2013 júniusi babák (beszélgetés)
Avike! Remélem, addigra beutal egy UH-ra is :)
Jövő hét szerdán megyek a dokibácsihoz, naptár szerint betöltött 21 hetes leszek már. Gondolom így hamar vissza is rendel.
Lányok! Nekem megint elment az étvágyam, bár eddig se volt túl sok, de mégis valami. Apró mennyiség után is kívánkozik visszafele minden, mint gyomorsav és aztán kb. két órát is szenvedek a gyomorfájástól, szétfeszít. Lassan már ott tartok, hogy leszokok inkább az evésről :) Bár lehet, hogy ezt inkább az utóbbi idők idegeskedésének tudhatom be, mint amnió, ciszta és a vaterás nő?!
Illetve rettentően fáj a keresztcsontom, kisugárzik egészen a combnyakig, majd ezek után az alhasam, hasfalam végig. Egyszerűen szinte semmit nem bírok csinálni. Pár száz métert is alig merek elindulni, mert leszakad a hasam. Itthon is jóformán csak ülök, fekszek... Kicsit korainak tartom még ezeket a fájdalmakat, hisz majdnem olyan, mintha 8 kiló gyereket húznék a hasamban.
Remélem, nem fogom szobafogságban tölteni a következő 19 hetet?!
Solya!
Köszönöm, nagyon kedves vagy és örülök, hogy beszélhettünk telefonon! Ilyen emberekből kellene több, mint Te! Minden jót Nektek! Megnyugtattál!!
Sziasztok!
Avike, gratula a kislányhoz! :)
Nekünk is most derült ki, hogy kislányunk lesz. Fogalmunk sincs mi lesz a neve, olyat kell találnunk - külföldi férj lévén -, amiben nincs ékezet és dupla betű, hogy ugyanúgy ejtsék lehetőleg a világ bármely pontján.
Én az Alexát, Alexandrát, Laurát preferálom, a férjem meg olyanokkal jön, mint a Kleopátra meg Aurora. :))) Lesz itt még box. :)
Ginfizz, többféle jogi megoldás van a problémádra, polgári és büntető is. A baj mindegyikkel az, hogy hosszadalmasak és idegörlőek. Kérdés, hogy megéri-e neked ezen idegeskedned. Ha igen, szólj és segítek. Addig is mentsd el akár print screen-nel azokat a lapokat, ahol az aukció volt, a termék leírását és a levelezéseiteket, értékeléseket.
Bogica, ne aggódj, nekem is alsó határértéken volt az AFP-m, de a dokim azt mondta, hogy mivel a kombinált teszt jó volt és korán vettek vért 16. hét 0. nap., ez a normális eredmény.
Avike!Gratula a pici lányotokhoz.
Lány nevekkel mi is hadilábon vagyunk,ami tetszik nekem az férjemnek nem és fordítva.
Most van két nevünk,Alíz vagy Liza,de persze ez még változhat.Ha kisfiúnk lett volna Áron lett volna a neve.
Köszönöm lányok, hogy kiadhattam a mérgemet egy kicsit... Tudjátok, már rég benyeltem, hogy átvert, megkárosított, betudtam veszteségnek, bár akkor is elég nagy bosszúság volt! Odáig jutottam, hogy nem foglalkozom vele, inkább nem is értékelem, nem süllyedek a szintjére, így jártam. Ennek ellenére még ő nyitja ki a száját, mocskolódva, sértegetve?! Szerintem mind a kettőnknél jobban járt volna, ha csendben marad és meghúzza magát. Ami undorító és nehezen emészthető az a mostani reakciója. Olajat öntött a szunnyadó parázsra!
Köszönöm a tippeket, hasznát veszem mindnek, megkeresem a fogyasztóvédelmet és nem fogom ennyiben hagyni, érezze a törődést most már ő is, de feleslegesen nem idegesítem magam azért!
Avike! Azt még meg tudnád kérdezni nekem, hogy mi számít bele a 20.000,- forintba? Mert a termék ára 9500,- volt, de csak az egyszeri útiköltségem 700,- forint amikor elhoztam, a javítás, postázás és egyéb utánajárás, stb. költségeim is a csalása miatt keletkeznek és ezekkel már meghaladja a 20.000,- forintot a károm! Nem beszélve arról, ha még peres út is lesz, vagy szakértői vizsgálat és további költségem adódna esetleg, azokkal mi van?...
Holnap, ha jobban leszek, bemegyek a rendőrségre, viszem az összes kinyomtatott "bizonyítékomat" és megteszem a feljelentésemet, de jó lenne már kicsit felkészültebben odamenni, legalább azt tudjam, mit kérdezzek.
"Így szeretünk Magyarország" :-/
Bogica! Kívánom, hogy minden rendben legyen!
A genetikai vizsgálaton sokkal részletesebben átnézik a babát, plusz vizsgálják az egyéb kockázati tényezőket, mérlegelnek, összevetnek és esetleg felvetik az amniócentézis lehetőségét. Elhiszem, hogy aggódsz, de kitartást és jól teszed, hogy a babócához beszélgetsz, biztatod! ++++
Az én védőnőm is azt mondta,az AFP egy elavult vizsgálat,más országokba nem is nézik.Sok kismamát beijesztenek,hogy rossz az eredmény,ami általában abból származik,nem akkor vették le a vért,amikor kellett volna!
Próbálj megnyugodni,minden rendben lesz a babátokkal.
Nagyon sajnálom,ami Veled történt.Hogy lehetnek ilyen emberek,milyen példát mutatnak majd a gyereküknek?Az idegeskedés,most tényleg nem jó Neked,de ki ne lenn ideges.És még Ő hord le téged mindennek.Lehet talán az lenne a jobb,hogy hagynád a fenébe,holott Neked van igazad!gy talán nem idegesítenéd magad!
Férjem szokott vaterázni(igaz nem műszaki dolgokat),de eddig nekünk szerencsék volt.
Köszönöm a nyugtató szavakat. :(
0,5 lett az eredmény,elég kevés.Hát 12 hetes Uh-n 2 doki jött be,mert az egyik nem látott orrcsontot.De a másik doki azt mondta,ő látja,csak a kezecske takaja,.....végül azt mondták minden rendben.Akkor is éppen eléggé megijedtem,de most még jobban!Most is mindjárt indulok írni egy nagy dogát,ahelyett,h tanulnék,mindenfélét olvasok az AFP-ről,és beszélek a babámhoz,simizem,hogy érezze mennyire szeretem,és milyen fontos nekem.
Sziasztok!
Megint ezer éve nem jártam itt,még vizsgaidőszakom van.
Én holnap megyek 18 hetes UH-ra,és ezért ma telefonáltam a kórházba az AFP eredményemért.Sajnos nagyon rossz,megyünk genetikai tanácsadásra is,az UH után.Nagyon be vagyok tojva,amióta megtudtam,szaladgálok a wc-re,hasmenésem van,semmibe nem tudok belekezdeni,mert folyton azt veszem észre,csak erre gondolok.Nem tudok egy nyavalyás tételt elolvasni!
Olvasgattam pár helyen,mindenhol azt írják,semmi gond,nem jelent ez feltétlen rosszat,megismétlek majd a vérvételt,és lehet,hogy már jó is lesz,sokszor a labor hibázik.És azt is olvastam,hogy kislánynál szokott lenni alacsony AFP és fiúnál magas.Valaki megy még ilyen tanácsadásra,vagy volt már?
Ginfizz! Esetleg megpróbálkoznék a Fogyasztóvédelemmel, hátha tudnak segíteni, vagy legalább tanácsot adni. Továbbá létezik egy ún. Békéltető Testület, ahol ügyvédek jelenlétében találkoznál az eladóval, és megpróbálnátok elrendezni a dolgot. Ingyenes a testület szolgáltatása, szóval érdemes talán egy telefont megejteni feléjük.
Rég írtam már babás témában Nektek, sokminden történt a közelmúltban. Hétfő este sikerült bejutnunk egy magánorvos rendelésére, és elvállalt minket. A doktornő szerencsére a Szt. Imrével szemben rendel, szóval ha gond van, sem kell messzire mennie egyikünknek sem. :) Féltem, hogy horror árakat kell majd fizetni, de végül 12 ezerből megúsztuk. De cserébe nagyon kedves volt, mindent részletesen, tényszerűen elmondott, segített, válaszolt minden idióta kérdésemre, szóval nagyon elégedett vagyok. :)
Megerősített benne, hogy nincs egyetlen doki sem a Föld kerekén, aki belemenne velem egy természetes szülésbe, úgyhogy fixáltuk a programozott császárt. Ez jó hír, mert nem kell tovább kétségek közt vergődnöm. :)
Kell mindenféle szakorvosi meg ortopédiai szakvéleményt beszereznem, de ez a legkevesebb. Amitől kissé megijedtem, hogy majd a terhesség végefelé meg fognak röntgenezni, hogy mégis milyen állapotban van a medencém. Ez állítólag a 30. hét után már nem veszélyes a babára. Persze, jó lenne elkerülni, de nincs más képalkotó eljárás, amivel fel tudnák mérni a helyzetet. Mindenesetre ez még odébb van, sokminden történhet még addig. Remélem, csak jó dolgok. :)
Szegény Ginfizz!:(
Így még én sem jártam. Tényleg elég durva s azt hiszem lelkileg én is összeszakadtam volna ha valaki így viselkedik velem. A Vaterának nincsen vmilyen vevővédő szervezete? Nővérem is szokott Vaterázni, megkérdezem tőle, hátha tud vmilyen jó tanácsot adni.
Egyébként pedig ez legyen a nő legnagyobb öröme ebben az évben. :( Undorító mit meg enm tezsnek az emberek egymással néha. Pláne egy kismamával. :(