2012 áprilisában születendő babák (beszélgetés)
még jól is elsülhet..lehet ezután nagyobbat alszik :))
nem tudok pontos adatot, de szerintem 6 hetesen 150-200 ml-t megehet simán, ha fér belé! :))anno a kisfiam is fuldokolva nyelte az elejét, mert ömlött a tejem, nem győzte nyelni, szívnia se kellett, de soha..SOHA..egyetlen egyszer sem bukott, nem is büfiztettem, mert ő cicin aludt el, nem emeltem fel utána , mert akkor felébredt és kérte vissza a cicit:P:))
Csak az a baj, hogy félek még túl kicsi, hogy ennyire rábízzam a programot. Egyébként meghaladtuk a születési súlyunkat, ma este 3650 volt, vasárnap 3550. Esténként fogom méregetni.
De neeeembaj, most cici után az apja szórakoztatja, ébren tartja, aztán még egy cici 3 óra mulvva s lefektetjük, hátha bejön..
Gondolod? Én már úgy rettegek, hogy hányni fog.. Annyira fal, hogy volt hogy nem vett levegőt, azután meg fuldoklott.. Olyan kis mohó.. :) Ma mértem meg, 4460 g.. szerinted ilyenkor mennyi a normális, amit ennie kellene? Amennyit még "meg lehet engedni"? Pénteken lesz 6 hetes..
ha nagyon durvának tartod, túl soknak, gyakorinak..akkor vizsgáltasd ki refluxra..., hogy megnyugodj, hogy csak normális bukásról van szó!!
simán hízhat annyit, nem sok, nem kevés...jó ez így!! én nem is mérem , majd 4 hetesen a dokinéni méri!! kakil, pisil..tuti nem éhezik, nem ordít..alszik nagyokat is! :))
mi a speckó tápszer neve??érdekel, sose tudni! :)) nekem fura tényleg, hogy pont a tejcidtől volt baja..doki mit mond erre?? vagy még csak a gyógyszerészt kérdezted?
hehe..tényleg kibasztál magaddal! :) ezért mondtam..este-éjjel tilos ébreszteni!! elvileg át is aludhatná az estét..semmi baj nem lenne!
szerintem nem kellene visszafognod az evést! anno Patrikom is rengeteget evett, 4hónaposan ki is volt kerekedve..de aztán 5,5 hónaposan kúszni kezdett, elkezdet nyúlni is...így ledolgozta!! nem véletlen eszik meg 180-at! ha közben többször büfizik, akkor nem bizti, hogy hányni fog, Rebeka is akkor büfizik vissza kaját, ha üvegből eszi, szünet nélkül fél perc alatt!ha közben büfizik, akkor nem :)
Hát pont így akkor nálunk is.... de sosem jön vissza sem orrán sem száján, de mindig kell tartanom tőle... Akkor sem jott vissza amikor majdnem 100 ml lefejtet evett, s még csak 1ö napos, nem nem tuszkoltam bele, nyugisan leszivogatta. Fura. Ha nemtudok mit kezdeni vele akkor meg picit mellre teszem míg belealszik.
ma vagyunk egy hetesek:-) és pont azon gondolkoztam, h. később bizti husigolyónk lesz:-)))
10% visszaesés normális.. és Ő annyit esett vissza, ezen ne is gondolkozz, hogy sok.. óvatosan a falással, látod mi is hogy jártunk.. Egy kis husigolyó lett, annyit eszik.. Ez sem normális.. Most meg nehéz vissza állni a normál evésre..
hát igen, én is ebben bízom, csak sokat esett vissza a születési súlyához képest...
azon vagyunk, h. faljuk az élvezeteket. szó szerint:-):-D
szerintem akkor izgulj, ha nem gyarapszik.. szépen hízik, szerintem.. az én fiam, 1 hónap alatt hízott majdnem 2 kg-ot.. na az sok.. :) most nem kap annyit enni.. sajna hányós volt ameddig ilyen sokat kapott..
szió!
Figyelj csak, nektek volt olyan, hogy minden etetés közben betojt a pici? most lesz 6 hetes.. kap anyatejet és tápszert is.. Mi lehet a gond szerinted? eddig hányt is, de azt orvosoltam, mert túl ette magát.. volt, hogy megevett 180-at.. már én rosszul voltam a gondolattól, de ordított a kajáért, nem tudtam mit tenni.. Most is ordít, de nem adok neki többet 90-100-nál..
kura szerüen kell hasznàlni ha ugy lätod elég a tejcsi(4 nap alatt 130 hizàs tökéletes)akkor tarthatsz szünetet
szia!
Nekünk nem bukik, hanem rendesen hányt.. nem is egyszer.. Én azt gondolom, hogy túl sokat evett.. 1 hónaposan 100-170 is megevett.. biztos vagyok benne, hogy ezért hányt.. Most azt csinálom, hogy 90-et kap és nincs több egy etetésre.. Etetés alatt 3-szor is büfiztetem, mert így nem nyomja fel a levegő a kaját..
Teljesen elvagyok keseredve, eddig is bukott a picim, de ma eléd sokszor.Néha ugye pótolom tápszerrel, ma kezdtük el a Milumil AR-t ami bukós babáknak való, remélem jó lesz!!!
Valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Nektek bukik a baba?
Askim, te szeded az urnica urenst??? Ha jól emléxem, írtad...Mert én igen, csak azt nem tudom, h mennyi ideig kell ezt szedni??? Mindjárt elfogy....
Racinger, nálunk is hasonló a helyzet. Sok cici, talán túl soxor is teszem rá, nálam is folyik picit a másikból de ha a büfizésre kerül a sor, ami elég nehezen megy elkezd üvölteni.
Ha meg csak simán leteszem, és mondjuk bealszik akkor meg folyik ki orrán száján. Ettől rendesen parázok...
Talán már ő is pocakfájós? Pedig csak egy hetes...
Sziasztok!
Most is csak épphogy be tudok nézni, mert ezer dolog vala...Tudjátok, aki még az elején jár...:-)
Szerintetek mennyit kellene hízni egy hetes babának?
Mi 3540 grmmal születtünk, és 3170-el jöttünk haza szombaton. Most 3300-nál tartunk. Azaz 4 nap alatt 130 gramm hízás. Ez elegendő????? Nem aggódok, mert csakis pozitívan állok, hozzá, h majdcsak beindul, de azért kivi vagyok.
szia én a mecsek tejszaporitot iszom 3.4 csöszével ez neked tejcsit a babànak meg szeleket csinäl
Nyugodj meg, nem első s nem utolsó tápszeres babó, manapság már minden benne van a tápszerekben is, ha így normalizálódik a helyzet akkor így lesz jó és mindenki boldog! Majd később belekevered a kajájiba a lefagyasztott tejet, akkor majd meg tudja emészteni :)
Hát lányok,úgy áll a helyzet,hogy most csak tápszert kap a kicsi lányom,ilyen spéci hasfájásra valót,csökkentett laktóztartalommal,és azóta minden pocakbaja megszűnt!!!Ahányszor anyatejet adtam neki,ahogy leért bele,üvöltött a fájdalomtól szegény.Két napja csak ezt a tápszert adom neki,és mintha elvágták volna a hasfájást,puffadást,semmi baja szinte!Azt mondta a gyógyszerésznő,hogy lehet a sok laktózt nem bírta a tejemben,mert még kevés a laktózt bontó enzim a kis beleiben,mert ahogy ezt a kevés laktózos tápszert kapja,sokkal jobban van.Most csak fejek,beteszem fagyasztóba,de nem merem egyelőre neki adni...Most olyan nyugodt,boldog,nem nyüglődik.Sajnos nálunk igaz lett a mondás,hogy inkább egy tápszeres,de nyugodt és kiegyensúlyozott baba+anya,vagy egy üvöltő baba+idegbeteg anya.Nagyon nem örülök,hogy így alakult,mert nagyon szoptatás párti vagyok,de így százszor jobb a helyzet...Lelkiismeret furdalás ezerrel persze,de próbálok túllépni rajta.
Hát nemtudom mit csináljak, mert böfi puki meg nem nagyon megy, aztán cici közben jól elereszti a galambokat lent, meg be is kakil egy kis hiszti után, aztán folytatodik a cici. Böfi pedig szopi utan jóóóó fél-egy órával lesz :( Mondjuk nem nyel sok levegőt ahogy nézem és mégcsak egyszer jött vissza tej, napokkal ezelőtt, mert elaludt s nem nyelte le.
Racinger,akkor tényleg elég lehet a tejed,csak tovább noszogasd egy cicin,hogy a zsírosabbat is kiszívja!Még picike,de napról napra ügyesebb lesz,szerintem nektek simán menni fog a szopizás,és beáll egy hét alatt a dolog!Nálunk sajna nem ment,Anna nem hogy jobban szopizott volna,csak egyre gyatrábban,éppencsak hogy valami legyen a gyomrában,a súlya is állt,sajna nekünk csak a pótlás segített.Persze legyen azért otthon tápszeretek,sose lehet tudni,de szerintem nem lesz rá szükségetek:)
4 hetes kortól lehet adni a Gripe watert ha esetleg fájna a pocija,én két napja adom Annának,és sokat segített!!Espumisant,Infacolt bármikor lehet adni.
Nem lehet,hogy attól bömböl,hogy kicsit túleszi magát,nagyon gyorsan és sok tejed jön,és ez feszíti a pociját?Talán böfiztesd etetés közben többször is.Vagy szopi előtt fejj le kicsit a melledből,hogy ne ömöljön hirtelen annyira.
Vajon milyen teát ihatnék én csajok, hogy esetleg őt segítse a görcsök ellen?
További ajánlott fórumok: