Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 áprilisában születendő babák fórum

2012 áprilisában születendő babák (beszélgetés)

10111. zupa (válaszként erre: 10097. - Kiszkisz)
2012. máj. 23. 12:55

hihi...detto így írok most , néha nem győzök visszatörölni, most is itt alszik, de nálunk ez ritka, hogy a gépnél a karomban, de sokszor ébren van itt nálam...úgy írok

de jó, hogy az én férjem alig gépezik, néhány foci oldal , használtautóponthúú és ennyi .....sokat babázik du. nagy segítség

10110. Kuttus (válaszként erre: 10107. - Zupa)
2012. máj. 23. 12:54
már mondtam neki többször, az volt a válasz hogy ő ilyen, sose volt csavargós, meg nem mutatja ki az érzéseit. hát kösszépen, nem értem mi azon a ciki ha valaki szerelmes...fura egy alak mégis beleestem mint vak tyúk a ....:D
10109. zsóka85
2012. máj. 23. 12:53

Drága Kuttus!Nagyon átérzem,amit írtál,hasonlókat éltem át én is!!De nem szabad agyalni ezen,nagyon jó anya vagy!!!Kis naiv én is azt hittem,hogy a szoptatás majd lazán menni fog,csak akarni kell,aztán semmi sem úgy alakult,ahogy vártam,vagy szerettem volna.Én őszinte leszek,nem bírtam.Másfél órákat szopizott,alig szívott,utána üvöltött a kajáért,vagy nem is sírt,hogy éhes,csak láttam hogy esik a súlya...Utána jöttek a szopi után a pótlások...Nem állt másból minden nap,mint szopizás,méregetés,pótlás,masszírozás,fejés,és addigra új szopizás...A ház futott,kaja nem volt,segítség nem volt,magamra egy perc???,enni időm nem volt,párom dolgozott.Aztán még hasfájós is lett,készen voltam lelkileg,a tejem meg szépen apadt.Végül tápszeresek lettünk.Napokig bőgtem,hogy milyen rossz anya vagyok,meg a kudarc érzés,hogy én akartam,de ezt így nem bírom.De úgy döntöttem,elég!!!Sajnos ez így jött össze,én megtettem,ami tőlem telt.És magadban is ezt kell tudatosítani.Lehet,hogy most nincs tejem,de nyugodt vagyok,a baba is nyugodt,jóllakott!!,és szépen fejlődik végre,nem kell stresszelnem a mérleg előtt minden áldott nap.Attól még nagyon jó anya vagy,hogy így alakult,és ugyanúgy megvan/meglesz a kötődés a babáddal!Sajnos nem mindenkinek sikerül egyformán ez.Csak emészteni nem szabad magad rajta.Engem is örökké bántani fog,míg élek,hogy így elcsesződtek a szopis dolgok,de befejeztem a bőgést emiatt,mert semmi értelme.Az ekcémáról annyit,hogy én csak anyatejes voltam 6 hós koromig,utána is mindent úgy kaptam mint ahogy a nagykönyvben írták,mégis totál ekcémás vagyok,és nem nőttem el.

És bizony nem könnyű nőnek,anyának lenni.Nálunk is hasonló a helyzet.Párom dolgozik,hazajön,eszik,tévét néz,számítógépezik,néha kicsit döncöli a lányát...Bármikor el tud menni bárhová,míg én otthon a picivel.Mi nagyon aktív életet éltünk a baba előtt,minden hétvégén barátok,kerti partyk,jöttünk-mentünk,utaztunk...Nekem is nagyon nehéz megbirkózni a "négy fallal" itthon,és a kötöttséggel,amit a kicsi Anna jelent.Be is depiztem 1 hónapig rendesen.Most kezd végre alakulni az életünk.A baráti társaságunkban senkinek sincs még szinte babája,mindenki messze van még a dologtól.És nekem ugyan megmaradtak a barátnőim,de sajnos senki sem itt lakik,és babával jönni-menni már nem olyan egyszerű mutatvány.Szóval hasonló cipőben vagyok,mint te,vagyok én,meg van a baba:) És a telefon,mert néha annyira vágyom felnőtt emberi hang után,hogy muszáj hívnom anyut vagy anyósomat,vagy barátnőmet.Nem könnyű időszak ez,tudom nem vigasztal,de más is van így mint te,azért vagyunk itt a fórumon egymásnak,hogy ezt ki tudjuk beszélni magunkból.Szóval ha gáz van,csak írj,én,vagyis mi,itt vagyunk:) Dondival mi már naponta nyomjuk skype-on,sokat köszönhetek neki,hogy kilábaltam a depiből is!Úgyhogy kitartás!!!

10108. zupa (válaszként erre: 10096. - Kuttus)
2012. máj. 23. 12:51
ja...és szuper anya vagy... a híg kaki meg lehet a tápi miatt is
10107. zupa (válaszként erre: 10095. - Kuttus)
2012. máj. 23. 12:50

vissza lehet hozni a tejet

apával meg beszélj a problémákról, ha ne veszi észre mondd el neki te, hogy mire vágysz,...meg mi bajod vele... mert az ember magában őrlődésére szoktak rámenni a házasságok :((

10106. Kuttus (válaszként erre: 10104. - Ursula74)
2012. máj. 23. 12:36

Szia!

Köszönöm a biztató szavakat!

A kórházban kezdődött a mizériánk. Befelé forduló mellbimbóm van. Úgy tudtam, hogy simán lehet úgy is szoptatni csak meg kell tanulni a rendes mellretevést. Nos, a kórházi segítség kimerült három melltépésben és a gyerek fejének ráncigálásával plusz "hát ez így nem fog menni,bimbóvédő kell!!" flegma beszólással. Oké, naív, tapasztalatlan leányka mindent elhisz, mert hát elvileg ők "értenek" hozzá. Két hétig működött a dolog többé-kevésbé. Kisfiam olyan hisztirohamot kapott a mellemen, rángatta magát ide-oda, dobálta a fejét, visított, kitolta a szájából. Ezt napokig játszottuk. Mikor visított az éhségtől, én meg totál kivoltam, akkor találtam ki, hogy akkor mindig lefejem neki és megkapja úgy. Ez így működött. Egész addig, amíg Milán étvágya nőtt, a tejem meg egyre kevesebb lett, gondolom a fáradtságtól, enni inni se volt időm, meg a mellszívóval nem is nagyon tudtam ingerelni. Párom nem bírta nézni a szenvedésünket, ő állított haza az első tápszerrel. Amíg volt mit fejni, kapott ezt is azt is. Aztán se erőm nem volt már fejni, és bevallom kedvem se, mindig ugyanaz a fejezet, fejés, alig jön, egy órán át, etetés, aztán megint előről mert újra éhes a gyerek. Feladtam. Már látom. De megpróbálom mégegyszer.

A második gyerkőcnél meg már okosabb leszek és nem hagyom magam. Megtanulunk szopizni ezekből a gyatra cickókból is!

10105. ursula74 (válaszként erre: 10093. - Kiszkisz)
2012. máj. 23. 12:07
Szia! Azért bukik, mert még nem záródik rendesen a gyomor szája. Nekem azt mondta a doki is, meg a védőnő is, hogy legalább 10 centivel emeljük meg a kiságy egyik végét, hogy ne follyon vissza tej, mert szétmarja a nyelőcsövét. Egyébként nincs gáz ezzel, majd elmúlik. Más teendő nincs, ja azért büfiztetni kitartóan, az valamennyit segít!
10104. ursula74 (válaszként erre: 10095. - Kuttus)
2012. máj. 23. 12:02

Szia Kuttus!

Ne legyen lelkiismeret furdalásod.Én 22 éves voltam, mikor az első lányomat szültem. Én 8 hétig szoptattam. Akkoriban az én férjem is rengeteget dolgozott. Egyedül voltam, menni akartam a saját utamon, és most így 16 év távlatából látom, hogy feladtam a szoptatást. akkor azt hittem egyszerűbb a cumisüveg, azt bárki oda adhatja neki, nincs hozzám kötve. Anyukám rengeteget volt nálunk. Második lányomnál 28 voltam, de még sikertelenebb. 6 hétig szopott. Most 38 évesen a 3. lányunknál, nem görcsölök, hiszem, hogy lesz tejem és van is egyenlőre, bár még csak 6 hetesek vagyunk. Én úgy tudom, még visszafordítható, hogy legyen tejed, de beszélj a védőnőtökkel. Ő segíteni fog. A folyadék bevitel a lényeg. Szerintem a 3 liter nem elég. Én folyamatosan szedem a homeos bogyót( urtica urens 5ch).Legalább 1 alkohol mentes sör, rántott leves, alkalom adtán szoptatós tea. És fejben eldönteni, hogy lesz elég tejed. Ha esetleg átmenetileg kevés, gyakrabban szoptatni.

Ha még se sikerül, akkor se kell ezen rágni magad. Az én két nagy lányom is felnőtt tápszeren, és semmivel se voltak betegesebbek, mint a többiek. Van olyan ismerősöm, aki 1 évig szoptatott, még is allergiás a gyerek. Úgyhogy én ebben se hiszek. Amiért szoptatni akarok, mert olcsó, gyors, mindig kéznél van, és addig talán tényleg védettebbek, amíg szopiznak. Szóval: fel a fejjel.

10103. Kuttus (válaszként erre: 10102. - Lili.molnar)
2012. máj. 23. 11:53

szia lili!

fel ne keltsd!! minden babának kell a hosszabb alvás, csak meg kell tanulnia hogy éjjel kell csinálni! Milán éjjel már 6-7-8 órákat alszik egyhuzamban kaja nélkül!! nem szabad őket ilyenkor kelteni mert állandóan kelni fog kajálni és évekig nem tudsz majd átaludni egy éjszakát! ha éhes úgyis felkel és jelzi! ;)

2012. máj. 23. 11:40

Kiszkisz, Kuttus, mintha csak magunkat olvasnám... :-(

mióta megszületett Liza, apa már 7 fele itthon is van, ez már nagy szó a korábbi 8 helyett. mi még külön alszunk, de jövő héten szabin lesz és akkor kipróbáljuk együtt hogy megy. bár az igazat megvallva, ha Liza elkezd ordítani, az a vékonyka ajtó nem sokat segít...

Bennem is pont az van, hogy legszívesebben folyton nyaggatnám, hogy a gép helyett bennünket simogasson, de nem teszem. szegénynek pont elég kínzás, hogy még itthon is a melóval kell foglalkoznia.

a mai éjszakánk katasztrófa volt. amilyen szép volt a napunk, olyan rossz volt utána. fél 1kor tettem le aludni, de csak 3ra sikerül elcsendesíteni. az alatt a 2,5 óra alatt 2szer peluscsere, etetés, altatás. a végén mellettem aludt el. reggel fél9kor meg ébreszteni kellett, mert már 6órája nem evett... este 7kor volt fürcsi , 2 órát éber volt, de 10 körül bealudt és nem volt szívem felkelteni, teljesen kiütötte magát.

szerintetek mit csináljak ma este? akármilyen mélyen is alszik, ébresszem fel, hogy hamarabb túl legyünk a kakin/síráson?

10101. Racinger (válaszként erre: 10092. - Zupa)
2012. máj. 23. 11:20
Már 25 fok :( Nálunk nincs klíma:(
10100. Kuttus (válaszként erre: 10097. - Kiszkisz)
2012. máj. 23. 10:44

köszi!

remélem ő szerencsésebb lesz, mint én, és kinövi!

én is első naptól egyedül vagyok vele, párom ugyanúgy jár dolgozni, korán megy, este jön. aztán számítógép. grrr. genyaság lenne kivágni az ablakon? bár nálunk az még mázli, hogy már velem alszik. Hála égnek Milán teljesen ráállt az éjszakai 6-7-8 órás alvásokra, ez nagy szó, ahogy olvasom hogy mennyien kínlódtok éjszaka!

Zoli nem pakol. Ez nála egy hétig tartott. Visszaváltozott minden a szokásosba, megyek utána és szedem össze a szemetet, meg a ruhákat..:(

10099. Kiszkisz (válaszként erre: 10096. - Kuttus)
2012. máj. 23. 10:42
az édeskömény teát az nálunk is van, csak én szoktam inni. állítólag tejciserkentő. próbáld ki, hátha visszaáll nálad a folyamat. illetve van ez a homeós bogyesz is. no meg ha van lelki erőd és fejőgéped próbáld meg fejegetni. lehet sokáig fog tartani de hátha!
10098. Kuttus
2012. máj. 23. 10:40

Megnéztem a képeket, hát hogy milyen tündéri lányákáink és menő kispasijaink vannak! :)

én is raktam fel újakat!

10097. Kiszkisz (válaszként erre: 10095. - Kuttus)
2012. máj. 23. 10:37

kuttus, nyugi. nagyon jó anyuka vagy! csak bizti megviselnek az elmúlt napok történései.

bocsánat a hely.írási gixerekért, de törpilla elszundizott a karjaimba szopi után, és elég vacak az egykezes írás...:-)

sajnálom a csöppségedet, de bizti hamar rendbe jön. tudod ezek a picikék roppant ellenállóak!

nagyon is tudom mit érzel apával meg a melóval kapcsolatban. nekem nagyjából az első napoktól fogva hozzá kellett szoknom, h én eg. nap egyedüli szolgálatban vagyok (ami rohadt nehezen megy a mai napig), h. apjánk hajnalban el, este 8-9!!körül haza, utána ő beköszön pici beszéd, pici lánykázás, majd ő el hulla fáradtan be a másik szobába ahogy mondod nyomkodni a tetű szgépet...én, mi meg nézünk utána, h de jó lett volna ha ma picit hamarabb hazajön, és monjuk együtt van a fürci...persze erőm nincs már neki ezt mondogatni, ő kérdi mivan én mondom, h menjen pihenni. persze ő keresi a zsét de nagyon tud hiányozni hétközben!

hétvégén persze bepótolja az estéket mert két napig gyakorlatilag bevásárol, mos, törölget, takarít...

szal így van meg nálunk a balance:-)

10096. Kuttus
2012. máj. 23. 10:19

askim! Milán is kopaszodik, hátul, sávokban...

öltöztetés: nekem mindig sikerül túlöltöztetni, szegényről folyik a víz..de olyan nehéz eltalálni hogy mit adjak rá bakker..

most aludt el, két napig nem bírt kakálni, olyanokat szenvedett. adtam neki édeskömény-kamilla teát, na és most aztán rotty. de nem vagyok nyugodt, mert totál zöldet ( mondjuk mióta tápit eszik zöld) kakkantott..de olyan hígat hogy szabályosan folyt, mint a víz. ez gáz nem?? remélem nem szedtünk össze valami vírust, már csak az hiányozna!

10095. Kuttus
2012. máj. 23. 10:15

Sziasztok!

Hát úgy néz ki, hogy Gombolyag is ekcémás. Kaptunk valami kenőcsöt, állítólag ez gyengus,azt mondta a dokinő hogy két hónapot ki kell ezzel bírni, mert 4 hónapos kor előtt nem írhat fel rendes eckémás kencét. Hát remélem azért kordában tudjuk tartani.

Olyan nyamvadt vagyok!!! Vagyis inkább magányos. Apa folyton dolgozik, ha hazajön babázik, vagy órákat telefonál, vagy nyomkodja a rohadt laptopot...Nem veszi észre, hogy mennyire szükségem van rá. Mondjuk ő mindig ilyen züzü volt, nem is tudom mit várok...babu születése előtt se jártunk sehova, folyton csak horgászni akart vinni, jó néha a levegőn de azon kívül ezer dolgot lehet csinálni...hülye észre se veszi...milyen boldog lennék ha kézefogna, fogná a babakocsit és elvinne fagyizni pl. De úgy látszik ilyent kitalálni művészet..na mindegy :(

Meg beszélgetni se tudok senkivel. Nincs korombeli anyuka ismerősöm. 24 éves vagyok, minden ilyen korú ismerős tök más világban él, egyetemre járnak, első munkahelyükkel barátkoznak, buliznak, ilyenek. A nagy gyerekkori barátnőm is eltávolodott tőlem amikor összeköltöztem a Zolival nem tudom miért, pedig én folyton nyaggattam hogy csináljuk továbbra is a közös programmokat, amiket addig, de folyton lemondott mindent, nem értem :( Egyedül vagyok, mint a kisujjam. Vagyis nem, mert itt az én édes drága kis Gombolyagom, és mégis...:((

Meg ez az anyatej mizéria..Lelkiismeretfurdalásom van! Úgy érzem nem vagyok jó anya, nem tettem meg mindent hogy tovább tudjon kapni anyatejet. De belefáradtam, egy óra fejés, egy óra etetés, pelenkázás, és mire vége megint kezdhettem fejni. Nem tudtam kajálni, wc-re menni, rendet rakni, semmit...ideges voltam, fáradt. És az a nyamvadt tej se lett több. Milán meg nem hajlandó kiszívni. Már nincs semmi se. Vissza lehet még hozni? Még egyszer meg szeretném próbálni. Három napja folyton ez jár az agyamban...

10094. zupa (válaszként erre: 10093. - Kiszkisz)
2012. máj. 23. 10:14
hehe...mert nem éhes csak imádnak cicin aludni :))ha bukik, az lehet attól is, hogy nem büfizett eleget
10093. Kiszkisz
2012. máj. 23. 09:50

megvolt a reggeli evés. illetve egy órája tart már a szopi. nem akar leszállni:-)

viszont sokat bukik evés után. miért lehet ez? túlette magát? akkor miért kér megint cicit?

10092. zupa (válaszként erre: 10089. - Racinger)
2012. máj. 23. 09:50
hehe..szegényke :)) most szoknom kel majd, hogy be kell érnem a házban 24 fokkal, de ha kint 30 közeli lesz tuti bekapcsolom a klímát, nem baj az, ha szokja a lány, amúgy is jó helyen van, nem fúj sehol ránk, csak a levegőt hűti az egész házban le :)
10091. Kiszkisz
2012. máj. 23. 09:49
mi meg ma vagyunk 3 hetesek:-)))
10090. treildi
2012. máj. 23. 09:23

Jo reggelt mi ma vagyunk7 hetesek:-):-):-).

A tea ténylegjo én édesköményt és ánizst adok a picurkámnak egy egy kávéskanál kell belöle lekopogom nem hasfájos jokat pukizik töle és a kakilás is megy .

10089. Racinger (válaszként erre: 10081. - Zupa)
2012. máj. 23. 09:17
A kolleganőmet ezzel öltem meg egyfolytában, hogy télen is ahogy ment 21 fölé, sutyiban zártam le a fűtést, én izzadtam, ő pedig fagyott meg. Rendesen rosszul voltam, amúgy akkor is amikor nem voltam terhes. :))
10088. Racinger (válaszként erre: 10083. - Askim01)
2012. máj. 23. 09:15
Hmm, ki kell probáljam, mert nálunk is ugyanaz a probléma. A 30 ml nem sok? ugyértem, hogy ha utána kajál akkor kevesebbet tud enni aztán majd hamarabb ébred kaja után kiabálva... így is majdnem 2 óránként kér enni, és babusgatással meg édeskömény teával palankázással probáljuk kihúzni 2,5-3 orára, hogy ne legyen a gyomrában annyi emésztési fázis.
10087. zsóka85
2012. máj. 23. 08:07

Mindenkinek jó reggelt!Ma vagyunk 6 hetesek:) Már megint szar idő van,borult,felhős,áááá,befordulok tőle,vágyom a napsütés után!!

CSodaszépek a fórumos babák,győzök gyönyörködni:) Én is tettem fel új képet!

Szép napot mindenkinek!

10086. askim01
2012. máj. 22. 22:43
csodaszépek a babàk,mindenki ,hogy megvàltozott,de ugy lätom csak Teo kopaszodik:-((
10085. askim01 (válaszként erre: 10057. - Dorci08)
2012. máj. 22. 22:35
nagyon jo kis video nagyon cuki
10084. askim01 (válaszként erre: 10078. - Gabes7)
2012. máj. 22. 22:14
lehet elnyomja az idö van ilyen.ön ha elalszi a babom bevizezem a kezem és megsimogatom az arcàt àltaläban bejön
10083. askim01
2012. máj. 22. 22:11

sziasztok huu de sokat irtatok ma mjd visszaolvasok,lekopogom megoldodott a kakiproblémànk.pukiproblömànk .infrakol espumizan megy a kukàba.kamillatea.éhgyomorra 30ml.màr2 napja tesztelem eddig bejött.hàla isten.

voltam ma elintözni a gyest és tàrsait.végre ez is megvan.

10082. zsóka85
2012. máj. 22. 21:58

Sziasztok!Hogy telik az estétek?Nálunk a szokásos lefekvés előtti dili megy,de remélem hamarosan kifárad,és elalszik.Eddig megálltuk,és nem vettük magunk közé,külön szoba,külön kiságy,eldöntöttük már a terhesség alatt,de néha nagyon nehéz.Így fárasztóbb,hogy leteszem,sír,és pár percenként megyek be hozzá megsimogatni,megnyugtatni,hogy érezze,vele vagyok.Meg suttogok a fülébe.De egyre hamarabb sikerül így elaludnia,napközben nincs is gond,magától alszik szépen,nem kell ringatni,cipelni,semmi.Csak még az esték nehezek.

Az öltöztetéssel sokszor én is bajban vagyok,mikor mennyi ruhát adjak rá.Győzöm szegényt tapogatni állandóan,hideg-e,vagy izzad-e:D

Mindenkinek nyugis éjszakát kívánok,persze amennyire lehet a picurik mellett:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook