2012 áprilisában születendő babák (beszélgetés)
Halihó!!Hogy telik a napotok?Én most voltam bevásárolni a picikémmel:) Útrakeltünk,mert apa csak dolgozik és dolgozik,és kiürült a hűtő.Szerencsére végigaludta._Hát elég nehéz volt így,pakolni a cuccot,babát,rohadt nehéz ez a bébihordozó.Nagyon rossz hogy most ennyi dolga van a páromnak,tegnap is kb 10 percet volt velünk,míg evett,és ment aludni:( Pedig olyan jó lett volna kicsit beszélgetni,persze dumcsizok egész nap minden hülyeséget a babának,de ő még nem felel vissza:) Ja és nekem böbikézett egész este,amitől megfájdult a fejem,és már rettegek,mert jön a 6 óra,és mindig akkor kezdi:( És apa ma se ér rá...Ti hogy viselitek?Párotok sokat tud veletek lenni?Na,de jövő hétvégén ismét utazunk anyósékhoz,lesz újra társaságom,meg feltöltődés:)
Kiszkisz,nem semmi,hogy bírod a sulit baba mellett?De ügyi vagy!Nekem még magamra sincs több 5 percnél:) Én is gondoltam valami kis tanulásra a gyed alatt,de az elmúlt 7 hét alatt ejtettem az ötletet:) Főleg,hogy nincs is kire hagynom...
Lili.molnar,hogy vagytok ma?Na kicsit te is fel tudsz majd töltődni ebben az egy hétben:) Használd ki,kapcsolódj kicsit ki:) Jót fog tenni biztosan.Jajj,megint közeledik az este,megint egyedül leszek a picivel...Egyedül sokkal nehezebb végigcsinálni a sírós estét,mint a párommal...
Na,azt hiszem elindulok egy babakocsi túrára nemsokára,kizárásos alapon ez az esti kikapcsolódás:)
lehetséges, h télleg megijedt valamitől..
próbáljátok meg úgy betenni h. körbetekeritek egy tetra pelusal, és mikor a vizbe ér szépen lassan kicsomagolni belőle. ezt általában első fürdetésekkor szokták bevetni olyankor azt érzi, h. védve van. hátha:-)
csajok van ötletetek? kb 2 hete fürdés terén visszafejlődtünk, eddig már egész jól viselte, legalább is nem sírt, 2 hete meg ordít, ahogy megérzi a vizet, már próbáltunk mindenfélét: én fürdetem, apa fürdeti, szűkítővel, nélküle, fürdőszobában, a szobájában...
direkt bevittük a szobájába a kiskádat, amíg levetkőzünk, addig megy a mosolygás, ahogy beleteszem a lábát a vízbe, elkezd ordítani és bújik hozzám ezerrel,
aztán amint végzünk a fürdéssel, mintha elvágták volna, megint nincs semmi gond, mintha félne a víztől, de nem emlékszünk rá, hogy okoztunk volna neki bármi traumát, amitől most így kellene viselkednie
kedden leszünk 3 hónaposak, azt gondolnám ilyenkor már ezzel nem lehetne gond... eléggé kétségbe ejtő, mindketten a párommal imádjuk a vizet, jó lenne, ha kicsike se félne tőle
áááááááááá, mekkora film az vazzeg! és amikor olyan terülj-terülj asztalkámat rittyent a csaj, h ha rágondolok, máris csorog a nyálam:-P:-D
igen, most már én is úgy gondolom-mert bár nekem ez az uccsó félév-h.ne a pici baba mellett kezdjünk el tanulni...persze azt hinné az ember, ááá, ne lesz itt semmi gond- ahhhaahha, mikor arról csacsogunk itt mi kérem tapasztalt/friss anyukák, h. alapvető dolgokra nincs idő...
szép dolog a tanulás, a főiskola, az egyetem, csak szerintem azt telljes gőzzel lehet csak csinálni, nem pedig- úgy ahogyan most én is- fél kézben gyerek másikkal meg írod a beadandót...
ez az uccsó félévem. legalábbis így tervezem...:-)most csak az abszolotoriumig megyek, ősszel államvizsga.
félév elején kértem kivételes vizsgázást a helyzetemre való tekintettel. ezt meg is kaptam, ami tök jó, és télleg kikapcsol a dolog, csak lassan haladok a beadandókkal...remélem a tancsik kegyesek lesznek hozzám:-)
nekünk ilyen vizsgálatot ne mondtak, ezért is kérdeztem.
de jó lesz nektek végre kimozdulni!:-)
Jó reggelt mindenkinek:-)
Zsóka, végül fél 1kor elaludt, nem sokat szenvedett, legközelebb 7kor kelt, gyors kaja és alvás köztünk. mi már felkeltünk, de Liza még húzza a lóbőrt. remélem, megvárja a reggeli kávémat. itt is esik az eső...
úúú, Kiszkisz, nem semmi hogy még a fősulit is csinálod. Anyukám/apukám is ezt csinálta két gyerekkel (tesóim között 15!!!! hónap van, és amikor tanultak,a kisebbik nem volt egy éves), és a suli 300 km-re volt. kitartás! sok van még vissza? kicsit irigyellek, hogy így nem csak a pelus körül forog minden gondolatod. régebben tervben volt, hogy amíg itthon vagyok el kellene valami plusz sulit/képesítést végezni. még nem mondtam le róla.
Az egy hós kontrollon azokat nézik, ami a kiskönyvben van (átfordítja a fejét, összerezzen hangokra, stb) a doki meg se nézte, a védőnő meg csak váróban lesett rá egy picit, ráadásul Liza meg már kezdett éhes lenni. egyébként emiatt nem kell elmenni a rendelőbe, csak mi jövő héten elutazunk, így mi mentünk.
Holnap hajnalban elutazunk szüleimhez egy hétre. már látom, hogy az egész lakást be fogom pakolni ;-), végül is, tényleg majdnem a világ végére megyünk, nem szeretnék csillagászati áron venni mondjuk pelust.
milyen a mai napotok?
Sziasztok!
Nálunk is borult idő van:( esik is néha:( Pedig tegnap olyan szép idő volt,gondoltam elmegyünk bicajozni nagylánnyal,addig mama vigyáz picire,de nem mehetünk az idő mindig bealakít:( Olvasgatom a babáitok napi tevékenységét,nálunk most elég nyugi van,bár tegnap délelőtt végig nyügi volt,aztán bealudt fél 1-kor és aludt 3-ig aztán mentünk kicsit sétálni hol aludt hol nem. Este 7-kor már cirkuszolt 20 percig bírtuk ,elvittük fürdeni,aztán 8 körül már aludt is egészen 2-ig.Úgy örültem neki,végre aludhattam egy kicsit többet.Előző éjszaka kb 4 órát tudtam aludni,és még napközben sem tudtam pihizni,mert jöttek vendégek.Most viszont nagyon jó volt,aztán fél 3 -tól fél 7 -ig aludt:)Fél 10-körül aludt el.Napközben már elég sokat fenn van 1és fél-2 órát bírja.Nézelődik, gagyarászik:)
Úgyhogy nálunk is változatosak a nappalok-éjszakák.
köszi, tudtam aludni. bár volt egy éccakai beriasztás,- mert a délutáni/kora esti nagy alvás, etetés után éjfél körül - a kiságyában szundizott el, amibe tettünk légzésfigyelőt és beriasztott- gondolhatod, a frász kerülgetett...-majd magától kelt fel, és szopi után jött hozzám:-) reggel nyolckor keltünk:-) szal az esték, éccakák viszonylag átalvósak.
de a nappal! reggeli kelés után kaja, majd soxor a karomban bealvás, és egész délelőtt szenvedek vele, nem tudom letenni, mert egyből nyüszít, majd séti, és akkor bealszik, és már du-n van, amikor jön a játék:-)szal nekünk egyenlőre a nappalok neccesebbek.
Jó reggelt mindenkinek!Már megint borult,szar idő van,lóg az eső lába...Hát már sosem lesz szép idő?
Lili.molnar,mikor aludt el a babód?Hát nektek sem egyszerű akkor az este!Nálunk is ment a műsor tegnap,6 körül elkezdte mint mindig.Persze apa fáradt volt,és már 8-kor lefeküdt aludni,nekem üvölthetett a picilányom egész este.Végül 11-kor tettem le aludni,olyan fél 12-ig háborgott,de elaludt,és reggel majdnem 6-ig bírta.Úgyhogy volt majdnem 6 órám aludni:)
Kiszkisz,neked mennyit alszik nappal a babód?Hogy boldogulsz tőle?:) Mennyit tudtál aludni?
bezonyám, van olyan is! de nyugi, bizti a tejciserkentőset vettél a múltkor is. ha meg nem a többi szopiserkentő tuti kiüti az elapadásosat:-D
télleg, még mindig eszed-iszod a more milket és a laktoherbet? milyen arányba?
nekünk a nappalok sokkal aktívabbak mint az esték. napközben alig alszik,-gondolom, este kialussza magát- folyton a cicin lóg...néha már túl sokat is, de nem baj, még picike, had termelje a tejcikét magának:-) ilyenkor csak az övé vagyok:-)
tökre örülök neki h az éccakákat gyakorlatilag már végigalussza, csak hát nekem ilyenkor jut időm erre meg arra. sebaj én még fiatal 30-as vagyok kibírok én mindent!:-P:-)
zsóka, nagyon szépen gyarapodtok tik is!
télleg, süti elkészült? mien lett?
most pedig az éjszaka közepén kiosonok a frigóhoz, és jól megeszek egy franciakrémest...nyami:-)
hehe, amint látod, nekünk se...:-)
de én csesztem el a dolgot, mert este 6 körül picit lepihentünk, mert már nem bírtam a fősulis beadandókkal...-jah nekem a gyerek, férj, kutya, házimunka...mellett ilyen is van ám...:-S :-)- így szopi után a kicsikémmel elszunyókáltunk. Egy órája keltünk, persze no fürdés. borult a mai este. mondjuk annyira nem aggódom, mert most is szundizik a cicimen:-)
ez a hal dolog érdekes, mert én is ettem a múltkor grillezett lazacot, és a szopi utána kész nyűglődés volt....
:-) köszi. a pózolásban rám ütött:-D
kitaláltam, hogy lehet úgy írni, h közben még kényelmesebben tudjon a manó az ölemben lenni. körbetekerem magunkat a szopipárnával és azon pihen a babu...:-)
mi ez az egy hós kontroll? mit kell produkálnia?
a posztom időpontján is látszik sajnos, hogy megint nem sikerült időben lefeküdni. a délutáni fürdés nagyon jót tett, szépen lenyugodott tőle. evett fél2kor, aztán csak 6kor evett egy keveset. gondoltam, már éhes 9 körül, de egyszerűen nem volt hajlandó enni, csak hisztizett a cicimen. már elkezdtem aggódni, hogy a mai sült hal nem ízlik neki. mennyiséggel nem volt gond, folyt ki a szája mellett. nagyon elszomorodtam, hogy nem tudok segíteni rajta. aztán jött apa ötlete, lehet, hogy nem tetszik neki a szoptatós póz. eddig a standard karban vízszintesen fekvősen evett, most pedig velem párhuzamosan "ült", így jóval lentebb volt a popsija a fejénél. és végre evett, aktív volt utána jó sokat, még most is kapott egy kis kaját, letettük aludni és várjuk, hogy álmoba hisztizze magát. azt hittem, mivel egész nap szinte semmit sem aludt, hamarabb kidől, de tévedtem.
amikor ébren van, köré pakolok színes dolgokat, hogy nézegesse, meg sokat van rajtunk és úgy nézelődik (ha csak simán lerakom hasra, iszonyat behergeli magát és csak sír), meg bekapcsoljuk a forgót (végre lefoglalja:-) )
Hogy sikerült a torta?