Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 júniusi babák fórum

2013 júniusi babák (beszélgetés)

2013. jan. 15. 09:27

Tegnap voltam dokinál, aki megcsinálta az éves rákszűrést. Egyre jobban kedvelem ezt a dokit. Most is nagyon aranyos volt! :) Remélem enked is szimpatikus lesz a dokid 6-n Ginfizz!

Meghallgattuk a baba szívhangját( 130 körüli volt), s a terhesgondozóban +2 kg-t mértek az eredeti súlyomhoz képest. Sajnos a kórház ahol szülni tervezek, nem engedélyezi (a főorvos ellene van, s nem engedi) hogy szülésznőt lehessen a doki nélkül is fogadni. Pedig ez volt a tervem. :( Most gondolkozhatok, hogy mi legyen...

871. Ginfizz
2013. jan. 15. 09:13

Szép napot csajok! Mi ez a csend?

Holnap megyek a genetikai uh-ra :) Már nagyon várom!

Megint lehet egy kicsit leskelődni :)

Avike! Úgy néz ki, hogy találok magamnak végre dokit és ha szimpi, meg nincs elszállva magától, fel is fogom kérni és akkor nem leszek ilyen elveszett :)

Február 6-ra kaptam hozzá időpontot, az lesz az első randevúnk :D

870. Avike1
2013. jan. 14. 18:56
Dehát dokifüggő is lehet a dolog az enyém nagyon alapos,és inkább kér 2 plussz vizsgálatot feleslegesen mint hogy egyszer elmaradjon valami! ezért is imádom,és járok hozzá privát,így biztos ami tuti:-) SZTK dokikban nem bíznék,miután annó majdnem Dani,és én is rámentünk egy méhszájsebre!gyógyszerrel akarták kezelni,amikor csak műtéttel lehetett kezelni!
869. Avike1 (válaszként erre: 868. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 18:53
Értem hát van a kiskönyvben egy táblázat illetve mellékletként adták,abban elég sok minden le van írva,persze amiket most újítottak az nincsen,de úgyis írjuk mindíg,hogy mikor mizu:-)
868. Ginfizz (válaszként erre: 867. - Avike1)
2013. jan. 14. 15:56
Nem ijesztettél meg! Csak már félek, hogy megint lekések valami vizsgálatot, vagy ilyesmi. Kicsit elkavarodtam a sok időpont és helyszín, tudnivalók között.
867. Avike1 (válaszként erre: 864. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 14:47
Jajj nem akarlak ám ilyeszteni!nekem a genetika vv,és uh a KYNCS-ben volt Győrben onnan küldtek át a Kórházba Genetikai tanácsadásra,vannak biztosan helyek,ahol egy helyen van minden,de nálunk nem így van!igazából a Down 1:1000 vagy a fölött kis kockázat ha ennél kevesebb jön ki akkor kell menni tanácsadásra nekem a dokim ezt mondta,meg azt most utólag,hogy el kell mennünk egy magzati szív ultrahangra.
866. MOCIZSU (válaszként erre: 863. - Avike1)
2013. jan. 14. 13:39
Én is hallottam a szívhang hallgatón korábban olyan "csobbanásos" hangokat, de gondoltam a beleimet hallom. De mióta mocorog, tudom, hogy ezek a hangok a mozgásából adódnak. Irtó érdekes, mikor hallod a benti zajokat, látod, ahogy a pocakod megemelkedik és belülről érzed is. Eszméletlen.
865. MOCIZSU (válaszként erre: 864. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 13:36
Szerintem ugyanaz. A genetikai UH-on genetikus doki néz, aztán a leleteket egy embriológus értékeli ki. Ha az nem jó, akkor a genetikus doki, aki végezte az UH-ot elbeszélget veled (szerintem ez a tanácsadás). Én legalább is így tudom. Az Istenhegyi Géncentrumban, ahová én járok, így csinálják, ha jól tudom.
864. Ginfizz (válaszként erre: 862. - Avike1)
2013. jan. 14. 13:32

A genetikai UH-n mondhatják és küldhetnek tovább genetikai tanácsadásra? Az nem egy és ugyanaz? :)

Két külön rendelés, más doki és még csak nem is a nődokival beszélgetek, vagy majd az küld el afp és uh eredmények láttán?

Teljesen belezavarodtam ebbe... Még a végén tényleg elhiszem, hogy "öreg" vagyok :D

863. Avike1 (válaszként erre: 861. - MOCIZSU)
2013. jan. 14. 13:29
Igen:-) a szívhang hallagatón már korábban jelentkezett a mocorgás:-) de igazából mostanság érzem tudom hogy ő motoszkál,nem a beleim vagy ilyesmi,igaz nagyon halvány kis édes érintések mozdulatok:-)
862. Avike1 (válaszként erre: 860. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 13:28
Jó szuper értékek! ne lepődj meg,hogy ha elküldenek Genetikai tanácsadásra,lötelességből elküldenek,de nem jelenti azt hogy bármi gond van!
861. MOCIZSU
2013. jan. 14. 13:25
Évi, akkor ezek szerint Neked is mocorog már? Én már 1 hete kb. érzem rendszeresen, hogy bökdös, de napjában, csak néha. Ha éppen hallgatom a szívhang hallgatóval, és akkor mozdul, akkor majd meg süketülök olyan zaj van odabent. Te is tapasztaltad?
860. Ginfizz (válaszként erre: 859. - Avike1)
2013. jan. 14. 13:11

Persze, hogy lehet :)

Pont most hívtam a vizsgálatot végző dokinőt egy elírás miatt, nagyon kedvesen tájékoztatott.

Ez az afp-m fizetős volt és ma lett kész, postázzák, de e-mailen is megkaptam. Az sztk-st meg pont az uh után, később kapom meg más helyen.

Életkorfüggő kockázat: 1:311

Down: 1:752 (negatív)

Velőcsőzáródás: 1:10000 (negatív)

Edwards szindróma: 1:10000 (negatív)

AFP: 17.3 IU/ml , 0.78 MOM

Tehát közepes kockázati tényezők, de a koromhoz képest elvileg jó értékek...

859. Avike1 (válaszként erre: 849. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 13:03
afp-t nézzed:-) ha lehet megírod? kiváncsi vagyok,hogy mi lesz lány,vagy fiúcska:-))
858. Avike1 (válaszként erre: 848. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 13:02
elég lesz az E-mail is! lényeg hogy rajta legyenek az adatok.
857. Avike1 (válaszként erre: 851. - Renny)
2013. jan. 14. 13:01
Nekem is kellett mennem,mivel Lombik,és 37éves leszek kötelező,nagy szám volt megkérdezték mit akarok? minek jöttem? mondom mert ide küldtek,mert a lombik+ a korom! erre a doki igen azért lett ez az eredménye,mert lombik gyerek,meg már koros is! 1:665 lett a Down-unk.azt mondta jó eredmény,és inkább azok jönnének akinek szükséges. na bakker.
856. Avike1 (válaszként erre: 847. - Norci78)
2013. jan. 14. 12:58
Nekem nem nőt:-) olyn mint ha nem is lennék terhes,még jó hogy néha-néha hírt ad magáról a kis édes babám,így jelzi hogy vagyok ám!:-)
855. Avike1 (válaszként erre: 842. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 12:56
Ginfizz azért kell az AFP eredmény,mert 0,5-2,5ig jó az eredmény,és ha több,vagy kevesebb akkor részletesebb uh lesz a 18.heti genetikai uh-n!miért nem lesz meg az eredmény?vagy csak nem tudsz elmenni érte?
854. Avike1 (válaszként erre: 850. - MOCIZSU)
2013. jan. 14. 12:54
alacsony AFP is erre utal:-)
853. Avike1 (válaszként erre: 852. - MOCIZSU)
2013. jan. 14. 12:53
Igen így kell használni! nekem is ez volt Daninál! semmi baja nem lesz tőle a picinek.nyugi!
852. MOCIZSU
2013. jan. 14. 11:48
Lányok! Képzeljétek, hogy (talán emlékeztek említettem, hogy nagyon csúnya folyásom van), a nőgyógyász Klion tablettát (2x2/napi és 1x1/napi hüvelykúpot) írt fel, amit már 4 napja szedek. Kérdeztem, hogy nem káros-e a babára, és mondta a doki, hogy ennyi idős terhesen nyugodtan szedhetem. És olyan csúnya a fertőzésem, hogy muszáj. Ma meg megkérdeztem egy másik nőgyógyászt, aki majdnem elájult az adagolástól. Most mi a fenét csináljak. Ha nem szedem be, lehet, hogy úgy elfajul, hogy attól lesz baja a kicsinek, ha meg beszedem, akkor meg a gyógyszertől. Marha jó. Ti hallottatok már ilyenről?
851. renny (válaszként erre: 850. - MOCIZSU)
2013. jan. 14. 10:28
Engem most hívtak fel, hogy az AFP-m alacsony kockázatú, és az Intregnált teszt is alacsony kockázatott hozott ki. :) Mégis kell mennem genetikushoz jövőhét kedden.
850. MOCIZSU (válaszként erre: 849. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 10:10

