Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 júliusi babák fórum

2011 júliusi babák (beszélgetés)

5994. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 5977. - Kakadu2009)
2011. ápr. 6. 12:45

Szia!

Mi meg pénteken tapétázunk majd, már alig várom!

Olyan szépen alakul a pici szobája. Már majdnem teljesen kész van.

2011. ápr. 6. 12:44

Nálunk egyébként az alvás dolog megint olyan rendszertelen.

Dorina változó időkben van fent. Ha eszek, akkor felélénkül ő is, este, amikor a tv előtt pihenünk, akkor sokat mozog. Napközben nagyon változó. Viszont éjszaka nem nagyon van ébren, néha akkor fickándozik, ha a bal oldalamra fordulok.

Kíváncsi vagyok, milyen lesz, ha már kint lesz...

A frontok mennyire hatnak ránk?

Csak mert nekem mostanában többet keményedik a pocakom, még ha nem is terhelem le magam.

5992. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 5990. - Jucka1984)
2011. ápr. 6. 12:40

Sajnálom szegény Milust, mielőbbi jobbulást neki!!!!

Remélem te nem kapod el tőle, és ő is minél hamarabb kimegy belőle!

Minden esetre nem valami segítőkész a doki néni:-(

5991. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 5978. - Korosikati)
2011. ápr. 6. 12:38

Szia!

Örülök, hogy nem volt gond a tegnapi nappal!

Nálatok hány alkalomból álla szülésfelkészítő?

Mi kb. 3 hete jelentkeztünk, akkor azt mondták, hogy kb. 1 hónap múlva lesz esedékes, majd levélben értesítenek. A szülésznőnk szerint nem lesz egy nagy szám...

5990. Jucka1984
2011. ápr. 6. 12:36

jaj csajok, Milán beteg :( taknya-nyála egybefolyik, lázas, hisztis, piros a torka és nem eszik semmit... pici tápszert evett (tejet, kakaót nem szereti, még mindig tápit szokott inni cumisüvegből).

sok folyadék (szerencsére iszik), homeós orrcsepp, orrszívás, cebion csepp.... doki néni csak ennyit mondott... tehetek még valamit anyucik? Még sose volt beteg, illetve a másfél év alatt 2szer volt náthás, 1szer lázas, de az a foga miatt volt :(((

5989. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 5984. - 2add246fd7)
2011. ápr. 6. 12:36

Ez érdekes dolog...itt ennyire szigorúan vesznek dolgokat, ráadásul ahogy olvastam, nem is jól csinálják.

Minden esetre jó, hogy te megtapasztaltad legalább, és tudsz változtatni.

A sütit én is kipróbálom, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Majd megírom a véleményeket :-)

Én egyébként madártejet csináltam tegnap, a férjem nagyon szereti, és olyan receptem van, amiben nincs sok cukor.

5988. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 5979. - Edinacska1976)
2011. ápr. 6. 12:32

Szia!

Bogus. Itt Debrecenben van egy bizományi, ahol új dolgok is vannak, és onnan rendeltük. Lengyel gyártmány, elég masszívnak tűnik. Azt mondták, ha már nem lesz rá szükségünk, akkor visszavihetjük, mert ott ők könnyebben el tudják eladni.

5987. judit8103
2011. ápr. 6. 11:55
sziasztok
5986. 2add246fd7 (válaszként erre: 5985. - Korosikati)
2011. ápr. 6. 11:39

nemetorszagban elünk.4 Itt a recept:

Hozzavalok:

1 kg turo (itt az a folyekony turo van, ha otthon nem talalsz, törj at 80 dkg+adj hozza 2 dl sovany natur joghurtot, hogy folyekony legyen)

5 dkg griz

12 dkg margarin

1/2 cs sütöpor

5 tojas

1cs vanilia puding

1 citrom leve+heja

Folyekony edesitöszer izles szerint (savanykas edes tesztaja van)

A tojas feherjet külön felvered. A sargajat a többi összetevövel jol összedolgozod. (geppel). Aztan lassan a feherjet is hozzaadod. kerek sütiformaba rakod, alulra kell sütöpapir, oldalara nem.

80 percig 150 fokon sütöd. Csak ha kihült, akkor szeletelhetö, de melegen is fincsi, ha kibirsz belöle valamit banyaszni:-))

Lehet cukrot is rakni bele felesben edesitövel, ugy a csalad többi tagja is elvezheti.

Ha 8 fele vagod, akkor 1 szeletben 10 gr Ch van.

5985. korosikati (válaszként erre: 5984. - 2add246fd7)
2011. ápr. 6. 10:56

Nem semmi, milyen különbségek vannak. Én lemaradtam egy kicsit, hol is élsz pontosan?

Engem érdekelne a süti recept, szívesen fogadnám, mert bár nincs bajom a cukrommal, de nem is akarok sokat hízni, és minden ötlet jól jön. Esetleg a stíviát nem próbáltad? Sütiben egyáltalán semmi mellékíze nincsen, és növényi cukor, tehát nem is mesterséges cucc. Előre is köszi a süti receptet!

2011. ápr. 6. 10:49

Sziasztok,

most jöttem a diabetikustol, nincs sok idöm, mert ebed meg sehol nincs, de gyorsan leirom mi volt.

Szoval, itt maskeppen gondolkodnak a dokik, mint otthon. Azert irom, hogy maskepp, mert nem tudom, hogy jobb e vagy rosszabb.

Az eredmenyeim igen magasak voltak a mult heten ugye, en azota odafigyelek a Ch tartalomra. Ma reggel nagyon szarul ebredtem, ment a hasam, gyenge voltam, es hihetetlenül szedültem. Eröm 0.

Na de megis lementem a dokihoz, elmondtam a tapasztalataim, a 7 evvel ezelötti ugyanilyen terhessegi diabetesem törtenetet. A 160 Gr Ch dietat, es hogy milyen ügyes vagyok, mert most "jo"( a normal ertek, leges legfölsö hatara). Elmondta az orvos, hogy kb 10 eve itt is ez volt a bevalt modszer kismamak cukrat lent tartani. 160 gr CH nagyon nagyon keves. Nekeünk is, de a babanak föleg. Rajöttek, hogy azok a gyerekek, akiknek a mamija diatazott, nehezebben jöttek vilagra (hisz semmi eröd nincs), es gyengebb immunrendszerük lett. (allergiak stb). En ezt csak alatamasztani tudom. Egyreszt korhazban felügyeltek nagyjareszt a dietam, ahol rohadtul eheztem. Masreszt sokat sirtam, kedvetlen voltam, a szüles sem ment sehogysem. No meg hogy a 37. heten meginditottak a szülest:"oriasbaba lesz alapon". 2900 gr-os babam volt:-)

Most az ertekeimet 1 hetig figyelik. Kaptam ingyen vadi uj VC-merö gepet es csikokat. Nem szabad dietaznom. Na jo, nem lehet sütit kolaval enni, de az sem jo amit en csinaltam, hogy szigoru CH dietara fogtam magam. (hozzateszem nem ehezem, csak vacakul vagyok, mert nem jut se nekem se a babanak eleg Ch a verembe). Ennem kell mindenböl, csak gyakrabban es okosan.. Ha igy az eredmenyeim meg mindig magasak, nem allitanak ra a dietara, hanem epp az ellenkezöje lesz, vissza a normal etrendre (szoval süti+cola is mehet reggelire vagy Mc Doni), de inzulinoznom kell magam. Az a lenyeg, hogy a vercukor szintem normalizalasaval, en is es a baba is elengendö taplalekhoz jussunk.

Na nem mondom, hogy nem ilyedtem meg...Mar most unom a szurkalast, hat ha meg a combomba kell. De valahol logikusabbnak tünik, nem? Na ez az egy het, majd meghozza az eredmenyt.

A beigert menüket igy nem tudom küldeni, de annyit segithetek, hogy mindig az aznapi menüm leirom, es hogy hogyan alakult töle a cukrom. A tegnapi turos süti nagyon jo lett. Marmint nekem, mert senki mas nem volt töle elajulva. No cukor ugyebar, es az edesitönek van egy ize..de en boldog voltam, mert 3 szeletet ehettem meg, es szerintem meg kifejezetten jo volt. Ha kell valakinek, szivesen leirom a receptet.

Puszi, szaladok fözni.

Rantott csirkemell, krumplipüre, friss salata joghurtos öntettel.

Jah es a doki szerint meg 5 kg-t ha hizok, az pontosan belefer. (most 10.5-nel jarok)

5983. korosikati (válaszként erre: 5982. - Sorazsem)
2011. ápr. 6. 10:37
ja, értem :)
5982. sorazsem (válaszként erre: 5981. - Korosikati)
2011. ápr. 6. 10:33
Igazából segítő szándékkal mondta, nem okoskodni akart. Pont azért mondta, hogy ne legyen megterhelő a végén, se a rohangálás miatt, se anyagilag.
5981. korosikati (válaszként erre: 5980. - Sorazsem)
2011. ápr. 6. 10:29
nem is értem, mi köze hozzá a védőnőnek, hogy ki mikor kezd el vásárolni. és akinek már minden megvan az első gyerkőctől? :) én már régen elkezdtem vásárolni, mert nekem jobb nem egyszerre megvenni mindent, hanem mindig örülni a kis dolgoknak is. meg pl a babakocsit használtan vettük, akkor, amikor jó áron találtunk olyat, amilyet szerettünk volna, és nem gondolkodtam, hogy jajj, még túl korán van a vásárláshoz. bár aki babonás, nyilván nem vesz meg előre sok mindent.
5980. sorazsem
2011. ápr. 6. 10:16

Sziasztok!

Örülök a jó cukoreredményeknek.

Honnan lehet megtudni, hogy miben mennyi CH van? Mert ugye mindenre nincs ráírva.

Minden reggel eldöntöm, hogy na majd mától odafigyelek jobban a kajára, de olyan nehéz. Mama épp most süti a fánkot ebédre!

Vásárláshoz kapcsolódóan, nekem két hete mondta, a védőnő, hogy el lehet kezdeni vásárolgatni, nem mertem neki megmondani, hogy a babakocsin és pár apróságon kívül, már szinte mindenünk megvan. :)

Ma megyek dokihoz 15-ra. Tudom, hogy minden rendben van, hisz a fiatalúr (aki remélem tényleg úr :D) igen aktív szokott lenni, de két napja olyan marhaságokat álmodok össze éjjel, hogy csak na.

5979. edinacska1976 (válaszként erre: 5937. - 88d5c93eb4)
2011. ápr. 6. 09:32

Milyen típusú a babakocsi? (nem bírtam leolvasni a képről)

köszi

2011. ápr. 6. 09:00

sziasztok lányok!

örülök a jó cukoreredményeknek!

tegnap velem minden okés volt a kórházban, még csak nem is kellett bent maradnom, úgyhogy nagyon boldog vagyok :) még a szülésfelkészítő foglalkozásra is el tudtam menni, ami várakozáson felül jó élmény volt, úgyhogy legközelebb is megyek. még babamasszázst is tanítanak majd nekünk 4 órában, kíváncsi vagyok milyen lesz. csak szereznem kell hozzá egy játékbabát, majd valakitől kérek kölcsön, amíg nincs saját :)

2011. ápr. 6. 07:44

Jó reggelt Lányok!

Gratulálok a jó cukoreredményekhez. Tök irígy vagyok, persze a jó értelembe. Tegnap elkszült a babaszoba festése, ma tapétázom. Hát ez kicsit macerásabb lesz, de már jó lesz ha kész lesz.

Én is parázok attól, hogy majd a két gyereket hogyan fogom összehangolni. Na majd meglátjuk.

5976. Jucka1984 (válaszként erre: 5975. - Pidiko)
2011. ápr. 5. 21:15
átérzem :) remélem Luca álombaba lesz :)
5975. pidiko (válaszként erre: 5974. - Jucka1984)
2011. ápr. 5. 21:12
Az én keresztfiam is ilyen nagyon rossz alvó de ő sajna nem csak 1-szer van fent hanem többször és hama kel tesóm már tisztára kivan.
5974. Jucka1984 (válaszként erre: 5973. - Pidiko)
2011. ápr. 5. 21:11
de, jön a foga, meg amúgy sem volt jó alvó, 1szer általában felébred, szerencsére pár perc és visszaalszik... amióta terhes vagyok, fent vagyok kb fél2 és 3 között, nem tudok aludni, persze reggel tudnék... de nem lehet :)
5973. pidiko (válaszként erre: 5972. - Jucka1984)
2011. ápr. 5. 21:09
Elhiszem hogy fája derekad a heverőn. Csak nem foga jön szegénynek?Vagy csak rosszat álmodik?
5972. Jucka1984
2011. ápr. 5. 21:07
igen, most aludt el, egyre nehezebb letenni... de pár napja 2 körül kiabál h anya gyeje... és ha apa átmegy és lefekszik mellé, akkor alszik reggelig. Én nem tudok vele aludni, fáj a derekam a heverőn :(
5971. pidiko (válaszként erre: 5970. - Jucka1984)
2011. ápr. 5. 21:04
Most alszik már Milán?
5970. Jucka1984
2011. ápr. 5. 21:02
ámen :)
5969. pidiko (válaszként erre: 5968. - Jucka1984)
2011. ápr. 5. 20:54
Hát reméljük nem így lesz és tudsz majd tőlük te is pihenni.
5968. Jucka1984 (válaszként erre: 5966. - Pidiko)
2011. ápr. 5. 20:53
én csak attól félek h az egyik nappal alszik majd a másik meg éjszaka, én meg semmikor... Milán se jó alvó sajnos :(
5967. pidiko (válaszként erre: 5966. - Pidiko)
2011. ápr. 5. 20:52
de most is fent van mert érzem valószínű nem tetszik neki hogy itt ülök a gép előtt meggörnyedve.
5966. pidiko (válaszként erre: 5965. - Jucka1984)
2011. ápr. 5. 20:51
Nekem Vivi 10 körül szokott ébredni de nincs fel túl sokáig reggel meg együtt kelünk:)
5965. Jucka1984
2011. ápr. 5. 20:49
Luca ébredezik, most 11-ig nyomja, aztán bealszik és 2 körül megint, ha kint is így lesz, végem van, Milán 7-kor kel reggelente :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook