldalról tesz az ember a barátságba sokat számít. Illetve nem a belső, hanem a közös pontok életszakaszok tartják egyben talán. Mert van amikor arrébb sodor az élet, van amikor össze. Semmi se ugyanolyan intenzitású folyamatosan.

Mondom ezt úgy hogy van több évtizedes barátságom. Szerintem ők ajándék hogy vannak. És ők is ezt gondolják a barátságunkról. Meg is becsüljük egymást.

8. PöttyösPanka (válaszként erre: 6. - Galszukoc)
szept. 15. 19:25
Akkor barátkozz idősebbekkel. Nekem az egyik barátom annyi idős, mint a szüleim. Nincs ezzel semmi baj.
szept. 15. 19:00

Hát szerintem nem születtél rossz generációba.

Ki mondta,hogy csak egy veled közel azonos korúval lehettek barátok? Nekem a legjobb igazi barátnőim közül vannak nálam fiatalabbak is. De a tőlem közel 2x idősebbekkel is jól megertem magam.

Szerintem az igazi barátságok,mint sokminden más sem,sem korhoz kötöttek....

szept. 15. 18:25
Azért gondolom hogy rossz generációba születtem mert a nálam idősebbekkel sokkal jobban megértem a közös hangot. Lehet hogy nincs ilyen de én így érzem... Volt 1 barátnőm akit 14 éve ismerek teljesen más mint én és végül ez is okozta azt hogy már nem vagyunk azok...vagyis többek között
5. kristo_f (válaszként erre: 1. - Galszukoc)
szept. 15. 16:40

általában olyan ember lesz életre szóló barátunk aki belsőleg hasonlít ránk."


Nem feltétlen, sőőőőt!

Egyfelöl majd évtizedek múlva mondd bárkire is hogy barát/jóbarát, addig mindenki más csak ismerős.

Másfelöl, a három legjobb barátom merőben más beállítottságú volt mint én.

Eltelt X-szer 10 év most már meg tudom ítélni őket hogy jóbarátok/voltak :(/

4. kisj (válaszként erre: 1. - Galszukoc)
szept. 15. 16:19
Nem születtél "rossz" generációba, mert ilyen nincs. Valami más oka lehet a dolognak.
3. kisj
szept. 15. 16:17

Nekem 2 barátnőm is van/volt.

Egyikkel 40 éve szakadt meg a szoros barátság, a másikkal kb. 25 éve. A "másik " csúnyán át is vágta a fejemet.

De mégis!

Ha véletlenül találkozom akár az egyikkel akár a másikkal, pont ott vesszük fel a beszélgetés fonalát ahol anno abbahagytuk. A közös szál eltéphetetlen.

"Belsőleg" tényleg hasonlítunk egymásra. A közös hang mindig is megvolt.

2. kisj
szept. 15. 16:17

Nekem 2 barátnőm is van/volt.

Egyikkel 40 éve szakadt meg a szoros barátság, a másikkal kb. 25 éve. A "másik " csúnyán át is vágta a fejemet.

De mégis!

Ha véletlenül találkozom akár az egyikkel akár a másikkal, pont ott vesszük fel a beszélgetés fonalát ahol anno abbahagytuk. A közös szál eltéphetetlen.

"Belsőleg" tényleg hasonlítunk egymásra. A közös hang mindig is megvolt.

szept. 15. 15:40
Nemrég olvastam egy hozzászólást ami eléggé felkeltette a figyelmem és rátapintott hogy talán nekem miért nincs egy igaz barátom se...azt írta az illető hogy általában olyan ember lesz életre szóló barátunk aki belsőleg hasonlít ránk. Én szerintem rossz generációba születtem...nem értem meg a közös hangot a kortársaimmal és ezért rettentően magányosnak érzem magam. Vagy ez lehet csak egy életszakasz? Ti hogy gondoljátok?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook