2011 júliusi babák (beszélgetés)
Es meg valami:
ebedre rakott krumpli volt.13.00 kor. Ugy csinaltam mint mindig kiveve hogy tejföl helyett natur joghurtot tettem bele. Apas adagot ettem:-) Melle egy jo nagy tanyer sali (olyan zacskos+sajt+kicsi joghurt öntet) Most mertem a cukrot: 6,1 :-)))))))))))))))))
Szoval tapasztalatom azt mutatja ha a CH stimmel, ehetsz barmennyi mennyiseget.
Na puszika mindenkinek megyek sütniiiiiiiiiiii
En az elsö babaval 160 gr CH on voltam. Szerintem az igen keves, meg baba nelkül is. Most meg nem tudom, holnap kapok pontos intrukciokat. Pl most megyek sütit sütni. Veszek hozzavalokat es kb egy db sütiben 5 gr Ch lesz. Ha kesz, es fincsi, irom is le nektek! Addig is: ha ehesek vagytok, fözzetek a legnagyobb cseszeben valami teat, persze cukor nelkül. Es szerezzetek be kockasajtot. 1db/1gr CH. Repa darabolva+ 2-3-4 kockasajt nasinak nagyon jo!!Vannak dietas cappucino porok. 1 tasak 2 gr Ch.En csak igy birom ki. Sok aprosag, amiben keves Ch van, de megis eltelit. JAJ most ugy örülök ennek a receptnek, szaladok is a boltba:-)))))
Mennem kell megyünk a házi dokihoz. Később majd leszek.
Addig is puszi mindenkinek és szép napot:)
oké, azt hiszem átment minden.
Azt megköszönném:)
Küldöm a címem priviben:)
Akkor küldd el az e-mail címed priveben és küldök pár hasznos dolgot ha érdekel a cukorral kapcsolatban.
Ja kenyér semmi és tészta sem. ehetek köretnek párolt zöldséget vagy krumplit vagy rizst 1 merőkanállal.
Nekem annyit mondott a védőnő hogy 6-szor kaja csak zsemle abból is napi 4 és egy csomó mindent felsorolt hogy mit nem ehetek meg mit igen.Többnyire alacsony zsírtartalmú tejtermékek meg csirke, pulyka és hal ami jöhet. Felvágottak közül parizel meg valamilyen másféle de azokat eddig sem ettem meg sem tudtam így 1 elmondás után jegyezni őket., Gyümiből is csak kiwi meg grapefuit.
Pidikó: van otthon nyomtatód?
Voltunk kint a kórházba
de doki sehol. Ill. a műtőben volt. Gondolom szülés volt, így holnap 10-re kell mennem.
Ma is diétáztam már, de én valahogy mindig olyan éhes maradok.
Reggelim 1 db.Magvas zsemle+sajt+tea édeskével.
Tízóraim: 1 db alma
Ebédem: Hús hússal,1 kiskanál krumlipürével.
Hát mit mondjak, nem laktam túl jól.
Emlékszem Reginél is olyan éhes voltam mindig, nem tudom másnál ez hogy működött. Remélem majd megszokja a gyomrom a kevesebb és más kajcsit.
Uzsonnám szintén magvas zsemle lesz valami sajtfélével meg felvágottal.
Hú nekem nagyon részlesen leírtak mindent Regivel Majdnem minden kajának megvan a ch tartalma, így könnyebb azért.
Nekem és más cukros kismamiknak is megmondták hogy mennyi a napi ch adagjuk. Nekem 180 volt.
Nekem nincs táblázaton se és ennyire részletesen nem is mondta a védőnő a diétát csak hogy mit szabad ennem és mit nem na meg a napi 6-szori evést.
Küldjél már nekem ha tudsz diétás kajcsi összeállítást. Nekem is van táblázatom hogy minek mennyi a szénhidrát tartalma, de ilyen összeállított kajcsi tervem nincs nagyon. Amit korlátlanul lehet enni az hús, sajt, tojás salik,ugye?
Amit meg egyátalán nem az a cukor, csoki, kenyérrel is vigyázni. Én pl. zsemlét vagy kiflit eszek reggelire mert az pont 30 gr, és annyit szabad nekem.
Így állították össze a napi adagomat: Reggeli: 30 gr.
Tízórai: 20 gr
Ebéd: 60gr
Uzsi: 20gr
Vacsi: 30 gr
Pótvacsi: 20gr.
Így jön ki a 180gr CH egy napra.
Nektek hogy kell egyébként?
Tudom, hogy nem rossz a cukrom, csak közel van a határhoz és a védőnő szerint 10kg-t híztam. (Bár én ebben kételkednék.) Így a kettő együtt lehet, hogy már sok lesz a dokimnak.
Várom az eredményt:)
Jó vasalást:)
Kivancsi vagyok. 1 kor ettem, 3 kor merem meg megint. Rakott krumplit ettem, es egy nagy tal salit hozza. Kidurranok. Kivancsi vagyok mit mond a verem:-))))tetszett e neki? Közben csak vizet iszom:-)Majd jelentek, addik megyek vissza az eddzövasalodeszkamhoz:-)))))))))
Hú az jó sok akkor én ne szójak semmit az enyémmel.
Az nem rossz elvileg legalábbis nálunk 7-ig jó nekem meg 8,2 lett:(
Ez nem rossz. Nekem 12 terheles utan:-((
Es mikor megy utanad? Vagy most ez igy marad? Biztos nem könnyü igy.
csajok ledőlök Milus mellé mert 2 körül ébred és utána pörgés van este 8-ig :)
én most nem, mikor Milánt vártam, kovászos uborkát mártogattam fagyiba... és imádtam a Lipton barackos teát, sose ittam meg, sem előtte, sem most, úúútááálom :)))
A dolgozásról annyit hogy én még mindig dolgozok és szeretnék is még május végéig és tegnap a védőnőm ehhez szabad utat adott azt mondta hogy szerinte simán végig csinálhatom a tanévet ha nem lesz közben semmi bajom.
Gondoltam, utána nézek a cukorbetegségnek, mi a kiváltó oka, stb. És mit olvasok? Többféle cukorbetegség létezik. A vizelet ízlelésével tudták eldönteni, melyikről van szó. :))))
Jobban jártunk a vérvétellel. :))))
Én sem kívánok semmit sem úgy ahogy azt sokan mondják csak azokat eszek amit előtte is. A tejjel én is így vagyok sokat iszok mostanában.
Mixelni én sem mixeltem semmit.
További ajánlott fórumok: