2011. júniusi babavárók (beszélgetés)
Nekem jó, hogy ezt írjátok az őssejtről, mert így nem fáj a szívem annyira, hogy nem tudjuk levetetni.
De ha meg sem kottyanna az az összeg akkor biztos levetetném. Így kell másra.
hát akkor lehet.
én is nagyobbnak látom élőben :-)
igen emlékszem.
mi csak azért válsztottunk drágábbat, mert azt később ágy és szekrénnyé lehet alakítani és kb 10éves kooráig jó, ja meg helytakarékossági szempontból ágyneműtartósat.
kíváncsi vagyok nálunk mennyi idő lesz összerakni.
Én annó körbejártam a dolgot, de nem tudtak meggyőzni hogy valójában miért is vetessük le. ÍGy Szandránál nem volt és most sem lesz levetetve.
Sztem még nagyon gyerekcipőben jár.
a bippából ugye?
nektek milyen színű lesz?
Tudod,ez az Ikeás amit mondtam 7990.-akciós!
Tök jó kis masszív ágy ,ja és kb 10 perc volt összerakni. A matrac az nem volt olcsó Brendonba vettük majdnem 20.000.-volt de nagyon jó minőségi.
Kókuszmatrac.
ez elgondolkodtató.
köszi!
a Tied is szép :-)
de jó, hogy megvan a kiságy. a hétvégén mi is megvesszük.
Az őssejthez:
Mi szerettük volna levetetni, de néhány hete (talán három) a Nők Lapjában olvastunk egy cikket arról, hogy ez nálunk nagyon gyerekcipőben járó dolog, és hogy igazándiból központi őssejtárolásra lenne szükség, ami viszont nincs Magyarországon. Leírták a cikkben, hogy hiába van levetetve az őssejt (horribilis áron, azt gondolom, ti is látjátok), egy kézen megszámolható, hogy Magyarországon hány esetben használtak fel babától levett őssejtet, és hogy tkp. ha fel is használják, kizárólag vérképzőszervi problémáknál, amire viszont ugyanolyan jól megfelel a csontvelő is.
Megkérdeztem egy hozzáértőt, hogy mi az igazság ezzel kapcsolatban, és sajnos megerősítette, hogy valóban nem használnak fel egyelőre őssejtet gyógyításra, mert a kórház - hiába a profi őssejttároló intézmények, cégek, stb. - nem bízik ezekben a tárolásokban, és sokkal nagyobb a rizikó számukra, ha beadják az őssejtet kezelésre, mintha megpróbálnák megtalálni a megfelelő csontvelődonort.
Az igazi tehát az lenne szerintem, ha minden egyes szülőpár hozzájárulna szüléskor az őssejtlevételhez azzal, hogy használják fel bárkinek, akinek szüksége van rá, de ha adott pár családjában kell valakinek, akkor ők is ingyenesen juthassanak hozzá, ezzel kvázi elindulna az országos központi őssejttárolás.
Elmondta még, hogy kísérleteznek már (asszem) cukorbetegeken, és szívbetegeken őssejt-ügyben, de szerinte 5-10 éven belül nem várható nagy áttörés, a jogszabályi szigor miatt.
Ez alapján döntse el bárki bátran, de mi végül úgy döntöttünk, hogy annak a sok pénznek jobb helye lesz máshol... :(
Na most én is lemértem a pocakom. :D
104cm és a 30-hét. Akkor az nem is olyan nagy?!
Te jó szagú... Ennyibe kerül,na akkor ennek kicsit lehúzás szaga van.
Nem tudom de ilyenkor,ilyen mértékű összegnél azért elgondolkodtató. Így a szegényebb emberek kapásból kiestek,az esélyt sem kapják meg hogy ilyet kitudjanak fizetni.
Illetve mi is kerülhet ennyibe?
Az hogy leveszik,nem hiszem? Az hogy tárolják,spec gépek kellenek stb. Hát ne tudom csajok.
Még a 30. hétben vagyok, de nekem a lánnyal is akkora pocim lett, hogy csak na. A doki is elcsodálkozott, hogy mennyit nőtt 4 hét alatt.
Engem egyenlőre nem írt ki, csak ha tovább rövidül akkor fog. A méreteire azt mondja, hogy a korához képest a felső határértéken van.
köszi :-)
nem tudom Ti hogy vagytok vele, de most már egyre többször mintha ki tudnám tapintani a kis lábát,kezét mikor helyezkedik. annyira hihetelen ez számomra.
nekem biztos fura lesz, üresség ézrés ha megszületik. most simizem sokszor a pocit, de már nem sokáig tudom. de utána agyon puszilgathatjuk, nemigaz?:-)
Jaj de szép pocak. :D De jó neked hogy ekkora.
Legalább nem fújtatsz. Nagyon kis formás vagy!