2012 áprilisában születendő babák (beszélgetés)
A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális műszer, amivel a magzat szívműködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhető és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívműködés folyamatos görbeként látható (felső vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk.
A CTG-nek két érzékelője van. Az egyik a szívműködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elő. A mérést általában 20 percig végezzük ülő, vagy féloldalt fekvő helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen.
Sziasztok!
Gondoltam belinkelem Nektek a Hoxa új játékát, hátha érdekel valakit. A nyeremény egy fotózás :)
Nekem már heti kétszer kell mennem.
Viszont még van elég magzatvizem, úgyhogy jövő héten még biztos nem császároznak, csak ha magától megindul a szülés.
Nekem is fent van a feje és lent a lábai. Tegnap az uh-n a doktornő megmozgatta a hasam, mert annyira csodálkozott, hogy felül nagy alul lapos.
Szegény babát sikerült jól megijesztenie. A kezecskéjével eltakarta az arcát, és onnantól kezdve el sem vette onnan a kezét.
Mi is voltunk tegnap uh-n.
Nekem A bpd 96 mm AC325mm, Becsült súlya 2980 g, de mivel nem tudták a teljes combcsontját lemérni, ezért lehet, hogy egy picivel nagyobb.
Hát nagyon sajnálom. MI is fával fűtünk, de amióta terhes vagyok én még nem gyújtottam be.
A múlt hétvégén berendeztük a szobát, és a takarítás jó részét is a férjem csinálta.
Nem engedte, hogy hajoljak.
SZóval én nagyon szerencsés vagyok!
Sziasztok! Érdekes, mert rendszeresen csak 4-ig tudok aludni, de napközben többször is elszundikálok.
Kedden voltam nst-n, Biusnak nagyon nem tetszett, mindig arébb mozdult. Már csak nst van hetente 1x. Minden vizsgálaton túl vagyok. A doki szerint 1-2 hét, nem húzom ki április 4-ig. Meglátjuk... Puszi mindenkinek!!!!
Manya,gyönyörű a pici babád,kicsit el is pityeregtem magam,annyira meghatódtam...:) Kíváncsi vagyok,ki lesz a következő közülünk!
Askim,köszi a vígaszt!Hú,volt ám puncsolás most itthon,de nem mondhatnám,hogy felengedtem.Néha olyan önző tud lenni:( A pihenés nem jött össze,pogácsát kellett sütnöm holnapra,meg mire elmosogattam,most ültem le először dél óta.Hulla vagyok,hasogat a hátam,lábam,derekam,de hát ez kit érdekel itthon???
Treildi,én is nagyon várom,hogy mit mondanak majd neked hétfőn!Szorítok,hogy minden rendben legyen!Ha esetleg muszáj lesz,hogy kivegyék a picit,azon se aggódj,majd szépen meghízik idekint:)
Gabes,az én babám is faros,mint Treildié,csak nem fent vannak a lábacskái,hanem tök lent.Szóval nem fejjel,de még csak nem is popóval,hanem a lábaival van lefelé:( 2 hónapja könyörgök neki,hogy forduljon meg,de semmi...És most már olyan nagy lehet szegényem,nem tudom hogyan tudna mostmár megfordulni.De azért még mindig reménykedek:) Nekem is teljesen fent van gömbölyödve a pocakomban,ott dudorodik ki jobban.Gabes,nálatok minden oké?
PRyka,örülök hogy minden rendben:)