2011 júliusi babák (beszélgetés)
hát ez az ami engem is zavar
Megyek aludni. Jó éjszakát mindenkinek!
Bár nem igen tudok ma sem rendesen aludni. Kényelmetlen, hol itt fáj, hol ott. Ráadásul áttértünk az éjszakai mocorgásra. Hajnalban már kelt Bíborka, 3-kor. Próbálok aludni 5-6 körül, de már akkor a tesója sétál át, hogy reggel van.
Legalább hozzászokom a strapához, vagy nem?
Én is így vagyok vele ezért döntöttem úgy hogy ha ő nem akkor senki mert azért így 1 hónappal szülés előtt odamenni valakihez gáz na meg valószínű el is zavarna.
Igen, elég rossz helyzetbe hozott Téged, mert legalább nekem 7 hetesen megmondta kerek perec, hogy nem tud bejönni... Először meg is haragudtam, de ma már nem zavar, bárki lesz is ott... Nálad viszont, tegyük fel azt mondja, hogy "elvileg jó", aztán vagy nem jön be, vagy bejön, de a fene tudja, hogy nem éppen az ő ügyeleti ideje alatt szültél, vagy bejött volna e más esetekben is... :S
Hát igen nem minden doki egyforma. Ha már a hozzáállásával baj van, akkor már nem érdemes szerintem vele foglalkozni.
hacsak a pénz lenne nálunk is a gond azt valahogyan kinyögnénk de ahogy az előbb már írtam a hozzá állásával is gond van a dokinak aztán lehet megemlítem még egyszer neki a dolgot.
A fogadott szülésznő is nagy megnyugvás ám. Én is fogadtam. Igaz még nem voltam nála, azt mondta, majd ha betöltöm a 33 hetet keressem meg és megbeszélünk egy időpontot szüléselőkészítőre.
Hát én is őt választanám, ha lehetne... De ha nem, hát nem, mondjuk megnyugtató lesz az ismerős szülésznő jelenléte...
Igazából mi is nyögjük a magándoki árát. Ma is nyolcat kért, plusz 2800 volt a gyógyi, amit felírt, kb 2000 a benzin, mert 35 km-re lakunk.
De muszájból választottuk, egyrészt mert az első kislányunknál is volt, kivételt nem teszek a két gyerkőc között, másrészt meg már kétszer vetéltem. És nem szerettem volna mégegyszer átélni.
Nem rémisztgetni szerettelek volna benneteket... Csak eszembe jutott ez a történet... Nekem anno volt választott dokim, de most a terhesgondozás elején mondta, hogy nem tudja vállalni, a kórház nem engedi, úgyhogy csak szülésznőm van... De így sem félek, csak a kétes helyzeteket kell letisztázni, és akkor nincs baj...
Hát sajnos nem mindenki engedheti meg magának. Meg hát nem minden magándoki éri meg azt a pénzt amit elkér. És vannak rendes lelkiismeretes dokik is akik sztk-san rendelnek. Én is így döntöttem az enyém mellett, igaz magánúton járok hozzá, de sztk-an is lelkiismeretes. Az első vetélsemmel bekerültem a kórházban. Volt velem egy kórteremben egy roma csaj. A dokim vette fel méhkívüli terhességgel. A következő ügyeletes orvos kiakarta dobni a méhét. A dokim, aki felvette nem engedte, mondta, hogy majd Ő megműti. Sikerült a műtét. Na ezt nevezik emberségnek. Úgy hogy itt egy élő példa arra, hogy sztk-s doki is lehet lelkiismeretes. Na akkor döntöttem el, hogy dokit váltok. Érdekes, mert pont ennél a dokinál szültem az első lányomat is mert az akkori magándokim elment nyaralni és Ő helyettesítette. Amikor másodjára terhes lettem, volt a dutatalattimban egy olyan érzés, hogy váltanom kellene és átkellene mennem ahoz a dokihoz aki helyettesített, de nem így döntöttem. Sajna rosszul. De már jó kezekben vagyok, ezzel a babámmal. Jaj egy kicsit hosszúra sikerült. Bocs
egyébként csak azért nincs fogadott dokim mert már egyszer mondtuk anyuval a dokinak hogy szeretnék nála szülni erre az volt a válasza 30. hét körül hogy soká lesz az még, na meg kiderült róla az is hogy nem megy ám be mindig szüléshez ha meg van fogadva:(
Bár kérdezz rá először, ki tudja, lehet hogy más van leírva, és nincs gond... Akkor tovább nem is kell ezen gondolkodni, minden orvos tudni fogja, hogy mit tegyen...
Végül bejött a következő ügyeletes doki, és kijelentette, hogy ma baba lesz, és ő oda is figyelt, meg is indult rendesen a szülés, gondolom császározott is volna, ha szükség van rá...
Na, ilyen esetekről is hallottam már rémtörténeteket... Hogy ha nincs választott doki, akkor igazából egyik sem szívesen dönt semmiben... Egy ismerősömnél a szülés beindításával húztak el 4-5 napot gyenge oxitocin infúziókkal, szegény lány, gondolhatjátok, minden nap azt hitte, hogy szül, aztán semmi...
Azt én is útálom, ha valaki áthúzza a számításaimat. Nem vagyok valami rugalmas ember. Ha valamit eltervezek szeretem, ha az úgy is van. Felkészül az ember lelkileg és akkor variálnak.
igaz nincs fogadott dokim csak sztk-ba járok
Hát a szülészedtől kérdezd meg, hogy ő hogyan értelmezi, a végén úgyis Ő dönt...
tudjátok az a legrosszabb az egészben hogy alapjáraton úgy indultam neki az egész terhességnek hogy rögtön azt mondta mindenki hogy császár a csípőm miatt majd félidő körül az első ortopédus azt mondta nem kell császár most meg ez a másik is azt mondta csak épp nem azt írta. Én meg akkor most már tudjam mi van:(Hogy lehet így lelkiekben rendesen felkészülni a szülésre ha azt sem tudom milyenre készüljek:(
köszi:)
Aranyos vagy:)
legkésőbb 1 hónap múlva kiderül mi lesz.
Az a furcsa, hogy a végén mindig kételyek között hagyják az embert... :S
Hát vannak érdekes dokik. De szorítok, hogy rendben legyen. Úgy is úgy döntenek, ahogy Nektek a legjobb.
És akkor legyek ezek után nyugodt.elegem van már tényleg a dokikból.
Na mindegy valahogy úgyis kijön Vivike a pocakomból.
jövőhéten védőnőhöz meg pénteken majd nála is rákérdezek.
Hát ez tényleg furi. A nőgyógyász majd mond valamit. Mikor mész?
hát ez az ha javasolt császár akkor mért beszélt nekem ellenkezőjét?
Nem értem akkor most mi lesz?
ja tényleg :))) szőke vagyok :)))
További ajánlott fórumok: