Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 júniusi babák fórum

2013 júniusi babák (beszélgetés)

1142. MOCIZSU
2013. febr. 1. 12:32
Avike, örülünk, hogy most már végre biztos a neme. Így a legjobb, egy fiú egy lány.
1141. MOCIZSU (válaszként erre: 1121. - Bogica28)
2013. febr. 1. 12:31
Szerintem ne izgulj. Én pont tegnap voltam a 20. heti genetikai UH-on, ahol az ország talán egyik legelismertebb genetikusa (Hajdú drnő) vizsgált. Ahogy beléptem már nyomtam is a kezébe az AFP eredményt (mert ugye azt vinni kell), erre elhúzta a kezét és közölte, hogy az őt egyáltalán nem érdekli, az a lelet nem mond semmit. Ami mond valamit az az UH készülék, és a vizsgálat. Egyszerűen rá sem pillantott. Hát erről ennyit. Úgy, hogy lehetett volna azon akár 0, akár 10, az sem érdekelte volna. És mondom ő nagy koponya. Úgy, hogy nyugi...
1140. Ginfizz (válaszként erre: 1138. - Avike1)
2013. febr. 1. 10:19

Avike! Remélem, addigra beutal egy UH-ra is :)

Jövő hét szerdán megyek a dokibácsihoz, naptár szerint betöltött 21 hetes leszek már. Gondolom így hamar vissza is rendel.

Lányok! Nekem megint elment az étvágyam, bár eddig se volt túl sok, de mégis valami. Apró mennyiség után is kívánkozik visszafele minden, mint gyomorsav és aztán kb. két órát is szenvedek a gyomorfájástól, szétfeszít. Lassan már ott tartok, hogy leszokok inkább az evésről :) Bár lehet, hogy ezt inkább az utóbbi idők idegeskedésének tudhatom be, mint amnió, ciszta és a vaterás nő?!

Illetve rettentően fáj a keresztcsontom, kisugárzik egészen a combnyakig, majd ezek után az alhasam, hasfalam végig. Egyszerűen szinte semmit nem bírok csinálni. Pár száz métert is alig merek elindulni, mert leszakad a hasam. Itthon is jóformán csak ülök, fekszek... Kicsit korainak tartom még ezeket a fájdalmakat, hisz majdnem olyan, mintha 8 kiló gyereket húznék a hasamban.

Remélem, nem fogom szobafogságban tölteni a következő 19 hetet?!

1139. Ginfizz (válaszként erre: 1135. - Solya.)
2013. febr. 1. 10:13

Solya!

Köszönöm, nagyon kedves vagy és örülök, hogy beszélhettünk telefonon! Ilyen emberekből kellene több, mint Te! Minden jót Nektek! Megnyugtattál!!

1138. Avike1
2013. febr. 1. 09:30
Ginfizz 24.héten lesz a köv. orvosi vizsgálat ott nézik a méh magasságát a méhszáj állapotát,és addigra kell megcsináltatni a 2.terheléses vv-t!Most adott rá beutalót a doki.
1137. Avike1 (válaszként erre: 1135. - Solya.)
2013. febr. 1. 09:29
Igen nehéz a név választás de majd közös nevezőre juttok biztosan!
1136. Avike1 (válaszként erre: 1135. - Solya.)
2013. febr. 1. 09:28
Nekem 15hét 2 nap vettek vért az AFP-hez De mivel Osztrákban is kell járnom tanácsadásra ott felhomályosítottak,hogy elavult,és vacak módszer a kombi tesztet kéne ingyenessé tenni,sokkal megbízhatóbb!csakhogy erre nem igazán hívják fel a figyelmet a dokik,mert fizetős! pedig mennyi idegességtől megkímélnék az anyukákat!Tegnap a dokival beszéltem az Amnioról is hogy az is csak egy nagy kamu,mert igazán csak 3 betegségre szűr DOWN,PATAU,és EDWARDS kórra!nem úgy működik ahogyan sokan képzelik,hogy a kromoszómák között lapozgatnak a biológusok!Én azt gondoltam ha valaki kiteszi már magát a vetélés kockázatának akkor az összes betegségre Genetikai bajra szűr!Voltam genetikai tanácsadóban de nekem mondjuk semmit nem mondtak el közölték ha kérem megcsinálják,de nem indokolt! erre a leletre leírta indokolt volna a korom miatt,de nem kértem:-)amit kinyomoztam ez ügyben az itt a neten történt nem a tanácsadóban! szóval Magyarország mi így szeretünk!
1135. Solya.
2013. febr. 1. 09:11

Sziasztok!

Avike, gratula a kislányhoz! :)

Nekünk is most derült ki, hogy kislányunk lesz. Fogalmunk sincs mi lesz a neve, olyat kell találnunk - külföldi férj lévén -, amiben nincs ékezet és dupla betű, hogy ugyanúgy ejtsék lehetőleg a világ bármely pontján.

Én az Alexát, Alexandrát, Laurát preferálom, a férjem meg olyanokkal jön, mint a Kleopátra meg Aurora. :))) Lesz itt még box. :)

Ginfizz, többféle jogi megoldás van a problémádra, polgári és büntető is. A baj mindegyikkel az, hogy hosszadalmasak és idegörlőek. Kérdés, hogy megéri-e neked ezen idegeskedned. Ha igen, szólj és segítek. Addig is mentsd el akár print screen-nel azokat a lapokat, ahol az aukció volt, a termék leírását és a levelezéseiteket, értékeléseket.

Bogica, ne aggódj, nekem is alsó határértéken volt az AFP-m, de a dokim azt mondta, hogy mivel a kombinált teszt jó volt és korán vettek vért 16. hét 0. nap., ez a normális eredmény.

1134. Avike1 (válaszként erre: 1132. - Tamaki)
2013. febr. 1. 09:01
Szép nevek mindkettő az az igazság,hogy amikor kiderül a neme a picinek akkor valahogy a korábbi nevek valahogy mégsem tökéletesek a kincsünknek:-)
1133. Avike1 (válaszként erre: 1131. - Ginfizz)
2013. febr. 1. 09:00
Szia drága van lánynév is Madlen Lilla lesz Lilla Dani választása a Madlen(Medlin)a Magdolna név változata.jól meg kellett gondolni mert a családnév László,így nem volt könnyű. ha kisfiú lett volna,akkor Trisztán nevet kapta volna.
1132. Tamaki
2013. febr. 1. 08:18

Avike!Gratula a pici lányotokhoz.

Lány nevekkel mi is hadilábon vagyunk,ami tetszik nekem az férjemnek nem és fordítva.

Most van két nevünk,Alíz vagy Liza,de persze ez még változhat.Ha kisfiúnk lett volna Áron lett volna a neve.

1131. Ginfizz (válaszként erre: 1129. - Avike1)
2013. febr. 1. 07:45
Gratulálok Nektek Avike Drága, a pici lánykához! :) Édes lehet és biztos nincs gond!! Névválasztásotok már volt lányra? Ha nekem tényleg lányom lesz, még fogalmam sincs, egyszerűen nem találtam még "megfelelőt", míg a fiú nevem rögtön meg volt és azóta is változatlan :) Pusza és köszi a válaszodat, utánajárásodat! Intézkedem és ha jutok valamire, beszámolok :)
1130. Avike1
2013. jan. 31. 19:24
Na fenn van a haver facen azt írja a teljes kár ha eléri a 20ezret akkor már hozzájuk tartozik! nagyon drukkolok!!!belegondolok,ha a kisebbségi rájön,hogy 20 ezerig szabad a vásár akkor mi lesz itt?szerintem ez egy hülye törvény!
1129. Avike1
2013. jan. 31. 19:20
Megjöttünk dokitól 19 hetes kislányunk van:-) édi pofija van nagyon imádom! méretei jók most épp a gyomra nem volt telt csak a hólyag,de előző uh.n telt volt a gyomor is remélem minden ok csak épp ürített:-)
1128. Avike1 (válaszként erre: 1127. - Ginfizz)
2013. jan. 31. 19:19
Megkérdezem drága mi számít bele! nagyon drukkolok,hogy tudj kielégítően intézkedni! én sem hagynám magam! szorítok neked!
1127. Ginfizz
2013. jan. 31. 16:21

Köszönöm lányok, hogy kiadhattam a mérgemet egy kicsit... Tudjátok, már rég benyeltem, hogy átvert, megkárosított, betudtam veszteségnek, bár akkor is elég nagy bosszúság volt! Odáig jutottam, hogy nem foglalkozom vele, inkább nem is értékelem, nem süllyedek a szintjére, így jártam. Ennek ellenére még ő nyitja ki a száját, mocskolódva, sértegetve?! Szerintem mind a kettőnknél jobban járt volna, ha csendben marad és meghúzza magát. Ami undorító és nehezen emészthető az a mostani reakciója. Olajat öntött a szunnyadó parázsra!

Köszönöm a tippeket, hasznát veszem mindnek, megkeresem a fogyasztóvédelmet és nem fogom ennyiben hagyni, érezze a törődést most már ő is, de feleslegesen nem idegesítem magam azért!

Avike! Azt még meg tudnád kérdezni nekem, hogy mi számít bele a 20.000,- forintba? Mert a termék ára 9500,- volt, de csak az egyszeri útiköltségem 700,- forint amikor elhoztam, a javítás, postázás és egyéb utánajárás, stb. költségeim is a csalása miatt keletkeznek és ezekkel már meghaladja a 20.000,- forintot a károm! Nem beszélve arról, ha még peres út is lesz, vagy szakértői vizsgálat és további költségem adódna esetleg, azokkal mi van?...

Holnap, ha jobban leszek, bemegyek a rendőrségre, viszem az összes kinyomtatott "bizonyítékomat" és megteszem a feljelentésemet, de jó lenne már kicsit felkészültebben odamenni, legalább azt tudjam, mit kérdezzek.

"Így szeretünk Magyarország" :-/

1126. Ginfizz (válaszként erre: 1121. - Bogica28)
2013. jan. 31. 16:09

Bogica! Kívánom, hogy minden rendben legyen!

A genetikai vizsgálaton sokkal részletesebben átnézik a babát, plusz vizsgálják az egyéb kockázati tényezőket, mérlegelnek, összevetnek és esetleg felvetik az amniócentézis lehetőségét. Elhiszem, hogy aggódsz, de kitartást és jól teszed, hogy a babócához beszélgetsz, biztatod! ++++

1125. Tamaki (válaszként erre: 1119. - Bogica28)
2013. jan. 31. 16:07

Az én védőnőm is azt mondta,az AFP egy elavult vizsgálat,más országokba nem is nézik.Sok kismamát beijesztenek,hogy rossz az eredmény,ami általában abból származik,nem akkor vették le a vért,amikor kellett volna!

Próbálj megnyugodni,minden rendben lesz a babátokkal.

1124. Tamaki (válaszként erre: 1103. - Ginfizz)
2013. jan. 31. 16:04

Nagyon sajnálom,ami Veled történt.Hogy lehetnek ilyen emberek,milyen példát mutatnak majd a gyereküknek?Az idegeskedés,most tényleg nem jó Neked,de ki ne lenn ideges.És még Ő hord le téged mindennek.Lehet talán az lenne a jobb,hogy hagynád a fenébe,holott Neked van igazad!gy talán nem idegesítenéd magad!

Férjem szokott vaterázni(igaz nem műszaki dolgokat),de eddig nekünk szerencsék volt.

1123. Avike1 (válaszként erre: 1114. - Ginfizz)
2013. jan. 31. 13:01
Fogyasztó védelem: levelek@fogyasztovedelem.hu szerintem ha ide leírod az esetedet kapsz felvilágosítást,hogy hova tudsz fordulni! rendőrségen van ismerősőm,ha 20ezer forint fölötti a kár ők csak akkor tudnak vele foglalkozni más egyébként a Polgármesteri hivatal dolga. Hát hogy itt M.O semminek nincs rendes menete ez azért hihetetlen! ezek szerint bárki bármit eladhat ha még rossz is mert nincsen igazi jog következménye!
1122. Avike1 (válaszként erre: 1121. - Bogica28)
2013. jan. 31. 12:52
Meglátod az ultrahang titeket igazol,és azért te fiatal vagy! idősebb korban többször fordulhat elő Down-os baba! szerintem ha a családban nincsen beteg baba,akkor semmi félnivalótok nincsen!Kívánom minden okés legyen! a vizsgádhoz meg egy kalappal kívánok!
1121. Bogica28
2013. jan. 31. 12:42

Köszönöm a nyugtató szavakat. :(

0,5 lett az eredmény,elég kevés.Hát 12 hetes Uh-n 2 doki jött be,mert az egyik nem látott orrcsontot.De a másik doki azt mondta,ő látja,csak a kezecske takaja,.....végül azt mondták minden rendben.Akkor is éppen eléggé megijedtem,de most még jobban!Most is mindjárt indulok írni egy nagy dogát,ahelyett,h tanulnék,mindenfélét olvasok az AFP-ről,és beszélek a babámhoz,simizem,hogy érezze mennyire szeretem,és milyen fontos nekem.

1120. Avike1 (válaszként erre: 1119. - Bogica28)
2013. jan. 31. 12:18
Drága Bogica megértjük,hogy tanulnod kell! Mármint mit jelent a nagyon rossz eredmény? amúgy ezt a módszert az Afp az eu-ban már csak nálunk csinálják,mert nagyon elavult,és sok mindentől függ az eredménye! 2 dologra szűr,ha magas az érték akkor a nyitott gerinc veszélye áll fenn,ezt uh-val egyből tudjátok pontosítani!ha nagyon alacsony 0,8MOM alatt van akkor a Down gyanúja merülhet fel,de hát voltatok kombi vv teszten ha jól emlékszem,és biztosan nézték az orrcsontot,és a redőt!Szerintem ez csak vaklárma,és kívánom az uh-n megnyugtató dolgokat halljatok!
1119. Bogica28
2013. jan. 31. 11:59

Sziasztok!

Megint ezer éve nem jártam itt,még vizsgaidőszakom van.

Én holnap megyek 18 hetes UH-ra,és ezért ma telefonáltam a kórházba az AFP eredményemért.Sajnos nagyon rossz,megyünk genetikai tanácsadásra is,az UH után.Nagyon be vagyok tojva,amióta megtudtam,szaladgálok a wc-re,hasmenésem van,semmibe nem tudok belekezdeni,mert folyton azt veszem észre,csak erre gondolok.Nem tudok egy nyavalyás tételt elolvasni!

Olvasgattam pár helyen,mindenhol azt írják,semmi gond,nem jelent ez feltétlen rosszat,megismétlek majd a vérvételt,és lehet,hogy már jó is lesz,sokszor a labor hibázik.És azt is olvastam,hogy kislánynál szokott lenni alacsony AFP és fiúnál magas.Valaki megy még ilyen tanácsadásra,vagy volt már?

1118. vilo
2013. jan. 31. 11:42

Ginfizz! Esetleg megpróbálkoznék a Fogyasztóvédelemmel, hátha tudnak segíteni, vagy legalább tanácsot adni. Továbbá létezik egy ún. Békéltető Testület, ahol ügyvédek jelenlétében találkoznál az eladóval, és megpróbálnátok elrendezni a dolgot. Ingyenes a testület szolgáltatása, szóval érdemes talán egy telefont megejteni feléjük.

Rég írtam már babás témában Nektek, sokminden történt a közelmúltban. Hétfő este sikerült bejutnunk egy magánorvos rendelésére, és elvállalt minket. A doktornő szerencsére a Szt. Imrével szemben rendel, szóval ha gond van, sem kell messzire mennie egyikünknek sem. :) Féltem, hogy horror árakat kell majd fizetni, de végül 12 ezerből megúsztuk. De cserébe nagyon kedves volt, mindent részletesen, tényszerűen elmondott, segített, válaszolt minden idióta kérdésemre, szóval nagyon elégedett vagyok. :)

Megerősített benne, hogy nincs egyetlen doki sem a Föld kerekén, aki belemenne velem egy természetes szülésbe, úgyhogy fixáltuk a programozott császárt. Ez jó hír, mert nem kell tovább kétségek közt vergődnöm. :)

Kell mindenféle szakorvosi meg ortopédiai szakvéleményt beszereznem, de ez a legkevesebb. Amitől kissé megijedtem, hogy majd a terhesség végefelé meg fognak röntgenezni, hogy mégis milyen állapotban van a medencém. Ez állítólag a 30. hét után már nem veszélyes a babára. Persze, jó lenne elkerülni, de nincs más képalkotó eljárás, amivel fel tudnák mérni a helyzetet. Mindenesetre ez még odébb van, sokminden történhet még addig. Remélem, csak jó dolgok. :)

1117. MOCIZSU
2013. jan. 31. 11:33
Ja bocsi, most olvastam tovább, már érdeklődtél a Vaterától. Akkor nincs más, mint sz@rni az ilyen aljas emberekre. Úgy is visszakapja az élettől, Te meg lépj át rajtta, nincs mit tenni.
1116. MOCIZSU (válaszként erre: 1103. - Ginfizz)
2013. jan. 31. 11:27
Ó Te szegény, Nem tudod őt valahogy eltávolítani a Vateráról, ilyen esetekre, ha nem küldi el, nem az van a csomagban stb. akkor Te lehúzhatod az eladót, hogy soha senki ne vegyen tőle semmit.Vagy az oldal üzemeltetőinek nem lehet, írni, hogy mi ilyenkor a teendő? Nagyon sajnálom, de most az idegeskedés valóban nem tesz jót. Próbálj túllépni rajta, és ahogy mondod, tud be veszteségnek, ennyi. Ezt nem éri meg az a rohadék. Próbáld kitörölni a tudatodból, és mindeképpen nyugodj meg.
1115. KicsiZsu
2013. jan. 31. 10:55
:( Hát ez nagyon szomorú.
1114. Ginfizz (válaszként erre: 1113. - KicsiZsu)
2013. jan. 31. 09:29
A vatera csak annyit közöl, hogy ő szimplán egy közvetítői felület, felelősséget és állásfoglalást nem vállal az oldalukon történő adás-vételekről, szerződésekről. Van egy sablon szövegük a problémás esetekre, miszerint az eladónak akár jóhiszeműen, akár rosszhiszeműen járt el, köteles visszavenni a terméket, árát visszaszolgáltatni, ha az nem a leírásnak megfelelő pl. Ha ez nem történik meg, polgári peres úton lehet rendezni, hivatkozva a PTK-ra, de melyikre, azt már nem mondják meg... Illetve az eladó további adatait se szolgáltatják ki, hacsak nem folyik valami eljárás az ügyben és a rendőrség kéri. Szóval be kell menjek a rendőrségre is, ahol szerintem el fognak hajtani a nekik "csip-csup" ügyemmel... :(
1113. KicsiZsu
2013. jan. 31. 09:24

Szegény Ginfizz!:(

Így még én sem jártam. Tényleg elég durva s azt hiszem lelkileg én is összeszakadtam volna ha valaki így viselkedik velem. A Vaterának nincsen vmilyen vevővédő szervezete? Nővérem is szokott Vaterázni, megkérdezem tőle, hátha tud vmilyen jó tanácsot adni.

Egyébként pedig ez legyen a nő legnagyobb öröme ebben az évben. :( Undorító mit meg enm tezsnek az emberek egymással néha. Pláne egy kismamával. :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook