Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 júliusi babák fórum

2011 júliusi babák (beszélgetés)

6744. pidiko
2011. ápr. 14. 13:18

Hát lányok nem semmik ezek a cukor eredmények se de ezek a kiló mizériák sem. Hála égnek a védőnőm nekem még nem szólt be a kilók miatt meg a dokim se egyedül tegnap ez az észlény diabetikus.

Egyébként ahogy elnézem én vagyok itt a legbálnább ahogy néhányan fogalmaztatok. Ugyanis én alapból 102-vel indítottam:(Most a mai méricskélésem alapján 105-106 körül vagyok ami szerintem jó a baj csak az hogy a védőnő mérlege nem ennyit mutat hanem jó pár kilóval többet meg az össze vissza mér és sajnos azt nézik nem azt amit én itthon mérek:(Így védőnő szerint 8kg-nál tartok az én mérlegem szerint meg csak 3-4 kg-nál.

6743. dodó0403 (válaszként erre: 6735. - 2add246fd7)
2011. ápr. 14. 13:11

Szia Kriszti! Örülök, hogy minden rendben...

Én most már nagyon fosok a cukoreredményemtől, hihetetlen, hogy szinte mindenki küzd ezzel a problémával. Hétfőn lesz meg az eredménmyem. Kilók...Dorkával nem zavart a hízás, most jobban, talán azért is, mert vele inkább télen voltam terhes, most meg lassan még le is kell vetkőzni...A tükörben nem látom olyan vészesnek, de fotókon ...fúj...:)mint a török basa:)A tervem az (volt), hogy max. 80 kg-ig hízzak, amennyivel Dorkát szültem: az elején ment is, mert rettenet hányingeres voltam, de most már újra mindenevő, édességimádó vagyok... Tornászok, sétálok, de a kajáról nem tudok lemondani.Mondjuk most 5 kg-mal többről indultam, mint Dodóval (69).

Egyébként Dorka születése után 1 évvel 20 kg-ot leadtam, de ahogy csökkent a szopik száma,úgy jött vissza pár kiló, meg az Elevittel vagy 4 kg plusz jött rám, amit abba is hagytam.Most 75 kg vagyok, gyanítom, nem állok meg 80-nál, a dokim meg agyonszekál.

Ja, és jön a húsvét, megyünk haza a szüleimhez, ajaj...

2011. ápr. 14. 13:08

Jajj Kriszti. Nagyon sajnálom ami történt. Én is be vagyok sz...va a magas cukrom miatt. Én szigorúan be is tartom, de ennek ellenére félek azért.Néha ugy megennék egy kis szeletke milka csokit (ez a kedvencem) :( de ezek után már azt sem merek.

Az én haskörfogatom: 105 cm.

6741. pidiko (válaszként erre: 6735. - 2add246fd7)
2011. ápr. 14. 12:55

Jaj nagyon sajnálom:(

Annak örülök hogy már jobban vagy/vagytok.Vigyázz nagyon magatokra.

ÉN is diétázom ugye cukor miatt de ezek után jobban odafigyelek pont ma vettünk cukormérőt úgyhogy ezzel is figyelem majd a cukrom és nyomatom a diétát nehogy baj legyen.

6740. Jucka1984
2011. ápr. 14. 12:12

a másfél évesem magától lefeküdt alvásidő előtt az ágyba és 2perc múlva aludt is...

Igaz, arra a 2 percre mellé feküdtem, és f7-kor kelt reggel... csak este is ilyen könnyen menne...

6739. Jucka1984
2011. ápr. 14. 12:11
jaj Kriszti, vigyázz magatokra nagyon...
6738. Jucka1984 (válaszként erre: 6708. - Doriszoke)
2011. ápr. 14. 12:06
na ne már... sokkal vékonyabb vagy nálam, én nem vagyok 85 kiló, nem hiszem el :))))
6737. 2add246fd7 (válaszként erre: 6736. - Korosikati)
2011. ápr. 14. 12:00

Napközben, mivel jövök megyek, nem nagyon erzem. Ha leülök igen. Es este! Mindig azon nevetünk, mit csinal ha ledölök. Körülöttem a ferjem meg a nagylany, retesszük a pocakra a taviranyitot, ö meg lerugja. Kb 7-10 ig van ez, neha levegöt sem kapok. ES estere, olyannehez lesz a hasam, minta vagy 5 kg-t hordoznek, napközben ha nem latnam eszre sem vennem, mert olyan könnyü. ES tegnap este is ilyen volt, nem is ereztem, es olyan pici lett, mint aki összehuzta magat:-(

De most mar jol van, most hogy irok is kopog, szol, hogy anyucim, ehes vagyok:-) Csak meg szedelgek. Mindjart jön haza az aggodo csaladom, alig varom öket!!

6736. korosikati (válaszként erre: 6735. - 2add246fd7)
2011. ápr. 14. 11:54

jaj, Kriszti, nagyon sajnálom, ami történt veled, de minden jó, ha jó a vége! :) nagyon örülök, hogy nem lett semmi baj, ahogy olvastam az írásodat eléggé megijedtem... de azért gyanakodtál, hogy valami baj lehet, mert nem mozgott? néha nekem is van, hogy egy fél napig se érzem, hogy mozogna, azért kérdezem.

és a tanácsokkal nagyon is igazad van, néha nekem is el kell magamban ismételni, hogy igenis vegyem tudomásul, hogy már nem bírok annyit, mint előtte.

nagyon örülök, hogy minden rendben, vigyázz magadra!

2011. ápr. 14. 11:46

Sziasztok,

sajnos tegnap este a korhazban kötöttem ki:-(( Kepzeljetek nem mozgott a baba, a cukrom az egekbe ment!! Este 3/4 10 kor mentünk be, addigra mar oriasi panikhangulatom volr, sirtam , aztan nem, mert a nagylany nagyon megilyedt:-( vegigbögtem az NST-t, ahogyan hallottam a pici szivet. Utan UH, es minden tökeletes. Kiveve, hogy 28+3 napos voltam tegnap, a gep 30+3 nak hozza. Van nehany resze ami 31+1 napos. A cukor miatt a verkeringesem lelassult, az öve meg lement a minimumra, ezert nem mozgott. Hazaengedtek, mert minden normalizalodott. Annyira megilyedtem, el sem hiszitek. Hivtam a Hebammem(szülesznö+vedönö egyben), ö is egyböl azt mondta korhaz.

DE:

Rohadtul megeröltettem tegnap magam, vagyis inkabb nem figyeltem magamra. Nem voltam rosszul, se faradt.1/2 5 kor delutan ettem utoljara, megis a cukrom este 9 kor 12 volt:-(

Fazit:

-akarhanyadszor is szülünk, soha nem szabad magunban annyira bizni, hogy nem megyünk dokihoz. Az elsö megerzesnel, akar egö, akar nem irany a korhaz (nekem szerencsem van itt, meg meg is dicsertek, hogy bementem, es meg a doki is megölelt, ugy örült velem)

-A cukorbetegseg igenig komoly dolog. En is, hiaba jarok ellenörzesre, latjatok mi lett.Ha dieta kell, dieta, ha inzulin, inzulin. Csak a babanak ne legyen baja.

-Lassan megkezdödik a visszaszamlalas: mar ne akarjunk mindent megcsinalni, amit eddig. Hiaba erezzük azt hogy menne..

-kerjünk segitseget

-es szarjuk le, hogy ki mit mond vagy gondol a felszedett kilokrol. Aki teheti egyen meg egy nap ket tortat is:-)))

Most fekszem, ebed van. Tegnap kesz lett a gyerekszoba, ha jobban leszek, teszek föl kepeket.

Ma reggel ota ujra mozog a pici Annam:-)))))))))))

6734. ndorcsi
2011. ápr. 14. 11:21
Tegnap étterembe voltunk és ebédeltem egy rendes adagot meg még utána fagyit is kértem. Na, azt hittem utána szószerint, hogy szétrepedek és kicsit rosszul is voltam. Nem szabad elfeledkeznem róla,hogy mostmár csak kisebb adagok férnek belém.
6733. ndorcsi
2011. ápr. 14. 11:19

Sziasztok!

Látom kilós téma van megint. :) Én eddig 6 kilót híztam és 83 cm a pocim. A védőnő nekem se méri soha a hasamat. Én is mély köldökű vagyok, úgyhogy szerintem nekem sem fog kifordulni.

6732. edinacska1976 (válaszként erre: 6726. - Korosikati)
2011. ápr. 14. 11:15

köszi mindenkinek :)

arányosan vagyok elhízva :):)

szerintem nekem sem fog kifordulni a köldököm...olyan mély, no meg így jobban tetszik :)

6731. 293efc751c (válaszként erre: 6720. - Edinacska1976)
2011. ápr. 14. 11:12

Tök jól nézel ki és abszolút nem látszik rajtad a 96,5 kg! Szép vagy és csinos! Kicsit megnyugodtam, akkor lehet, hogy én sem vagyok olyan nagy bálna? Férjem mindig azt mondja, hogy ne a kilókkal törődjek, mert csinos vagyok. Persze tudom, hogy ő elfogult. De jó látni titeket, mert tényleg nem látszanak a számok...! Én 80 kg vagyok. Amikor kimondom, mindig nevetnem kell. Korábban ezen lehidaltam volna. És tessék...most nem is érdekel. :)

4 kilót híztam és képzeljétek el, megdicsért a védőnő. :) Ilyen is van. :)Azt mondta, legyek továbbra is büszke magamra. Olyan aranyos! Biztosan lelket akart önteni belém. Nem tudom, milyen fejet vághattam, amikor kimondta a bűvös számot. :)

Én is megyek fodrászhoz, már alig várom, hogy kicsit emberibb fejem legyen. Hátha még szép is lesz. Egyre rövidebb frizkót szeretnék. Ha így haladunk, júliusban már tüsi hajam lesz. :)

6730. korosikati (válaszként erre: 6729. - 88d5c93eb4)
2011. ápr. 14. 11:06
jó kókusztekercsgyártást neked, aztán jó étvágyat hozzá! fénypostával ide is jöhet egy pár darab :) szép napot neked is!
2011. ápr. 14. 11:03

Megyek kókusztekercset csinálni, majd délután jövök!

További szép napot addig is mindenkinek!

6728. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 6727. - Korosikati)
2011. ápr. 14. 11:03

Igen, a lényeg meg marad teljes homályban...:-(

Na de mindjárt vége, és akkor már nem szekálhatnak a súly miatt :-D

6727. korosikati (válaszként erre: 6724. - 88d5c93eb4)
2011. ápr. 14. 10:58
de az már mekkora hülyeség. tényleg úgy tűnik ez a kiló dolog az egyik sarkalatos pontja a terhességnek egyesek szerint...
6726. korosikati (válaszként erre: 6720. - Edinacska1976)
2011. ápr. 14. 10:57
de aranyos kismama vagy! meg a pocakod is milyen szép :) csinosak vagytok :) úgy látom neked se fordult ki a köldököd még. pont tegnap töltöttem ki a terhességi naplóm egyik oldalát, és ott van a 6. hónap legelején, hogy írjam be, hogy mikor fordult ki a köldököm. hát odaírtam, hogy nem fordult még ki, nekem lehet sose fog, olyan "végtelen" köldököm van :) de legalább nem vagyok ezzel egyedül :)
6725. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 6722. - Korosikati)
2011. ápr. 14. 10:56

Osztom a véleményed!

Rajtam csak szemüveg van :-)

6724. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 6723. - Korosikati)
2011. ápr. 14. 10:55

Lehet, hogy ezzel akar sakkban tartani, és el akarja hitetni velem, hogy tényleg ennyit híztam, hogy figyeljek oda, hogy ne egyek annyit...

Majd megkérdezem tőle legközelebb :-)

6723. korosikati (válaszként erre: 6719. - 88d5c93eb4)
2011. ápr. 14. 10:54
minek tol rá pluszba? egyik-másik védőnőnek olyan fura szokásai vannak, komolyan, nem is értem.
6722. korosikati (válaszként erre: 6718. - Doriszoke)
2011. ápr. 14. 10:52
szerintem nem csak én látlak csinosnak :) a szemem meg kifejezetten jó, még kontaktlencse is van rajta :D jó szépülést neked!
6721. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 6720. - Edinacska1976)
2011. ápr. 14. 10:50

Szia!

Nagyon szépek a képek, de ahogy Dórinál, itt sem látom az összefüggést az alkat és a kilószám között...Nagyon kis csinos vagy!

És régen jártál erre :-(

2011. ápr. 14. 10:48

Tettem fel képeket a 26 hetes pocakomról :)

( ja ..96,5 kg vagyok és 118 cm a hasam )

2011. ápr. 14. 10:47

Én itthon nem mérem magam. A védőnőnél az a tologatós mérleg van, ami elvileg pontos, de mindig rátol egy kicsit pluszba.

Nem értem, mert eddig mindig nagyon fel voltam öltözve a hideg miatt, ráadásul panama jack cipő volt rajtam legutóbb is (akinek van, tudja, hogy nem egy pehelykönnyű cipellő), és ő még inkább rácsúsztat kicsit...

Én legutóbb (március 28-án) voltam +6 kilónál. Ilyen mérési körülmények mellett :-)

6718. doriszoke (válaszként erre: 6715. - Korosikati)
2011. ápr. 14. 10:47

Látod micsoda jó szemem van a kilókhoz? :D Engem csinosnak látsz...Istenem ezt lementem valahova :D szerintem nem a mérlegem rossz, hanem a Te szemed! De természetesen jól esik, hogy nem egy bálnát látsz bennem :))))

Na megyek csajok, majd délután jövök :) Vár a fodrász :) egy kis kikapcsolódás végre....

6717. doriszoke (válaszként erre: 6713. - Korosikati)
2011. ápr. 14. 10:44
Tényleg jópofa lehet, az én védőnőm igazi csini lady ami nem baj, becsülöm az 50-es korosztályt aki ad magára. Csak azt nem szeretem amikor magyarázza nekem, hogy Dóra ez kissé sok, ez a 85kg...Mindig durcásan mondom, hogy TUDOM! Én is szeretnék inkább 70kg lenni :))) de hát most ez van :-( 2-3 éve még én is 60-65kg voltam maximum. Csak nyáron, ahogy elveszítettem az első babánkat, magamra-ettem pár kilót bánatomban, na meg a hosszú nyugodt párkapcsolat is kedvezett a kilók felkúszásához. Nem baj, ha ilyen maradok örökre az se érdekel, sok Nálam húsosabb ember is boldogan él, nem ez a legfontosabb :)
6716. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 6713. - Korosikati)
2011. ápr. 14. 10:42

Ez jó volt!!! :-D Alföldi volnál :-)

Örülök, hogy a védőnéni is vicces kedvében volt :-)

Úgy látszik, valahol ez a téma legfontosabb, és nem az, hogy megfelelően tájékoztassák a kismamákat a fontosabb dolgokról...

6715. korosikati (válaszként erre: 6708. - Doriszoke)
2011. ápr. 14. 10:41
én is ezt kérdezem, hogy hol van rajtad 85 kg? sztem rossz a mérleged, dobd ki :) amúgy én tényleg most 67 kg vagyok, de bálnának érzem magam :( viszont téged nagyon csinosnak látlak, ezért is nem értem ezt a kilószámodat...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook