2012 áprilisában születendő babák (beszélgetés)
Na végre hogy láthatjuk.. :) Nagyon édes!!! :)
Köszi.. :) Imádom is Őt!!! :) csajok.. nektek megjött már? Nekem nagyon nem akar..
Nálunk is 24-25 fok van a lakásban. Szerncsére a babaszoba kicsit hűvösebb, mert északi.
Tegnap egész jól viselte a meleget, bár este nehezen aludt el. 1/2 10 körül, de aludt 1/2 4-ig, akkor "reggelizett" és visszaaludt 1/2 8-ig. 8 óra óta azonban elég nyűgös, féloránként felébred és sirdogál, nem tud igazán jól aludni. Remélem ebéd után alszik egy kicsit.
Teszek fel képet róla.
Szia! szerintem nem gáz, én is úgy szoktam, hogy elkészítem előre és amikor ébred megmelegítem. Bár a kész tápot én már nem raknám mikróba. Itthon van cumisüveg melegítőm, de ha máshol vagyunk általában egy bögre forró vízbe szoktam beleállítani, amig szopik a babó. Ez alatt általában megfelőre melegszik.
Elkezdtem adni tegnap estétől Annának a mecsek baby teát,ezt az egyet nem próbáltuk még hasfájásra.Valakinek tapasztalatok?Egy biztos,nagyon ízlik neki:D Pedig éppencsak belelógatom kicsit a filtert a vízbe,és nem teszek bele cukrot sem:)
Askim,nagyon cuki a babád:D
Nálunk egyelőre tartja magát a 23 fok,de napokig ilyen hőség lesz,nem tudom meddig bírja a ház.Reggel mikor felkeltünk fél 6-kor,na akkor gyorsan kinyitottunk minden ablakot,jött be a jó kis hűvös levegő,na utána gyorsan becsuk mindent.
Megzabálom Annámat:D Ma reggel jól betojglizott,és most kopp-kopp eddig nem fájt a pocija,fél órája bámulom ahogy játszik a szőnyegén,karattyol,vigyorog,oldaláról hátára és vissza gurul,annyira cuki:D Annyira csodálkozik mindenre,és ahogy kezdi felfedezni a kezét,az valami szédületes:D Sokszor jól fejbevágja magát,de nem sír:)
Tápika,igen,nekünk is a milumil komfort van,tényleg nehezebben oldódik,nekünk is mindig bedugul a cumi,mindig ott van etetésnél kéznél egy lefertőtlenített tű:D Próbáltuk 2-es lyukméretű cumival adni neki,de abból sokkal jobban jön a kaja,bezabálta 5 perc alatt,utána meg felét kihányta,szóval nem jött be,marad az 1-es.Viszont én is észrevettem,hogy ha kicsit hamarabb megcsináltam a tápit,akkor utána etetésnél nem volt dugulás:) Köszi a hozzászólást!
Zsóka,szerintem pár óra "állástól" nem lesz baja a tápinak.Én úgy csinálom,hogy etetés után már bekeverem a következő etetésre szánt tápit.A milumil komfort sajnos nehezebben oldódik,mivel sűrűbb és eltömíti a cumi lyukát.Viszont így simán feloldódik,és semmi baja nem lesz.Barátaink elmennek kirándulni,előtte bekeveri a tápit és úgy viszi....semmi gond ezzel.Nem napokat áll,csak órákat.
Hogyha ilyesmire kerül sor, én mindig megkóstolom, megízlelem, és soha sincs semmi baja, bár ritkán adok tápit, inkább úgy van, hogy nem issza meg az egész pótlást s akkor lehet egy fél vagy egy óra múlva zabálja kéri. Amúgy én nem adom melegen. Reggelente felfőzök egy kanna vizet szükség esetére és azt egész nap használom, szobahőmérsékleten ha kell. Hogyha nagyon álmi, nyügös s látom rajta, hogy aludna de nem tud akkor ha tápot kap picit fellangyosítom, attól ellágyul.
Ursula, nálunk 25-26 fok van, tegnasp este 26,5 :( Az egész lakás déli fekvésű, déltől estig besüt a nap :( Most tettünk rólókat a beüvegezett teraszra, valamennyit segít, nemtudom hány fok lenne anélkül :(
Askim nagyon édes Teo!
tettem fel én is uj képet
Köszike:) Nálunk nagyon rossz a vízminőség,úgyhogy csak babavizet használok,amit nem kell forralni:) Így szoktam csinálni,ahogy írtad,csak gondoltam megkérdezem,nem gond-e,ha akármilyen okból előbb kész van:)
úgy tudom, hogy 1-2 órát állhat, hűtőben 14-16 órát is. Szóval nem gáz, szerintem. Én a helyedben azt csinálnám, hogy a vizet felforralnám előre, betenném a cumisüvegbe. Mikor felébred pedig gyorsan be a mikróba a vizet, 20 mp, azután bele a tápit és kész is.
Csajok,szerintetek gáz,ha előbb megcsinálom kicsit a tápit,mielőtt a babócám felkelne?Mindig frissen csinálom neki,de van,hogy mire felébred,tök éhes,és annyira üvölt mire elkészülök!Szóval szerintetek nem gáz,ha tudom,hogy kb mikor fog felkelni,és előtte megcsinálom?Állhat fél órát,nem?És ha nagyon kihűlne,be lehet tenni a mikróba egy nagyon picit átmelegíteni?
Ursula,szorítok hogy jól bírja a gyerkőcöd a vérvételt!!Azt mondják,a heti mérés annyira nem is mérvadó,van hogy egy hét alatt többet,van hogy kevesebbet híznak a babák.Mi tápszeresek vagyunk,mégsem egyforma a hízás.Az a lényeg,hogy egy hónap alatt az 500-600 gramm legyen meg.Annám is 3100-al született,múlt héten 9 hetesen volt 4,5 kg.Biztosan jól hízik a babód:)
De cuki lehetett,ahogy kacag:D Anna is egyre többet vigyorog,van hogy hangosan is,meg tudnám zabálni:) Áram nélkül tényleg nem lesz könnyű,hát majd csinálsz szendvicset ebédre:) Párom meg közölte,ne merjek főzni ebben a nagy melegben (gáztűzhely),mert inkább eszik szenyót,mint hogy megsüljön még jobban bent a házban:D De hát nem ehetünk egész héten felvágottat:)
Most jut eszembe, hogy 8-4-ig nem lesz áram. De király!! Mit fogunk ebédelni? Mindenem elektromos, még megmelegíteni se tudok semmit! De jó nap lesz.
Sziasztok! Jól vagyunk a meleg ellenére. Már most hőség van a hálóba + a babaszobába. Keleti fekvésű, tele ablakkal, redőny nélkül.Fúúúúúúú..k..va meleg lesz.Klima nincs, mivel allergiások+asztmások a nagyok, meg én is. Remélem Noncsi nem lesz az. A nagyokat most vitte az apjuk kivizsgálásra. Vérvétel,allergia teszt, légzésfunkció. Enci már egy hete stresszeli magát a vérvétel miatt. Remélem jól fogja bírni, az utolsó alkalommal elájult, úgy beizgatta magát. Igaz az vagy 3 éve volt. Noncsi már csak ált.5-ször eszik egy nap. 8-tól 4-ig alszik a kis ügyi. Múlt héten nem hízott csak 8 dkg-ot. Igaz pár napig nem nagyon volt tejcsi, csak 80-akat evett. Most már van. Amúgy se egy nagy hízós. Most 4,20 a súlya, 3.10-el született, ez szerintem okés. Képzeljétek tegnap arra ébredtünk, hogy hangosan kacag.Rakok fel egy sérós képet.
Jó reggelt!Remélem mindenki jól aludt:) Pici lányom a szokásos esti sírós műsor után beoffolt fél 10-kor,és fél 6-kor kelt:) Nem is rossz,hogy bír ki már ennyit kaja nélkül???:) Reménykedtem,hátha még visszaalszik,és akkor én is visszabújhatok,de ez már naiv gondolat volt,azóta is itt pörög mellettem ezerrel a játszószőnyegén:D
Gabes,nagyon cuki a babód:D
nagyon aranyos .milyen kis dagi a keze nagyon aranyos olyan kis harpni valo,biztos tetszett neki a pancsi.elvileg ök még tudnak uszni,teszek ma ön is uj képeket
Imádta, egy hangja nem volt.. :) Kb. 15-20 percet voltunk bent, többet nem mertem.. majd szépen fokozatosan.. :)
Nagyon édi, ilyen nyugisan tűrte? Gratula! Zsóka, mi elég türhetöen bírjuk a meleget, ma voltunk vidéken anyóséknál, hujjj úgy vigyorgott nekik, hogy csak na, beszéltek hozzá szépen, így válaszolt, nem fukarkodott, adott nekik egy adagot jövő hétvégéig :) A kocsiban szörnyű, nem megy a klíma, huzatot meg ugye nem lehet csinálni, nem merek belegondolni hány fok van. De rovidujjú body rövidnadrág és zokni, ennyit adtam rá.
Félóra az út kb. Amúgy tekeregtünk még ide-oda a 7végén. Örülök, hogy végre talalkozhattál a barinőiddel, sokat számít! Puszi
Feltöltöttem a pancsolós képet.. :)
Nagyon jól, meg is volt az első medencézés, pár perc és rakok fel 1 képet.. :) olyan nagyfiú már.. :) Veletek minden oké?
szia szerintem is beviheted mär egy picurit a vizbe,én is befogom vinni egy picit a tengerbe:-)nekünk egész nap kint van a tücsök (persze velünk együtt)az udvaron,nagyon jokat szundikàl.hogy vagytok ?
szió! köszi, jól vagyunk. és egész jól bírjuk a meleget. persze tegnap etetés közben jól összeragadt a testünk, mert alig ruhában lehet csak meglenni:-)
Ne aggódj, nekünk is akkor lett zöld és még most is olyan (2.5 hónapos múlt).. :) Azt hittem a spenóttól amit ettem, de nem.. :)
Nyűgös.. Bár most épp alszik.. Kitettem kicsit a kiságyat a teraszra, de olyan hőség van, hogy vissza is hoztam.. :) Lehet, hogy ma beviszem a medencébe, kíváncsi vagyok, mit szól hozzá.. végülis, már majdnem 3 hónapos.. 35.5 fokos a víz..
Szia!
Az én picim kedden lesz 9 hetes, de hasonlóan sokat szenvedünk a pukikkal. Bár tegnap este elaludt, 1/2 9- 1/2 4-ig, mint akit fejbe vertek.
Igaz egész délután kint voltunk anyuéknál a kertben. Ma reggel viszont még szopizni is alig akart, annyira szenvedett. Ha kijött a cici a szájából akkor meg követelte vissza. Végül sikerült neki egy kiadósat kakilnia és végre elaludt.
Pár napja elkezdett zöld színű lennni a kakija. Ő vegyesen kap tejcit és tápot is kb fele-fele arányban. szerintetek ez normális így? Aki szintén ad pótlást, nálatok előfordult már ilyen?
kezdem úgy érzeni, hogy Liza mindent megért... tegnap romantikázni akartunk apával, volt behűtött pezsgő, eper, süti... a terv szerint az utolsó etetés után "vágtunk volna bele". fél12kor megetettem, de majd csak 1kor aludt el:-( szóval mi csak a pezsgőig jutottunk el. azt hittem, reggelig csend lesz, de neeeem. fél4kor keltett, hogy éhes, aztán 8kor megint. máskor simán alszik éjféltől 7ig, de most csak azért sem...
a hasfájás annyit javult, hogy nem este megy a sírás, hanem napközben 3-4szer 5-10 perc és jön is a kaki. volt olyan is már, hogy sírás nélkül jött ki.
a meleget eddig jól bírja, csak egy kis body volt rajta tegnap, és amikor bevittem a hálóba, bekapcsoltam a nappaliban egy picit a légkondit.
Nyugi, lassan itt a 3 hónap, utána minden jobb lesz:-)
További ajánlott fórumok: