Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 márciusi csodák fórum

2011 márciusi csodák (beszélgetés)

3812. m.gery (válaszként erre: 3811. - 204b456479)
2010. nov. 26. 18:30
A doki nekem azt mondta hogy próbáljam meg 3x2 szem magneb6-al, hátha akkor többet birok sétálni...De addig még a méhszáj zárt nem kell félni.
2010. nov. 26. 18:05

Sziasztok!

Délben elmentünk sétálni, de megint befeszült a hasam 10 percen belül, így haza kellett jönnünk, nem tudom mi a fene lehet ez, már aggaszt egy kicsit...csak így vérvételre se tudok elmenni meg majd dokihoz sem... :-S

Remélem Ti jól vagytok.

Amúgy az Én lányom egy lusta dög ma a Tieitekkel ellentétben...már most lázadó :-D

3810. m.gery
2010. nov. 26. 17:04
Az enyém is nyugiban volt ma, egészen idáig, most viszont olyanokat mocorog, mintha megint át akarna fordulni.
3809. zsana0
2010. nov. 26. 17:01

Nagyon szép kis formás babaók lettek:))

Mind szép :)

Az én Bálintkám ma nem nagyon volt aktív,inkább este szeret ficánkolni ,de akkor nagyon.:)

Ha oldalra fordulok egyböl nem tetszését fejezi ki:)

2010. nov. 26. 16:47

csatlakozom, az aktív babásokhoz, ma Zsófi kb. fél órát pihent, ilyen még nem volt, hogy szinte egész nap mocorogjon. Legjobban akkor parádézott, amikor palacsintát ettem :) viszont a férjem még mindig nem érzi a mozgását, :( de azt már igen, ha kidugja valamilyét a kis tündérke.

Séta vasárnapra halasztva, mert párom hulla fáradt, holnap is oda van estig. :(

r.solyca: Nagyon kis formás a kisfiad!! :)

3807. amália78 (válaszként erre: 3800. - M.gery)
2010. nov. 26. 16:24

Még "csak" a 25. hetet töltöttem be éppen ma, és már 3* jött elő az aranyér a terhességem alatt:(

és még most fog a baba egyre jobban növekedni, a testsúlyom középpontja meg áthelyeződni, szóval eléggé félek. A nőgyógyászom mondta, hogy neki volt egy kismamája akinek elkötötték az aranyeret és az lepottyant jobb mint a műtét mert az 3 hétig is fáj, de nem biztos benne, hogy ezt az elkötést csinálják-e még valahol......

Bár nem szívesen műtik meg a kismamákat, csak ha nagyon muszály, inkább nézessem meg szakemberrel.

3806. sorlyke (válaszként erre: 3805. - Moncsi85)
2010. nov. 26. 15:39
Köszi szépen:-)Laura is nagyon aktiv bár én kicsit félek egy idelye ha megyek max 500m-ert már görcsölök és szur a hasam...ma vittem fiam kontrollra pulmologushoz aszitem a buszon meg halok a nevetéstöl ugy rugot a kicsi meg mozgot most már a kezem alá is ide jön eddig ha rá raktam meg se szolalt:-)
3805. moncsi85
2010. nov. 26. 13:13

Sziasztok kismamik!

Látom mindenki a havat várja, szerintem a babák is, legalábbis az én kis lánykám olyan aktív tegnap este óta, nem tudom aludt-e egyáltalán. :)

Én is aktív vagyok, sütöttem mézes-krémest. Tegnap valahogy eszembe jutott és azóta nem tudtam kiverni a fejemből :) Kíváncsi vagyok milyen lett.

r.solyca, Nagyon édes a kisfiad! Szuper a kép róla!

Amália, mielőbbi jobbulást!

További szép napot és kellemes hétvégét mindenkinek!

3804. sorlyke
2010. nov. 26. 12:29
Lányok akinek van kedve velem teloszámot cserélni az priviben irja meg igy majd ha megyünk szülni mások be tudják ide irni persze ha egyett ért velem valaki:-)
3803. r.solyca
2010. nov. 26. 12:14
Töltöttem fel képet Balázsról! :)
3802. r.solyca
2010. nov. 26. 11:58

Sziasztok kismamik!

Nagyon rég voltam erre, néha benézegetek, de nem győzöm visszaolvasni, és addig gondoltam nem írok míg nem tudok minden előzményt, de sajna annyi van hogy meggondoltam magam és írok! Voltunk 4D-s ultrahangon, elég jól megmutatta magát a drága. A mellső falon van a méhlepény ezért éreztem a mocorgásait enyhébben, de mostanra már elég intenzívek, csak úgy hullámzik a hasam este! :) Egyébként minden teljesen rendben velünk! :)

A terheléses cukor is megvolt, nagyon beparáztattak, de semmi extra nem volt, észre se vettem. Vittem citromlevet és olyan volt így a cukros víz, mint egy elb.sz.tt limonádé.

Megrendeltük a babakocsit, kb.4-5 hét és megérkezik. A bababútort is megrendeltük, mondták, hogy 4-6 hét a karácsony miatt, mondom nem gond ráér, erre 3 napra hívnak, hogy megérkezett, nemhogy 4-6 hét de még 4 nap se telt el, úgyhogy hétvégén megyünk érte...már úgy várom, hogy egyben lássam a kis szobát, de a legjobban, hogy már Balázst is lássam benne!!!

Szép napot nektek!

2010. nov. 26. 11:19

Jó reggelt csajok!

Ma reggel nagyon aktív Babika, néha már fáj ahogy rúg, főleg ha a gyomrom alá megy a box, kiváncsi vagyok mekkora.

Mona mi is mára tervezzük a sétát 1hét után végre. :-D Lehet kinézünk a kari vásárba is, mert anyósnak hétfőn lesz szülinapja, valamit kell nézni neki, tegnap meg névnapja volt, arra vacsorával egybekötött borkóstolót kapott meg képösszeállítást az unokájáról bekeretezve...kész lehúzás. :-D

3800. m.gery (válaszként erre: 3799. - Amália78)
2010. nov. 26. 10:55

Szia! jaj szegénykém, ennyire baj van a hátsó feleddel? Akkor lehet hogy neked a szülésnél nem is kellene erölködni, nem?

Hanyadik hétben vagy?

3799. amália78
2010. nov. 26. 10:23

Sziasztok kismamik!

Tegnap eljutottam a dokimhoz is. Rákérdeztem az aranyérre. Hát szerinte menjek el a sebészetre, mert nehogy kizáródjon és komoly bajok legyenek. Kicsit betojtam....

Egyébként Hédi rendben van 750g már, igaz most farfekvéses de van ideje még bőven megfordulni.

Sajnos 4D-s lehetőség itt nincs, de én így is élveztem az Uh-ot:)

Most már 100%-ig lány, annyira, hogy a doki még nem is mutatta már láttam a kis nuniját:)

Megkérdeztem az infulenza elleni oltásról is ő a sima és a kombi oltást nem javasolja. Esetleg a H1N1 ellen beoltathatom magam ha nagyon akarom, de nem akart arra se rábeszélni.

3798. zsana0 (válaszként erre: 3797. - 8620065b28)
2010. nov. 26. 10:17

Persze abbol semmi bajod nem származhat,na meg a csendes esti sétálás még romantikus is:))

Hát elöbb utóbb ök is megöregszenek,és nincs kedvük ki bújni a jo meleg lakásbol.:D

3797. 8620065b28 (válaszként erre: 3794. - Zsana0)
2010. nov. 26. 09:10

Én is megfűztem a párom, hogyha este leesne a hó, akkor kicsit elmegyünk itt sétálni. Meggyőztem, hogy attól biztos nem lesz semmi bajom, ha meg bekeményednék, akkor visszafordulunk.

Olyan lett, mint egy kis tyúkanyó.:)

3796. moncsi85 (válaszként erre: 3785. - Lilipeti)
2010. nov. 26. 09:02
Nagyon felkeltetted az én érdeklődésemet is a könyv iránt. De én is arra jutottam, hogy jelenleg nem rendelhető. :( Pedig tényleg biztosan jó!
3795. m.gery
2010. nov. 26. 08:50

Sziasztok jó reggelt! Végre jót aludtam!

Nem hallottam még a Tücsökringatóról, majd megpróbálok utána kérdezni én is, hátha rálelünk valahol :)

3794. zsana0 (válaszként erre: 3793. - 8620065b28)
2010. nov. 26. 08:16

Hidd el ha arról van szó ,ott tudnak lenni,az én párom legalábbis ezt mondta:)

Reméljük te sem nyilsz tovább,én jövő csütörtökön megyek ujra.

Nálam eddig 1* volt a védönő,nem mintha hiányozna:)

Még itt sincs hó bács megyében,pedig a lányom már várja:)

2010. nov. 26. 07:43

Aranyosak vagytok :) férjem a szülés megy majd pikk-pakkra :) mi nem terveztünk apás szülést, de elgondolkodott, hogy a köldökzsinórt azért jó lenne elvágnia... erre vasárnap elvágta az ujját, vérzett, elkezdett szédülni, lefehéredett, majdnem elájult... úgyhogy levontuk a konzekvenciát, ő majd a folyóson szorít értünk :)

Már csak 3-at kell aludni, és megyünk kontrollra. Várom, hogy megnyugodjak, hogy értelme volt a fekvésnek és nem nyíltam tovább.

Írtam, hogy megrendeltük 2 hete a kiságyat, mondták, hogy 2 héten belül szállítják. Tegnap felhívtam őket, hogy akkor mikorra várható, mondták, hogy ha minden jól megy, talán jövőhét vége. Mondjuk ráér,csak ennyit a határidőkről :)

Volt a védőnő tegnap, gyakorlatilag semmi értelme nem volt, hogy itt volt.de letudtunk egy látogatást. Legközelebb majd januárban akar jönni.

Szép napot mindenkinek!!! Itt a hónak még se híre, se hamva..

3792. Menyó (válaszként erre: 3788. - Stella1)
2010. nov. 25. 22:22
dettó
3791. Menyó (válaszként erre: 3787. - Stella1)
2010. nov. 25. 22:21
Nekem nagyon pozitív élmény volt a fájdalommal együtt is, így most sem félek. Persze az első előtt tartottam tőle valamennyire, de már akkor is mondogattam mi hogy lesz és úgy is volt. Aztán majd kiderül mi lesz márciusban. :)
3790. Menyó (válaszként erre: 3769. - Amália78)
2010. nov. 25. 22:17
Gyors gyógyulást a csajszinak!
3789. Stella1
2010. nov. 25. 22:16

Készítettünk egy kis videót a tegnapi moziról!

A naplómban található!

Jó éjt mindenkinek!

Holnap cukorterhelésre és orvosi alpofavizitre megyek!

3788. Stella1
2010. nov. 25. 22:15
nálunk 12,18,32 és 38. héten van uh
3787. Stella1 (válaszként erre: 3770. - 8620065b28)
2010. nov. 25. 22:14

ha mind azt mondanánk,hogy hú de könnyű szülni,akkor is félnél....mert az ember fél az ismeretlentől,ez természetes....

emlékszem én is nagyon féltem......

3786. Stella1 (válaszként erre: 3769. - Amália78)
2010. nov. 25. 22:11
Jobbulást Rékának!:)
3785. lilipeti
2010. nov. 25. 21:19

Ti ismeritek az ölbeli játékokat? Van egy könyv, aminek az a címe, hogy Tücsökringató. Amikor a picibabát a kezedben tartod, és ringatod, különböző mondókákat mondhatsz neki, ami segíti az értelmi fejlődését, és testének megismerését őt áttérni a kinti világba. Én ezt a könyvet keresem nagyon, de sehol sem találom. Nincs köztetek óvónő, vagy a baráti körben esetleg, mert az óvódákban szoktak lenni ilyenek. Nagyon szeretném megszerezni, de a mi családunkban nincs óvónő(pedig 28 unokatesóm van). :)

Olyan jó lenne, ha valaki tudna segíteni.

Ezt a részletet találtam a könyvből:

"Legelső élményünk, még születésünk előtti időszakból, hogy halljuk anyánk szívének szabályos, ritmusos dobbanását, érezzük minden mozdulásánál, ahogyan ringatózunk. Körülvesz minket, körülölel a biztonságot adó anyaméh. Valaha az újszülött gyermek első játéka volt, hogy anyja az ölébe vette, ringatta, megérintgette, testrészeit megnevezte egy rövid mondóka segítségével: Ezek a játékok mintegy a folytatását jelentik az anyaméhbeli élményeknek. Újra és újra felidézik a gyermekben azt a jó, biztonságos állapotot, közben segítik az átmenetet, gyengéden átvezetnek a kinti világba. Anyaként fedeztem föl az ölbeli játékokat... Megértettem, hogy e játékok legalább annyira jók a gyerekkel játszó felnőtt számára is, hiszen megadják az együttjátszás élményét, gazdagítják, elmélyítik, meghittebbé teszik érzelmi kötődésünket.

Gyorsan változó világunk magával hozza a játékkultúra átalakulását is, hiszen a gyermeki játék minden korban a maga sajátos módján megtestesíti azt az elvárást, amelyet a felnőttek világa a gyermekek felé megfogalmaz. A gyermek akként játszik, amilyen felnőttként szeretné látni majd őt környezete, ha megnő. Az ölbeli játékokat ma mind kevesebb szülő, nagyszülő ismeri és játssza gyermekével, unokájával.

Hosszú évek termése az a játékgyűjtemény, amelyet e kötetben közzé teszek, s hozzá mindaz a tudás és tapasztalat, amit a saját gyermekeimmel való játszás, és mások tanítása során az ölbeli játékokról szereztem. Ajánlom ezt a könyvet mindazok számára, akik gyermeket ringatnak az ölükben."

3784. lilipeti (válaszként erre: 3783. - 204b456479)
2010. nov. 25. 20:40
Az biztos. Akkor én tényleg szerencsés vagyok, hogy havonta találkozhatok Lilivel.
3783. 204b456479 (válaszként erre: 3782. - M.gery)
2010. nov. 25. 20:27
Nekem ezt mondta a doki, meg a kórházban is ezt mondták. De ahány doki, annyi szokás.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook