2012 márciusi babák! (beszélgetés)
Megértelek ! Én is járok orvoshoz, nekem megnyugtató, ha mindent rendben találnak. Első gyermekem, persze hogy fontos az egészsége, és az orvosomban pedig megbízom.
De van, h. ők is tévednek, vagy nem vesznek észre valamit. Netán vaklármát keltenek, tévese megijesztenek. Nincs 100%-os biztonság, se otthon, se kórházban. Egyszerűen bízni kell abban, h. minden rendben lesz, és emellett megtenni azt, ami tőlünk telik. De azon felül...
Persze, ha komplikáció van, a bába sem javasolja az otthon szülést, azonnal beküldi őket a kórházba. De szerencsére nem volt. Ők ennyire optimistán álltak a dologhoz.
Én sem lennék itt, ha otthon szült volna anyu.
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy esetleg be lehet-e menni megnézzni ezeket a kórházakat,azért saját szemmel csak másabb lehet kiszürni hogy még is azért hogy állnak az emberhez.mi a véleményetek.Elsö babánk lesz és kicsit elveszetnek érzem magam ilyen téren.
Szia!
Köszönöm az infót én is olvastam róla és nagyon sok olyan dolgot irtál most te is ami tetszik.
Most vagyunk 15+3naposak de úgy gondolom hogy nem árt már most körbe nézelödni ilyen téren,és esetleg orvosról vagy szülésznöröl nincs valami infód.
Szia!
Szent János
Tavaly szeptemberben szültem itt, császárral.
A szülőszobák egyágyasak, szépen berendezettek. (saját wc, zuhanyzó, kád, fotel apának, tv, szülés után itt látják el a babát)
A kórtermek kicsit lepukkadtak, de ha nem hotelszobára vágysz, megteszi erre a pár napra ez is :)
A nővérek közül csak 1 nem volt szimpatikus, a többi kedves volt, segített.
Van PIC és koraszülött osztály. A koraszülött osztályon van baba-mama szoba, és ha már nincs inkubátorban a pici, beköltözhetsz vele egy szobába, míg haza nem engedik. Én itt töltöttem a kislányommal egy hetet, előtte egy hétig volt inkubátorban. Csak jót tudok mondani róluk!
Szia!
én is sokat vaciláltam és olvastam és egyelőre a Péterfy mellett döntöttünk.
Amit én olvastam, hogy a szülészet nagyon szuper, jók az orvosok a szülésznők, nekem különösen fontos volt, hogy császárnál bent lehet az apuka és meg is kapja a babát rögtön. Az EDA-t is támogatják sőt majdnem minden orvosnak van rá képesítése hogy beadja így nem fordulhat elő, hogy azért nem kapsz mert nincs anesztes orvos.
Vannak alapítványi szobák 1 és 2 ágyasak. A csecsemősökkel kapcsolatban olvastam jót is rosszat is...szerintem attól függ ki van bent :)
Ja és a Péterfyben is van PIC (persze ne legyen rá szükség, de ha bármi gond van nem viszik a babát messzire)
Ez a 4 kórház:Szent János
Szent Margit
Péterfy
Jahn Ferenc
Sziasztok!
Van esetleg valakinek infója a kórházak szülészetéről,mert elég sok mindent olvastam különbözö kórházakról és nem tudom ki hogy van vele de nem könnyű a döntés,eddig leszükült a kör 4darabra de a igazat megvalva így sem lett sokkal könnyebb.elöre is köszi
így bizony:)
mi 16+4 naposak vagyunk:)
Szia!
igen mi is erre jutottunk :) Ahogy utánaolvastam, számomra az jött le, hogy egy-két kivétellel mindegyik doki nagyon jó...és természetesen minden rendben lesz, a legjobb doki lesz ügyeletben és szabad lesz az alapítványi szoba..punktum :)
Gondolkozom azon,hogy válasszak -e dokit, elvileg ha bemegyek el kell látniuk , meg nem is problémákra, hanem egy szupi gyors szülésre készülök:)
Már előre tudom, hogy minden rendben lesz:)
Igen ettől féltem..nna mindegy végül is a döntés megszületett, megyünk a Péterfybe :)
Igazság szerint nem nagyon van a szülésre több százezer forintunk úgyhogy járunk a régi dokim által ajánlott dokihoz, de nem fogjuk felkérni hogy mindenképp legyen ott, szülünk az ügyeletesnél :) legalábbis egyelőre ez a terv
Trauma egy fittyfenét, az enyém hagyta, hogy lenyírjam, persze óvatosan, csak a végéből.Közbe ette a tonhalat, egy rosszat se nyávogott:)
Sajnálom nagyon , valaki felnyalábolta a faluból tuti..mert olyan aranyos kis kedves cica volt, és nagyon szép is.:(
Ja azt elfelejtettem,hogy azt a babás kis naptárat a babystrology.com-on találjátok meg,akit érdekel,
a nevedet és az uccsó mensi első napját kéri,aztán számol.Kiad egy hosszabb linket,azt kell kijelölni és bemásolni ide az adatlapodra és már meg is van a visszaszámlálás.
Uzsoki is nagyon szép,teljesen felújított,kellemes és kényelmes környezet,tiszta wc-k és zuhanyzók,a szobákba SENKI nem mehet be,családtagok sem,anyukák hozzák ki a babákat,ott meg nagy bőrv.műbőr fotelek,ülőgarnitúrák vannak,asztalok,még a szülőszoba előtt is!
Olyan kis családias,tiszta,nem "kórházszagú" ezáltal a hely.