Nekem ez az eredmény: MS-AFP MoM: 1,20 MoM

És már a 12. heti genetikán megmondták, hogy 95 % fiú.

849. Ginfizz
2013. jan. 14. 09:37

Egy kis érdekesség, játék, ha gondoljátok...

Olvastam, hogy az AFP MOM értéke mutatja a gyermek nemét is (inkább babona lehet).

Érdekelne, hogy akinek már megvan és a nemét is tudja, milyen eredmény jött ki?

Azt olvastam, hogy akinek 1 alatt, vagy közeli, annak fiú, akinek magasabb, lány.

Az eredményemen 3 érték van, mint MOM-ban... Most melyiket kell néznem? :)

AFP, vagy szabad ösztriol? A 3. a HCG de azt tuti nem.

848. Ginfizz
2013. jan. 14. 09:31

Köszönöm a válaszokat!

E-mailen most kaptam meg, postán, illetve az sztk-ban csak az uh után fogom kézhez venni. Remélem, elég lesz nekik az is, ha a mailt kinyomtatom.

Sajnos nekem nem egy helyen vették le.

Az sztk-ban a nődoki általit még nem kaptam meg, csak amiért pluszban fizettem magán úton, ez jött most e-mailen. Nálunk a nődoki rendelésén még uh sincs, külön időpontos, helyszínes, a genetikát meg a kórházunkban csinálják.

847. norci78 (válaszként erre: 843. - Solya.)
2013. jan. 14. 09:22
a mellemnek nekem is "csak" a mérete változott, de az akkorát hogy ha még növögetni akar akkor lassan nem tudok melltartót felvenni :):):)
846. KicsiZsu (válaszként erre: 842. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 09:13

Szép jó reggelt Neked is!

Nekem szóltak, hogy vigyem magammal majd az uh-ra, plusz a nődokihoz is vinnem kell ma.

De a genetikai uh is az uzsokiban van, s a vérvétel is ott volt. Ha nem vinném biztos elő tudnák keresni a rendszerből. Ha neked is egy helyen van a kettő, akkor lehet neked is meglesz az. Sajos azt nem tudom hogy anélkül megcsinálják-e az UH-t...:(

845. MOCIZSU
2013. jan. 14. 09:06
Én meg mikor voltam az AFP vv-en, akkor nem vittem magammal a 12. heti genetikai eredményt, mivel senki nem mondta, hogy vinnem kell. Erre majdnem nem vették le a vért. Fel voltak háborodva, hogy én hogy gondolom, hogy az AFP-t megcsinálják a genetika nélkül? Mondtam, hogy senki nem mondta, ha tudom, hogy kell, nyilván hozom. Aztán nagy nehezen megcsinálták, de még nekik állt feljebb. Tök kiakadtam. Aztán el kellet még egy órán belül emaileznem a genetikai eredményt.
844. MOCIZSU (válaszként erre: 842. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 09:01
Nekem a 12. heti genetikán azt mondták, hogy mikor jövök a 18-19. hetire az AFP eredmény hozzam magammal, mert az is kell a végleges kiértékeléshez. Hogy hol csináltatom az tök mindegy, csak legyen meg addigra. Én ezt tudom neked mondani.
843. Solya. (válaszként erre: 842. - Ginfizz)
2013. jan. 14. 09:00

Ginfizz, én ugyan még nem voltam, most fejezem be a 17. hetet, de szerintem akárhogy is van a szabály, ne hagyd magad. Ha nem szóltak, hogy vinni kell, akkor csinálják meg az UH-t mindenképp.

A mellre visszatérve: én azt sem tudom, mit is kell pontosan nézni a mell színén, vagy én nem látok semmi különösebb változást. (Kivéve a méretét persze)

Avike, mit kellett enned/innod végül a terhelésen? Hogy bírtad?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook